Loading...
Home/Georgië vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Georgie 15-daagse rondreis langs kloosters en bergen

Project Description

Vakantie Georgie 15-daagse rondreis langs kloosters en bergen

Tijdens deze 15-daagse rondreis Georgië rijdt u door prachtige landschappen met meren en groene hoogvlaktes omringd door het ruige Kaukasus gebergte. Ook maakt u tijdens uw vakantie kennis met de vele historische bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft. Zoals de grottensteden David Gareja en Uplistsikhe. Uw reis begint in de hoofdstad Tbilisi. Hier vindt u de bekende warmwaterbronnen. Tijdens deze rondreis bezoekt u ook vele indrukwekkende kerken, kloosters en kathedralen.

De individuele 15-daagse Georgië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Een vakantie in Georgië is een reis door een land met een bijzondere geografische ligging. Enerzijds is Georgië het kruispunt van Europa en Azië. Anderzijds neemt het een centrale plaats in de Kaukasus met zijn ligging tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. Hier heeft Georgië altijd een belangrijke rol gespeeld voor de handel tussen Europa en Azië. Een bekend gezegde in Georgië is ‘Iedere gast komt van god’ en zo wordt je als toerist dan ook echt behandeld. Georgiërs zijn trots op hun land en willen dit graag aan iedereen laten zien.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Bagrati kathedraal

Bagrati kathedraal staat sinds 1994 op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De bouw van de Bagrati kathedraal, genoemd naar Bagrat III, de eerste koning van verenigd Georgië, begon aan het eind van de 10de eeuw en werd voltooid in het begin van de 11e eeuw. Hoewel de kathedraal deels verwoest was door de Turken in 1691, bleven de ruïnes liggen in het centrum van Kutaisi. Begin 21ste eeuw is deze kathedraal weer helemaal opgebouwd, daarbij de ruïnes van de oude muren en grondvesten volledig in tact gelaten.

Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt in het oosten van het land.  De naam ‘Tbilisi’ is afgeleid van het oude Georgische woord ‘T’pilisi’. Dit woord verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen in de stad. Tot 1936 heette de stad dan ook Tiflis en daarom noemen sommige georgiërs deze stad nog steeds zo. In Tbilisi zijn veel historische bouwwerken te vinden. U vindt hier bijvoorbeeld de Sionikikathedraal, het Georgische museum en de warmwaterbronnen. Tbilisi kent ook prachtige botanische tuinen, officieel worden deze tuinen de ‘Koninklijke tuinen’ genoemd. Deze prachtige bezienswaardigheden maken de stad dan ook een prachtige plek om te bezoeken.

 

Uplistsikhe

Samen met Vardzia en David Gareji is Uplistsikhe een belangrijke en antieke grottenstad. Vanaf ongeveer de 10e eeuw v.Chr. begonnen de bewoners van Uplistsikhe grotten uit te hakken in rotsen. Hierdoor ontstond een stelsel van grotten dat zo’n 8 hectare bestrijkt. Deze grotten dienden als woning, maar hadden ook allerlei openbare functies. Uplistsikhe groeide uit tot een belangrijk politiek, economisch en religieus centrum met zo’n 5000 inwoners. Het nu verlaten stadje ligt op een moeilijk te benaderen rots en biedt een groot uitzicht over een vruchtbare vallei en een deel van de loop van de rivier de Mtkvari.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

• Vlucht Amsterdam – Tbilisi v.v. per Georgian Air
• Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Rondreis volgens programma per auto met Engelssprekende privé chauffeur die tevens uw reisleider is
• Alle excursies en entreegelden volgens programma
• Hotelaccommodaties 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• Maaltijden volgens programma
• Alle genoemde transfers
• 1 fles water (0,5L) per persoon per dag
• Alle genoemde excursies en entreegelden
• Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

• Ticketing fee airline
• Niet genoemde maaltijden
• Drankjes
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis (zie toeslag onder) 2&3* hotels 4* hotels
November dagelijks 2059 2156
December dagelijks 2128 2357
Januari dagelijks 2059 2156
Februari dagelijks 2059 2156
Maart dagelijks 2059 2156
April dagelijks 2120 2235
Mei dagelijks 2059 2156
Juni dagelijks 2059 2156
Juli dagelijks 2180 2278
Augustus dagelijks 2180 2278
September dagelijks 2059 2156
Oktober dagelijks 2180 2278
1 persoonskamer 177 213

Toeslag individuele reis met 2 personen:  € 285,00 p.p.

Minimum aantal deelnemers: 4

Bovenstaande reis is een individuele reis onder begeleiding. De genoemde prijs is op basis van 4 personen. Bent u met 3 deelnemers dan bedraagt de toeslag € 285,00 p.p., bent u met 2 deelnemers dan bedraagt de toeslag € 285,00 p.p..

Het land heeft over het algemeen een subtropisch klimaat. In de zomer ligt de temperatuur rond de 25ºC en de 30ºC. ’S avonds koelt het ongeveer een 10ºC af.

