Loading...
Home/China vakantie en rondreizen, Reisthema privéreizen/China en Tibet 20-daagse rondreis

Project Description

Vakantie China en Tibet: 20-daagse individuele rondreis

Een combinatiereis langs de bekendste highlights van China ( Beijing, Xi’an en Shanghai) en Tibet, waarbij niet alleen wordt gevlogen, maar er ook stukken per bus en per trein worden afgelegd. U verblijft in goede middenklasse hotels.

De 20-daagse rondreis China en Tibet is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

China is een fascinerend land om te zien, te ervaren en te ontdekken. Niet alleen de bezienswaardigheden zijn een bezoek waard, maar ook de grote steden, zoals Shanghai, Hongkong en Beijing. China heeft een oppervlakte van ongeveer 9,5 miljoen km2, ruim 230 keer zo groot als Nederland. Heel anders dan het mysterieuze, rustgevende Tibet waar u zich op het dak van de wereld waant.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

De Verboden Stad

De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De in Beijing gelegen stad werd gebouwd en voltooid onder de Yonglekeizer in 1422. De Yonglekeizer pakte de bouw groots aan. Hij liet verschillende paleizen bouwen en zo ontstond de Purperen Verboden Stad, zoals de volledige Chinese naam luidt.

Yumbulagang Palace

Yumbulagang is een paleis in de Yarlung vallei, vlakbij Tsetang. Volgens de legende is dit het eerste gebouw in Tibet en het paleis van de eerste Tibetaanse koning. Het gebouw staat op een heuvel aan de oever van de Yarlung.

Jokhang Temple

Jokhang is de oudste boeddhistische tempel in Tibet. Het gebouw staat in de buurt van Lhasa en is de bekendste toeristische attractie van de stad. Ook staat de tempel staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de kapel bevindt zich een standbeeld, namelijk de Jowo Shakyamuni, dat door iedereen vereerd wordt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
China & Tibet 20 dagen rondreis CT2001

Routekaart China en Tibet Azie 20 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Beijing en Shanghai – Amsterdam per KLM
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vluchten Lhasa – Xi’an en Xi’an – Shanghai
 • Treinreis Beijing – Xi’an (in softsleeper cabin)
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede middenklasse hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging: logies op dag 2 en 6, logies en ontbijt op dag 14 en 19,  ontbijt en lunch op dag 4,5, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16 en 18,  volpension (ontbijt – lunch – diner) op dag 3, 17 en ontbijt en diner op dag 13 en 14
 • Chauffeur en Engels sprekende gids tijdens de gehele reis
 • Alle transfers van en naar de luchthavens en de treinstations
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 42,00 p.p. + 1x pasfoto (visum dient u zelf bij de ambassade of via ons visumburo aan te vragen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Ticketingfee airline

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3+4* hotels
November dagelijks € 5.033
December dagelijks € 5.203
Januari – juni dagelijks € 5.033
Juli – oktober dagelijks € 5.292
1 persoonskamer € 628

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Het grootste gedeelte van China ligt in een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen, maar door de enorme oppervlakte van het land kent China een grote variatie aan regionale klimaten. De droge winters die het klimaat van China over het algemeen karakteriseren worden veroorzaakt door koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van het Aziatische continent.

In de bergen in het zuidwesten is er het hooggebergteklimaat waarbij het in de winter erg koud kan worden en de zomers koel blijven. Het woestijngebied in het noorden van China heeft een droog woestijnklimaat met overdag hoge en ’s nachts lage temperaturen. In het zuidoosten van China heerst een tropisch klimaat. Hier is in de zomer het regenseizoen en kunnen er ook tropische cyclonen voorkomen.

Voor het reizen naar China heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2 Aankomst Beijing. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

      

Dag 3 Na het ontbijt gaat u naar het Tiananmenplein en de Verboden stad. Na de lunch bezoekt u de Hemelse Tempel en ‘ s avonds geniet u eerst van een Peking eend en bezoekt u vervolgens de Peking Opera. De overnachting is in Beijing.

