Loading...
Home/Bestemming Azië/Cambodja vakanties en rondreizen

Project Description

Wij maken uw vakanties en rondreizen door Cambodja op maat

Onze rondreizen door dit fascinerende land zijn een mooie gelegenheid om Cambodja te leren kennen. Cambodja is met name bekend door de Rode Khmer en de Killing Fields. Het land is nog niet geheel ontdaan van de Khmer-heerschappij aan het einde van de jaren zeventig.De geschiedenis en de cultuur van de Khmercultuur beleefde zijn bloeiperiode in de jaren 800 tot 1471, de tijd van het Angkorrijk en raakte daarna langzaam in verval.

De Khmer is de belangrijkste bevolkingsgroep van het land, ze beschouwen zich als de afstammelingen van de legendarische brahmaan Kambu, naar wie Cambodja is vernoemd. De Rode Khmer gaf het land de naam Kampuchea maar sinds 1989 heet het weer Cambodja.
De Mekong rivier is erg belangrijk voor de economie in Cambodja. Deze rivier ligt dan ook in het centrale gedeelte van het land, met het grote meer Tonle Sap aan de westelijke kant. De centrale vlakte wordt omsloten door de bergen. Het land staat met name bekend om de Phnom Penh regio en het Angkor Wat tempelcomplex.