Loading...

Project Description

Vakantie China: 18-daagse individuele rondreis Magnificant China

Een reis met een uitgebreider programma dan onze 16-daagse rondreis, waarbij het traject ook nog in omgekeerde volgorde wordt afgelegd. Daarnaast legt u verschillende stukken per trein af. U begint in Hongkong en eindigt in Shanghai. Naast de klassieke hoogtepunten als de Chinese Muur en het Terracottaleger, zult u tevens naar Guangzhou en Hangzhou reizen. Hier kunt u genieten van de vele tempels en musea.

De 18-daagse rondreis Magnificant China is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

China is zo enorm groot, dat men keuzes moet maken. In deze reis worden de wereldsteden, die voor China’s economie zo belangrijk zijn, afgewisseld met het pittoreske platteland. Zo gaat u in Yangshuo op de fiets langs verschillende dorpjes. Erg leuk omdat de lokale bevolking dat ook doet. Zo komt u makkelijk met hen in contact. Op het platteland maakt u ook een boottocht over de Li rivier. Vanaf het water zijn zowel de dorpen als het dramatische landschap met bergpieken en rivieren goed te zien.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Hongkong

Hongkong heeft één van de grootste havens ter wereld. De haven is vooral sterk in de uitvoer van consumptiegoederen. Tussen 1999 en 2004 was deze haven daarmee de grootste containerhaven van de wereld. Nu is het de derde grootste containerhaven van de wereld. Zowel voor de lokale inwoners als voor de toerist is de haven een dagelijks terugkerend punt. Zo heeft u vaak uitzicht op de haven of de gebouwen eromheen of neemt u er een ferry naar één van de andere eilanden. Ook ’s avonds is de haven een levendig middelpunt van de stad; er vindt dagelijks een lichtspel plaats, geprojecteerd op de wolkenkrabbers maar u kunt ook leuke boottochten door de haven maken, met of zonder diner aan boord.

Peking eend

Peking eend is een wereldberoemd Chinees gerecht. De naam van dit gerecht komt van de hoofdstad Peking. Het gerecht bestaat uit dunne plakjes eend met een knapperig vel. Van één eend maken de Chinese restaurants meestal twee porties. Eén portie met dunne plakjes en weinig vet en één portie met alleen het vlees dat  gewokt wordt. De overblijfsel wordt meestal gebruikt voor bouillon of soep.

Big Wild Goose Pagoda

De Big Wild Goose Pagoda is een boeddhistische pagode die ligt in het zuiden van Xian. In 652 werd dit monument gebouwd met een hoogte van 54 meter. Dit gebouw had toen 5 verdiepingen. De structuur van het monument werd herbouwd in 704. De pagode had veel functies, waaronder het uitstallen van soetra’s en beeldjes van de Boeddha. De Big Wild Goose Pagoda is nog steeds een zeer bekende toeristische attractie en trekt vele bezoekers door de eenvoudige, maar aantrekkelijke bouwstijl.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
China 18 dagen rondreis Magnificent China CN1802

Routekaart China Azie 18 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Hong Kong en Shanghai – Amsterdam met KLM
 • Binnenlandse vlucht Guilin – Xi’an
 • Treinreis in first class: Hong Kong – Guangzhou, Guangzhou – Guilin, Xian – Beijing, Beijing – Shanghai, Shanghai – Hangzhou en Hangzhou – Shanghai
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met chauffeur en Engels sprekende gids
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede hotelaccommodatie 3* en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens en de treinstations
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 42,00 p.p. + 1x pasfoto (u dient het visum zelf bij de ambassade aan te vragen)
 • Ticketing fee airline
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3+4* hotels
November dagelijks € 5.163
December dagelijks € 5.272
Januari – juni dagelijks € 5.163
Juli – oktober dagelijks € 5.118
1 persoonskamer € 698

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Het grootste gedeelte van China ligt in een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen, maar door de

enorme oppervlakte van het land kent China een grote variatie aan regionale klimaten. De droge winters die het klimaat van China over het algemeen karakteriseren worden veroorzaakt door koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van het Aziatische continent.

