Loading...
Home/Argentinië vakanties en rondreizen, Chili vakanties en rondreizen/Chili en Argentinië 19-daagse autorondreis door het Noorden

Project Description

 Vakantie Chili en Argentinië 19-daagse autorondreis door het noorden

Tijdens deze autorondreis zult u zeer onder de indruk raken van deze Zuid-Amerikaanse landen die bekend staan om hun overweldigende natuur. Voor wie de hoogtepunten van beide bestemmingen in één reis wil bezichtigen, is dit de ideale reis. Denkt u maar eens aan Argentinië met de 7-kleurige bergen bij Purmamarca of de imposante berg Nevado de Cachi. In Chili vindt u de geisers van El Tatio en de Salar de Atacama, het grootste zoutmeer van het land.

De 19-daagse autorondreis Chili en Argentinië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Argentinie en Chili, 2 pracht landen met hun eigen gewoontes, culturen en levensstijlen. U krijgt veel te zien tijdens deze reis, zowel flora en fauna als de toeristische trekpleisters. Het landschap is prachtig, met vele zoutmeren, woestijnen, vulkanen, geisers en warmwaterbronnen. De vergezichten zijn adembenemend.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Salta

Salta, de hoofdstad van de gelijknamige provincie die bekend staat om de ruige landschappen met metershoge cactussen. De stad heeft een rijk verleden met neokoloniale architectuur en door zijn subtropische temperaturen vindt u overal gezellige terrasjes aan. Vanuit Salta kunnen vele interessante excursies gemaakt worden. In de stad zelf valt er veel te bezichtigen, van de Iglesia de San Fransisco, de mooiste kerk van Noord-Argentinië tot de kabelbaan in het Parque San Martin die u op een hoogte van 1400 meter brengt en een prachtig uitzicht geeft over de stad.

De Atacama woestijn

De Atacama maakt deel uit van de 3700 km lange woestijnzone langs de kust van de Stille Oceaan dat begint in Noord-Chili en eindigt in Ecuador. De woestijn bestaat uit zoutvlaktes, volledig kale grindvlaktes en kleurige bergen. Hier valt bijna geen regen, daardoor behoort de Atacama woestijn tot één van de droogste woestijnen op aarde. Hier en daar wordt de woestijn wel onderbroken door kleine oases. Alleen op enkele plaatsen kunnen planten en dieren overleven.

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is gelegen in het noorden van Chili. De stad is gebouwd rondom een oase in de Atacama-woestijn en ligt op een plateau op 2.500 meter boven zeeniveau. Er komen veel toeristen omdat het één van de droogste plekken op aarde is, waardoor er bijzondere ecosystemen zijn ontstaan. San Pedro de Atacama is een ideale uitvalsbasis voor tochten langs zoutmeren, geisers en het surrealistische landschap van de Moon Valley.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvraag
Offerte aanvraag

•    Binnenlandes vluchten Buenos Aires Salt v.v.
•    Goede hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
•    Verzorging op basis van logies en ontbijt
•    Autohuur gebaseerd op 1 auto 4WD categorie G Chevrolet S10 of gelijkwaardig
•    Ongelimiteerd aantal kilometers
•    CDW, Schade- diefstal- met eigen risico (blijft altijd bestaan), W.A- verzekering
•    Grenskosten en certificaat voor grensovergang
•    Gratis inforboekje met uitgebreide informtie over de reis en het land

•    Internationale vlucht
•    Luchthavenbelastingen
•    Ticketing fee airline
•    Creditcard voor borg verplicht
•    Transfers
•    Benzine
•    Extra verzekering voor autohuur
•    Extra bestuurder
•    Luchthavenafleveringskosten
•    Alle excursies en entreegelden
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijs in euro’s :

3* hotels
Vertrek Dagelijks 2829 p.p
1 persoonskamer 845 p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto en de route.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam naar Salta. U zult morgen arriveren in Sata. Er komt hier 4 uur tijdsverschil bij kijken.

Dag 2  Vandaag arriveert u op de luchthaven van Salta. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u Salta in.
U zou vandaag een bezoek kunnen brengen aan Plaza 9 de Julio, dit is het bekendste plein van Salta.
Daarnaast kunt u ook nog een kabelbaan rit maken wat u een prachtig beeld geeft van de stad met de bergen op de achtergrond.uw overnachting zal plaatsvinden in Salta.

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u naar uw volgende bestemming Cachi. Het is een klein en vredig dorpje gelegen in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi. Cachi is bekend geworden door zijn speciale bouwstijl en prachtige dorpskerk. Uw overnachting zal plaatsvinden in Cachi.

