Loading...
Home/Ecuador vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Ecuador 9-daagse rondreis langs de voet van de Andes

Project Description

Vakantie Ecuador 9-daagse rondreis langs de voet van de Andes

Deze rondreis start in de hoofdstad van Ecuador; Quito. U brengt een bezoek aan één van de lokale markten in de Cotapaxi regio. In Rio Verde Hamlot gaat u de Pailon del Diablo waterval bezoeken. U maakt een treinreis langs het prachtige Andesgebergte. Tijdens deze rondreis maakt u een stop in Ingapirca waar u de religieuze en politieke tempel gaat bezoeken. U bezoekt Baños waar u kunt deelnemen aan verschillende soorten actieve excursies.  In Riobama city maakt u een stadstour. Deze rondreis biedt u een kennismaking met het prachtige Ecuador.

 De 9-daagse rondreis Ecuador is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Ecuador grenst aan Colombia en Peru. De naam Ecuador is afgeleid uit het Spaanse woord evenaar, de evenaar loopt dwars door Ecuador. Het land staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de verschillende vulkanen. In Ecuador vindt u verschillende Nationale parken. Verder vindt u in het land grote lokale markten.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Riobamba

Riobamba is gelegen in centraal Ecuador en is de hoofdstad van de Chimborazo provincie. Vanuit Riobamba heeft u de mogelijkheid om het vulkanische landschap van Ecuador te ontdekken. De stad ligt aan de voet van Ecuador’s grootste vulkaan; de Cotopaxi vulkaan. Verder vindt u in Riobamba een prachtige, authentieke binnenstad met mooie oude gebouwen, kerken en parken. In Riobamba worden verschillende producten verkocht op de lokale markt.

Guayaquil

Guayaquil is de grootste en populairste stad van Ecuador, de stad ligt aan de westoever van de rivier de Guayas. Er zijn verschillende wolkenkrabbers in Guayaquil te vinden die de stad het uiterlijk geven van een metropool. U kunt in Guayaquil een bezoek brengen aan de boulevard Malecon 2000 waar u verschillende theaters, restaurants en winkelcentra vindt.

Baños

Baños wordt ook wel de poort naar het amazone gebied genoemd. In en rondom Baños kunt u deelnemen aan verschillende soorten actieve excursies, van mountainbiken tot kajakken. Daarnaast vindt u hier verschillende soorten badhuizen waar u even helemaal tot rust kan komen. Doordat er veel kunstenaars zich in Baños hebben gevestigd is het een bekende stad geworden. De stad staat bekend om de watervallen en de warmwaterbronnen in de omgeving.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvraag
Offerte aanvraag
 • Transport, privé transfers en treintrips die worden genoemd in het programma
 • Engelssprekende chauffeur/reisleider
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • 2* tot 3* hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer met douche/bad en toilet
 • Verzorging op basis van Logies & ontbijt
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten
 • genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3 * hotels
November dagelijks € 1.158
December dagelijks € 1.210
Januari – mei dagelijks € 1.158
Juni -oktober dagelijks € 1.210
1 persoonskamer € 306

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Indien gewenst, kunt u voor een individuel reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Er is verschil in klimaat tussen de kust, het bergland en het junglegebied. Aan de kust is het hete en tevens natte seizoen van januari tot en met maart, het koele en minder natte seizoen is van mei tot en met december. Het droge seizoen is hier van juni tot en met september, in de overige maanden regent het niet dagelijks, maar wel vaker dan in het droge seizoen. April is de natste maand, 1 keer in de 2 dagen valt er wel een bui. In de jungle kan het elke dag regenen, september tot en met december zijn meestal de droogste maanden en juni tot en met augustus de natste maanden. Op de Galapagos Eilanden valt de natte periode van december tot mei.

Zowel Ecuador als de Galapagos eilanden kunnen gedurende het hele jaar bezocht worden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Quito. Eenmaal gearriveerd op het vliegveld van Quito wordt u welkom geheten door onze lokale agent. U wordt naar uw hotel in het centrum van Quito gebracht waar u warm zult worden ontvangen onder het genot van een drankje.

Dag 2  Nadat u hebt ontbeten krijgt u een rondleiding door het historische centrum van Quito. Wat Quito zo bijzonder maakt is dat het omgeven is door vulkanen die hoogtes bereiken tot wel 4800 meter. De stad Quito is ontdekt door de Inca’s en later door de Spanjaarden overgenomen. Het koloniale centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. U gaat het “the Middle of the World” monument bezoeken gelegen in het noorden van Quito.  Uw overnachting vindt in Quito plaats.

Dag 3  U start uw dag met een ontbijt, hierna reist u richting Ibarra. In Ibarra neemt u de trein naar het dorp Salinas. Tijdens de treinrit komt u langs een landschap van prachtige bergen. Na uw bezoek aan Salinas reist u richting Otavalo waar u de kleurrijkste markten van heel Latijns Amerika kunt ontdekken. Aan het eind van de dag zult u terugkeren naar Quito voor uw overnachting.

Dag 4  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan één van de markten in de Cotopaxi regio: in Pujili, Saquisili of Zumbagua. Hierna reist u door naar het kleine dorpje Baños, waar u een stadstour zult maken door dit kleine maar adembenemende dorp. Optioneel zou u een bezoek kunnen brengen aan een badhuis in Baños. Uw overnachting vindt in Baños plaats.

Dag 5  U start uw dag met een ontbijt, hierna wordt u naar Rio Verde Hamlet gebracht. Eenmaal gearriveerd gaat u een wandeling maken richting de indrukwekkende “Pailon del Diablo” waterval. Na u bezoek aan de waterval reist u naar uw volgende bestemming; Riobamba city. Riobamba City is gelegen aan de voet van de Chomborazo vulkaan, dit is de grootste vulkaan van Ecuador met een hoogte van 6310 meter. U maakt in Riobamba city een stadstour. U zult in Riobamba City overnachten.

Dag 6  Nadat u hebt ontbeten maakt u een schitterende treinreis langs het Andes gebergte richting Sibambe. Eenmaal gearriveerd pakt u de trein richting de stad Cuenca. Onderweg maakt u een korte stop bij Ingapirca, dit is een belangrijke religieuze en politieke tempel. U vindt hier nog duidelijk sporen van de Inca’s en Colombianen terug. Uw overnachting vindt in Cuenca plaats.

Dag 7  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het authentieke centrum van Cuenca, het stadscentrum van Cuenca staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. U vindt hier oude straatjes, sierlijke balkonnen, de prachtige kathedraal en bloemen die overal door de stad te vinden zijn. Na uw bezoek aan de stad reist u richting Guayaquil waar u een verzorgde stadstour gaat maken. U verblijft vannacht in Guayaquil.

Dag 8  U start uw dag met een ontbijt. Hierna wordt u naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Vanuit hier neemt u de comfortabele vlucht naar Amsterdam Schiphol. U zult morgen in Amsterdam arriveren.

Dag 9  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.