Loading...

Project Description

Vakantie Ethiopië: 22-daagse individuele rondreis
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze 22-daagse rondreis door Ethiopië maakt u kennis met zowel de spectaculaire natuur, de bijzondere cultuur als de verschillende stammen van het land.

De 22-daagse rondreis Ethiopië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Ethiopië is een land dat nog door weinig toeristen wordt aangedaan, terwijl het juist een geweldige afwisseling heeft qua natuur en cultuur. Het land is totaal anders dan de omringende landen. U ziet het verleden van Ethiopië  middels kastelen, rotskerken en kloosters. U ziet de natuur in het Simien Gebergte, op de savannes met wilde dieren en bij de vele meren met vogels en waterdieren. Omdat het toeristisch gezien nog niet zo ontwikkeld is, is het wel een bestemming voor de ervaren reiziger, op zoek naar avontuur. Ethiopië is fascinerend en laat u niet gauw los!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

De rotskerken van Lalibela

Het absolute hoogtepunt van uw 22-daagse rondreis door Ethiopië zijn de indrukwekkende rotskerken van Lalibela. Ze liggen net buiten Lalibela op een heuvel. Wanneer u naar de grote rotskerk loopt, blijft het tot op het laatste moment onduidelijk wat u te zien gaat krijgen. Opeens staat u voor een uitgehouwen gat van wel 15 meter diep. In het midden is de rotskerk in kruisvorm achtergebleven. Fascinerend mooi!

Neem de tijd om de schoonheid van de rotskerken goed in u op te nemen. Daal dan af langs de stenen trap. In en rondom de rotskerk zitten vele gelovigen in witte gewaden. Zij hebben geen bezwaar tegen uw aanwezigheid.

Lake Tana

De stad Bahar Dar ligt aan het immense Lake Tana dat zo’n 80 kilometer lang is. U treft hier bijzondere vogels en andere dieren aan. In het meer zijn verschillende eilandjes gelegen waar kloosters op staan. Monniken bewaken hier belangrijke schatten. Sommige kloosters zijn alleen voor mannen toegankelijk.

Awash National Park

Ten zuiden van Addis treft u een totaal ander landschap aan met vlakke, grote savannes en meren. Hier bevinden zich ook een aantal nationale parken. U kunt hier schitterende safari’s maken. Vanuit Nazaret doet u het prachtige Awash National Park aan waar u onder andere nijlpaarden, apen, krokodillen, leguanen, wilde zwijnen, gazellen, luipaarden en zo’n 350 soorten vogels kunt zien.

Stammen

Het zuiden van Ethiopië staat bekend om de vele bijzondere stammen die daar nog leven. Alhoewel ze inmiddels regelmatig bezoek krijgen van toeristen, leven ze toch nog volgens hun eeuwenoude tradities hetgeen terug te zien is in hun kleding, hun huizenbouw en hun gebruiken zoals het “Bull jumping” bij de Hamar stam. Hierbij moet een jongeman als initiatieritueel naakt over een lange rij stieren springen.

Gondar

Gondar, eens de hoofdstad van Ethiopië, kwam tot bloei onder de regering van keizer Fasiladas in 1632. Zij bezit een uniek keizerlijk erfgoed met een 12-tal kastelen die zijn gebouwd door verschillende keizers in een periode van 236 jaar. Niet ver van Gondar liggen de “badplaats” van Keizer Fasiladas, een ruïne van het paleis bij Kusquam en de kerk van Debre Birhan Selassie met zijn unieke wandschilderingen. De stad zelf heeft een levendige en inte­ressante markt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Ethiopië 22 Safari rondreis dagen ET 2201Routekaart Ethiopie Afrika 22 dagen
 • Vlucht van Brussel naar Addis Abeba per Ethiopian Airlines
  (voor de vlucht van Amsterdam naar Addis Abeba per Turkish Airlines geldt een korting van € 50,- tot € 100,- per persoon)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma per deluxe minivan of jeep
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende reisleiding
 • Eenvoudige 3* hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Lokale taxen
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 20,00 per persoon
 • Kosten om bij sommige monumenten uw videocamera te mogen gebruiken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3* hotels
November dagelijks € 4.290
December dagelijks € 4.594
Januari – juni dagelijks € 4.290
Juli – oktober dagelijks € 4.453
1 pers.kamer toeslag

€ 440

Min. aantal deelnemers: 4

De genoemde data zijn groepsreizen, waarbij het minimum aantal deelnemers 4 is. Indien dit niet gehaald wordt, kan de rondreis in overleg toch plaatsvinden. Voor een individuele reis met 2 of 3 personen, betaalt u een toeslag van €879,- p.p. Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur/reisleider. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Bent u met 4 personen of meer, dan geldt er geen toeslag. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Ethiopië heeft een grote verscheidenheid aan klimaten, variërend van sneeuw in de bergen tot temperaturen boven de 50˚C in de Woestijn.
De beste reistijd is buiten het regenseizoen (juni-september), waarbij het in de wintermaanden ‘s nachts flink afkoelt.
Voor Ethiopië is een geldig paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Tevens heeft u een visum nodig. Dit kan bij aankomst op de luchthaven gekocht worden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vanaf Amsterdam of Brussel vliegt u naar Addis Abeba, waar u een transfer krijgt naar het hotel. Deze duurt ongeveer 30 minuten.

