Loading...

Project Description

Vakantie Chili en Argentinië:  19-daagse rondreis
(individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

Tijdens deze combinatiereis zult u zeer onder de indruk raken van deze Zuid-Amerikaanse landen die bekend staan om hun overweldigende natuurschoon. Voor wie de hoogtepunten van beide bestemmingen in één reis wil bezichtigen, is dit de ideale reis. Denkt u maar eens aan Torres del Paine N.P. en de Tatio geisers in Chili en de Perito Moreno gletsjer en Buenos Aires in Argentinië. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit al het moois dat u in deze reis zult tegenkomen.

De 19-daagse rondreis Chili en Argentinië is voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Argentinie ligt in Zuid-Amerika met als hoofdstad Buenos Aires. In 1816 is Argentinie onafhankelijk geworden, daarvoor was het een Spaanse kolonie. Chili, het buurland van Argentinie, heeft als hoofdstad Santiago de Chile en is sinds 1818 onafhankelijk van Spanje. Chili wordt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes,  Argentinie door de Atlantische Oceaan en de Andes. Beiden hebben een kustlijn van meer dan 4000 km. Het is vooral de imposante en afwisselende natuur van beide landen die u versteld zal doen staan.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië met een inwoneraantal van 2,8 miljoen. Het is dan ook de grootste stad van het land. Buenos Aires ligt aan zee en heeft een grote haven. Er zijn verschillende wijken (barrias) waarvan La Bocca en Palermo de bekendsten zijn. Palermo is echt een hippe wijk met kleine winkeltjes, barretjes en restaurants. ’s Avonds is het er dan ook heel levendig. Verder zijn er veel parken in Palermo waar je heerlijk kan picknicken. Een andere bekende wijk is San Telmo waar op iedere zondag markt gehouden wordt. Verder staan er veel mooie huizen in de wijk en vind je er bijzondere graffiti.

El Tatio

In het Andesgebergte ligt een geiserveld genaamd El Tatio. Het is niet het hoogste geiserveld in de wereld, maar het is wel bijzonder om te zien. El Tatio heeft meer dan 80 actieve geisers en is daarmee het twee na grootste geiserveld ter wereld.

Perito Moreno

Perito Moreno is een gletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares, in het zuiden van Argentinie. Vanuit El Calafate kunt u de gletsjer bereiken. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 meter dik en 5 km breed is. Iedere dag schuift het ijs 1 tot 2 meter verder. Met veel gekraak hoort en ziet u dan ook brokken ijs in het watervallen. De naam van de gletsjer is afkomstig van Fransisco Moreno, een Argentijnse ontdekkingsreiziger die het gebied in de 19e eeuw verkende.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
Chili en Argentinië 19 dagen rondreis CA1901

Routekaart Argentinie en Chili Zuid Amerika 19 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Santiago en Buenos Aires – Amsterdam per Lan Airlines
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle genoemde binnenlandse vluchten
 • Rondreis per bus met internationale gasten en Engelssprekende gids
  (bij individuele reis per openbaar vervoer, huurauto of privé chauffeur)
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle genoemde excursies met entreegelden volgens programma
 • Genoemde maaltijden (ontbijt, 2x lunchpakket, 1 x bbq, 1x diner)
 • Alle genoemde transfers met Spaans sprekende chaufeur
 • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Eventuele vertekbelasting op de airport
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Groepsdata 3* hotels
november dagelijks € 4.118
december dagelijks € 4.309
januari – mei dagelijks € 4.176
juni – oktober dagelijks € 4.316
1 persoonskamer 3* € 869

Minimum aantal deelnemers: 2

Tijdens de groepsreis reist u in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids.
Bij een individuele reis worden de route en de invulling samen met u vastgesteld.

De klimaten in Chili, van de woestijn in het noorden tot aan Patagonie in het uiterste zuiden, gaan geleidelijk in elkaar over. In het noorden van Chili stijgt de temperatuur aan de kust en in de dalen overdag tot 25 ºC. In het binnenland heerst een woestijnklimaat met vrijwel geen regen. Centraal Chili heeft een ideaal klimaat. In het ‘kleine zuiden van Chili’ is het klimaat wisselvallig en valt er veel neerslag. Het is er echter niet koud. In het noordelijk deel van het ‘Grote zuiden van Chili’ (Patagonië) regent het vaak en hevig. In Zuid-Patagonië is het weer zeer wisselvallig en stormachtig, maar het regent er minder. Paaseiland en Robinson Crusoë eiland hebben gedurende het gehele jaar een subtropisch klimaat.

