Loading...
Home/Georgië vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Georgië 10-daagse rondreis kennismaking met het land

Project Description

 Vakantie Georgië 10-daagse rondreis kennismaking met het land

Georgië is voor de meeste mensen nog een erg onbekend land waarbij u al snel zult denken aan het Kaukasus gebergte. Maar Georgië is een nog niet volledig ontdekte parel. Het land dat al een geruime tijd probeert bij de EU te komen heeft zich op vele vlakken ook al zelfs gemoderniseerd. Vooral de hoofdstad Tblisi heeft een breed toeristisch aanbod en dat samen met een prachtige authentieke natuur eromheen, maakt Georgië een erg interessante bestemming!

De 10-daagse Georgië privé rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

In deze 10-daagse rondreis zult u Georgië zijn brede aanbod van bezienswaardigheden gaan bezoeken. Naast de mooie natuur en bouwwerken, heeft Georgië ook een ontzettende aardig en gastvrij volk die u zomaar kan uitnodigen om een drankje met ze te komen doen. Hierbij kunt u meestal een sterk eigen gebrouwd drankje verwachten wat veel weg heeft van de Russische wodka. U zult ook een geruime tijd doorbrengen door het Kaukasus gebergte met zijn adembenemend hoge toppen en beboste natuur eromheen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Kazbek

Mount Kazbek 5047 meter, is één van de hoogste en de mooiste toppen van de Kaukasus, gelegen in het oostelijke deel van de centrale Kaukasus in Georgië. Kazbek is een uitgedoofde vulkaan met een duidelijke conische vorm en met overblijfselen van een oude gigantische krater.  Vanuit het kleine stadje Kazbegi, leiden bergpaden over alpenweiden vol bloemen naar Betlemi gelegen op de zuidelijke hellingen van Mount Kazbek. Het duurt ongeveer twee dagen om bij de top te komen. Echter hoeft het niet om helemaal naar de top te komen om van een prachtig uitzicht te genieten.

Kaukasus

Het Kaukasus gebergte, een langwerpig berggebied dat reikt van Azerbeidzjan tot het zuid westelijke gedeelte van Rusland. Dit prachtige gebied is erg rijk aan een brede flora en fauna en bevat zo ook de hoogste berg van heel Europa, de berg Elbrus. Kortom is het zeker het bezoeken waard door de prachtige afwisselingen van hoge bergen, beboste gebieden en de zo hier en daar oude kloosters.

Gelati Klooster

Het Gelati klooster (wat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat)  werd gesticht in 1106 in het westen van Georgië en is een meesterwerk van middeleeuwse bouwkunsten in het land. Het wordt gekarakteriseerd door facades van grote gladde gehouwen blokken stenen, uitgebalanceerde proporties en blinde bogen ter decoratie. De belangrijkste gebouwen werden opgetrokken tussen de 12e en de 17e eeuw. Ze bevatten prachtige mozaïken en muurschilderingen. Gelati was één van de grootste middeleeuwse orthodoxe kloosters en was een centrum van wetenschap en onderwijs. Het klooster huisvestte ook de academie, één van de belangrijkste cultuurcentra in het oude Georgie.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag

• Vlucht Amsterdam – Tbilisi v.v. per Georgian Air
• Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Rondreis volgens programma per auto met Engelssprekende privé chauffeur die tevens uw reisleider is
• Alle excursies en entreegelden volgens programma
• Hotelaccommodaties 3* op basis van een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
• Maaltijden volgens programma
• Alle genoemde transfers
• 1 fles water (0,5L) per persoon per dag
• Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

• Ticketing fee airline
• Niet genoemde maaltijden
• Drankjes
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden 3* hotels
November 1598
December 1667
Januari – jun 1598
Juli – oktober 1699
1 persoonskamer 149

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Tbilisi. Wanneer u aankomt in Tbilisi, heeft u een ontmoeting met de lokale agent. Vervolgens heeft u een transfer die u naar het hotel brengt. De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

Dag 2  Na het ontbijt gaan we de hoofdstad van Georgie verkennen, Tbilisi. We starten de rondleiding bij de Metekhi-kerk met uitzicht op het prachtige uitzicht over het oude Tbilisi. Dan maakt u een wandeling langs kronkelende straatjes doe ons naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voeren. Daarna genieten we van het panoramische uitzicht over de hele stad en door het oude Narikala-fort. Na de middag heeft u vrije tijd in de stad. Waan je in de oude wijken van de stad die zijn gestructureerd als terrassen, maar maakt u ook een wandeling door de smalle straatjes om te genieten van kleurrijke huizen, balkons met patronen en prachtige voorbeelden van moderne architectuur. De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

