Loading...
Home/Reisthema privéreizen, Vietnam vakantie en rondreizen/21-daagse rondreis door het adembenemende Vietnam

Project Description

Vakantie Vietnam: 21-daagse rondreis door het adembenemende Vietnam

Deze 21-daagse rondreis door Vietnam laat u elke uithoek van Vietnam zien en bewonderen. U zult elke dag nieuwe ervaringen maken en u elke dag weer realiseren dat u nog veel meer belevenissen gaat maken. Deze rondreis zal starten in de hoofdstad van Vietnam; Hanoi en vanuit daar reist u langs prachtige natuurgebieden, witte zandstranden, bergachtige gebieden en de eindeloze theeplantages. U komt in aanraking met de Vietnamese cultuur en het heerlijke Oosterse eten.

De 21-daagse Vietnam rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

De Vietnamese cultuur kent een openlijke gastvrijheid en een heerlijk Oosterse keuken. Vietnam heeft een lange geschiedenis met vele oorlogen waarvan de laatste nog geen 40 jaar geleden is beëindigd. Na de oorlog heeft Vietnam een zeer grote vooruitgang gemaakt, het is een prachtig toeristisch land geworden met vele bezienswaardigheden en een breed aanbod aan verschillende soorten vakanties.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Cat Ba Eiland

Cat Ba is het grootste eiland van de gehele Halong baai en heeft het uiterlijk van een jungle. Het centrum van het eiland heeft zich door de jaren heen steeds meer gespecialiseerd in het opkomende toerisme. De rest van het eiland is zo goed als onaangetast gebleven, de ruige jungle, het bergachtige gebied, de piepkleine vissersdorpjes en de minder bekende stranden zijn daardoor ook volledig in zijn oude staat en wij raden u zeker aan hier een bezoek aan te brengen.

Da Lat

Da Lat is een bestemming die vaker wordt vergeten, terwijl het een prachtige bestemming is die veel te bieden heeft. Deze stad heeft niet verschillende bezienswaardigheden maar de omringende natuur die dit gebied bezit maakt een bezoek ook zeker waard. De stad diende vroeg tijdens de Franse bezetting als zomerverblijf mede om de hitte van de stad Ho Chi Minh te ontsnappen. Ze trokken naar Da Lat toe omdat de plaats op 1500 meter hoogte ligt.

Cai Rang

In Cai Rang is een drijvende markt, u vindt hier allemaal verschillende bootjes die van zonsopgang tot zonsondergang op het water liggen. Zij bieden verschillende producten aan zoals mango’s, bananen, papaja’s, zakken rijst en zelfs gesmokkelde goederen zoals sigaretten. De producten die zij verkopen bestaan voornamelijk uit landbouwproducten en specialiteiten uit de nabijgelegen plaatsjes Cai Rang en het Chau Thanh district.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Hotelaccommodaties op basis van een 2-persoonskamer met bad/ douche en toilet
 • een overnachting in een heuvelstam thuisverblijf
 • Lokale Engels sprekende gidsen tijdens de excursies
 • Air-conditioning in de auto + boottochten
 • 1 Overnachting aan boord van een Junk
 • 1 Overnachting aan boord van de trein (4 pers. couchette)
 • entreegelden en genoemde excursies
 • verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 2x lunch tijdens de twee boottochten
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • International vlucht Amsterdam – Hanoi + Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting International vluchten (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten (US$ 40.00 p.p., op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de tourguide)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 2.189 € 2.780
December dagelijks € 2.371 € 2.963
Januari – mei dagelijks € 2.189 € 2.780
Juni – oktober dagelijks € 2.189 € 2.861
1 persoonskamer € 475 € 628

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.

Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam naar Hanoi, u zult morgen in Hanoi arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Hanoi. Hier wordt u welkom geheten door onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen. In het hotel krijgt u wat algemene informatie onder het genot van een drankje. Hierna heeft u de mogelijkheid om te genieten van een oude Vietnamese traditionele “Water Pupperty”. Uw overnachting vindt plaats in Hanoi.

Dag 3  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het mausoleum van de oud president van Ho Chi Minh. Hierna gaat u het museum van etnologie bezoeken; Hoa Lo Prison museum. U heeft de mogelijkheid om te genieten van de rust aan het Hoan Kiem meer. Ook heeft u de mogelijkheid om het Old Quarter van Hanoi te bezoeken. U zult overnachten in Hanoi

Dag 4  Nadat u hebt ontbeten rijdt u richting Mai Chau. Deze plaats staat bekend om zijn kalkstenen gebergtes en theeplantages. U zult uw overnachting doorbrengen in een traditioneel huis op palen. Tijdens uw verblijf zult u de gastvrijheid van de inwoners ervaren, zij zullen traditionele dansen aan u demonstreren. Uw overnachting vindt plaats in Mai Chau.

Dag 5  U start uw dag met een ontbijt, hierna rijdt u richting het binnenlandse bergachtige gebied Hoa Lu. Vanuit hier heeft u een boottocht over de kalkstenen rivier, onderweg komt u verschillende oude tempels tegen. U brengt aan de oude Tam Coc tempel een bezoek, na uw bezoek reist u naar Hai Phong waar uw overnachting zal plaatsvinden.

Dag 6  Na het ontbijt vertrekt u naar het eiland Cat Ba. Dit eiland is in het bezit van een groot regenwoud met verschillende wandelpaden, enkele van deze paden komen uit bij de kalkstenen top die een spectaculair uitzicht biedt. Op het eiland vindt u het Cat co strand waar u verse zeegerechten kunt eten bij een nabijgelegen restaurant. U zult op het Cat Ba eiland overnachten.

