Loading...

Project Description

Vakantie Ecuador:  17-daagse individuele rondreis

Deze reis voert u langs de prachtige natuur, de  eeuwenoude cultuur en de vriendelijke fotogenieke bevolking van Ecuador waarbij u veel te weten komt over de Indiaanse afkomst van de bevolking. Een groot gedeelte van de reis speelt zich af rond de Panamericana alvorens te eindigen in Guayaquil, waarbij u met zowel de natuur als met de cultuur van dit kleurrijke land kennismaakt.

De 17-daagse rondreis Ecuador is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Ecuador is een zeer aantrekkelijk land voor toeristen, door de enorme afwisseling. Het landschap varieert van hooggebergte tot vulkanen en regenwoud, de Indiaanse bevolking is zeer fotogeniek en kleurrijk wat met name op de vele markten goed te zien is en de oude steden in Spaans-koloniale stijl bieden historisch interessante bezienswaardigheden. De afstanden zijn niet al te groot, waardoor in korte tijd een groot deel van het land bereisd kan worden. Voor de climax kan een bezoek aan de Galapagos eilanden zorgen!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Panamericana

De Panamericana, oftewel de Panamarican Highway (in het Spaans Carretera Panamericana) is één lange weg van Vuurland tot aan Alaska. Hij is zo’n 30.000 km lang en wordt alleen in Colombia een stuk onderbroken door het regenwoud. In Ecuador is de weg zeker geen zesbaans snelweg want grote stukken zijn niet eens geasfalteerd.

Cotopaxi National Park

Het Cotopaxi National Park met de gelijknamige besneeuwde maar actieve vulkaan, biedt u een ruige natuur. Er worden veel wandel-en paardrijtochten georganiseerd, ook meerdaagse tochten waarbij u dwars door de Andes trekt. Door het grote hoogteverschil kan het voorkomen dat u uw tocht begint in zonnig zomerweer maar later met uw voeten in de sneeuw staat en met uw hoofd in de mist.

Cuenca

Cuenca is een gezellig stadje met veel authentieke, historische gebouwen en het hele jaar door een lenteklimaat. Hier kunt u niet alleen heerlijk langs de lokale winkeltjes slenteren maar ook in de beroemde fabriek zien hoe de oorspronkelijke chique “Panama hat” vervaardigd wordt. Er zijn verschillende musea, een kathedraal en natuurlijk mooie gezellige pleinen.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

Ecuador 17 dagen rondreis EC1701

Routekaart Ecuador

 • Vluchten Amsterdam-Quito en Guayaquil-Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Privé-vervoer met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Treinreis Alausi – Sisambe
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede 3* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden volgens het programma
 • Kruierservice op de luchthaven
 • Alle genoemde transfers
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 4 p.p. voor iedere binnenlandse vlucht (ter plaatse te betalen)
 • Vertrekbelasting US$ 32 p.p.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3 * hotels
November dagelijks € 2.971
December dagelijks € 3.315
Januari – mei dagelijks

€ 2.971

Juni -oktober dagelijks € 3.315
1 persoonskamer € 450

Min. aantal deelnemers: 2 

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Er is verschil in klimaat tussen de kust, het bergland en het junglegebied. Aan de kust is het hete en tevens natte seizoen van januari tot en met maart, het koele en minder natte seizoen is van mei tot en met december. Het droge seizoen is hier van juni tot en met september, in de overige maanden regent het niet dagelijks, maar wel vaker dan in het droge seizoen. April is de natste maand, 1 keer in de 2 dagen valt er wel een bui. In de jungle kan het elke dag regenen, september tot en met december zijn meestal de droogste maanden en juni tot en met augustus de natste maanden. Op de Galapagos Eilanden valt de natte periode van december tot mei.
Zowel Ecuador als de Galapagos eilanden kunnen gedurende het hele jaar bezocht worden.
Voor het reizen naar Ecuador en de Galapagos Eilanden heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Ecuador nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam Schiphol naar Quito. Eenmaal gearriveerd wordt u welkom geheten door onze lokale agent en naar uw hotel in Quito voor uw overnachting.

Dag 2  Na het ontbijt maakt u de gehele dag een stadstour door Quito. ’s Ochtends bezoekt u het oude gedeelte van Quito, in de middag gaat u het Ethno Scientific Museum bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Quito.

Dag 3  Nadat u hebt ontbeten bezoekt u de beroemde indianenmarkt in Otavalo en de stadjes Peguche en Cotacachi en het kratermeer Cuicocha. Uw overnachting zal plaatsvinden iets buiten Otavalo.

