Loading...
Home/Armenië vakanties en rondreizen/Armenië 11-daagse rondreis

Project Description

Armenië 11-daagse individuele rondreis

Uw reis begint en eindigt in de hoofdstad Yerevan, zoals veel hoofdsteden een belangrijk handelscentrum. Vooral in de weekenden kunt u kleine markten bezoeken waar u typisch Armeense zaken kunt kopen voor een scherpe prijs. Verder gaat u kleine dorpjes bezoeken en leert u de echte Armeense cultuur kennen tijdens een kookworkshop. Wij bieden u een complete, individuele rondreis aan, echt een reis voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

De 11-daagse Amenië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Armenië is een prachtig vakantieland dat nog niet door velen is ontdekt. Armenië heeft een perfecte afwisseling tussen natuur en vooral de geschiedenis. Een aantal routes lopen door deze regio die een hele grote invloed hebben gehad op de geschiedenis van dit land. Geografisch gezien hoort Armenië bij Azië, maar op culturele punten is het meer een Europees land. Armenië is nog puur en geweldig om te bezoeken.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Yerevan

De hoofdstad van Armenië, is voor iedereen die het bezoekt een verrassing. Wat een prachtige en gezellige stad. De zeer goed geklede bevolking loopt arm in arm te winkelen op zeer elegante boulevards met prachtige bomen, slenteren over de indrukwekkende pleinen of drinken een drankje op een van de kleurrijke terrassen in een van de vele parken die de stad rijk is. De tientallen musea, monumenten, galeries en theaters houden u wel een paar dagen bezig maar het beste van de stad zijn de inwoners.

Tatev Monastry

Het Tatev Monastry is een 9-eeuws Armeens klooster wat ligt op een groot basalt plateau in de buurt van het Tatev dorp in Sjoenik, in het zuidoosten van Armenië. De ensemble staat aan de rand van een diepe kloof van de rivier Vorotan. Tatev staat bekend als het bisdom zetel van Syunik en het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de regio.

Echmiadzin

Dit is de hoofdstad van de Armeens Apostolische kerk. In en rondom het klooster liggen het seminar voor priesters; het paleis van de Catholicos (hoofd van de Armeense kerk) en de St.George-kathedraal uit de 17de eeuw. Het heeft een zeer indrukwekkend museum waar de speer te zien is waarmee Christus aan het kruis werd gestoken. Ook zijn er prachtige gewaden, mijters, bijbels en verschillende relikwieën te zien.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
  • Vlucht Amsterdam – Jerevan – Amsterdam per Armavia
  • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Rondreis volgens programma per privé-vervoer met chauffeur
  • Alle excursies en entreegelden volgens programma
  • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
  • Verzorging op basis van logies en ontbijt
  • Engelssprekende gids gedurende de gehele reis
  • Alle transfers van en naar de luchthavens
  • 1x flesje mineraalwater per dag per persoon
  • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

•    Ticketing fee airline
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Visumkosten
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis (zie toeslag onder) 3 *hotels 3+4 *hotels
November dagelijks € 1.783 € 1.843
December dagelijks € 1.783 € 1.843
Januari dagelijks € 1.783 € 1.843
Februari dagelijks € 1.783 € 1.843
Maart dagelijks € 1.783 € 1.843
April dagelijks € 1.783 € 1.843
Mei dagelijks € 1.783 € 1.843
Juni dagelijks € 1.783 € 1.843
Juli dagelijks € 1.959 € 2.019
Augustus dagelijks € 1.959 € 2.019
September dagelijks € 1.783 € 1.843
Oktober dagelijks € 1.783 € 1.843
1 persoonskamer € 235 € 337

Minimum aantal deelnemers: 4

Bovenstaande reis is een individuele reis onder begeleiding. De genoemde prijs is op basis van 4 personen. Bent u met 2 deelnemers dan bedraagt de toeslag € 175,00 p.p..

Klimaat

Armenië heeft een landklimaat dat, afhankelijk van de terreinhoogte, sterk kan variëren en daardoor per regio sterk kan verschillen. De zomers zijn droog en heet en duren van juni tot midden september. De temperatuur kan dan variëren van 22° tot 36°C. Gelukkig tempert de lage vochtigheid het effect van de hoge temperatuur. De avondbries die uit de bergen komt zorgt voor verkoeling. De herfst is het gunstigste jaargetijde in Armenië. In oktober is het weer meestal prima, maar kan variëren, de gemiddelde temperatuur ligt tussen 18°C – 20°C. De winters zijn erg koud met veel sneeuw en temperaturen die variëren van -5° tot -10°C. In de lente, die maar kort duurt, komen vaak regen en onweersbuien voor.

Uw paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn. Een visum kunt u aanvragen bij de ambassade van Armenië in Brussel of via de website (E-Visa). Het visum kan ook bij aankomst op de luchthaven worden geregeld.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Schiphol Amsterdam naar Yerevan. Aangekomen in Yerevan krijgt u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

Dag 2  Na het ontbijt maakt u een citytour door Yerevan met o.a. Republic Square, Cascade, Opera House en Genocide Memorial Park & Museum. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

         

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar de ruïnes van Zvartnots en Echmiadzin, daarna gaat u terug naar Yerevan. U kunt optioneel naar Ararat Brandy Factory. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar Khor Virap Monastry, gaat u wijnproeven in Areni en bezoekt u Noravank Monastry . De overnachting zal plaatsvinden in Goris.

         

Dag 5  Na het ontbijt bezoekt u Goris voor een citytour en bezoekt u Khndzoresk Cave Village. Daarna gaat u naar Tatev Monastry. De overnachting zal plaatsvinden in Goris.

Dag 6  Na het ontbijt rijdt u naar Lake Sevan, onderweg komt u langs Karahounj, Selim Caravanserai en Noratus. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Lake Sevan.

         

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Dilijan National Park, hier zult u gaan hiken bij het Clear Lake. U zult de hike eindigen bij Goshavank. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Dilijan.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u naar Haghpat complex, dat deel uitmaakt van de UNESCO World Heritage list. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar Garni Temple, u kunt hier een optionele wandeling maken bij de Garni Gorge. U zult verder gaan met een bezoek aan de en Geghard Monastery. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

Dag 10  Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Yerevan.

Dag 11   Vandaag heeft u na het ontbijt vrij ter besteding tot uw vlucht. U krijgt een transfer van het hotel naar de luchthaven, waar de vlucht Yerevan – Schiphol Amsterdam zal plaatsvinden

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.