Loading...
Home/Argentinië vakanties en rondreizen, Chili vakanties en rondreizen/Chili & Argentinië 18-daagse rondreis van Temuco naar Torres del paine

Project Description

Vakantie Chili & Argentinië 18-daagse rondreis van Temuco naar Torres del Paine
(individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

Tijdens deze reis zult u merken dat Chili een land van extremen is. In het noorden is er de kale en droge Atacama woestijn met de droogste plek op aarde. Hier is nog nooit neerslag gemeten. Meer naar het zuiden loopt het landschap langzaam over in begroeide steppes, koele bosgebieden en tenslotte toendra’s en gletsjers in het uiterste zuiden. U zal met al deze facetten kennismaken tijdens onze reis. Argentinië is een immens groot land, net zo groot als de helft van Europa. Het strekt zich uit van het subtropische noorden tot aan het subantarctische zuiden bij Vuurland met daartussen een grote verscheidenheid aan klimaten en landschappen. Het dagelijks leven is een mengeling van verschillende Europese culturen.

De 18-daagse rondreis Chili & Argentinië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

U gaat een 18-daagse rondreis maken door zowel Chili als Argentinië. Het zijn 2 excentrieke landen met hun eigen gewoontes, cultuur en levensstijl. U zult veel van de prachtige flora en fauna van beide landen zien. Tijdens deze rondreis gaat u veel excursies maken. De hoogtepunten die u gaat bezichtigen zijn: het Malalcahuello National Park, Conguillío National Park, Puerto Varas, Chiloé National Park, Punta Arenas, Torres del Paine National Park, el Calafate  en Buenos Aires.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Punta Arenas

Punta Arenas is een gemeente in de Chileense provincie Magallanes. Punta Arenas is een regiohoofdstad in het uiterste zuiden van Chili.
Punta Arenas is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland. Het is ook de derde grootste stad van heel Patagonië. De naam Punta Arenas is afgeleid van het Spaanse Punta Arenosa (zanderig punt).De meeste inwoners van Punta Arenas zijn van Spaanse, Portugese, Kroatische, Britse of Scandinavische afkomst.

 

Torres del Paine

Torres del Paine  is een nationaal park in het zuiden van Chili. Het bestaat uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. Het park ligt 112 km ten noorden van Puerto Natales en 312 km ten noorden van Punta Arenas. Het park is in 1978 door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat.De diversiteit aan landschappen zorgt voor de aanwezigheid van een groot aantal zoogdieren, de vogelfauna omvat meer dan 100 soorten vogels.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië, en ook het economische en culturele hart ervan. Met ruim 3.000.000 inwoners is het de grootste stad van het land. Buenos Aires ligt aan de zeer brede rivier en heeft een haven. Dankzij haar talloze winkels en boetieks, haar architectuur, haar culturele leven, restaurants staat het land ook als het Parijs van het zuiden bekend. De stad is een van de meest Europees aandoende van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Vlucht Amsterdam – Santiago de Chile + Buenos Aires – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle genoemde binnenlandse vluchten
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Genoemde maaltijden
 • Alle genoemde transfers en busritten
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

De prijzen worden momenteel samengesteld, vraag onze reserveringsafdeling naar de prijs van uw vertrekdatum.

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag start uw reis met een vlucht van Amsterdam naar Santiago de Chili, morgen zult u arriveren op het vliegveld vanSantiago.

Dag 2  Bij aankomst op de luchthaven van Santiago wordt u opgehaald door de gids en krijgt u een transfer naar uw hotel. In de avond gaat u de hoogtepunten van Santiago ontdekken. Zo komt u langs het gemeentelijk centrum en de heuvel van San Cristobal, waar u een prachtig uitzicht heeft over Santiago. U overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

Dag 3  In de morgen staat er een transfer voor u klaar die u vanuit het hotel naar het vliegveld van Santiago brengt. Vanuit daar neemt u een korte vlucht naar Temuco. Temuco is de hoofdstad van de Araucanía regio en de thuisbasis van de Mapuche indianen. U gaat de markt ‘’Feria Pinto’’. Na een korte tour door de stad wordt u naar de volgende bestemming gebracht; het Malachuello National Park. Hier heeft u tijd voor een korte wandeling om de prachtige flora en fauna te ontdekken. Uw overnachting en het diner zullen plaatsvinden in Temuco

Dag 4  Na het ontbijt zal u tocht van start gaan in een van de mooiste nationale parken van Chili; het Malacahuello National Park waar u de actieve vulkaan Llaima kunt bezichtigen. De spectaculaire omgeving van het reservaat biedt een geweldig uitzicht over de Lonquimay en Navidad vulkaan. Uw overnachting zal plaatsvinden in Temuco.

Dag 5  Na het ontbijt verlaat u de Araucanía regio. U wordt naar de populaire bestemming Pucón gebracht. Pucón staat bekend om zijn grote centrum vol met avontuurlijk toerisme. Onderweg maakt u een stop langs het Conguillío National park waar de Llaima vulkaan, Sierra Nevada en wilde landschappen met mooie eilanden met turquoise water eromheen zich bevinden. Uw overnachting zal plaatsvinden in Pucón.

