Loading...

Project Description

Vakantie Brazilië: 16-daagse individuele rondreis Brazilië in een Notendop

Deze rondreis door het zuiden van Brazilië is zeer geschikt voor mensen die een eerste bezoek brengen aan het land of mensen die geen binnenlandse vluchten willen maken. De reis speelt zich af binnen de driehoek Iguazu, Sao Paulo, Rio de Janeiro. Tijdens uw vakantie maakt u kennis met het moderne Brazilië (in Sao Paulo) met het koloniale Brazilië (in Morettes) en met de prachtige natuur (in Iguazu). Ook de vervoermiddelen zijn afwisselend. Zo reist u per bus, trein, auto en boot.

De 16-daagse rondreis Brazilie in een notendop is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Brazilië is een enorm groot land en biedt daarom ontzettend veel afwisseling. Niet alleen qua landschappen maar ook qua bezienswaardigheden. Veel mensen beginnen hun reis in Rio de Janeiro, de bruisende metropool met Carnaval, het Christusbeeld, het Macarana voetbalstadion en de Copacanaba natuurlijk. Daarna kunt u kiezen voor de jungle in het Amazonegebied of het moeras met vogels en reptielen in de Pantanal. Het koloniale verleden is zichtbaar in het knusse Paraty of het grotere Salvador. Hier kunt u heerlijk slenteren door de oude stad met sfeervolle pleinen, kerken en kloosters. Last but not least staat Brazilië natuurlijk ook bekend om haar prachtige stranden. U kunt voor de afsluiting van uw vakantie kiezen uit palmenstranden op autoloze eilandjes of wat drukkere toeristenplaatsen met meer uitgaansmogelijkheden. Brazilië heeft voor ieder wat wils!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de bekendste stad van Brazilië. Het is een bruisende metropool met de bekende Suikerberg, het Copacobana-strand en het levendige uitgaansleven. De stad is één van de meest bezochte steden van het zuiderlijke halfrond en staat vooral bekend om het immense Christus beeld. Naast de reguliere excursies zijn er in Rio ook vele musea die u kunt bezoeken maar u kunt ook een begeleide tour door een favela (een sloppenwijk) maken. Dit geeft u eens een hele andere blik op het land. U leert echt het lokale leven kennen. Maar liefst 20{6d21ef5192f7fc7407a996b4f425ca8cf821ca7cc7bb6e1aae9e79bdf2e502ab} van de bevolking van Rio woont in een favela.

Iguazu Watervallen

De wereldberoemde Iguazu Watervallen geven u een goed beeld van de enorme hoeveelheden water die hier naar beneden storten omdat ze zo ongelofelijk breed zijn, wel 2.7 km. Deze watervallen staan op de Argentijnse-Braziliaanse grens en bevinden zich in twee nationale parken. Het bekendste deel is de Garganta do Diablo. U kunt hier zeker 2 dagen spenderen met activiteiten aan beide zijden van de waterval. Zo kunt u er over houten bruggen een wandeling maken, u kunt een boottocht onder de waterval door maken en u kunt een helikoptervlucht er overheen maken.

Suikerberg

De Suikerberg is een 396 meter hoge granieten berg voor de kust van Rio de Janeiro op het schiereiland in de baai van Guanabara. Hij dankt zijn naam aan de Portugezen die er een zak suiker in zagen. Suiker was een belangrijke handelswaar in de 17e eeuw toen de Europeanen naar Brazilië kwamen. Sinds 1912 al is er een kabelbaan die de bezoekers naar de top van de Suikerberg brengt. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de baai.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact

brazilie_16_dgn_ind[Naam reis] [reisnummer]

 • Vluchten Amsterdam-Sao Paulo en Rio de Janeiro-Amsterdam per TAP via Lissabon
 • Vlucht Sao Paulo-Iguacu per Tam of Gol
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunch in Morettes
 • Airconditioned vervoer
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Parkfees voor het nationale park Iguazu
 • Alle transfers zoals genoemd in het programma
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting (ter plaatse betalen)
 • Boottocht van en naar Ilha Granda circa € 4,- p.p.
 • Lunches en Diners
 • Fooien
 • Drankjes
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis  vanaf 2 personen 3* hotels 4* hotels
november dagelijks 2241 2647
december dagelijks 2241 2647
December dagelijks 2368 2647
Januari dagelijks 2300 2706
febuari dagelijks 2300 2706
maart dagelijks 2241 2647
April dagelijks 2241 2647
Mei dagelijks 2241 2647
Juni dagelijks 2241 2647
Juni dagelijks 2368 2774
Juli dagelijks 2368 2774
Augustus dagelijks 2368 2774
september dagelijks 2241 2647
oktober dagelijks 2241 2647
1 persoonskamer 247 382

Minimum aantal deelnemers: 2

De transfers zijn op privé-basis. Het vervoer tussen de steden is per lijndienstbus en de excursies zijn in internationaal gezelschap.

