Loading...
Home/Tanzania vakanties en rondreizen/Tanzania 16-daagse individuele rondreis van het Noorden naar het Zuiden

Project Description

  Vakantie Tanzania: 16-daagse individuele rondreis van het Noorden naar het Zuiden
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze rondreis door het noorden en zuiden van Tanzania gaat u de hoogtepunten van het land bewonderen. U gaat verschillende natuurparken bezoeken waar u game drives gaat maken. Ieder natuurpark beschikt over zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Tijdens deze reis zult u ontdekken hoe betoverend mooi Tanzania is.

De 16-daagse rondreis Tanzania Door het Noorden naar het Zuiden is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Tanzania heeft een schitterende natuur. Niet alleen het landschap is mooi, maar ook de de dieren. Er zijn verschillende bekende parken, waaronder het Serengeti park en het Ngorongoro park. Er is een grote diversiteit van wilde dieren in Tanzania te vinden, ideaal voor een safari en game drives.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Tijdens uw rondreis door Tanzania gaat u het Serengeti National Park bezoeken.

 

Serengeti National Park

Serengeti National park verdeeld zich over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia. Tachtig procent ligt in Tanzania. Het park bestaat uit savannes en boslandschappen. Er lecen veel verschillende diersoorten in het park zoals de blauwe gnoe, thomsongazalle, steppezebra en kafferbuffel.

 

Selous Game Reserve

Het Selous Game Reserve is een van de grootste natuurreservaten ter wereld en uitgeroepen tot een World Heritage Site. Het Selous Game Reserve varieert van glooiende bossen en open vlaktes tot vulkanische warmwaterbronnen en de Rufiji river, de levensader van het park. tijdens uw rondreis gaat u een boottocht maken over de Rufiji rivier. In de rivier leven veel krokodillen en nijlpaarden.

 

 

Ruaha National Park

Ruaha Nationaal Park in Tanzania is één van de ongerepte wildreservaten en een zekere aanrader voor de safariliefhebber. Ruaha Nationaal Park zit vol met het ‘wildlife’ en bestaat voornamelijk uit een fascinerend rotsachtig landschap. U vindt hier ook grote savannes met verdwaalde Baobab bomen en dicht beboste heuvels met dichte rivierbossen langs de rivieren.

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Vervoer per safari 4WD gedurende de rondreis
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Engelssprekende reisleiding
 • 3 en 4* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Genoemde maaltijden volgens reisprogramma
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
 • Game-drives Safari Camp Selous, Ruaha Hilltop Lodge, Mikumi Safari Lodge en andere lodges volgens reisprogramma
 • boottocht over de Rufiji rivier
 • AMREF Flying Doctors service
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam – Arusha en Dar Esalam – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 50,00 per persoon
 • Optionele activiteiten niet beschreven in het programma, zoals een ballonsafari in Serengeti National Park
 • Drankjes
 • Fooien
 • Optionele dagkamer op dag van vertrek
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden

Prijzen in euro’s : 

Maanden 3en 4* hotels
November 5675
December 5822
Januari – juni 5675
Juli – oktober 5793
1 persoonskamer 995

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Reisschema

Dag 1 Vandaag neemt u een comfortabele vlucht van Amsterdam naar het vliegveld van Kilimanjaro. Hier zult u morgen arriveren.

          

Dag 2 U arriveert vandaag op het vliegveld van Kilimanjaro. Vanuit hier wordt u naar Arusha gebracht waar u zult overnachten. Arusha is de hoofdstad van de regio Arusha gelegen in het noorden van Tanzania. Bekende landschappen en natuurparken omgeven het gebied.

          

Dag 3 Vandaag start u de dag met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt wordt u naar Lake Manyara gebracht. Het Lake Manyara National Park is een bijzonder park waar veel flamingo’s te vinden zijn. Het park staat bekend om de leeuwen die in acacia bomen klimmen. In de middag heeft u een picknick in het park. U wordt naar Karatu gebracht voor uw overnachting en diner.

Dag 4  Nadat u hebt ontbeten heeft u Game drives in de Ngorongoro Krater. Het is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. In de krater komen bijna alle grote afrikaanse dieren voor. Hierna wordt u naar Serengeti gebracht waar u zult overnachten en dineren. Onderweg heeft u verschillende Game Drives.