Dag 6  Na het ontbijt zal uw tour starten  met een bezoek aan het centrum Aldea Intercultural Trawupeyum. Na dit bezoek zult u verdergaan naar de Mapuche gemeenschap in Kilaleufu. Hier gaat een van de inwoners u de authentieke Ruka huizen laten zien en een kijkje in hun leven,  klederdracht en  kookkunsten. Vanuit daar vertrekt u richting een gebergte waar u gaat wandelen.In de middag heeft u een moment om uit te rusten  en te ontspannen bij de Menetue Hot springs.Uw overnachting zal plaatsvinden in Pucón.

 Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar de prachtige steden Panguipulli en Puerto Octay. Wanneer u Puerto Varas nadert komt u langs de Petrohúe, bekend om zijn vulkanische vorming en watervallen. Wanneer u in Puerto Varas aankomt heeft u de mogelijkheid deze plaats te ontdekken, ook wel de stad van de rozen. Puerto Varas is een vriendelijke toeristenplaats met verschillende voorzieningen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Puerto Varas.

Dag 8  Na het ontbijt verlaat u de stad voor de volgende bestemming. U wordt per auto en veerboot naar Chiloé Archipelago gebracht. De eerste bestemming zal de Punihuil inham zijn. U zult hier een stukje lopen over het prachtige witte zandstrand en daarna aan boord gaan van een Zodiac boot waar u  pinquins en andere dieren gaat bekijken. hierna gaat u genieten van een lunch in een van de lokale restaurants. Daarna zal uw reis vervolgen naar Cucao waar uw overnachting zal plaatsvinden.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u deelnemen aan een wandeling door het Chiloé National Park. Hier heeft wetenschapper Charles Darwin verschillende nieuwe soorten dieren ontdekt, zoals de Darwins vos en Darwins dekbroeder. In het park zijn grote dennenbossen en tipu bomen te vinden. Uw overnachting zal plaatsvinden in Cucao.

Dag 10  Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld van Puerto Mont gebracht. vanuit hier neemt u de vlucht naar Punta Arenas.de bestemming is een van de meest zuidelijke steden van Chili en het beginpunt van de reis in het hart van Patagonia. Wanneer u bent aangekomen heeft u een culturele stadstour.  Uw overnachting zal plaatsvinden in het Rio de Los Ciervos in Punta Arenas.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar het Magdalene eiland. Deze plek is in het bezit van een enorm groot aantal aan avifauna. Hierna gaat u terug naar Punta Arenas waar u later een van de meest indrukwekkend nationale parken van de hele wereld gaat bezoeken; Torres del Paine. U zult vannacht verblijven dichtbij Torres del paine. De grote boerderij waar u zult verblijven zal u een indruk geven hoe spannend en soms lastig het leven van de Gauchos is.

Dag 12  Het Torres del paine nationaal park is een plaats die u gezien moet hebben. Het park is een van de mooiste plaatsen van heel Zuid Amerika en is benoemd tot een van de 8 wereldwonderen. Na het ontbijt gaat u een excursie maken. De hoogtepunten zijn een bezoek aan Grey Lake, een prachtig meer met felblauwe gletsjers en de Salto Grande en Salto Chico watervallen.Tussendoor heeft u tijd voor een pauze en een picknick. Uw overnachting zal plaatsvinden dichtbij het Nationale park.

Dag 13  Na het ontbijt wordt naar de volgende bestemming gebracht. u zult langs de eindeloze argentijnse steppe komen. U arriveert in El Calafate, een stad gelegen aan de oever van het grote Argentinomeer. Wanneer u bent gearriveerd heeft u de mogelijkheid om de stad te bezoeken. Het plaatsje El Calafate is de meest bezochte plaats van Patagonië. Uw overnachting zal plaatsvinden in el Calafate.

Dag 14  Na het ontbijt kunt u genieten van de prachtige Perito Moreno Glacier. In de loop van de dag gaat u een tour maken door El Calafate waar u gletsjes, lagunes, canyons en andere gevarieerde ijslandschappen zult zien. U zult meer leren over de flora en fauna van deze regio. Na een picknick tussen dit unieke landschap heeft u de mogelijkheid om een korte wandeling of boottocht te maken. Uw overnachting zal in El Calafate plaatsvinden.

Dag 15  Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel. En krijgt u een transfer naar het vliegveld van el Calafate. Hier neemt u de vlucht naar buenos Aires. Deze stad is bekend om zijn spectaculaire architectuur en uitbundig nachtleven. Het is tevens de stad waar de tango is ontstaan. Uw overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 16  Na het ontbijt gaat u de meest bekende en interessante buurten van Buenos Aires bezoeken.Zo komt u meer over de stad en zijn geschiedenis te weten en ontdekt u de unieke charme van de stad.Het beroemdste plein van de stad is de Plaza de Mayo. Optioneel kunt u als excursie ook een tango show met diner boeken, de dans die in deze stad is ontstaan. Uw overnacht zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 17  Aan ieder geweldig avontuur komt helaas een eind. Wij hopen dat u naar huis gaat gevuld met geweldig herinneringen en momenten die u nooit meer vergeet. Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht. Vanuit hier neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 18  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.