Loading...
Home/China vakantie en rondreizen, Reisthema privéreizen/China 18-daagse rondreis met 5-daagse cruise

Project Description

Vakantie China:  18-daagse individuele rondreis
inclusief 5-daagse cruise op de Yangtze

Een reis die heel anders is dan onze overige China reizen, omdat u enkele dagen op een heerlijke 4-sterren boot verblijft. Vanuit Beijing reist u naar het zuiden richting Yichang, alwaar u op de boot stapt. U doet daarnaast de steden Xi’an, Guilin en Shanghai aan. Steden die u een goede indruk zullen geven van het eeuwenoude en het supermoderne China.

De 18-daagse rondreis incl. 5-daagse cruise op de Yangtze is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

China heeft de reiziger veel te bieden; eeuwenoude tradities, hypermoderne metropolen, imposante berglandschappen met rivieren, bouwkunst, religie, culinaire hoogstandjes en nog veel meer. Deze afwisseling komt ook terug in onze reizen. Zo maakt u tijdens deze reis een luxe cruise van 5 dagen over de Yangtze rivier, één van de belangrijkste aders van het land.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Temple of heaven

De Temple of Heaven ligt in een groot park in Peking. Hier regeerden de keizers en leidden ze een plechtige, rituele ceremonie. Tijdens deze ceremonie bemiddelden ze tussen hemel en aarde, waarbij ze offers brachten om de gunst van de goden af te smeken. De godsdienst die hierbij hoort is het daoisme. Het tempelcomplex bestaat uit een grote, ronde hal en enkele bijgebouwen. In de grote hal wordt gebeden en staat het open altaar van de hemel. Buiten de tempel zijn er vaak activiteiten. De lokale bevolking doet er aan vliegeren, kalligraferen of tai chi.

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een paleis in Beijing, dat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het heeft een complex van 70.000 m2 en is aangelegd in een uitgestrekt domein rond een groot, kunstmatig meer, genaamd het Kunming-meer. Het paleis is één van de indrukwekkendste paleizen van China. Het paleis heeft de grootste en bestbewaarde Chinese tuin in deze stijl.

Shanghai

Shanghai  is één van de snelst groeiende steden ter wereld en het aantal wolkenkrabbers neemt dan ook ieder jaar toe. In totaal zijn er 430 gebouwen hoger dan 100 meter in Shanghai. Zo is de Shanghai Tower het hoogste gebouw in China en het twee na hoogste gebouw van de wereld. Het gebouw heeft een hoogte van 632 meter en 128 verdiepingen. Tegenwoordig worden er veel gebouwen in moderne stijl gebouwd. Zowel Chinese als westerse kenmerken worden hierbij gecombineerd.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Beijing en Shanghai – Amsterdam met KLM
 • Binnenlandse vlucht Beijing – Yichang, Xi’an – Guilin en Guilin – Shanghai
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met chauffeur en Engels sprekende gids
 • Treinreis Chongqing – Xi’an (soft seat train)
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • 4 nachten aan boord van een 4* cruise-schip in een 2-pers.hut met douche en toilet
 • Goede hotelaccommodatie 3* en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden zoals genoemd in programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens en de treinstations
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 42,- p.p. + 1 pasfoto (het visum dient u bij ambassade of via ons visumburo aan te vragen)
 • Ticketing fee airline
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes en niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijzen in euro’s :

Maanden

Individuele reis

3+4* hotels
November dagelijks € 4.321
December dagelijks € 4.438
Januari – juni dagelijks € 4.368
Juli – oktober dagelijks € 4.544
1 persoonskamer € 525

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Het grootste gedeelte van China ligt in een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen, maar door de enorme oppervlakte van het land kent China een grote variatie aan regionale klimaten. De droge winters die het klimaat van China over het algemeen karakteriseren worden veroorzaakt door koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van het Aziatische continent. In de bergen in het zuidwesten is er het hooggebergteklimaat waarbij het in de winter erg koud kan worden en de zomers koel blijven. Het woestijngebied in het noorden van China heeft een droog woestijnklimaat met overdag hoge en ’s nachts lage temperaturen. In het zuidoosten van China heerst een tropisch klimaat. Hier is in de zomer het regenseizoen en kunnen er ook tropische cyclonen voorkomen.
Voor het reizen naar China heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Schiphol Amsterdam naar Beijing.