Voor een bezoek aan Georgië dient in u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. U heeft geen visum nodig voor Georgië. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Het beste kunt u het zelf nog even nagaan of deze informatie bij vertrek van de reis nog actueel is. Er komen namelijk wel eens wijzigingen voor.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Tbilisi. Wanneer u aankomt in Tbilisi, heeft u een onmoeting met de lokale agent. Vervorlgens heeft u een transfer die u naar het hotel brengt. De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

Dag 2  Na het ontbijt begint u met een rondleiding door Tbilisi. De rondleiding begint in de oude gedeelte van Tibilisi. U gaat dan naar de Metekhi kerk en loopt vervolgens verder naar de baksteen overkoepelde Sulphur baden. Vanaf de baden gaat u verder en maakt u een bezoek aan het Narikala bos,  de synagoge, de Sioni kathedraal en de Anchiskhati kerk. Na de lunch gaat u via de Rustaveli Avenue naar de prachtige schatten van het Georgian National Art of het historische musuem (’s maandags gesloten). De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

          

Dag 3  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de grottenstad ‘David Gareja’. Deze stad ligt in een soort woestijnachtig landschap. Hier bezoekt u het Lavra klooster, wanneer u het Lavra klooster bezocht heeft loopt u ongeveer 50 minuten naar het Udabno klooster. Hier geniet u van schitterende beschilderde grotten en het prachtige uitzicht over Azerbaijan. De overnachting zal plaatsvinden in Sighnaghi.

Dag 4  Na het onbijt krijgt u een transfer naar het Bobde klooster. Onderweg geniet u van het weerzinwekkende uitzicht van het Kaukasus gebergt en de Kakheti valleien. De lunch zal plaatsvinden op een boerderij waar u kennis maakt met de gastvrije lokale bevolking en proeft van het eigengemaakte eten en wijn. Na de lunch krijgt u een transfer naar een andere boerderij om een unieke 300 jaar oude wijnkelder te zien. Hier proeft u 5-6 jaar oude rode en witte wijnsoorten. De overnachting zal plaatsvinden in Sighnaghi.

Dag 5   Na het ontbijt krijgt u een transfer naar Mtskheta. Dit is de oude hoofdstad en het religieuse centrum van Georgië. In Mtskheta bezoekt u het historische Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal. Na dit bezoekt krijgt u een transfer naar de bekende Georgian Military Highway, onderweg bezoekt u het Ananuri complex. De overnachting zal plaatsvinden in Gudauri.

Dag 6   Na het ontbijt krijgt u een transfer langs de Tergi rivier naar Kazbegi. Vanaf hier loopt u ongeveer 1.5 uur door de prachtige valleien en het bos, die u leidt naar de 2170 meter hoge Gergeti Trinity kerk. Als het weer het toe laat kunt u een glimp opvatten van de hoogste gletjer van het Kaukasus gebergte, de Kazbegi berg. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Gudauri

          

Dag 7  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de stad Gori. Dit is het hart of de Kartli regio. U bezoekt hier de Uplistsikhe grottenstad. Vervolgens maakt u een fotostop bij het Stalinhuis.  Na het bezoek aan Gori krijgt u een transfer naar de Meskheti regio. Onderweg komt u door de Bogomi spa stad en Akhaltsikhe. De overnachting zal plaatsvinden in Akhaltsikhe.

Dag 8   Na het ontbijt krijgt u een transfer naar Vardzia. Dit grotten complex rijkt een halve kilometer uit en bestaat uit ongeveer 3000 grotten. Dit is dan ook een van de beste voorbeelden van de Georgische renaissance. Dit complex heeft een kerk die is uitgehouwen in de rotsen en beschilderd is met  prachtige 12e eeuwse fresco’s. Onderweg naar Vardzia bezoekt u het Khertvisi fort. De overnachting zal plaatsvinden in Akhaltsikhe.

Dag 9   Na het ontbijt bezoekt u Kutaisi. Dit is de op 2 naar grootste stad van het Georgië. Hier bezoekt u het Gelati klooster en academi en de geweldige Bagrati kathedraal. Deze staan beide op de UNESCO World Heritage Sites. De overnachting zal plaatsvinden in Kutaisi.

Dag 10   Na het ontbijt gaat u het meest opwindende gedeelte van uw rondreis beleven. U gaat namelijk naar Svaneti, de regio met de hoogste bergenn en gletjers. Vanaf Kutaisi reist u verder naar Zugdidi en dan naar Mestia. Mestia is het centrum van Svaneti. Hier bezoekt u het traditionele Svanetian huis en wachtpost. De overnachting zal plaatsvinden in Mestia.

Dag 11   Na het ontbijt krijgt u een 3 uur durende transfer naar de hoogste stad in Europa, Ushguli (2200 meter). Ushguli staat bekend om zijn wachttorens, waar u uitzicht heeft op de hoogste berg van Georgië, de Skhara berg. In Ushguli bezoekt u de Kamaria kerk en dan loopt u een heuvel op om de Queen Tamars’s toren te bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Mestia.

Dag 12   Na het ontbijt kunt u genieten aan de subtropische kustlijn met palmbomen, citrusbomen en theeplantages. De overnachting zal plaatsvinden in Batumi.

Dag 13  Na het ontbijt bezoekt u de Botanische tuinen. ’s Middags heeft u de kans om een wandeling te maken langs de promenade en te genieten van de kust bij de Zwartezee. U bezoekt in de middag ook het Gonia fort uit de 1ste eeuw. De overnachting zal plaatsvinden in Batumi.

Dag 14  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar Tbilisi. Bij aanko heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de souvenirmarkt en de  vlooienmarkt te bezoeken of lekker gaan winkelen. De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Tbilisi. Hier neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.