Loading...
Home/Reisthema privéreizen, Vietnam vakantie en rondreizen/16 daagse rondreis door de natuur van Vietnam

Project Description

Vakantie Vietnam 16-daagse rondreis door de natuur van Vietnam

In deze natuurrondreis door Vietnam, zal u afwijken van de standaard toeristische route. U zal het iets minder bezochten meenemen zoals Kon Tum, en meer de natuur van Vietnam gaan bezoeken. Mede door de geschiedenis die Vietnam kent zal u zeer verbaasd staan over hoeveel invloed dit heeft gehad.

De 16-daagse Vietnam rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Bij deze rondreis zult u in aanraking komen met de meerdere gezichten van Vietnam. Denk hierbij aan de drukke chaotische maar prachtige steden als Ho Chi Minh en Hoi An. Maar ook het meer terug getrokken gedeelte zoals Kon Tum en de mooie natuur van Phong Nha.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Hue

Hue is een waar openlucht museum, dit komt doordat het vroeger de keizerlijke hoofdstad is geweest. Mede hierdoor staan er nog verschillende bouwwerken die over zijn gebleven van het oude Vietnam. Met als grote trekpleisters het keizerlijke graf en het replica van de verboden stad, de Tu Cam Thanh, is dit zeker het bezoeken waard.

Hoa Lu

Hoa Lu was in de 10/11de eeuw nog de hoofdstad van Vietnam. Dezer dagen is het een vergaande ruïne waar nog steeds wel toerisme op af komt. Waarom? Omdat het nog in bezit is van oude prachtige tempels, verschillende beelden en natuurlijk om zijn interessante geschiedenis!

Kon Tum

Een bestemming die door de meeste reizigers over het hoofd word gezien door de afgelegenheid. Maar deze plek is zeker het bezoeken waard! Met zijn vele mooie bouwwerken en heerlijke gerechten die je daar kan eten is het een zeker waardige bestemming voor deze rondreis. Verder is het gewoon een heerlijke stad om eventjes in rond te struinen.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Binnenlandse vlucht Hoin An – Pleiku met Vietnam Airlines
 • Rondreis volgens programma
 • 3* of 4* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • 1x Overnachting aan boord van een Junk
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt behalve tijdens de boot volpension.
 • Airconditioned privé vervoer
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale Engels sprekende gidsen tijdens de excursies
 • Engelssprekende chauffeur/reisleider tijdens de gehele reis
 • Engelssprekende gids gedurende de hele reis
 • Alle genoemde transfers
 • Visumbrief
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam – Hanoi en Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten US$ 40.00 p.p. op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de gids)
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 2.616 € 2.963
December dagelijks € 2.738 € 3.070
Januari – mei dagelijks € 2.616 € 2.963
Juni – oktober dagelijks € 2.616 € 2.994
1 persoonskamer € 464 € 829

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.

 Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar Hanoi vanaf Amsterdam. Zonder overstappen is dit ongeveer een 14 uur durende vlucht.

Dag 2  Bij aankomst bij Hanoi Noi Bai Airport, zult u per transfer worden gebracht naar uw hotel. Na het welkoms drankje en wat algemene informatie, zult u kunnen genieten van een oud Vietnamees traditioneel “Water Pupperty”.

Dag 3  Na het ontbijt zult u beginnen met een bezoek aan het mausoleum van de oud president van Ho Chi Minh. Dit zal vervolgd worden door een tour door het museum van etnologie, Hoa Lo Prison museum. Hierna zult u kunnen genieten van de rust van het Hoan Kiem meer, hier kunt u eventjes rustig de tijd pakken om ook het Old Quarter van Hanoi te bezoeken.

Dag 4  Na het ontbijt reist u door naar Ha Long Bay, hier zullen we even aan wal gaan met onze boot en genieten van het luxueze zeevoedsel. Hierna zullen we langs de Limestone Islets varen en dan meteen de wonderbaarlijke grotten ontdekken. Later in de middag zullen wwe terug gaan naar het vasteland en nog een klein eindje moeten rijden naar ons hotel.

