Loading...

Project Description

Rondreis Australië 15 dagen met Great Barrier Reef

Vanaf €2300,- per persoon

In deze 15-daagse rondreis van Brisbane naar Cairns ziet u de hoogtepunten van Queensland. U begint in Brisbane en gaat zo langzaamaan richting het noorden om te eindigen in Cairns. Onderweg maakt u een stop op Fraser Island, kunt u genieten van de natuur van Carnarvon Gorge, relaxt u even in Airlie Beach en snorkelt u door de allermooiste onderwaterwereld van het bekende Great Barrier Reef. Australia here I come!

Australië is een land in Oceanië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 7,7 miljoen km2 en is met deze oppervlakte het vijf na grootste land ter wereld qua oppervlakte. Australië heeft zo’n 24 miljoen inwoners, waarvan de meesten in de grote steden wonen, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. De hoofdstad van dit grote land is Canberra. Australië bestaat uit 6 staten, 2 territoria en 1 federaal territorium. De meeste diersoorten vind je er in de regenwouden, maar ook in de hete binnenlanden. Zo zie je bijvoorbeeld kangoeroes en vogelbekdieren. In Australië is het klimaat precies andersom, wanneer het hier zomer is, is het daar winter en als het hier winter is, is het daar zomer.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Cairns

Cairns, beschouwd als de toegangspoort tot het Australische Great Barrier Reef, is een stad in het tropische noorden van Queensland. Het Tjapukai Aboriginal Cultural Park vertelt de verhalen van de lokale bevolking met muziek en dans. De Cairns Esplanade met vele bars en restaurants heeft ook een zoutwater lagune. Ten noordwesten van de stad waar het Nationaal Park Daintree ligt vindt u prachtige regenwouden, ravijnen en stranden.

Carnarvon Gorge

Een oase voor vogels, unieke plantsoorten en beekjes met helder water, de Carnarvon Gorge is een glinsterende edelsteen vergeleken met het stoffige hart van Central Queensland. Het is dan ook geen wonder dat deze locatie het meest populair is bij de regio. Klim over rotsen, aanschouw de vele kleuren van de zandstenen kliffen en loop door de rustige eucalyptus en kool palmbossen. Er zijn meerdere paden met verschillende moeilijkheidsgraden zodat ieder deze speciale plaats, thuis van wel 170 vogelsoorten, kan ontdekken.

Great Barrier Reef

The Great Barrier reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het bestaat uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden die zich uitstrekken over 2600 kilometer over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer. Het rif is gelegen in de Koraalzee, voor de kust van Queensland in Noord-Oost Australië.

 • Internationale vluchten & luchthavenbelastingen
 • huurauto
 • Lokale gidsen bij bezienswaardigheden
 • Excursies en entreegelden, zoals in het programma genoemd
 • Accommodaties op basis van een 2-pers. kamer
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Ticketingfee airline EUR 20,–
 • Visumkosten EUR 35,-
 • Administratiekosten EUR 39,–
 • Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijs 15-daagse rondreis vanaf €2300,- per persoon. 

Minimum aantal deelnemers: 2

Het klimaat in Australië is over het algemeen aangenaam en kent geen extremen waarbij men er aan moet denken dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons. De zomer valt dus in december, januari en februari en de winter in juni, juli en augustus. Globaal gezien zijn er 2 klimaatzones. In het noorden de tropische zone met een “natte” zomer en een “droge” winter en in de rest van het land de gematigde zone met de 4 seizoenen zoals wij die kennen. Het dorre binnenland heeft een heet woestijnklimaat met nauwelijks regen.

Voor het reizen naar Australië heeft u een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Het visum is een zogenaamd “elektronisch visum”. Uw paspoortgegevens worden hierbij per computer geregistreerd waarna u een printje krijgt met uw visumnummer. U hoeft dus niet met uw paspoort naar de ambassade en het visum wordt ook niet in uw paspoort genoteerd. Het maximale verblijf met dit visum is 3 maanden. Mondi Reizen kan dit visum voor u verzorgen.

De rondreis is compleet met bezoek aan de highlights. Desgewenst boeken wij aanvullende trips en excursies. Vraag naar de mogelijkheden.

Reisschema

Dag 1  Vlucht naar de luchthaven van Brisbane.

Dag 2  Aankomst op de luchthaven van Brisbane. Vertrek naar Noosa langs de Glass House Mountains. Overnachting in Noosa.

Dag 3  Vertrek naar de kuststad Hervey Bay en per ferry naar Fraser Island. Overnachting op Fraser Island.

Dag 4  Vrije dag. Overnachting op Fraser Island.

Dag 5  Ferry naar Hervey Bay. Vertrek richting Gladstone. Overnachting in Gladstone.

Dag 6  Vertrek naar nationaal park Carnarvon Gorge. Lunch, diner en overnachting in Carnarvon Gorge.

Dag 7  Vrije dag. Overnachting in Carnarvon Gorge.

Dag 8  Vertrek naar Eungella National Park. Overnachting in Eungella National Park.

Dag 9  Vrije dag Eungella National Park. Overnachting in Eungella National Park

Dag 10  Van Eungella National Park naar Airlie Beach aan het Great Barrier Reef. Overnachting in Airlie Beach.

Dag 11  Vrije dag. Overnachting in Airlie Beach.

Dag 12 Via Townsville van Airlie Beach naar Mission Beach. Overnachting in Mission Beach.

Dag 13  Via Innisfail en Babinda naar Cairns. Overnachting in Cairns.

Dag 14  Vertrek naar huis.

Dag 15  Aankomst Thuis.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk eens naar onze andere reizen naar diverse Wereldwonderen.