Loading...

Project Description

Vakantie China: 16-daagse individuele rondreis Heden en Verleden

Een rondreis die u een goed beeld geeft van het heden en het verleden van dit immense land. Het moderne heden treft u vooral aan in de wereldsteden Beijing en Shanghai, het eeuwenoude verleden treft u aan in bijv. Xian en Suzhou. Zo ziet u in Xian het indrukwekkende terracotta leger aan en de Big Wild Goose Pagoda. Naar Suzhou reist u per trein, waarna de stad u haar tempels, parken en tuinen laat zien.

De 16-daagse rondreis  China Heden en Verleden is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Natuurlijk zijn er een aantal “must-have-seens” in China, die u ook tijdens deze rondreis gaat zien zoals Beijing, Xi’an en Shanghai. Maar daarnaast laten we u ook kennismaken met het nog authentieke, minder bekende China. Zo reist u per trein van Nanjing naar Suzhou en bewondert u in beide steden de prachtige overblijfselen van het verre verleden. Tot slot bezoekt u een zijdefabriek om hier kennis te maken met iets waar de Chinezen een ware kunst van hebben gemaakt; het maken en bewerken van zijde.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een paleis in Beijing, dat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het heeft een complex van 70.000 m2 en is aangelegd in een uitgestrekt domein rond een groot, kunstmatig meer, genaamd het Kunming-meer. Er staan vele tempels en paleizen die verbonden worden door bruggen en tuinen. Vroeger als het in de stad te warm was, werden het complex door de keizer gebruikt als buitenverblijf.

Shanghai

Shanghai (door de inwoners Hu genaamd) is een drukke, zeer moderne metropool aan de monding van de Yangtze, aan de oostkust van China. Het is de grootste stad van China en qua inwoneraantal de grootste gemeente ter wereld. Shanghai ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij en textielindustrie, maar is uitgegroeid tot een havenstad met wereldwijde verbindingen. Haar overbekende, hypermoderne skyline met wolkenkrabbers en bijzondere gebouwen, staat symbool voor de “booming” economie van het land.

Terracottaleger

Het Terracottaleger is een archeologische vondst van ongeveer 8000 terracottafiguren die als grafgiften zijn meegegeven aan de eerste keizer van China. Het leger bevindt zich tussen de berg Li en Xi’an. Deze overblijfselen van het graf van keizer Qin Shi Huangdi staan op de Werelderfgoedlijst van UNESO. Ze werden pas in 1974 ontdekt en men denkt dat er nog veel meer terracottafiguren onder de grond liggen want in 2007 werden er nog meer gevonden.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
China 16 dagen rondreis Heden en Verleden CN1601

Routekaart China Azie 16 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Beijing en Shanghai – Amsterdam met KLM
 • Binnenlandse vluchten Xi’an – Guilin en Guilin – Nanjing
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Treinreis van Beijing naar Xi’an (eerste klas) en van Nanjing naar Suzhou (softseater),
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met chauffeur en Engels sprekende gids
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede hotelaccommodatie 3* en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle genoemde transfers
 • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten € 42,00 p.p. + 1x pasfoto (visum dient u bij de ambassade of via ons visumburo aan te vragen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes en niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Prijzen in euro’s :

Maanden

Individuele reis

3+4* hotels
November dagelijks 4224
December dagelijks 4396
Januari – juni dagelijks 4224
Juli – oktober dagelijks 4532
1 persoonskamer 464

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Het grootste gedeelte van China ligt in een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen, maar door de enorme oppervlakte van het land kent China een grote variatie aan regionale klimaten. De droge winters die het klimaat van China over het algemeen karakteriseren worden veroorzaakt door koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van het Aziatische continent.

In de bergen in het zuidwesten is er het hooggebergteklimaat waarbij het in de winter erg koud kan worden en de zomers koel blijven. Het woestijngebied in het noorden van China heeft een droog woestijnklimaat met overdag hoge en ’s nachts lage temperaturen. In het zuidoosten van China heerst een tropisch klimaat. Hier is in de zomer het regenseizoen en kunnen er ook tropische cyclonen voorkomen.

Voor het reizen naar China heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2  Aankomst Beijing. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

      

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar het Tiananmen plein en de Verboden Stad. Daarna gaat u naar het Zomerpaleis. De overnachting vindt plaats in Beijing.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar de Chinese Muur. In de middag gaat u de Ming Tombes en de Sacred Road bekijken. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar de Temple of Heaven. Hierna krijgt u een transfer naar het treinstation voor de treinrit naar Xi’an. Na aankomst krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting vindt plaats in Xi’an.

      

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar het Terracotta leger. In de middag gaat u naar de Ancient Walls en de Moslim Straat. De overnachting zal plaatsvinden in Xi’an.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar het Shaanxi Provincial Museum en de grote moskee. In de middag krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Xi’an – Guilin zal plaatsvinden. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

      

Dag 8  Na het ontbijt gaat u een boottocht maken over de Li rivier naar Yangshuo. U luncht aan boord en in de middag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Yangshuo.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar de Moon Hill. In de middag gaat u naar het Big Banyan Tree Park en maakt u een fietstocht door het platteland. U bezoekt onderweg een lokale boerderij. Dan krijgt u een transfer terug naar Guilin. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

     

Dag 10  Na het ontbijt gaat u naar Elephant Trunk Hill en Fubu Hill. Dan gaat u naar Reed Flute Cave en krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor uw vlucht naar Nanjing. Vanaf de luchthaven Nanjing krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Nanjing.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Dr. Sun Yixian Mausoleum en Yangtze River Bridge. In de middag gaat u naar Confucius Temple en krijgt u een transfer naar het station, waar u de trein neemt naar Suzhou (soft seater). Vanaf het station krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Suzhou.

     

Dag 12  Na het ontbijt gaat u naar de Humble Adminstrator’s Garden en Tiger Hill Park. In de middag gaat u naar de Lingering Garden en zijdefabriek nr.1. De overnachting zal plaatsvinden in Suzhou.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u naar Zhouzhuang voor een bezoek aan de Memorial Archway, de Quanfu Tempel en Hall of Shen. Hierna gaat u naar Twin Bridge en wordt u naar Shanghai gebracht . De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

     

Dag 14  Na het ontbijt gaat u Shanghai ontdekken en bezoekt u het Shanghai Museum en de Bund. Hierna gaat u naar Oriental Pearl TV Tower, de Yu Garden en Yuyuan Market.. U overnacht in Shanghai.

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Amsterdam neemt.

Dag 16  Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.