Loading...
Home/Argentinië vakanties en rondreizen, Chili vakanties en rondreizen/Chili en Argentinië 17-daagse autorondreis door het zuiden

Project Description

Vakantie Chili en Argentinië 17-daagse autorondreis door het zuiden

Tijdens deze reis door Zuid Chili en Argentinië bezoekt u zowel steden als natuurparken. Zo gaat u naar de hoofdstad Buenos Aires en proeft u de sfeer van tango en temperament. Ook gaat naar del Fuego National park, het park met prachtige natuur en gletsjers. U maakt boottochten, autoritten, busreizen en een aantal binnenlandse vluchten zodat u met alle facetten van dit immense land kennis maakt.

De 17-daagse Chili en Argentinie autorondreis door het zuiden is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Argentinië ligt in Zuid-Amerika en heeft als hoofdstad Buenos Aires. Het is enorm groot, zeer langgerekt en grenst aan Uruguay, Brazilie, Paraguay, Bolivia en Chili. Sinds 1816 is Argentinie onafhankelijk, daarvoor was het een Spaanse kolonie. U zult versteld staan van de uitgestrektheid en de veelzijdigheid van de natuur. Chili is een land gelegen in Zuid-Amerika. Het is een prachtig land met hele mooie flora en fauna. Er zijn vulkanen te bezichtigen zoals de actieve vulkaan Llaima.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Perito Moreno Glacier

De Perito Moreno Glacier is een gletsjer in het Nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De gletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische Ijsveld. De gletsjer is genoemd naar Francisco Moreno, een Argentijnse ontdekkingsreiziger die dit gebied in de 19e eeuw verkende en het uit Chileense handen wist te houden.De Perito Moreno Glacier is een belangrijke toeristische natuurattractie. Via het Peninsula de Magallanes is het mogelijk om dicht bij de gletsjer te komen. Er zijn diverse platforms. Ook is het mogelijk per boot langs de gletsjer te varen.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië met een inwoneraantal van 2,8 miljoen. Dit is dan ook de grootste stad van het land. Buenos Aires ligt aan zee en heeft een grote haven. De stad staat ook bekend als het Parijs van het zuiden. De bevolking kent vele nationaliteiten, zoals Duitsers, Spanjaarden, Fransen en Engelsen.Er zijn verschillende wijken (barrias) waarvan La Bocca de bekendste is. Hier wonen veel Italianen en de Europese invloeden zijn duidelijk aanwezig. Toeristen komen vaak naar La Bocca vanwege de vele tangobars, de gezellige terrasjes en de fel gekleurde huizen.

Del Fuego National Park

Het Del Fuego National park is een park gelegen in het Argentijnse deel van Vuurland. Het werd opgericht in 1960. Het park ligt dicht bij Ushuaia en kan worden bereikt met El Tren del fin del Mundo, een toeristische stoomtrein over een smalspoor van 7 kilometer lengte. Het nationale park strekt zich 60 km ten noorden van het Beaglekanaal uit, langs de grens met Chili. In het park bevinden zich watervallen, bossen, bergen en gletsjers. Delen van het park zijn, ter bescherming van het milieu, niet toegankelijk.In het park leven circa twintig soorten zoogdieren.Verder komen er rond de 90 vogelsoorten voor.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 •   Middenklasse hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 •   Verzorging op basis van logies en ontbijt
 •   Airconditioned autohuur op genoemde dagen op basis van 2 personen in 4 xWD auto type F (andere type huurauto’s zijn op aanvraag)
 •   Schade- diefstal- en WA-verzekering met eigen risico
 •   Ongelimiteerd aantal kilometers
 •   ophaal- en afleveringskosten huurauto bij de luchthaven
 •   Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Transfers
 • Benzine
 • Excursies en entreegelden
 • Eigen risico huurauto verzekering
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

De prijzen worden momenteel samengesteld, vraag onze reserveringsafdeling naar de prijs van uw vertrekdatum.

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto en de route

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht van Amsterdam Schiphol naar het vliegveld van Buenos Aires. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Buenos Aires. Wanneer u bent gearriveerd wordt u met een transfer met privéchauffeur naar het hotel gebracht. Uw overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 3  Na het ontbijt maakt u met andere gasten een halve dag stadstour door Buenos Aires. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en ook het economische en culturele hart ervan. Dankzij haar talloze winkels en boetieks, haar architectuur, haar culturele leven en restaurants staat Buenos Aires ook bekend als het Parijs van het zuiden. Uw overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 4  Na het ontbijt wordt u door een transfer met privéchauffeur naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar El Calafate. Bij het vliegveld van El Calafate haalt u uw huurauto op. Vanuit het vliegveld rijdt u naar El Calafate waar uw overnachting zal plaatsvinden. El Calafate is een klein en gezellig dorpje. Avenida del Libertador General San Martín is een levendige straat waar u de meeste restaurants, bars en (souvenir)winkels vindt.