 

De klimaten in Argentinië. De omvang en hoogte van het land zorgen voor buitengewoon extreme verschillen tussen warm en koud. Het regenseizoen valt tijdens de hete, benauwde maanden van oktober tot maart. Het droge seizoen heeft een mild klimaat en valt van april tot september. In de bergen kan men meedogenloos hete dagen verwachten, afgewisseld door extreem koude nachten. ‘s Winters kunnen er sneeuwstormen voorkomen. In de winter is het in de bergen bitterkoud en zijn de passen bedekt met een dikke laag sneeuw. Patagonië en Vuurland kunnen het best in de zomermaanden bezocht worden. De winter valt van juni t/m augustus. Zowel in de zomer als in de winter moet men in Patagonië rekening houden met regen.

In Chili valt het voorjaar van september tot december, de zomer van december tot maart, de herfst van maart tot juni en de winter van juni tot september. Het noorden van Chili en Paaseiland kunnen gedurende het gehele jaar bezocht worden. De beste reistijd voor Centraal Chili is van oktober t/m april, de skigebieden van juni t/m september, het kleine zuiden van september t/m april en Patagonië van oktober t/m april.

In Argentinië duurt de lente van september tot december, de zomer van december tot maart, de herfst van maart tot juni en de winter van juni tot september. De Patagonische Andes kan het best van december t/m april bezocht worden. De meest geschikte tijd voor een bezoek aan de Patagonische kust is van december t/m mei en met name in de herfst.

Voor het reizen naar Chili heeft u een geldig paspoort nodig, dat na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig. Bij aankomst in Chili ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van 90 dagen.

Voor het reizen naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Argentinië nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig. Bij aankomst in Argentinië ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van 90 dagen.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Santiago.

Dag 2 Aankomst Santiago. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

Dag 3 Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

          

Dag 4  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Santiago – Calama. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. Hierna gaat u een Archeological San Pedro de Atacama tour maken inclusief het Le Paige Museum (maandags gesloten). De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

Dag 5 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar Toconao, Atacama Salt Lake met flamingo’s en bij zonsondergang  naar Moon Valley. De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

Dag 6 Na het ontbijt gaat u al vroeg naar de El Tatio Geysers met een lunchpakket voor ondeweg. Hierna krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht San Pedro – Santiago. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

Dag 7 Na het ontbijt krijgt u vanaf uw hotel een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Santiago – Punta Arenas. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Punta Arenas.

           

Dag 8 Na het ontbijt gaat u naar Puerto Natales. Onderweg bezoekt u Otway Seno, waar u een pinguinkolonie bezoekt (open van 15 okt – 31 mar). De overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

Dag 9 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar National Park Torres Del Paine inclusief lunchpakket. De overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

Dag 10 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar de Serrano & Balmaceda Gletsjers en Balmaceda mountain alwaar u een boottocht maakt (boottocht mogelijk van 1 okt – 31 mar). De overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

         

Dag 11 Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar het busstation, waar u de bus neemt van Puerto Natales naar El Calafate. In de middag heeft u een vrije middag. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 12 Na het ontbijt bezoekt u de hele dag de Perito Moreno gletsjers en maakt u een boottocht naar Brazo Rico. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

          

Dag 13 Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 14 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 15 Na het ontbijt gaat u in de ochtend een citytour maken door Buenos Aires. In de middag heeft u een vrije middag. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 16 Na het ontbijt gaat u de hele dag een bezoek brengen aan een Fiesta Gaucha. Buiten de hoofdstad krijgt u op een ranch van alles te zien en te horen over het leven van een gaucho. Tevens is er traditionele muziek en dans en u krijgt een bbq-lunch (niet op maandagen).  De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 17 Vandaag heeft u een vrije dag. ’s Avonds kunt u genieten van een diner met tango show. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 18 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Buenos Aires – Amsterdam zal plaatsvinden.

Dag 19 Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.