Dag 2 Aankomst Beijing. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

     

Dag 3 Na het ontbijt gaat u naar het Tiananmen Plein en de Verboden Stad. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u naar de Temple of Heaven. ’s Avonds kunt u genieten van een diner met Peking eend en bezoekt u de Peking Opera. U overnacht in Beijing.

Dag 4 Na het ontbijt gaat u de gehele dag naar de Chinese Muur, de Ming Tombes en de Sacred Road. U luncht onderweg. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

     

Dag 5 Na het ontbijt gaat u naar het Zomerpaleis met haar beroemde tuinen, gevolgd door een lunch. Na de lunch krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Yichang neemt. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar de haven. Hier begint de boottocht over de Yangtze rivier met de 4* President  of gelijkwaardig. De overnachting zal plaatsvinden aan boord (cruise mogelijk van april t/m november)

Dag 6 Na het ontbijt gaat u naar de Three Gorges Dam. U luncht aan boord en bent de middag vrij. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

      

Dag 7 Na het ontbijt gaat u met kleinere bootjes een excursie maken naar de Lesser Three Gorges of de Shennong Stream. De lunch, het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 8 Na het ontbijt gaat u een excursie maken naar Fengdu Ghost City of naar Shibaozhai. De lunch, het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Een riviercruise over de Yangtze in China.

Dag 9 Na het ontbijt komt u aan in Chongqing. Dit betekent het einde van de cruise. Hierna gaat u naar het Erling Park, de Chongqing Zoo en Ciqikou Old Street. Hierna volgt een lunch en krijgt u een transfer naar het treinstation, waar de treinreis naar Xian zal plaatsvinden. De overnachting zal plaatsvinden in de trein.

Dag 10 Aankomst in Xi’an. Vanaf het station krijgt u een transfer naar uw hotel. Aangekomen in het hotel kunt u gaan ontbijten. Na het ontbijt gaat u de hele dag naar het Terracotta leger en de Big Wild Goose Pagoda, gevolgd door een lunch. Eindig de dag met een Dumpling dinner (kleine deeggerechtjes) en een bezoek een een Tang Dynasty Show. De overnachting zal plaatsvinden in Xi’an.

    

Dag 11 Na het ontbijt gaat u een citytour maken en bezoekt u het Shaanxi Provincial Museum, de oude stadsmuren en de Grote Moskee. Onderweg gebruikt u de lunch. Dan krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Xi’an – Guilin. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. Het diner en de overnachting zullen platsvinden in Guilin.

Dag 12 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de haven, waar u een boottocht gaat maken over de Li rivier. Aan boord krijgt u een lunch. Daarna krijgt u vanaf de haven een transfer naar het hotel, waarna u een vrije middag heeft in Yangshuo. De overnachting zal plaatsvinden in Yangshuo.

      

Dag 13 Na het ontbijt gaat u naar Moon Hill, gevolgd door een lunch. Na de lunch gaat u naar Big Banyan Tree Park en maakt u een fietstocht door het lieflijke landschap. Dan bezoekt u een boerderij en gaat u naar Guilin. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

Dag 14 Na het ontbijt gaat u een citytour maken en de Elephant Trunk Hill en de Fubo Hill bezoeken. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u naar de Reed Flute Cave en krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Guilin – Shanghai. In Shanghai krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

      

Dag 15 Na het ontbijt gaat u de hele dag de stad bezoeken. U gaat naar het Shanghai Museum en de Bund. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u naar de Oriental Pearl TV Tower, Yu Garden en de Yuyuan Markt. ’s Avonds krijgt u een diner en gaat u een Acrobatic show bijwonen. De overnachting vindt plaats in Shanghai.

Dag 16 Na het ontbijt gaat u naar Zhujiajiao village, een historisch dorpje op 50 min. rijden van Shanghai. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u terug naar de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

Dag 17 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, alwaar u de vlucht naar Amsterdam zal nemen.

Dag 18 Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.