Dag 5  Na het ontbijt kunt u de Perito Moreno Glacier bezichtigen. Deze enorme ijsschots is maar liefst 4 kilometer breed en 60 meter hoog, maar het meest bijzondere is misschien wel de felblauwe kleur van het ijs. Tegenover de gletsjer liggen wandelpaden vanwaar u een uitstekend uitzicht heeft over de ijsmassa. Het is heel leuk om met een boot naar de voet van de gletsjer te varen. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 6  Na het ontbijt rijdt u vanuit het hotel naar El Chaltén. Het is een klein dorp met 300 inwoners. Het dorp heeft een adembenemd uitzicht over een van de mooiste berggebieden van Argentinië; Het Fitz Roymassief. U kunt hier dagwandelingen maken. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Chaltén.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou vandaag de Cerro Torre Trek kunnen wandelen. Het is een dagwandeling waarbij u geen ervaren wandelaar hoeft te zijn. Het startpunt van de wandeling ligt ten zuidwesten van El Chalten naast de rivier de Rio Fitz Roy. Na ongeveer 1 uur arriveert u bij “Mirador Torre”. U volgt het pad en de borden “Laguna Torre” totdat u bij de lagune aankomt. U heeft de bestemming bereikt. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Chaltén.

Dag 8  Na het ontbijt rijdt u met de auto naar El Calafate. Wanneer u bent gearriveerd zou u het Lago Argentino meer kunnen bezoeken. Een klein stukje lopen vanuit het dorp en u heeft het meer al bereikt. Een prachtig uitzicht waar veel vogels te vinden zijn. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 9  Na het ontbijt rijdt u met de auto naar Puerto Natales. Puerto Natales is een stad gelegen in Chili in Patagonië. In deze plaats is het Torres del Paine National park te vinden. Ook is het mogelijk om de Glacier Grey te bezichtigen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

Dag 10  Na het ontbijt kunt u optioneel het Torres Del Paine National park bezichtigen. Het park is een van de mooiste plaatsen van heel Zuid Amerika en is benoemd tot één van de 8 wereldwonderen. De hoogtepunten van het park zijn een bezoek aan Grey Lake, een prachtig meer met felblauwe gletsjers en de Salto Grande en Salto Chico watervallen.Uw overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

Dag 11  Na het ontbijt rijdt u met de huurauto terug naar El Calafate. U kunt genieten van de mooie natuur en omgeving in El Calafate. Vanavond zou u kunnen gaan dineren in een van de restaurants in El Calafate. Er zijn verschillende lokale restaurants te vinden met een divers aanbod aan gerechten. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 12  Na het ontbijt levert u de huurauto weer in bij het vliegveld van El Calafate.Vanuit het vliegveld krijgt u een gedeelde transfer naar uw hotel in Ushuaia. Ushuaia telt ongeveer 60.000 inwoners en heeft een oud centrum met de Avenida San Martín als belangrijkste winkelstraat. In Ushuaia zijn verschillende musea te bezichtigen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Ushuaia.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u een halve dag met andere gasten een excursie maken door het Del Fuego National Park. In het park bevinden zich watervallen, bossen, bergen en gletsjers. In het park leven rond de twintig soorten zoogdieren en meer dan 90 soorten vogels. Hierna heeft u een boottocht met een groep over het Beagle kanaal. Uw overnachting zal plaatsvinden in Ushuaia.

Dag 14  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou het Maritimo y del Presidio museum kunnen bezoeken. Vroeger werden er hier zware criminelen gevangen gehouden. Tegenwoordig dient de voormalige gevangenis enkel als een museum. In het Museo Maritimo komt u meer te weten over de maritieme geschiedenis van de regio. Uw overnachting zal plaatsvinden in Ushuaia.

Dag 15  Na het ontbijt wordt u met een gedeelde transfer naar het vliegveld van Ushuaia gebracht. Vanuit Ushuaia neemt u de vlucht naar Buenos Aires. Wanneer u in Buenos Aires bent gearriveerd wordt u door een transfer met privéchauffeur naar het hotel gebracht. Uw overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 16  Na het ontbijt krijgt u een transfer met privéchauffeur naar het hotel van Buenos Aires. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam waar u morgen zult arriveren.

Dag 17  Vandaag komt u aan op Amsterdam Schiphol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.