Daar Brazilië vlakbij de evenaar ligt, zijn er in het noorden bijna geen seizoenswisselingen en is er voortdurend een temperatuur van 18 – 30 ºC. Het klimaat is per streek verschillend vanwege de uitgestrektheid van het land. Het Amazone-gebied heeft een warm en vochtig klimaat. Het droge seizoen van juni – oktober is de beste reisperiode. De kustzone van het noordoosten heeft het hele jaar een warm en aangenaam klimaat. Tijdens de zomer van december tot maart kan het er warm en vochtig zijn met periodieke stortregens.

Brazilië kan het gehele jaar door bezocht worden. Het droge seizoen van juni – oktober is de beste reisperiode.

Bij aankomst moet uw paspoort nog 6 maanden geldig zijn. Een verblijf langer dan 3 maanden dient u bij de vreemdelingenpolitie te melden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Iguazu.

Dag 2  Bij aankomst in Iguazu wacht onze gids op u en krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Foz de Iguazu.

           

Dag 3  Na het ontbijt bezoekt u de Argentijnse zijde van de Iguazu Watervallen. U rijdt door het Iguazu National Park en bezoekt het Park Museum met veel inheemse planten en dieren. De overnachting zal plaatsvinden in Foz de Iguazu.

Dag 4  Na het ontbijt bezoekt u de Braziliaanse zijde van de Iguazu Watervallen. Optioneel kunt u een Macucosafari maken of de stuwdam bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Foz de Iguazu.

Dag 5  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het busstation waar u een comfortabele lijndienstbus naar Curitiba neemt. Onderweg worden verschillende stops gemaakt. Bij aankomst in Curitiba loopt u 200 meter naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Curitiba.

          

Dag 6  Na het ontbijt gaat u een spectaculaire treinreis naar Morettes maken langs bergpassen en door regenwouden met een korte citytour door het plaatsje aan het einde. U gebruikt de lunch in Morettes. Aan het eind van de dag keert u per bus terug naar Curitiba. De overnachting zal plaatsvinden in Curitiba.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij. ’s Middags loopt u 200 meter naar het busstation voor uw reis met een comfortabele lijndienstbus naar Sao Paulo (6 uur). Bij aankomst staat onze chauffeur u op te wachten en krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Sao Paulo.

          

Dag 9  Na het ontbijt heeft u een vrije dag in dit gezellige, koloniale plaatsjes. U kunt optioneel de volgende excursies maken: Een schooner trip naar een tropisch eiland, een jeeptour door de jungle of een mountainbike tour. De overnachting zal plaatsvinden in Paraty.

          

Dag 10  Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Angra dos Reis voor de boot overtocht naar het prachtige eiland Ilha Grande (1.5 uur overtocht exclusief, ong E1.75 p.p.). In de haven wordt u opgewacht en loopt u naar uw Pousada (uw bagage wordt gedragen). De overnachting zal plaatsvinden op Ilha Grande.

Dag 11  Na het ontbijt maakt u een excursie naar het exotische Lopes Mendes Beach. Eerst gaat u per boot, dan wandelt u het laatste stuk door de jungle. De overnachting zal plaatsvinden op Ilha Grande.

Dag 12  Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. Ilha Grande biedt vele mogelijkheden zoals duiken, snorkelen, kanoën, surfen en het maken van jungletochten. De overnachting zal plaatsvinden op Ilha Grande.

          

Dag 13  Na het ontbijt neemt u de ferry terug naar het vaste land, naar Mangaratiba. Na aankomst neemt u een lijndienstbus naar Rio de Janeiro. Vanaf het busstation krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Rio de Janeiro.

          

Dag 14  Na het ontbijt heeft u de laatste dag in Brazilië vrij. U kunt optioneel de Corcovado Berg met het Christusbeeld bezoeken. U wordt beloond met een prachtig uitzicht. De overnachting zal plaatsvinden in Rio de Janeiro.

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Rio voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16  Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.