Loading...
Home/Ecuador vakanties en rondreizen/Ecuador 12-daagse rondreis langs het Andesgebergte en het Amazonegebied

Project Description

Vakantie Ecuador 12-daags rondreis langs het Andesgebergte en Amazonegebied

Van de hoge bergtoppen tot de prachtige parken, regenwouden en inheemse cultuur, u komt er allemaal mee in aanraking tijdens deze rondreis. Enkele hoogtepunten van de rondreis zijn uw bezoek aan het historische centrum van Quito, Quito is de hoofdstad van Ecuador. U brengt ook een bezoek aan de Andean regio die bekend staat om zijn vulkanen, meren en de inheemse cultuur. Tijdens uw rondreis bezoekt u het Cotapaxi National Park met de gelijknamige vulkaan. U maakt een wandeling langs de Quilotoa krater. Tijdens de rondreis verblijft u twee nachten in een Ecolodge middenin het regenwoud. Ook maakt u een overnachting in Riobamba, gelegen aan de voet van de hoogste vulkaan van Ecuador.

De 12-daagse rondreis Ecuador is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan

Ecuador is het op één na kleinste land van Zuid Amerika. In Ecuador vindt u delen van het Amazoneregenwoud en het Andesgebergte. Ecuador is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers maar ook de cultuurliefhebber zal zich helemaal thuis voelen in Ecuador. In Ecuador vindt u verschillende indianenstammen, Inca’s en Spaanse conquistadores, u komt de cultuur van het land met name in de hoofdstad Quito tegen en in Cuenca. Verken de mooiste bezienswaardigheden van Ecuador tijdens deze rondreis.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Het Amazonegebied

Het Amazonegebied is samen met de Galapagos-eilanden, het Andesgebergte en de kuststreek één van de vier hoogtepunten van Ecuador. Het Amazone regenwoud ligt ten oosten van het Andes en is met zijn brede aanbod van diersoorten en dichtbeboste gebieden een prachtige plek om een bezoek aan te brengen

Cuenca

Cuenca ligt op 2500 meter hoogte ten zuidoosten van de Andes. De stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van Ecuador. Het historische centrum van Cuenca met zijn nauwe steegjes en verschillende kerken waaronder de Parque Calderon kerk maken een bezoek aan deze stad zeker waard. In Cuenca komt u Indiaanse bevolking tegen gekleed in bonte klederdracht.  Dit zorgt voor een fleurig en kleurrijk straatbeeld.

De Cotopaxi Vulkaan

De Cotopaxi is een besneeuwde vulkaan gelegen in het hoogland van Ecuador langs de “Avenida de los Vulcanos”. Het gebied rondom de vulkaan vormt het  Cotopaxi National Park. In dit nationale park kunt u wandelingen en trektochten maken. Ook is het mogelijk met een goede auto door het park te rijden en zo een hoogte van 4300 meter te bereiken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • alle genoemde transfers
 • Treintickets voor treinritten volgens het programma
 • Engelssprekende chauffeur en tevens reisleider
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • 3* hotelaccommodaties op basis van 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Maaltijden volgens het programma
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3 * hotels
November dagelijks € 1.723
December dagelijks € 1.775
Januari – mei dagelijks € 1.723
Juni -oktober dagelijks € 1.775
1 persoonskamer

€ 249

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Zowel Ecuador als de Galapagos eilanden kunnen gedurende het hele jaar bezocht worden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Quito. Eenmaal gearriveerd in de hoofdstad van Ecuador wordt u welkom geheten door onze lokale agent en naar uw hotel in Quito gebracht voor uw overnachting.

Dag 2  Na uw ontbijt gaat u het historische centrum van Quito verkennen. Het is één van de best bewaarde historische centrums van Latijns Amerika. De binnenstad van Quito staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. U brengt een bezoek aan het Equatorial Monument en het ‘Intiñan Ethno-Scientific Museum’.
Uw overnachting vindt plaats in Quito.

Dag 3  Nadat u hebt ontbeten rijdt u richting de schitterende Andean regio in Otavalo die bekend staat om zijn vele vulkanen, meren en inheemse cultuur. U brengt ook een bezoek aan de nabijgelegen dorpjes Peguche en Cotacachi. Hier gaat u het San Pablo Lake en Cuicocha Lake bezoeken, beide meren liggen aan de voet van een vulkaan. U zult na uw bezoek langzaam terugkeren naar Quito voor uw overnachting.

Dag 4  U start uw dag met een ontbijt, hierna vertrekt u richting Cotopaxi. De reis naar Cotopaxi leidt u langs verschillende vulkanen richting en de Cotopaxi vulkaan met het daarbij behorende nationale park. U brengt een bezoek aan dit nationale park, u maakt een wandeling langs de Limpiopungo lagune. Vannacht verblijft u in Cotopaxi.

Dag 5  Nadat u hebt ontbeten laat u Cotopaxi achter voor de Quilotoa regio. U maakt onderweg een stop bij een inheemse markt en bij de prachtige Quilotoa krater waar u een wandeling gat maken. Vervolgens vervolgd u uw tocht naar het dorpje Baños, bekend om zijn warmwaterbronnen en de ligging aan de voet van de Tungurahua vulkaan. U kunt optioneel tot rust komen in één van de warmwaterbronnen. Uw overnachting vindt in Baños plaats.

Dag 6  Na het ontbijt rijdt u richting het Amazone gebied. Onderweg brengt u een bezoek aan de spectaculaire Pailon del Diablo waterval. Na uw bezoek aan de waterval gaat u naar de Tena regio van het Amazone gebied. U zult vanavond dineren en overnachten in een Eco lodge middenin het regenwoud.

Dag 7  Nadat u hebt ontbeten maakt u een kanotocht. Na de kanotocht maakt u een wandeling door het regenwoud, u brengt een bezoek aan een klein lokaal museum. Uw overnachting en diner vinden plaats in de Eco Lodge.

Dag 8  U start uw dag met een ontbijt, hierna verlaat u het Amazonegebied om vervolgens een treinrit te maken langs de Andes. Onderweg kunt u genieten van het bergachtige tropische landschap. U arriveert in Riobamba, gelegen aan de voet van de hoogste vulkaan van Ecuador; de Chimborazo. U zult in Riobamba overnachten.

Dag 9  Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Alausí  gebracht. Vanuit hier maakt u een treinrit met de Devil’s Nose train door het prachtige Andesgebergte. Eenmaal terug in Alausí wordt u naar het authentieke stadje Cuenca gebracht voor uw overnachting. Onderweg maakt u een korte stop bij Ingapirca, dit is een belangrijke religieuze en politieke tempel.

Dag 10  U heeft in de morgen een ontbijt in uw hotel. Hierna brengt u een bezoek aan het authentieke centrum van Cuenca, het oude stadscentrum van Cuenca staat op de Unesco werelderfgoedlijst.. Het is een waar openluchtmuseum met zijn oude straatjes, sierlijke balkonnen, de prachtige kathedraal en bloemen die overal door de stad te vinden zijn. Hierna neemt u de trein richting de economische hoofdstad van Ecuador; Guayaquil. In Guayaquil maakt u een stadstour die onder ander langs Las Peñas komt.

Dag 11  U start uw dag met een ontbijt, hierna wordt u naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Vanuit hier neemt u een comfortabel vlucht naar Amsterdam, hier zult u morgen arriveren.

Dag 12  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.