Loading...
Home/Chili vakanties en rondreizen/Chili 7-daagse autorondreis Santiago, Valparaiso en de wijngaarden

Project Description

Chili 7-daagse autorondreis Santiago, Valparaiso en de wijngaarden

Deze korte autorondreis kunt u gemakkelijk combineren met een zakenreis of een familiebezoek. Hij voert u vanuit de hoofdstad langs de uitgestrekte wijngaarden waar de beroemde Chileense wijnen geproduceerd worden. Naast Santiago doet u ook Santa Cruz aan met het Colchagua museum en Valparaiso; de levendige kustplaats met verschillende universiteiten en een kleurrijk centrum waar veel kunstenaars neerstrijken. Tot slot brengt u een bezoek aan Pichilemu, bekend van het televisieprogramma ‘Helemaal het Einde’. Als u wilt, kunt u hier met eigen ogen zien hoe het de 3 Nederlandse gezinnen vergaan is.

De 7-daagse autorondreis Santiago is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Een reis door het midden van Chili kan het hele jaar door alhoewel er in onze zomermaanden wel wat neerslag valt. Santiago de Chili is de levendige hoofdstad met zo’n 5,5 miljoen inwoners. Ongeveer een derde van de totale bevolking van het land woont hier. De stad ligt op 522 meter, op de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. Valparaíso is de grootste havenstad van Chili. De stad ligt ongeveer 70 km ten westen van de hoofdstad Santiago en telt 295.00 inwoners. De stad is tevens de regeringszetel. Pichilemu is een gemeente in de Chileense provincie Cardenal Caro en telt zo’n 14.000 inwoners. Het landschap tijdens uw autorondreis varieert van stedelijk en glooiende heuvels met wijngaarden tot ruig kustgebied met de oceaan op de achtergrond.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Santiago de Chili

Het verrassend hippe Santiago is een stad voor iedereen. In de winter kan je er skiën en in de zomer kan je er lekker in een park liggen of wijnboerderijen bezoeken. Er is genoeg keuze als het gaat om er op uit te gaan. En de besneeuwde bergen zorgen altijd voor een prachtige achtergrond. Verder is het een veilige stad, met naast het drukke zakencentrum ook veel aantrekkelijke wijken zoals Providencia, Bellavista en Vitacura. Het bekendste park is Parque Metropolitano, ook wel bekend als Cerro San Cristóbal. Dit park is te zien vanuit meerdere locaties in de stad.

Matetic Wijngebied

Het Matetic wijngebied is een beroemd wijngebied in de San Antonio Valley. Het gebied ligt dicht bij de oceaan waardoor er altijd een lichte bries staat die voor een aangename temperatuur zorgt. De wijngaarden worden omgeven door Eucalyptus- en Dennenbomen en naast wijn worden er veel schapen gehouden en blauwe bessen verbouwd. De Matetic wijnboerderij is volledig organisch en alle druiven worden nog met de hand geplukt. De bekendse wijnen die hier geproduceerd worden zijn de Matetic EQ Sauvignon Blanc en de Matetic EQ Chardonnay. Natuurlijk kunt u hier ook proeven.

 

Valparaiso

Valparaiso en Viña del Mar zijn kustplaatsen op ongeveer een uurtje rijden van Santiago. Valparaiso staat bekend om haar historie en het gezellige nachtleven en Viña del Mar heeft veel statige villa’s en mooie stranden. De huizen van Valparaiso lijken zo uit de rotsen te steken langs de kust van de Stille Oceaan.

Het wordt ook wel de culturele hoofdstad van Chili genoemd en is de laatste jaren getransformeerd van een wat saaie havenstad tot een levendige, hippe stad waar veel kunstenaars zich vestigen. U vindt er verschillende galeries en er zijn veel culturele activiteiten.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact

•    Middenklasse hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
•    Verzorging op basis van logies en ontbijt
•    Diner in Matetic
•    Huurauto categorie BB (Peugeot 208 of gelijkwaardig)  op genoemde dagen
•    Ongelimiteerd aantal kilometers
•    Schade- diefstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen met nul eigen risico
•    Dekking glas-banden-bodem-dak met nul eigen risico
•    Luchthavenafleveringskosten
•    Extra bestuurder

•    Internationale vlucht
•    Luchthavenbelastingen
•    Transfers
•    Benzine
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen

De prijs is vanaf Euro 599,00 p.p. geldig in de maand mei.

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen 
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag haalt u in Santiago de huurauto op en gaat u op weg. U rijdt via de Valle Casablanca waar u 1 of 2 wijnlandgoederen kunt bezoeken. Dan komt u aan op het beroemde Matetic landgoed waar u het diner gebruikt. De overnachting zal ook plaatsvinden op Matetic. (Santiago – Matetic 1 uur 15 min)

Dag 2  Na het ontbijt rijdt u naar de kust, waar Valparaiso en Vina del Mar naast elkaar liggen. Valparaiso biedt u historie en cultuur, Vina del Mar statige villa’s en strand. De overnachting is in Valparaiso. (Matetic – Valparaiso 1.5 uur)

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u via San Antonio naar Pichilemu. In San Antonio kunt u heerlijk empanadas eten tijdens de lunch in één van de vele visrestaurants in de haven. De overnachting zal plaatsvinden in Pichilemu. (Valparaiso – Pichilemu 3 uur)

Dag 4  Na het ontbijt heeft u een vrije dag in Pichilemu. U kunt een tocht door de omgeving maken waarbij u veel fruitteelt en veeteelt zult tegenkomen. Eindig de dag op een gezellig terrasje in Pichilemu en wellicht treft u wel één van de Nederlandse gezinnen uit het televisieprogramma “Helemaal het Einde”. De overnachting zal plaatsvinden in Pichilemu.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u op weg naar Santa Cruz. Onderweg zijn er genoeg idyllische plaatsjes en wijngaarden om een stop te maken. De overnachting zal plaatsvinden in Santa Cruz. (Pichilemu – Santa Cruz 1.5 uur)

Dag 6  Na het ontbijt kunt u in Santa Cruz bijv. het Colchagua Museum bezoeken of Vina Santa Cruz met het openlucht museum en een kabelbaan. ’s Middags rijdt u naar de Colchagua Valley. De overnachting zal plaatsvinden in Colchagua Valley. (Santa Cruz – Colchagua Valley 45 min.)

Dag 7  Na het ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van Santiago, waar u de huurauto inlevert. Onderweg kunt u bijv. de Maipo Valley aandoen voor uw laatste glas Chileense wijn.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.