           

Dag 4  Na het ontbijt rijdt u van het dorpje Cachi naar het iets grotere dorpje Cafayate. Cafayate is de perfecte bestemming voor wijnproevers. Het weer bied de juiste omstandigheden voor de wijn. Uw overnachting zal plaatsvinden in Cafayate.

          

Dag 5  Na het ontbijt rijdt u verder naar Peñon. Deze plaats heeft veel natuurschoon te bieden, zoals de Galan vulkaan wat de grootste vulkaan ter wereld is. Ook vind u hier het wonderbaarlijke natuurpark Campo de Piedra Pomez, dat zeker de moeite waard is om even te bezoeken. Uw overnachting zal plaatsvinden in Peñon.

          

Dag 6  Na het ontbijt rijdt u naar Tolar Grande. Dit is een klein dorp met vele zandvlaktes en berggebieden.
De rit van Penon naar Tolar Grande neemt al bijna de gehele dag in beslag. U komt onderweg langs mooie landschappen en uitzichten. Uw overnachting zal plaatsvinden in Tolar Grande.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. u zou de omgeving van Tolar Grande kunnen gaan ontdekken. Tolar Grande bevindt zich op een hoogte van 3.500 meter. Een echte toeristische attractie die Tolar Grande te bieden heeft is het grootste zoutmeer ter wereld. Uw overnachting zal plaatsvinden in Tolar Grande.

           

Dag 8  Na het ontbijt vervolgd u uw reis naar San Antonio de Los Cobres. Dit is een dorp dat in het bezit is van de op vijf na hoogste spoorlijn ter wereld met een hoogte van 4.220 meter boven de zeespiegel. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Antonia de Los Corbes.

          

Dag 9  Na het ontbijt rijdt u verder naar Purmamarca. Dit is misschien wel de mooiste bestemming qua natuur. Het dorpje Purmamarca is bekend om de 7-kleurige bergen, waardoor ze ook een toeristische trekpleister zijn geworden. Uw overnachting zal plaatsvinden in Purmamarca.

          

Dag 10  Na het ontbijt  rijdt u de grens over naar Chili. U rijdt naar San Pedro de Atacama om precies te zijn. San pedro de Atacama ligt in de droogste woestijn ter wereld. De omringde zandduinen zijn als het ware een speeltuin voor sandboarders en wandelaars. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

Dag 11  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou de Moon Valley kunnen bezichtigen. Het is een van de meest bezochte plaatsen van San Pedro de Atacama. Het is een interessant gebied met stenen en zandformaties. Ook bestaat de woestijn uit verschillende kleuren en texturen. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

          

Dag 12  Na het ontbijt rijdt u naar Iquique, een kustplaatsje aan de Chileense kust. Hier valt veel te ondernemen en te bezichtigen. Ook is het mogelijk om naar het strand te gaan en te genieten van het mooie weer. Uw overnachting zal plaatsvinden in Iquique.

          

Dag 13  Na het ontbijt vervolgd u uw reis naar Arica, dit is een belangrijke havenstad. De stad biedt een oud centrum van handel en culturele uitwisselingen. Erg leuk om de stad te gaan bezichitgen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Arica.

Dag 14  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou naar het strand kunnen gaan naar bijvoorbeeld El Laucho Beach. Hier is een strandtent te vinden waar u kunt ontspannen. Ook is het mogelijk om de grotten van Cuevas De Anzota te bezichtigen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Arica.

          

Dag 15  Na het ontbijt rijdt u weer terug naar San Pedro de Atacama. Dit is een lange tocht waar u langs mooie landschappen zal rijden. Vanavond kunt u de kleine winkeltjes in San Pedro de Atacama gaan bezoeken en souvenirs kopen. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

Dag 16  Na het ontbijt rijdt u naar de volgende bestemming Tilcara. Dit is een oud dorp waar ruïnes te vinden zijn.  De lage pastelkleurige huizen liggen als schilderijen tegen hoekige bergen die kleuren van roomwit tot donkerrood. De keluren, identieke sfeer en ligging maken deze plaats een geschikte plek voor toeristen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Tilcara.

        

Dag 17  Na het ontbijt rijdt u weer terug naar Salta. hier zou u een van de musea kunnen bezichtigen, bijvoorbeeld het Museo de Alta Montaña. Ook is Salta het vertrekpunt van de Tren a las Nubes, de Trein naar de Wolken met belangrijke toeristische bestemmingen. Het betreft een treinrit van 172 km, die leidt naar het hoogste punt op 4220 m. uw overnachting zal plaatsvinden in Salta.

Dag 18  Na het ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van Salta. hier levert u uw huurauto weer in. U neemt hier de vlucht van Salta naar Amsterdam via Buenos Aires. U zult morgen arriveren op Amsterdam Schiphol.

Dag 19  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol. U zult nog vaak terugdenken aan deze reis gevuld met mooie herinneringen en momenten.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.