Loading...
Home/Argentinië vakanties en rondreizen/Argentinie 16-daagse rondreis

Project Description

Vakantie Argentinie:  16-daagse rondreis
(individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

Tijdens deze reis door Argentinie bezoekt u zowel steden als natuur. Zo gaat u naar de hoofdstad Buenos Aires en proeft u de sfeer van tango en temperament. Ook gaat u naar Iguazu, waar u de beroemde watervallen gaat bekijken. Dan gaat u naar het zuiden naar Patagonië. U maakt boottochten, treinreizen en een aantal binnenlandse vluchten zodat u met alle facetten van dit immense land kennis maakt.

De 16-daagse Argentinië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Argentinie ligt in Zuid-Amerika en heeft als hoofdstad Buenos Aires. Het is enorm groot, zeer langgerekt en grenst aan Uruguay, Brazilie, Paraguay, Bolivia en Chili. Sinds 1816 is Argentinie onafhankelijk, daarvoor was het een Spaanse kolonie. U zult versteld staan van de uitgestrektheid en de veelzijdigheid van de natuur met als hoogtepunten Patagonië in het uiterste zuiden en Iguazu in het uiterste noorden..

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Beagle Kanaal

Het Beagle Kanaal is een zeestraat rondom de Tierra del Fuego Archipel en ligt aan het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, deels in Chili en deels in Argentinie. Het kanaal is een belangrijke vaarroute tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Het oostelijke gebied van het kanaal maakt deel uit van de grens tussen Chili en Argentinie en het westelijke gebied ligt volledig in Chili. In 1833 voer Darwin over het kanaal en beschreef toen al de enorme variatie in zeedieren en watervogels die u hier kunt zien.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië met een inwoneraantal van 2,8 miljoen. Dit is dan ook de grootste stad van het land. Buenos Aires ligt aan zee en heeft een grote haven. De stad staat ook bekend als het Parijs van het zuiden. De bevolking kent vele nationaliteiten, zoals Duitsers, Spaanjaarden, Fransen en Engelsen.Er zijn verschillende wijken (barrias) waarvan La Bocca de bekendste is. Hier wonen veel Italianen en de Europese invloeden zijn duidelijk aanwezig. Toeristen komen vaak naar La Bocca vanwege de vele tangobars, de gezellige terrasjes en de fel gekleurde huizen.

Tierra del Fuego National Park

Het Tierra del Fuego National Park is een nationaal park dat opgericht werd in 1960. Het park ligt in de buurt van Ushuaia. Het is moeilijk bereikbaar maar met een toeristische stoomtrein kunt u dit park bereiken over een smalspoor met een lengte van 7 km. Op een oppervlakte van ongeveer 630 km2 vindt u er watervallen, bossen, bergen en gletsjers met schitterende vergezichten. Ook de flora en fauna zijn bijzonder, zo vindt u er guanaco’s, vossen, adelaars en bevers.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
Argentinië 16 dagen rondreis AR1701

Routekaart Argentinie Zuid Amerika 16 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Buenos Aires v.v. per Iberia via Madrid
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle genoemde binnenlandse vluchten per Aerolineas Argentineas of Lan Argentina
 • Vervoer per bus met andere internationale gasten en Engels sprekende gids
  (bij individuele reis per openbaar vervoer, huurauto of privé chauffeur)
 • Hotelaccommodatie 3* en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Genoemde maaltijden
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketingfee airline
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden groepsdata 3* hotels
november dagelijks € 3.558
December dagelijks € 3.794
Januari – juni dagelijks € 3.646
Juli – oktober dagelijks € 3.716
1 persoonskamer 3* € 994

Minimum aantal deelnemers: 2

U reist in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids

De omvang en hoogte van het land zorgen voor buitengewoon extreme verschillen tussen warm en koud. Het regenseizoen valt tijdens de hete, benauwde maanden van oktober tot maart. Het droge seizoen heeft een mild klimaat en valt van april tot september. In de bergen kan men meedogenloos hete dagen verwachten, afgewisseld door extreem koude nachten. ‘s Winters kunnen er sneeuwstormen voorkomen. In de winter is het in de bergen bitterkoud en zijn de passen bedekt met een dikke laag sneeuw. Patagonië en Vuurland kunnen het best in de zomermaanden bezocht worden. De winter valt van juni t/m augustus. Zowel in de zomer als in de winter moet men in Patagonië rekening houden met regen.
In Argentinië duurt de lente van september tot december, de zomer van december tot maart, de herfst van maart tot juni en de winter van juni tot september. De Patagonische Andes kan het best van december t/m april bezocht worden. De meest geschikte tijd voor een bezoek aan de Patagonische kust is van december t/m mei en met name in de herfst.
Voor het reizen naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Argentinië nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig. Bij aankomst in Argentinië ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van 90 dagen.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Buenos Aires. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 2 Na het ontbijt gaat u een halve dag een citytour maken waarbij alle bekende wijken waaronder La Boca worden aangedaan. Ook bezoekt u de beroemde begraafplaats Recoleta. De middag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 3 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends een Tigre tour maken met een cruise over de delta. Er wordt ook een deel per trein afgelegd. ’s Middags bent u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 4 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Buenos Aires – Iguazu. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. Hierna maakt u een 3 uur durende tour naar de Braziliaanse zijde van de watervallen. De overnachting zal plaatsvinden in Iguazu.

          

Dag 5 Na het ontbijt gaat u met het treintje naar de Argentijnse zijde van de watervallen. U gaat naar Upper Path, Lower Path en Devils Throat. De overnachting zal plaatsvinden in Iguazu.

Dag 6 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor uw vlucht terug naar Buenos. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De middag bent u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 7 Na het ontbijt krijgt u vanaf uw hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Buenos Aires – Ushuaia zal plaatsvinden. In Ushuaia krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. Hierna gaat u een halve dag een citytour maken inclusief bezoek aan The End of the World Museum. De overnachting zal plaatsvinden in Ushuaia.

          

Dag 8 Na het ontbijt gaat u met een treintje naar het Tierra del Fuego National Park. U gaat o.a. naar Ensenada Bay en Lapataia Bay aan de Chileense grens. ’s Middags maakt u een boottocht over The Beagle Channel. Hier ziet u verschillende eilanden maar ook zeehonden en bijzondere vogels. De overnachting zal plaatsvinden in Ushuaia.

Dag 9 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht naar El Calafate.Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 10 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar de Perito Moreno Glacier en Parque Nacional Los Glaciares. U maakt een wandeling en een 1 uur durende boottocht langs de imposante gletsjers. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 11 Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 12 Na het ontbijt krijgt u een transfer van uw hotel naar de luchthaven, waar de vlucht El Calafate – Buenos Aires zal plaatsvinden. In de hoofdstad krijgt u weer een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 13 Na het ontbijt gaat u de hele dag naar Estancia Santa Susana. Er wordt uitleg gegeven over het leven van een gaucho op een estancia en u krijgt typisch Argentijnse lekkernijen zoals Empanadas en een barbecue. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 14 Vandaag heeft u een vrije dag om lekker te wandelen door La Boca of om uw laatste inkopen te doen.. De overnachting zal plaatsvinden in Buenos Aires.

Dag 15 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.