Dag 4 Na het ontbijt gaat u naar de Chinese Muur, gevolgd door een lunch. Na de lunch gaat u naar de Ming Tombes en de Sacred Road. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

    

Dag 5 Na het ontbijt gaat u naar het Zomerpaleis met haar tuinen, gevolgd door een lunch.
’s Avonds krijgt u vanaf het hotel een transfer naar het station, waar u de trein naar Lhasa zal nemen. De overnachting zal plaatsvinden in de trein.

Dag 6 Vandaag brengt u de hele dag in de trein door en doorkruist u het betoverende landschap van Tibet. De overnachting zal plaatsvinden in de trein.

Dag 7 Aankomst Lhasa. Vanaf het station krijgt u een transfer naar uw hotel in Tsetang, waarna u een vrije middag heeft zodat u kunt wennen aan de hoogte. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Tsetang.

     

Dag 8 Na het ontbijt gaat u naar Yumbulagang Palace, gevolgd door een lunch. Na de lunch bezoekt u het Changzhu klooster, het Samye klooster en rijdt u naar Lhasa. De overnachting zal plaatsvinden in Lhasa.

Dag 9 Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Potala Paleis en de Jokhang Tempel. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u naar Barkhor Street. Vergeet niet af te dingen! De overnachting zal plaatsvinden in Lhasa.

      

Dag 10 Na het ontbijt gaat u naar het Norbulingka Park en het Drepung klooster. Hierna volgt een lunch. Na de lunch bezichtigt u het Sera klooster. De overnachting zal plaatsvinden in Lhasa.

Dag 11 Na het ontbijt rijdt u naar Gyangtse via Yamdrok Lake. Onderweg brengt u een bezoek aan een Tibettaanse familie. Hierna volgt de lunch. Na de lunch gaat u naar het Palcho klooster. De overnachting zal plaatsvinden in Gyangtse.

     

Dag 12 Na het ontbijt rijdt u naar Shigatse waar u luncht en het Tashilumpo klooster en de markt bezoekt. De overnachting zal plaatsvinden in Shigatse.

Dag 13 Na het ontbijt gaat u via een mooie route langs de Yaluzangbu rivier terug naar Lhasa. Het afscheidsdiner met typische Tibetaanse gerechten, zang en dans en de overnachting zullen plaatsvinden in Lhasa.

     

Dag 14 Vandaag wordt u na het ontbijt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Xian. In Xian bezoekt u de eeuwenoude stadswallen. ’s Avonds geniet u van een diner met Peking eend en gaat u naar een Tang Dynasty Show.  De overnachting zal plaatsvinden in Xian.

Dag 15 Vandaag gaat u na het ontbijt de gehele dag het Terracotta leger bezoeken. Na de lunch gaat u naar de Big Wild Goose Pagoda. De overnachting zal plaatsvinden in Xian.

      

Dag 16 Na het ontbijt gaat u een citytour maken door Xian. U bezoekt het Shaanxi Museum en de Grote Moskee. Dan krijgt u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Shanghai. In Shanghai wordt u weer opgewacht en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Shanghai.

Dag 17 Na het ontbijt gaat u de hele dag deze wervelende wereldstad bekijken. Tijdens de citytour krijgt u een lunch. U bezoekt het Shanghai Museum, de Bund, de Oriental Pearl TV Tower, de Yu Garden en de Yuyuan markt. ’s Avonds kunt u genieten van een acrobatische show met diner. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

     

Dag 18 Na het ontbijt gaat u iets buiten Shanghai het historische plaatsje Zhujiajiao bezoeken waar u ook luncht. U stapt hier echt terug in de tijd. U overnacht in Shanghai.

Dag 19 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor uw vlucht Shanghai – Amsterdam.

Dag 20 Aankomst in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.