Loading...
Home/Ethiopië vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Ethiopië 15-daagse individuele rondreis

Project Description

Vakantie Ethiopië: 15-daagse individuele rondreis
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze 15 daagse rondreis door Ethiopië maakt u kennis met een schitterend landschap. Wij bezoeken onder andere indrukwekkende canyons, begroeide bergtoppen, de rotskerken van Lalibela, de Nijlwaterval en nationale parken. Liefhebbers van cultuur zullen versteld staan van de historische steden Gondar, Axum en Lalibela. Ethiopië staat bekend om zijn vele stammen met ieder hun eigen gewoontes.

De 15-daagse Ethiopië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Ethiopië is een land dat niet toeristisch is. De meeste wegen zijn onverhard. Dit samen met de adembenemende panorama’s maakt het onze 15 daagse rondreis door Ethiopië een avontuurlijke en onvergetelijke reis. Goede wandelschoenen en een goede camera zijn absoluut een must. Ethiopië is een fascinerende wereld die een onuitwisbare indruk op u achterlaat.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels  voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte. 

De rotskerken van Lalibela

Een van de hoogtepunten van de 15 daagse rondreis door Ethiopië zijn de indrukwekkende rotskerken van Lalibela. U kunt zich vooraf waarschijnlijk geen voorstelling maken van wat de rotskerken van Lalibela precies zijn. De rotskerken liggen net buiten Lalibela op een heuvel. Wanneer u naar de grote rotskerk loopt, blijft het tot op het laatste moment onduidelijk wat u te zien gaat krijgen. Opeens staat u voor een uitgehouwen gat van wel 15 meter diep. In het midden is de rotskerk in kruisvorm achtergebleven.

Neem uw tijd om de schoonheid van de rotskerken goed in u op te nemen. Daal vervolgens af langs de stenen trap. Vele gelovigen in een wit gewaad zijn aanwezig in en rondom de rotskerk. De dorpelingen hebben geen bezwaar tegen uw aanwezigheid.

De heilige stad Axum

Tijdens deze 15 daagse rondreis door Ethiopië wordt er een bezoek gebracht aan de heilige stad Axum. U kunt hier onder andere de mysterieuze obelisken van nabij bekijken. Ook kunt u de kathedraal van Sint Mary en de ruïnes van het paleis van de koningin van Sheba bezoeken. De heren mogen naar binnen in het Debre Damo klooster.

Lake Tana en Awash National Park

De stad Bahar Dar ligt aan het immense Lake Tana dat zo’n 80 kilometer lang is. U treft hier bijzondere vogels en andere dieren aan. In het zuiden van Ethiopië zult u verrast zijn van het totaal andere landschap. Hier bevinden zich ook de nationale parken. U kunt hier schitterende safari’s maken. Vanuit Nazaret doet u het prachtige Awash National Park aan.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Ethiopië 15 dagen rondreis ET 1501

Routekaart Ethiopie Afrika 15 dagen

 • Vlucht van Amsterdam naar Addis Abeba v.v. per Ethiopian Airlines
  (voor de vlucht van Amsterdam naar Addis Abeba per Turkish Airlines geldt een korting van € 50,- tot € 100,- per persoon)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma per deluxe minivan of jeep
 • Alle transfers en binnenlandse vluchten, zoals vermeld in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende reisleiding
 • Eenvoudige 3* hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Lokale taxen
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 20,00 per persoon
 • Kosten om bij sommige monumenten uw videocamera te mogen gebruiken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November dagelijks € 3.363
December dagelijks € 3.600
Januari – juni dagelijks € 3.526
Juli – oktober dagelijks € 3.526
1-persoonskamer toeslag

€ 256

Min. aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Ethiopië heeft een grote verscheidenheid aan klimaten, variërend van sneeuw in de bergen tot temperaturen boven de 50˚C in de Woestijn.
De beste reistijd is buiten het regenseizoen (juni-september), waarbij het in de wintermaanden ‘s nachts flink afkoelt.
Voor Ethiopië is een geldig paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Tevens heeft u een visum nodig. Dit kan bij aankomst op de luchthaven gekocht worden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Via Amsterdam vliegt u naar Addis Abeba via Frankfurt. De vlucht duurt ongeveer 9 uur. De transfer van de luchthaven naar het hotel duurt ongeveer 30 minuten. U overnacht in Addis Abeba.

          

Dag 2 Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend. Na de lunch is er een citytour door Addis Abeba met onder andere een museumbezoek en een bezoek aan de Grote Markt. Diner en overnachting vinden plaats in Addis Abeba.

Dag 3 Na het ontbijt begint de reis naar Kombolcha (400 km). Onderweg krijgt u een lunch. Indien marktdag bezoek aan Senbettae markt. Diner en overnachting vinden plaats in de stad Kombolcha.

          

Dag 4 Eerst krijgt u een ontbijt in Kombolcha. Daarna begint de reis naar Lalibela (280 km). Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan de indrukwekkende rotskerken. Diner en overnachting vinden plaats in Lalibela.

Dag 5 U begint de dag met het ontbijt. Daarna worden de rotskerken van Lalibela bezocht. De Lunch, het diner en overnachting vinden plaats in Lalibela.

          

Dag 6 Na het ontbijt begint de spectaculaire autotocht naar Makele (309 km). Onderweg krijgt u een lunch. Aangekomen in Makele krijgt u een diner en overnacht u in het hotel.

Dag 7 Na het ontbijt bezoeken wij het Debre Damo klooster (alleen de heren) en de obelisk van Axum. De tocht van 220 km wordt onderbroken met een lunch. Diner en overnachting vinden plaats in Axum.

           

Dag 8 ’s Morgens krijgt u een ontbijt in Axum en bezoekt u de kathedraal en de ruïnes van het paleis van Koningin Sheba. Lunch, diner en overnachting vinden plaats in Axum.

Dag 9 Na het ontbijt begint de mooie tocht naar Gondar (360 km). De Lunch is onderweg. Diner en overnachting vinden plaats in Gondar.

           

Dag 10 Na het ontbijt bezoeken wij de kastelen van Gondar, het Bad van Fasilades en de Debre Birhan Selassie Kerk. De lunch, het diner en overnachting vinden plaats in Bahar Dar na een rit van 185 km.

Dag 11 U begint de dag met een ontbijt. Vervolgens begint de boottocht over Lake Tana en brengen wij een bezoek aan de kloosters Ura Kidane Mihret, Zeghie Peninsula, Kebran Gabriel (alleen de heren) en Narga Sellassie. Lunch, diner en overnachting vinden plaats in Bahar Dar.

              

Dag 12 Ontbijt, transfer hotel-luchthaven, vlucht Bahar Dar-Addis (1,25 uur), transfer luchthaven-hotel. Lunch, diner en overnachting Addis Abeba.

Dag 13 Ontbijt, op weg naar Awassa met onderweg het Shall-Abijata Park en Langano Resort. Diner en overnachting Awassa (270 km).

                

Dag 14 Ontbijt, naar Nazareth (214 km.), lunch, Sodore Hot Spring (50 km.) transfer hotel-luchthaven, vlucht Addis Abeba-Amsterdam.

Dag 15 Aankomst op Schiphol

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.