        

Dag 2 Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend, zodat u even kunt ontspannen en bij kunt komen van de reis. Na de lunch is er een citytour door Addis Abeba met onder andere een museumbezoek en een bezoek aan de Grote Markt. Het diner en de overnachting vinden plaats in Addis Abeba.

Dag 3 Na het ontbijt begint de reis naar Kombolcha, de afstand is ongeveer 400 km. Onderweg gebruikt u de  lunch. Indien het een zondag is, bezoekt u de Senbettae markt. Het diner en de overnachting vinden plaats in de stad Kombolcha.

        

Dag 4 Na het ontbijt gaat u op weg naar Lalibela, op ongeveer 280 km afstand. U rijdt ook langs Lake Haiq en gebruikt de lunch onderweg. Het diner en de overnachting vinden plaats in Lalibela.

Dag 5 Wanneer u klaar bent met het ontbijt, gaat u de rotskerken van Lalibela bezoeken. Iedere kerk heeft een andere architectuur. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Lalibela.

          

Dag 6 Na het ontbijt begint de spectaculaire autotocht naar Makele, die ongeveer 309 km. duurt. Door het bergachtige landschap duurt deze tocht de hele dag. Onderweg krijgt u een lunch. Aangekomen in Makele krijgt u een diner en overnacht u in het hotel.

          

Dag 7 Na het ontbijt gaat u op weg naar Axum en bezoekt u onderweg het Debre Damo klooster (alleen toegankelijk voor heren, via een touw). Ook de markt van Adigrat wordt aangedaan. De lunch gebruikt u onderweg. Het diner en de overnachting vinden plaats in Axum.

Dag 8 ’s Ochtends na het ontbijt bezoekt u het veld met de obelisken, St. Mary’s church en de kerk waar volgens de overlevering de Ark van het Verbond zou liggen. Ook Axum Museum en de ruïnes van het paleis van Koningin Sheba worden aangedaan. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Axum.

         

Dag 9 Na het ontbijt vindt de 360 km lange tocht naar Gondar plaats. Het wordt een wonderschone rit door het Simien gebergte. Onderweg krijgt u een picknicklunch. Het diner en de overnachting vinden plaats in Gondar.

Dag 10 Na het ontbijt bezoekt u de kastelen van Gondar, het Bad van Fasilades en de Debre Birhan Selassie Kerk. Na de lunch rijdt u naar Bahar Dar. Het diner en de overnachting vinden plaats in Bahar Dar na een rit van 185 km.

           

Dag 11 U begint de dag met een ontbijt. Vervolgens maakt u een boottocht over Lake Tana en brengt u een bezoek aan de kloosters Ura Kidane Mihret, Zeghie Peninsula, Kebran Gabriel (alleen de heren) en Narga Sellassie. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Bahar Dar.

Dag 12 Na het ontbijt rijdt u terug naar Addis en maakt u verschillende stops onderweg. De lunch gebruikt u onderweg. Het diner en de overnachting vinden plaats in Addis Abeba.

          

Dag 13 Na het ontbijt rijdt u naar Langano, wat ongeveer 270 km rijden is. U kunt hier heerlijk zwemmen en relaxen langs de oever van het meer. Het diner en de overnachting vinden plaats in Langano.

Dag 14 Na het ontbijt gaat u naar de vismarkt indien het marktdag is en daarna bezoekt u Nech Sar National park. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Arba Minch na een reis van ongeveer 265 km.

          

Dag 15 Na het ontbijt gaat u naar Jinka. Onderweg bezoekt u de Ari, Bena en de Tsemay stam. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Jinka.

Dag 16 Na het ontbijt rijdt u over de savannes naar de Mursi stam. De Mursi vrouwen staan bekend om de terra cotta schijf in hun onderlip. Hoe groter de schijf, hoe mooier de vrouw. De lunch, het diner en de overnachting vinden plaats in Jinka.

         

Dag 17 Na het ontbijt gaat u terug naar Arba Minch, op ongeveer 278 km. afstand. Onderweg maakt u diverse stops. Lunch onderweg, diner en overnachting in Arba Minch.

Dag 18 Na het ontbijt gaat u naar Chencha voor een ontmoeting met de Dorze stam. Ontdek hun unieke huizen en bijzondere weeftechnieken. Dan gaat u op weg naar Awassa aan het gelijknamige meer.  Onderweg krijgt u  een lunch, diner en de overnachting vinden plaats in Awassa.

         

Dag 19 Na het ontbijt bezoekt u de vismarkt, die ook vele bijzondere vogels aantrekt. Dan gaat u op weg naar Bale Mountains National Park waar u oog in oog zult staan met zeldzame inheemse diersoorten en vele vogels. U maakt een game-drive in Dinsho Park. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en het diner en de overnachting vinden plaats in Goba, wat 260 km rijden is.

Dag 20 Na het ontbijt gaat u naar het 4377 meter hoge Sanetti Plateau met haar bijzondere flora en fauna en prachtige vergezichten. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en het diner en de overnachting vinden plaats in Goba.

          

Dag 21 Na het ontbijt gaat u terug naar Addis en maakt u verschillende stops onderweg. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden. Diner en overnachting in Addis.

Dag 22 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven. Daar volgt de vlucht Addis – Brussel, die ongeveer 6.5 uur zal duren. Aankomst op Brussel.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.