Loading...
Home/Chili vakanties en rondreizen/Chili 8-daagse autorondreis door het noorden van Chili

Project Description

Vakantie Chili: 8-daagse autorondreis door het noorden van Chili

Deze autorondreis voert u door het ruige Chileense landschap in het noorden van het land. De overweldigende natuur met haar woestijnen, vulkanen en meren staat centraal. Het hoogtepunt van uw reis is ongetwijfeld het bezoek aan de Atacama zoutvlakte en de Maanvallei, de kleuren van de rotsen veranderen ieder uur afhankelijk van de stand van de zon. De natuurliefhebber zal hier helemaal opbloeien, De reis start in Arica en eindigt in Calama.

De 8-daagse autorondreis Chili is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Chili ligt in Zuid-Amerika en heeft vanwege zijn enorme lengte van meer dan 4200 kilometer verschillende landschappen te bieden. Hierdoor zijn ook de flora en fauna zeer afwisselend. In het noorden valt weinig neerslag waardoor er veel woestijnen voorkomen waaronder de actieve vulkaan Llaima. Daarnaast zijn er vele hoge bergen, enkele bergen hebben bergtoppen hoger dan 4000 meter. Door deze uitzonderlijke klimatologische omstandigheden kunnen alleen specifieke dieren en planten hier overleven, zij hebben zich aan de natuurlijke omgeving aangepast. Ga op avontuur met deze autorondreis en reis langs de eindeloze vlaktes van Noord Chili.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Lauca National Park

Het Lauca National Park is één van de meest ongerepte gebieden van Chili. Het park ligt op 4000 meter hoogte in de noordelijke Altiplano. Eindeloze grassteppen en talrijke schitterende meren vormen een indrukwekkend contrast met donkere lavasvelden, hier en daar schitteren witte zoutpannen onder de felle zon. Meren met zoet, brak en zout water glinsteren op de vlakte en ruisende rivieren stromen de dalen in. De grootste rivier die u hier vindt is de Lauca, deze rivier kronkelt door het zuidelijke deel van het park en rijkt tot aan de Coipasa zoutvlakte in Bolivia.

Atacama Salt Flat

De Atacama Salt Flat is de grootste zoutvlakte van Chili, hij ligt 55 kilometer ten zuiden van San Pedro de Atacama. Grote vulkanen domineren het landschap waaronder de Licancabur , de Acamarachi , de Aguas Calientes en de Láscar. De Láscar is één van de meest actieve vulkanen in Chili. Sommige delen van de zoutvlakte maken deel uit van het nationale park Los Flamencos. De herkomst van deze naam is niet moeilijk te raden want overal waar u kijkt ziet u flamingo’s fel afsteken tegen de witte zoutvlaktes.

Moon Valley

De Moon Valley  is één van de meest bezochte plaatsen in de omgeving van San Pedro. Het is een interessant woestijngebied met rotsen en zandformaties. Ook bestaat de woestijn uit verschillende kleuren en texturen. De Moon Valley heeft steile hellingen in groene, blauwe, rode en gele kleuren met de meest diverse en verrassende vormen. Als de zon hierop schijnt zijn de kleuren werkelijk prachtig. Het landschap van de Moon Valley heeft een gelijkenis met het maanoppervlak, vandaar de naam Moon Valley.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag

•   hotelaccommodaties 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
•    Verzorging op basis van logies en ontbijt
•    Autohuur gebaseerd op 1 auto categorie B Peugeot 208  of gelijkwaardig
•    Ongelimiteerd aantal kilometers
•    CDW, Schade- diefstal- met eigen risico (blijft altijd bestaan), W.A- verzekering
•    Gratis inforboekje met uitgebreide informtie over de reis en het land

•    Internationale vlucht
•    Luchthavenbelastingen
•    Ticketing fee airline
•    Creditcard voor borg verplicht
•    Benzine
•    Extra verzekering voor autohuur
•    Extra bestuurder
•    Luchthavenafleveringskosten
•    Alle excursies en entreegelden
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijs in euro’s :

3* hotels
Vertrek Dagelijks 972 per persoon
1 persoonskamer
 320
per person

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto en de route.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag haalt u uw huurauto op bij het vliegveld van Arica. Vanuit hier rijdt u naar de Codpa Valley. Onderweg kunt u El Morro gaan bezoeken, vanuit daar kunt u een gedeelte van de Azapa Valley bekijken; een vruchtbaar stroomgebied waar olijven, tomaten en tropisch fruit groeien. Daarna rijdt u verder in zuidelijk richting van Iquique tot u arriveert bij de Codpa Valley waar uw overnachting zal plaatsvinden.

          

 Dag 2  Na het ontbijt rijdt u richting Putre. De route zal u leiden langs muurschilderingen van ofragía en langs de dorpen Timar, Tignamar, Saxamar, Belén en Chaquipina. Wanneer u bent gearriveerd in het hoogland van Putre zult u versteld staan van de omgeving, het uitzicht en de vulkanen met besneeuwde toppen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Putre.

          

Dag 3  Nadat u hebt ontbeten rijdt u richting Arica, tijdens deze rit zult u ontdekken hoe mooi het Lauca National park is. Het park heeft een gevarieerd aanbod van exotische flora en fauna. In het park heeft u de mogelijk om het Chungará meer te bezoeken. Wanneer u bent gearriveerd in Arica kunt u de Lluta Valley bezoeken. U verblijft vannacht in Arica.

           

Dag 4  U start uw dag met een heerlijk ontbijt, hierna rijdtt u richting het Pampa Desert. Hier zijn verschillende canyons te bezichtigen over een uitgestrekte vlakte. Vanuit deze locatie rijdt u verder naar de havenstad Lquique, de stad ontwikkelde zich tijdens de bloeitijd van de zout en peper mijnbouw van het Atacama desert in de 19e eeuw. Uw overnachting zal plaatsvinden in Iquique.

          

Dag 5  Na het ontbijt rijdt u richting het zuiden naar de Pampa del Tamarugal. Hierna rijdt u verder in oostelijke richting naar het beroemde Atacama desert. Het Atacama desert is een 970 kilometer lange en zeer droge woestijn. Er valt hier minder dan 5 millimeter neerslag per jaar. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

Dag 6  Nadat u hebt onbeten gaat u genieten van San Pedro. U kunt een bezoek brengen aan de beroemde Atacama Salt Flat, de grootste zoutvlakte van Chili omringd door bergen en vulkanen. Ook kunt u de Moon Valley bezoeken, gelegen in het Atacama Desert. De Moon Valley heeft gevarieerde stenen en zandformaties die zijn ontstaan door zand en water. Uw overnachting vindt plaats in San Pedro de Atacama.

          

Dag 7  Nadat u hebt genoten van een ontbijt rijdt u in noordelijke richting naar de beroemde El Tatio Geysers; een geothermisch veld geflankeerd door stijgende pieken. Overdag heeft u de mogelijkheid te kijken naar krachtige stoomspatten die uit verschillende geiser blaasgaten en stomende vijvers komen. Op de terugweg naar San Pedro kunt u de Puritama Hot Springs gaan bezoeken. Uw overnachting zal plaatsvinden in San Pedro.

Dag 8  Na het ontbijt rijdt u met uw huurauto naar Calama waar u uw auto weer inlevert.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.