Loading...
Home/Chili vakanties en rondreizen/Chili 4-daagse cruise Patagonië

Project Description

Vakantie Chili: 4-daagse cruise Patagonië met Skorpios Cruises (Kawesar route)

Gletsjers en meren zijn het beste te zien vanaf het water en dat is precies wat u doet tijdens deze reis; de schoonheid van Patagonië aan u voorbij laten trekken. Vanaf het comfortabele schip kunt u genieten van de ruige kusten en eilanden waarbij u natuurlijk ook veel zeedieren zult zien. U stopt bij de Bernal gletsjer en na een korte wandeling door het bos bos kunt u de gletsjer zelfs aanraken. Hier ervaart u Patagonië in optima forma!

of

Vakantie Chili: 5-daagse cruise Patagonië met Australis (Ventus /Stella)

Onderstaand programma betreft de cruise op de Skorpios. Naast deze cruise bieden wij ook nog routes aan van Cruceros Australis met de schepen Ventus en Stella. Deze boten varen van Punta Arenas naar Ushuaia en v.v. en de cruises duren 4, 5 of 8 dagen. Tijdens deze reizen komt u langs imposante gletsjers, Kaap Hoorn en het historische Wulaia Bay. Voor de prijzen van de Australis of voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, dan helpen wij u graag verder.

De natuur in Chili is bijzonder afwisselend en indrukwekkend en daarop vormt Patagonië geen uitzondering. Het gebied waar u door vaart is het meest zuidelijke deel van Patagonië, grenzend aan de Stille Oceaan. Met kleine bootjes worden er regelmatig tochten gemaakt en gaat u aan land. Wanneer u dan aan de voet van zo’n immense gletsjer staat, voelt u de macht en pracht van dit gebied. Overweldigend is waarschijnlijk het beste woord om uw gevoel mee uit te drukken.

Capitán Constantino

Tijdens uw cruise maakt u ook een tour op de Capitán Constantino, een grote ijsbreker die het dagelijks mogelijk maakt voor uw en alle andere boten om door de gletsjermeren te varen en de gletsjers van dichterbij te kunnen bekijken. Tijdens deze tour vaart u natuurlijk langs verschillende gletsjers en kunt u uiteindelijk op het schip weer genieten van een glas whisky. Het drinken van whisky is een traditie op het schip.

Montañas Fjord

Deze fjord ligt direct ten westen van Puerto Natales en wordt ook wel “the Channel of Mountains” genoemd. De vijf fjorden die allemaal vanuit 1 punt te zien zijn, komen naast elkaar uit in deze fjord. De fjord is 66 km lang en wordt geflankeerd door 2 bergketens.

Milodon Cave

Dit is een natuurlijk monument op de Cerro Benitez, bij de ingang van Torres del Paine National Park. Het monument bestaat uit meerdere grotten en een grote steenformatie aan het pad. De grootste grot is 200 meter lang. In deze grot zijn restanten gevonden van een Mylodon, een nu uitgestorven dier dat lijkt op een luiaard. Een levensgrote replica van dit dier is te vinden aan het begin van het monument. Sinds de vondst van de resten hebben al vele wetenschappers onderzoek gedaan naar de geschiedenis van dit gebied.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
 • Verblijf aan boord van de Skorpios III in een 2-persoonshut met eigen badkamer
 • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch, theetijd, diner)
 • Open bar (alle nationale en internationale drankjes en cocktails)
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Achtergrondinformatie over de excursies
 • Maritieme verzekering aan boord van het schip
 • Medische verzorging aan boord van het schip
 • Vliegtickets
 • Fooi aan boord (ong. US$50.- per persoon)
 • Havenbelasting (ong. US $30 per persoon)
 • Transfer van/ naar de haven

Wilt u een binnen- of een buitenhut? Een laag gelegen of een hoog gelegen hut?

Vraag onze reserveringsafdeling om de prijs van uw vertrekdatum.

Minimum aantal deelnemers: 2

De klimaten in Chili, van de woestijn in het noorden tot aan Patagonie in het uiterste zuiden, gaan geleidelijk in elkaar over. In het noorden van Chili stijgt de temperatuur aan de kust en in de dalen overdag tot 25 ºC. In het binnenland heerst een woestijnklimaat met vrijwel geen regen. Centraal Chili heeft een ideaal klimaat. In het ‘kleine zuiden van Chili’ is het klimaat wisselvallig en valt er veel neerslag. Het is er echter niet koud. In het noordelijk deel van het ‘Grote zuiden van Chili’ (Patagonië) regent het vaak en hevig. In Zuid-Patagonië is het weer zeer wisselvallig en stormachtig, maar het regent er minder. Paaseiland en Robinson Crusoë eiland hebben gedurende het gehele jaar een subtropisch klimaat.

In Chili valt het voorjaar van september tot december, de zomer van december tot maart, de herfst van maart tot juni en de winter van juni tot september. Het noorden van Chili en Paaseiland kunnen gedurende het gehele jaar bezocht worden. De beste reistijd voor Centraal Chili is van oktober t/m april, de skigebieden van juni t/m september, het kleine zuiden van september t/m april en Patagonië van oktober t/m april.

Voor het reizen naar Chili heeft u een geldig paspoort nodig, dat na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig. Bij aankomst in Chili ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van 90 dagen

Reisschema Skorpios Cruise (Kawesar route)

Dag 1  Om 16:00 kunnen de passagiers aan boord gaan en krijgt u veiligheidsinstructies. Vertrek vanuit Puerto Natales tussen 17:30 en 18:00. U vaart langs Angostura Kirke, Morla, Vicuña, Unión, Collingwood en Sarmiento.

Dag 2  Rond 08:00 komt u aan bij de Amalia gletsjer, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Hierna zal de boot voor anker gaan en kunt u op een dichtbij gelegen strand een eenvoudige wandeling maken, om te eindigen op een punt waar u goed zicht heeft op de gletsjer. Na terugkomst op de boot vaart deze verder in de richting van de Calvo Fjord. Hier zult u bezoek brengen aan de Capitán Constatino, een belangrijke ijsbreker die het voor alle boten mogelijk maakt om dit gebied te bevaren.

          

Dag 3  In de vroege ochtend kunt u al genieten van het uitzicht; de gletsjers met hun unieke vormen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Om 09:30 maakt u een kleine boottocht tussen de bergen. Een uur later zult u weer terugkomen op de boot en gaat de tocht door. Dan bezoekt u de Bernal gletsjer, waar u een korte wandeling dor het bos zult maken. Hier bent u één met de natuur en aan het einde van de wandeling zult u zo dicht bij de gletsjer zijn dat u deze aan kunt raken.

          

Dag 4  Vandaag komt u terug in Puerto Natales, de tijd is afhankelijk van het weer. Rond 09.00 uur dient u het schip te verlaten.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.