Loading...

Project Description

Vakantie China: 15-daagse individuele rondreis China Highlights

Een indrukwekkende reis, waarbij u in 15 dagen de klassieke en de moderne hoogtepunten van China te zien krijgt. U gaat van Shanghai naar Beijing om vervolgens via Xian en Guilin te eindigen in Hongkong. Het verblijf tijdens deze rondreis is in middenklasse hotels.

De 15 daagse rondreis China Highlights is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

 

China, het rijk van de keizerlijke dynastieën is eeuwenlang vrij gesloten geweest voor de rest van de wereld waardoor ze een bijzonder eigen kunst en cultuur heeft. Nu het land zich meer geopend heeft en haar economie sterk groeiend is, komt er ook steeds meer toeristische interesse voor het land. Steeds meer Chinezen spreken een woordje Engels en de toeristische infrastructuur verbetert langzaamaan maar buiten de grote steden is het leven nog zeer traditioneel en lokaal.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

De Chinese Muur

De Chinese Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische volkeren en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Jiayupas. Er is eeuwenlang aan de muur gebouwd. Tijdens de laatste bouwperiode (in de Ming dynastie) zijn de karakteristieke wachttorens erbij gebouwd. Hier vandaan kon men de vijanden goed in de gaten houden.

Hongkong

Hongkong is niet alleen een wereldstad maar ook een heuse administratieve regio. Het gebied heeft 236 eilanden en een oppervlakte van 1104 km2. Hongkong grenst aan de Zuid-Chinese Zee, heeft ruim 7 miljoen inwoners en bestaat uit 18 districten. De regio heeft een subtropisch klimaat en heeft daarom droge, zachte winters en vochtige, hete zomers. Je hebt er vele toeristische attracties, waaronder veel tempels. Het kloppende hart van de stad is de haven. Niet voor niets betekent Hong Kong in het Kantonees “Geurige haven”.

Guilin

Guilin is een stad aan de rivier de Li en valt onder de belangrijkste toeristische bestemmingen van China. Het meest typerend voor Guilin is het landschap van hoge scherpe bergpieken met de rivier de Li die er doorheen kronkelt. Je hebt er karsttorens van 100 tot 200 meter hoog. Deze karsttorens zijn losstaande bergen, waarvan de wanden loodrecht zijn en die gevormd zijn door het omliggende kalksteen. Iets verder aan de rivier ligt de stad Yangshuo. Guilin zelf heeft vier universiteiten, een luchthaven en een treinstation en is dus echt een belangrijk centrum voor deze rego.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

China Highlights 15 dagen rondreis CN1501

Routekaart China Azie 15 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Shanghai en Hong Kong – Amsterdam met KLM
 • Binnenlandse vluchten Xi’an – Guilin en Guilin – Hong Kong
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Treinreis Beijing – Xi’an en Train from Shanghai to Beijing
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met chauffeur en Engels sprekende gids
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede hotelaccommodatie 3* en 4* sterren op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens en de treinstations
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 42,00 p.p. + 1x pasfoto (het visum dient u zelf bij de ambassade aan te vragen)
 • Ticketing fee airline
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes en niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3+4 *hotels
November dagelijks

€ 4.247

December dagelijks € 4.431
Januari – juni dagelijks € 4.247
Juli – oktober dagelijks € 4.613
1 persoonskamer € 413

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Het grootste gedeelte van China ligt in een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen, maar door de

enorme oppervlakte van het land kent China een grote variatie aan regionale klimaten. De droge winters die het klimaat van China over het algemeen karakteriseren worden veroorzaakt door koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van het Aziatische continent.

In de bergen in het zuidwesten is er het hooggebergteklimaat waarbij het in de winter erg koud kan worden en de zomers koel blijven. Het woestijngebied in het noorden van China heeft een droog woestijnklimaat met overdag hoge en ’s nachts lage temperaturen. In het zuidoosten van China heerst een tropisch klimaat. Hier is in de zomer het regenseizoen en kunnen er ook tropische cyclonen voorkomen.

Voor het reizen naar China heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Shanghai.

Dag 2  Aankomst in Shanghai. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

Dag 3  Na het ontbijt gaat u de hele dag de stad bewonderen. U bezoekt het Shanghai museum en de Bund. In de middag gaat u naar Oriental Pearl Tv Tower, de Yu Garden en Yuyuan market. De overnachting zal plaatsvinden in Shanghai.

     

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar de Jade Buddha Tempel. Hierna krijgt u een transfer naar het treinstation voor uw treinrit naar Beijing. Vanaf de treinstation in Beijing krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u eerst naar het Tiananmen plein en de Verboden Stad. Vervolgens gaat u naar de Summer Palace. U overnacht in Beijing.

     

Dag 6 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar de Chinese Muur. U gaat ook naar de Sacred Road. De overnachting zal plaatsvinden in Beijing.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar de Temple of Heaven. Hierna heeft u een transfer naar het treinstation, waar u de nachttrein neemt naar Xi’an. De overnachting zal plaatsvinden in de trein.

      

Dag 8  Na aankomst in Xi’an krijgt u een transfer naar uw hotel waar u het ontbijt kunt gebruiken. Na het ontbijt gaat u naar het Terracotta leger. In de middag gaat u naar de Big Wild Goose Pagoda. De overnachting zal plaatsvinden in Xi’an.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar de oude stadsmuren en de grote moskee. In de middag krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht van Xi’an naar Guilin. In Guilin aangekomen krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Guilin.

    

Dag 10  Na het ontbijt krijgt u een transfer van het hotel naar de haven, waar de boottocht over de rivier de Li begint. U vaart naar Yangshuo en aan boord krijgt u een lunch. In Yangshuo wordt u naar het hotel gebracht waarna u de middag vrij heeft. De overnachting zal plaatsvinden in Yangshuo.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Moon Hill en Big Banyan Tree Park. In de middag maakt u een fietstocht door het prachtige landschap langs de verschillende dorpjes. U kunt ook een lokale boerderij bezoeken. Daarna wordt u terug gebracht naar Guilin, alwaar de overnachting zal plaatsvinden.

     

Dag 12  Na het ontbijt gaat u naar Elephant Trunk Hill en Fubo Hill. Daarna gaat u naar de Reed Flute Cave. Na dit bezoek krijgt een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Guilin – Hongkong zal vertrekken. In Hong Kong krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Hongkong.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u naar Victoria Peak en Aberdeen. Vervolgens gaat u naar Repulse Bay, waarna u een vrije middag heeft. De overnachting zal plaatsvinden in Hongkong.

     

Dag 14  Na het ontbijt krijgt u een transfer van het hotel naar de luchthaven, waar u uw vlucht naar huis neemt

Dag 15  Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.