 Dag 7  Nadat u hebt ontbeten reist u per privé boot naar Ha Long Bay. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Als u eenmaal op Ha Long Bay bent gearriveerd  wordt u per bus naar de hoofdstad Hanoi gebracht. Onderweg maakt u een stop in Dong Trieu waar u de geheimen achter het Vietnamese handwerk zult ontdekken. Uw overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

Dag 8 Nadat u hebt genoten van een ontbijt heeft u de mogelijkheid om Hanoi’s koloniale charmes, rijke geschiedenis en kleine marktjes te ontdekken. U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen bij het zwembad van het hotel. Hierna checkt u uit en wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht voor de nachttrein naar Hue.

Dag 9  In de ochtend arriveert u in Hue waar u even de tijd heeft bij te komen van de lange treinreis. Hierna gaat u per boot de Perfume River verkennen. Uw eerste stop maakt u bij Thien Mu, één van Vietnam oudste pagodes. Verder maakt u een stop bij de magnifieke tempel van koning Ming Mang waar u een wandeling kunt maken door de prachtige tuinen langs de tempel. Uw overnachting vindt in Hue plaats.

 Dag 10  Na het ontbijt maakt u een wandeling naar de Imperial Citadel.  Hierna rijst u richting Da Nang via Hai Van Pass. In Da Nang bezoekt u het museum Cham Sculpture en na uw bezoek gaat u naar het oude stadsgedeelte van Hoi An waar u zult overnachten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 11 Vandaag gaat u na het ontbijt een tour door de oude binnenstad van Hoi An maken, u bezoekt onder andere de Chinese Assembly Halls en de haven van Hoi An. Na uw bezoek reist u via de Highway One naar Qui Nhon.  Onderweg komt u langs een prachtig landschap met uitgestrekte rijstvelden. Uw overnachting vindt in Qui Nhon plaats.

 Dag 12  Nadat u hebt ontbeten rijdt u door de bergen naar uw volgende bestemming. U rijdt richting de schilderachtige dorpen Dai Lanh en Nha Trang, dit zijn twee kleine vissersdorpen waarvan de oude kenmerken nog terug te vinden zijn in de bouwwerken.  U heeft de rest van uw dag ter vrije besteding in Nha Trang waar u zult overnachten, u kunt hier genieten van het prachtige strand.

 Dag 13  Na het ontbijt  gaat u de Po Nagar Tower bezoeken, hierna maakt u een wandeling langs de prachtige flora en fauna van het Oceanogaphic Instituut. Na de wandeling maakt u een boottocht richting Nha Trang. In de middag heeft u een lunch op het Mieu Eiland waar u kunt genieten van verse gerechten uit de zee. De rest van uw dag heeft u ter vrije besteding in Nha Trang.

Dag 14  Nadat u heeft genoten van een ontbijt laat u het zand van Nha Trang achter om de Cham Towers van Poklon Garai te gaan bezoeken. Na uw bezoek reist u richting de bergen van South Central Highlands, vanuit hier heeft u een panoramische uitzicht. Hierna wordt u naar het treinstation van Da Lat gebracht waar u de Franse invloeden nog goed terug kunt zien. Uw overnachting vindt in Da Lat plaats.

Dag 15 Na het ontbijt gaat u Da Lat bezoeken met zijn straatjes, kleurrijke centrale markt, prachtige bloemen tuinen, de grote Franse villa’s en het meer waar u kunt genieten van de rust. Onderweg naar u volgende bestemming komt u langs verschillende thee-, koffie- en bananenplantages. Uw overnachting vindt in ho Chi Minh plaats.

Dag 16  Vandaag start u uw dag met een ontbijt, hierna gaat u verschillende bezienswaardigheden van Ho Chi Minh bezoeken waaronder de Notre Dame kathedraal en de voormalige US ambassade. Na uw bezoek gaat u naar het Chinese district van Cho Lon waar u de grootste markt van Vietnam kunt vinden. In het midden van de grote markt vindt u Thien Hau, dit is één van de oudste Pagodes van Chinatown. U zult overnachten in Ho Chi Minh.

Dag 17  Na het ontbijt rijdt u richting Tay Ninh, dit dorpje ligt dichtbij de grens tussen Vietnam en Cambodja. In Tay Ninh vindt u oude architectuur van de Cao Dai religie. In de middag gaat u het fenomenale ondergrondse netwerk van het voormalige Vietnamese leger bezoeken in Cu Chi. U zult in Ho Chi Minh overnachten.

Dag 18  Nadat u hebt ontbeten vertrekt u richting het zuiden naar Vinh Long. Vanuit hier reist u per boot over de Mekong Rivier richting Cai Be waar u de drijvende markt zult gaan bezoeken. U gaat een bezoek brengen aan de boomgaarden van Vinh Long wat zal worden vervolgd door een lunch waar lokale gerechten worden geserveerd. Uw overnachting vindt in Can Tho plaats.

Dag 19  U start uw dag me een ontbijt, hierna wordt u per boot naar de drijvende markt van Cai Rang gebracht. Op deze markt worden verschillende heerlijke tropische fruitsoorten aangeboden. U reist terug naar Ho Chi Minh voor uw overnachting.

Dag 20  U hebt na het ontbijt de rest van de ochtend ter vrije besteding, u zou de lokale winkels kunnen gaan bezoeken. In de middag wordt u naar het vliegveld van Ho Chi Minh gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Hier zult u morgen arriveren.

 Dag 21  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.