Dag 3  ‘S Ochtends na het ontbijt gaat u de regio Kakheti verkennen, wat bekend staat om zijn wijnproductie. U gaat genieten van een prachtig uitzicht op de bergen van de Grote Kaukasus, de valleien van Kakheti, erkennen tradities en cultuur van het land en de regio. Eerst bezoeken we de versterkte stad van de liefde: Sighnaghi, waar we een korte wandeling maken. Vervolgens bezoeken we een familie wijnkelder waar we meer te weten komen over zelfgemaakte wijnproductie. Wijnen proeven en heerlijk eten maakt hier ook een groot onderdeel van uit! Dan rijden we verder naar Telavi waar het diner en de overnachting ook zal plaatsvinden.

Dag 4  Vandaag gaat u na het ontbijt naar de stad met het religieuze centrum van Georgië rijden. Eenmaal aangekomen gaat u een bezoek brengen aan het Jvari-Klooster en Svetitskhoveli-kathedraal die beide op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Dan gaat u verder over de beroemde Georgische militaire snelweg in de bergen van de Grote Kaukasus rijden. Onderweg bezoekt u het architecturale complex Ananuri. De twee kerken en het fort kijken uit op het stuwmeer Zhinvali. De rit is zeer schilderachtig door de hoge bergen van de Kaukasus. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een guesthouse in Stepantsminda.

Dag 5  Na een goede nachtrust gaan we de dag beginnen met het ontbijt. Daarna zullen we door  prachtige valleien en bossen lopen naar de Gergeti Trinity kerk op 2170 meter. Als het weer het toelaat, kunt u een glimp opvangen van een van de hoogste gletsjers in de Kaukasus, namelijk de: Kazbegi berg die maar liefst 5047meter hoog is. Dan gaan we naar de stad Stepantsminda (Kazbegi) en heeft u vrije tijd. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een guesthouse in Stepantsminda.

Dag 6  Na het ontbijt gaan we verder naar Gori, het hart van de regio Kartli en zijn historische plaatsen rijden. Dan gaan we de Uplistsikhe Cave Town bezoeken. Waar de Grote Zijderoute voorbij ging. Dit is een oud en interessant complex met woonvertrekken, wijnkelders, bakkerijen, een basiliek met drie schepen die is uitgehouwen in de rotsen en zelfs een antiek theater. Gori is de geboorteplaats van de overleden dictator Stalin. We zullen een foto stop bij zijn huis maken en bezoeken erna het museum. Dan Rijden we verder naar Akhaltsikhe. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Akhaltsikhe.

Dag 7  Na het ontbijt vertrekken we naar Vardzia, de prachtige grotstad van de Gouden eeuw. Het grottencomplex van meer dan een halve kilometer bestond ooit uit zo’n 3000 grotten. Dit is dan ook een van de beste voorbeelden van de Georgische renaissance. Op weg naar Vardzia maken we nog een fotostop bij het fort Khertvisi. In de middag rijden we verder naar Akhaltsikhe en arriveren we er net op tijd voor het diner. Overnachting in een pension in Akhaltsikhe.

Dag 8  Na het ontbijten gaat u vertrekken voor een dagje puur relaxen in een kuuroord in Borjomi. Borjomi staat vooral bekend als de oorsprong van een legendarische Sovjet mineraalbron. Nadat u helemaal ontspannen bent gaat u verder naar de plaats Kutaisi waar u een bezoek brengt aan de klooster Gelati en academie die tevens op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een guesthouse in Koetaisi.

Dag 9  Vandaag gaan we na het ontbijt naar de provincie Imereti. Daar gaan we naar het lokale dorp dat op een berghelling ligt met een eeuwenoude wijnkelder. Vanwege het verschillende klimaat houden de lokale mensen in het westen en oosten van Georgië hun wijn op een andere manier dan gewoon. Na ons bezoek aan de wijnkelder zullen wij verder gaan naar Tbilisi waar u dan vrije tijd zult hebben. U kunt bijvoorbeeld de souvenirmarkt en de  vlooienmarkt te bezoeken of lekker gaan winkelen. De overnachting zal plaatsvinden in Tbilisi.

Dag 10  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Tbilisi. Hier neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.