        

Dag 4 U start uw dag met een ontbijt en hierna reist u naar Quito via Calderon, ook wel het “marsepein stadje” genoemd. Overal ziet u hier felgekleurde marsepeinen figuren in de etalages staan. Afhankelijk van de dag wordt er ook nog een andere stop gemaakt alvorens u terugrijdt naar de hoofdstad. De overnachting zal plaatsvinden in Quito.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u zwemmen in de warmwaterbronnen van Papallacta, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Antisana vulkaan. U zou optioneel een wandeling kunnen maken. U verblijft vannacht in Papallacta.

          

Dag 6  Nadat u hebt ontbeten rijdt u richting het tropische regenwoud van Mindo gelegen in de Amazone. Hier zult u overnachten in een lodge gelegen middenin de natuur. U brengt een bezoek aan een chocoladefabriek. Optioneel kunt u ervoor kiezen deel te nemen aan een nachtwandeling. Uw diner en  overnachting vinden plaats in Mindo.

Dag 7  Voor het ontbijt kunt u deelnemen aan een wandeling waar u vogels gaat spotten. Na de wandeling heeft u een ontbijt. U gaat u een wandeling maken door het regenwoud en zwemmen in de nabijgelegen rivier. ’s Middags kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten zoals: paardrijden, klimmen langs een kloof, het bezoeken van een vogeltrainer of de botanische tuinen bezoeken. U zult vannacht dineren en overnachten in uw lodge in Mindo.

Dag 8 U start uw dag met een ontbijt bij de logde. Hierna gaat u een vlinderboerderij bezoeken en een nabijgelegen gebied waar veel kolibries voorkomen. U zult in Quito overnachten.

          

Dag 9 Na het ontbijt rijdt u langs de “Volcano’s Avenue” richting het zuiden naar de Quilotoa Lagoon. Dit is een vulkaanmeer met helder gekleurd water. Op woensdag is het mogelijk om de markt in Pujili te bezoeken, op zaterdag  de markt in Zumbuhu. U reist richting Baños waar u zult overnachten. Baños staat bekend om haar warmwaterbronnen.

Dag 10  Nadat u hebt ontbeten maakt u een korte stadstour door Baños , u maakt enkele stops bij handwerkateliers. Hierna rijdt u door een tropische omgeving naar de El Pailon del Diablo waterval waar u een wandeling gaat maken. De rest van uw middag heeft u ter vrije besteding in Baños. Uw overnachting zal plaatsvinden in Banos.

Dag 11  Na het ontbijt reist u richting het Chimborazo National Park. U doorkruist de Arenal, een ruig bergplateau. U reist met een speciaal voertuig naar de eerste Chimborazo refuge op 4800 meter hoogte.U wandelt vervolgens naar de volgende refuge. Hierna wordt u weer naar beneden gebracht voor uw diner en overnachting aan de voet van de Chimborazo.

           

Dag 12 Vandaag wordt u na het ontbijt naar het station van Alausi gebracht voor een rit met de trein langs de Devil’s Nose naar Sibambe. Eenmaal weer gearriveerd in Alausi rijdt u verder naar Ingapirca. Hier bezoekt u de archeologische opgravingen van Incaruïnes. U dineert en overnacht in een haciënda/groot landgoed.

Dag 13 Na het ontbijt rijdt u naar Cuenca, deze plaats heeft het belangrijkste culturele centrum van Ecuador. U bezoekt hier de Panama Hat fabriek en andere werkplaatsen in Cuenca. Uw middag heeft u ter vrije besteding. Uw overnachting zal plaatsvinden in Cuenca.

         

Dag 14 Nadat u hebt ontbeten maakt u een stadstour door Cuenca. ’s Middags bent u vrij of kunt u optioneel deelnemen aan een excursie naar de Gualaceo Valley. Dit gebied staat bekend om haar handwerklieden, zo worden er veel sieraden en sjaals gemaakt. U verblijft vannacht in Cuenca.

Dag 15 U start uw dag met een ontbijt in het hotel. Hierna rijdt u naar de Littoral regio waar u het Cajas Park met haar lagoons gaat bezoeken en een wandeling gaat maken. Hierna reist u richting Guayaquil voor een stadstour. U zult in Guayaquil overnachten.

          

Dag 16 Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw uitgaande vlucht naar Amsterdam.  U arriveert morgen in Amsterdam.

Dag 17 Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.