Dag 5  Na het ontbijt rijdt u in de ochtend naar het oude hoofstad Hoa Lu, ookwel bekend als “Ha Long on Land”. Hier zullen we de rivier zijn verschillende soorten ‘Limestone’ bekijken vanuit een roeiboot, terwijl het u de natuur aan het ontdekken bent zal u volledig worden omringd door prachtige rotsformaties. Een stukje verder aan de oever zult u ook nog de grotto of Tam Coc bezoeken.

Dag 6  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen richting het zuiden van Vietnam waar u langs lang uitgestrekte rijsvelden zult rijden voordat u in Vinh aankomt. U kunt ervoor kiezen om de plaats te bezoeken waar de voormalige president Ho Chi Minh is geboren. U zult overnachten in Vinh!

Dag 7  Na uw ontbijt zult u Vinh verlaten voor Hue, waarbij u onderweg langs Phong Nha zult komen. Eenmaal in Phong Nha zult u de boot pakken om over de Son rivier heen te varen voor de wel bekende Phong Nha grotten. U zult in de middag in Hue arriveren en de rest van de middag voor u zelf hebben.
U zult in Hue overnachten

Dag 8  Na het ontbijt zult u per boot verder de Perfume River gaan verkennen, uw eerste stop zal bij Thien Mu zijn, een van Vietnam oudste pagodes. Verder rivier opwaards zullen we arriveren bij het magnefieke tempel van koning Ming Mang waar we door de mooie tuinen heen zullen touren.

Dag 9  Nadat het ontbijt is geweest zult u het prachtige Bach Ma Nationaal Park ontdekken en vervolgen we de reisover de Hai Van Pass naar de Da Nang, waar u een bezoek zal brengen aan het museum van Cham Sculpture. Eenmaal bij aankomst in de authentieke stad Hoi An, zult u zelf de mogelijkheid hebben om te doen wat u wilt. U zult overnachten in Hoi An

Dag 10  Na het ontbijt zult u beginnen met een stadwandeling door de met oude gebouwen gevulde stad. Dat is precies wat Hoi An zo prachtig maakt. Breng een bezoek aan de markt en de indrukwekkende Japanse brug. De middag zult u vrij hebben om te gaan en staan waar u wilt, u kunt zo bijvoorbeeld tot rust komen bij het prachtige strand van Cua Dai Beach.  

Dag 11  Nadat het ontbijt is geweest zult u nog in de ochtend de tijd hebben om Hoi An te verkennen want in het beginnen van de middag zult u per vliegtuig vliegen naar Pleiku. Bij aankomst zult u 50KM naar het noorden worden gebracht, naar het dorpje Kon Tum. U zult overnachten in Kon Tum.

Dag 12  Na het ontbijt vertrekt u naar Buon Me Thuot, waarbij we eerst langs een paar regionale dorpjes trekken, Sedang, Bahnar, Jaraj, Gieh, Trieng en Rengao, en de meest indrukwekkende is dan nog wel Rong, met een prachtige houten kerk die er staat voor bijeenkomsten van de dorpelingen. U zult overnachten in Buon Me Thuot!

Dag 13  Na het ontbijt vertrekken we naar een ver verstopt dorp, diep in de bebossing, genaamd Buon Ma Thuot. Hier kunt u een van de meest prachtige watervallen vinden in van de regio, the Dray Sap is een werkelijk natuurwonder en prachtige om met eigen ogen te bezichtigen. Hier kunt u nog even van al het natuurschoon genieten voordat u terug vliegt naar Ho Chi Minh.

Dag 14  Na het ontbijt zult u wat historische bezienswaardigheden gaan bezoeken waaronder de Notre Dame Cathedraal, de voormalige US ambassade en u zult Ho Chi Minh’s Chinatown gaan bezoeken. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de Cu Chi Tunnels waar we het ondergrondse netwerk zullen gaan bezoeken.   

Dag 15  Na het ontbijt zult u de dag voor u zelf hebben om te doen wat u wilt. Later op de dag zult u per transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh worden gebracht voor uw uitgaande vlucht.

Dag 16  Eenmaal bij aankomst in Amsterdam, eindigen onze services! 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.