In de bergen in het zuidwesten is er het hooggebergteklimaat waarbij het in de winter erg koud kan worden en de zomers koel blijven. Het woestijngebied in het noorden van China heeft een droog woestijnklimaat met overdag hoge en ’s nachts lage temperaturen. In het zuidoosten van China heerst een tropisch klimaat. Hier is in de zomer het regenseizoen en kunnen er ook tropische cyclonen voorkomen.

Voor het reizen naar China heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Hongkong.

Dag 2  Aankomst Hongkong. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Hongkong.

      

Dag 3  Na het ontbijt gaat u de stad bekijken en rijdt u naar Victoria Peak, Aberdeen en Repulse Bay. ‘s Middags bent u vrij om te winkelen. De overnachting zal plaatsvinden in Hongkong.

Dag 4  Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend. Hierna krijgt u een transfer naar het station en gaat u met de expresstrein naar Guangzhou. Na aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachtinig zal plaatsvinden in Guangzhou.

     

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar de Dr. Sun Yat Sen’s Memorial Hall, de Chen Family’s Temple en de Temple of the 6 Banyan Trees. In de midadg krijgt u een transfer naar het treinstation voor uw treinrit naar Guilin. Bij aankomst in Guilin krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u een boottocht maken op de Li rivier naar Yangshuo county. Na de lunch krijgt u vanaf de haven een transfer naar het hotel, waarna een vrije middag volgt. De overnachting zal plaatsvinden in Yangshuo.

      

Dag 7  Na het ontbijt maakt u een fietstocht door het prachtige landschap en bezoekt u een lokale boer. Aan het einde van de middag krijgt u een transfer terug naar Guilin. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

Dag 8  Na het ontbijt maakt u een citytour en gaat u naar de Elephant Trunk Hill en de Fubo Hill. In de middag gaat u naar de Reed Flute Cave en krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Guilin – Xi’an zal plaatsvinden. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Xi’an.

     

Dag 9  Na het ontbijt gaat u de hele dag naar het Terracottaleger. In de middag bezoekt u de Big Wild Goose Pagoda. De overnachting zal plaatsvinden in Xi’an.

Dag 10  Na het ontbijt maakt u een tour in ‘de Grote Moskee’ met aansluitend vrije tijd in de lokale Moslim straat. Daarna heeft u een transfer naar het treinstation voor de treinreis naar Beijing. Bij aankomst in Beijing heeft u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

      

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar het Tiananmen plein en de Verboden Stad. In de middag gaat u naar het Zomerpaleis met haar prachtige tuinen bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

Dag 12  Na het ontbijt gaat u de hele dag naar de Chinese Muur. In de middag bezoekt u de Sacred Road. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u naar the Temple of Heaven, gevolgd door een lunch. Na de lunch krijgt u een transfer naar de het treinstation voor uw treinrit naar Shanghai. Bij aankomst in Shanghai heeft u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

     

Dag 14  Na het ontbijt gaat het museum van Shanghai bezoeken. Vervolgens ook the Budn, Yu Garden en Yu Market. In de middag heeft u een workshop over het maken van zijde en u sluit de dag af met het mooie uitzicht op de bekende Oriental Pearl Tower. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

Dag 15  Na het ontbijt heeft u een transfer naar het treinstation voor uw treinrit naar Hangzhou. Bij aankomst in Hangzhou heeft u een transfer naar uw hotel. In de middag heeft u een city tour met een bezoek aan het West Lake met de boot, Lingyin Tempel, Feilai Peak en de thee plantages. De overnachting zal plaatsvinden in Hangzhou.

     

Dag 16  Na het ontbijt gaat u naar de 6 Harmonies Pagoda. In de middag krijgt u een transfer naar het station waar u de trein van Hangzhou naar Shanghai neemt. Vanaf het station heeft u eent transfer naar uw hotel. de overnachting zal plaatsvinden in Shanghai

Dag 17  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor uw vlucht Shanghai – Amsterdam.

Dag 18  Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.