Dag 5  Na het ontbijt heeft u een volledige dag in Serengeti waar u kunt deelnemen aan verschillende game drives. In Serengeti vindt u de Olduvaikloof waar enkele van de oudst bekende menselijke fossielen gevonden zijn. Optioneel zou u kunnen deelnemen aan een luchtballonsafari. Uw overnachting en diner vinden plaats in Serengeti.

 Dag 6  U start de dag met een ontbijt in de lodge waar u verblijft. Hierna gaat u Game drives in het Serengeti National Park maken. Het park bestaat uit savannes en boslandschappen. Er leven veel verschillende diersoorten in het Serengeti National Park. Na het bezoek aan het park wordt u naar Karatu gebracht waar u een diner en overnachting heeft.

          

Dag 7 Vandaag maakt u eerst gebruik van een heerlijk ontbijt. Nadat u heeft ontbeten wordt u naar Dodoma gebracht. Dodoma is de hoofdstad van Tanzania, de stad ligt centraal in het land. Dodoma is het agrarisch handelscentrum dat over de weg en via rivieren te bereiken is. U dineert en overnacht in Dodoma.

Dag 8 Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou vandaag in Dodoma de Gaddafi Moskee kunnen gaan bezichtigen. Het is de grootste moskee van Tanzania en de op één na grootste van Oost-Afrika. Ook zou u een bezoek kunnen brengen aan het Nyerer Square Park.Het park is gelegen in het zakelijk district van de stad. Uw overnachting en diner vinden plaats in Dodoma.

          

Dag 9  U start de dag met een ontbijt. Hierna wordt u naar het Ruaha National Park gebracht waar u game drives gaat maken. Het park is in het bezit van prachtige landschappen. Het is een indrukwekkend park in de Great Rift Valley met rode heuvels, opgedroogd rivierbeddingen, open grasvlaktes en dichte bebossing. De levensader van het park is de grote Ruaha Rivier waar veel wild en vogels op afkomen. U zult overnachten en diner in Ruaha.

Dag 10 Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om weer deel te nemen aan game drives in Ruaha National Park. Ruaha is vooral bekend om zijn grote populatie van olifanten. Daarnaast is Ruaha geschikt voor de vogelliefhebber, er zijn rond de 436 soorten vogels te vinden. Uw diner en overnachting vinden weer plaats in Ruaha.

Dag 11 Nadat u heeft ontbeten wordt u naar Mikumi National Park gebracht. Hier maakt u Game drives. Het park is 3.230 km² groot en staat bekend om haar prachtige uitzicht. Het landschap van het park wordt vaak vergeleken met het uitzicht van de Serengeti. U diner en overnachting vinden plaats in Mikumi.

         

Dag 12 U start de dag met een ontbijt. Vandaag maakt u game drives door het Mikumi National Park.In het park komt een giraffensoort voor die mogelijk een mix is tussen de Somalische giraffe en de Masaigiraffe. In het gebied leven leeuwen, olifanten, zebra’s, gnoes, impala’s, zwarte antilopen, bavianen, hyenahonden, buffels en nijlpaarden. Uw overnachting en diner vinden in Mikumi plaats.

Dag 13 Na het ontbijt gaat u naar Selous Game Reserve. Eenmaal geariveerd gaat u game drives maken door Selous Game Reserve. Het is een van de grootste natuurreservaten ter wereld en uitgeroepen tot een World Heritage Site. Het reservaat varieert van glooiende bossen en open vlaktes tot vulkanische warmwaterbronnen en de Rufiji river, de levensader van het park. U zult overnachten en dineren in Selous.

          

Dag 14 Vandaag gaat u na het ontbijt een boottocht safari maken over de Rufiji rivier. In de rivier leven veel krokodillen en nijlpaarden. U zult dichter bij de dieren komen dan ooit te voren.Ook komt u varanen en apen tegen, een mooie ervaring. Overnachting en diner in Selous.

Dag 15  Vandaag wordt u na het ontbijt naar het vliegveld van Dar es Salaam gebracht. vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 16 Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.