Loading...
Home/Iran vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/14-daagse rondreis door centraal Iran

Project Description

Vakantie Iran: 14-daagse rondreis door centraal Iran

Tijdens deze veertien daagse rondreis door Iran gaat u de hoogtepunten van centraal Iran bezoeken. Iran heeft een breed aanbod van prachtige architectuur, gebouwen en moskeeën. U bezoekt onder andere de Ali Ebn E Hamze Moskee met zijn prachtige plafond dat wel een sterrenhemel lijkt. Tijdens de rondreis komt u zowel langs oude steden waar nog veel van de oude architectuur te vinden is als moderne plekken.

De 14-daagse Iran rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Iran staat bekend om zijn rijke geschiedenis. In het land vindt u verschillende oude tempels, paleizen, kastelen, ruïnes en moskeeën.  Het land bestaat voor een groot gedeelte uit berggebieden en woestijn. Het land heeft diverse toeristische bezienswaardigheden en attracties. Al vanaf vroeger is Iran een handelsland geweest en dat ziet u nog terug aan de vele bazaars en markten die er te vinden zijn.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Yazd

De woestijnstad Yazd is werkelijk een sprookjesachtige belevenis voor reizigers. Door de eeuwenlange aanpassingen aan de omliggende woestijn is Yazd een architectonisch unieke stad geworden. Veel prachtige gebouwen in het gebied zijn zo gebouwd om de barre woestijnomstandigheden te weerstaan. Verder staat de stad bol van de historische plekken zoals de oude stadsmuren.

Qom

Iran’s op één na heiligste stad Qom is de thuisbasis van twee prachtige heiligdommen, de Hazrat en de Masumeh. Qom is één van de snelst groeiende steden die in trek zijn bij toeristen van Iran, dit komt door de oude gebouwen en de mooie architectuur. Daarnaast is Qom omringd door adembenemende natuur.

Isfahan

Isfahan of Esfahan is een stad gelegen in Iran, de stad telt ongeveer 2.54 miljoen inwoners en is daarmee de op drie na grootste stad van het land. De stad ligt in een oase op het Hoogland van Iran, aan de noordoever van de rivier de Zayandeh Rud. De stad bestond al in de oudheid en stond toen bekend als Aspadana. Tijdens de Babylonische ballingschap werden Joodse mensen naar Isfahan verplaatst. Nog steeds woont er een kleine joodse gemeenschap in de stad.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijT
 • Visa uitnodigingsbrief
 • Alle genoemde transfers
 • Vervoer per airconditioned auto met een Engelssprekende privéchauffeur en tevens gids
 • Alle genoemde excursies
 • Dranken zoals mineraalwater, thee en koffie gedurende lange afstanden
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht Amsterdam – Teheran v.v.
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden Individuele reis 2&3* hotels 3&4* hotels
November dagelijks € 1.967 € 2.283
December dagelijks € 1.990 € 2.311
Januari – maart dagelijks € 1.967 € 2.283
April – oktober dagelijks € 1.990 € 2.311
1 persoonskamer € 356 € 632

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Er zijn grote verschillen op klimatologisch gebied. In sommige delen van het land kan het ‘s winters zeer koud zijn, terwijl er ‘s zomers temperaturen van boven de 40 graden Celsius heel normaal zijn. Regen is hoofdzakelijk voorbehouden aan de wat hoger gelegen bergstreken en de gebieden rond de Kaspische Zee. De vochtigheidsgraad is in het gehele land vrij laag.

Voor- en najaar zijn de beste periodes om Iran te bezoeken. De wintermaanden zijn koud, met soms sneeuw. De zomer is vrij warm behalve in de wat hoger gelegen streken.

Voor Iran is een geldig paspoort vereist dat bij het verlaten van het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Ook mag er geen stempel van Israël in staan, anders loopt u het risico niet te worden toegelaten. Tevens heeft u een visum nodig dat minstens 6 weken voor vertrek dient te worden aangevraagd. De benodigde formulieren worden u bij boeking toegestuurd.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Iran; Teheran. Eenmaal gearriveerd wordt u welkom geheten door uw Engelssprekende gids die u naar uw hotel in Qom zal brengen voor uw overnachting.

Dag 2  Na het ontbijt gaat u het Masoumeh Shrine in Qom bezoeken, deze moskee wordt door de Iraniërs beschouwd als een belangrijke en heilige plek. Na uw bezoek reist u verder naar Kashan waar u de Fin Garden gaat bezoeken.  De Fin Garden staat op de werelderfgoedlijst en is werkelijk adembenemend, dit komt met name door de structuur van de bouwwerken en de prachtige patronen. Uw overnachting zal plaatsvinden in Kashan.

Dag 3  Nadat u hebt ontbeten reist u naar uw volgende bestemming; Abyaneh. U maakt onderweg een tussenstop bij de monumentele huizen van Tabatabaei en Borujerdi. Eenmaal gearriveerd in Abyaneh heeft u de mogelijkheid om de stad te verkennen. Uw overnachting vindt in Abyaneh plaats.

Dag 4  U start uw dag met een ontbijt. Hierna rijdt u richting Naïn, dit dorp telt ongeveer 30.000 inwoners en ligt midden in de woestijn. Het dorp heeft zijn naam te danken aan zijn vroegere functie als tussenstop voor trektochten die werden gemaakt. Later op de middag arriveert u in Yazd, vanuit hier heeft u de mogelijkheid het gigantische kasteel Narin Qaleh in Meybod te bezoeken dat al bijna 2000 jaar bestaat. U zult in Yazd overnachten.

Dag 5  Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om Yazd te gaan bezoeken. U vindt in Yazd onder andere de Dowlat Abad Garden, Jameh mosque, de Mir Chakhmaq façade, Zurkhaneh en de Bazaar in Yazd. Uw overnachting vindt in Yazd plaats.

Dag 6  Nadat u hebt ontbeten bezoekt u de vuurtempel en de tower of silence. Na uw bezoek reist u richting het noorden naar Zeinoddin, het is een ongeveer 5-uur durende rit. U kunt in Zenoddin genieten van de prachtige zonsondergang  bij het Zenoddin Carvansarai. U overnacht in Zeinoddin.

Dag 7  Na het ontbijt vertrekt u vanuit Zeinnodin naar Shiraz. Onderweg komt u langs de Pasargadae, dit is een oude graftombe waar koning Cyrus II is begraven. Jammer genoeg zijn de waardevolle spullen door grafrovers gestolen uit de graftombe. Uw overnachting vindt plaats in Shiraz.

Dag 8  Nadat u hebt genoten van een ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou optioneel verschillende bezienswaardigheden in Shiraz kunnen gaan bezoeken waaronder de Nasir al molkmoskee, de Narenjestan tuinen en de Vakil moskee. Een bezoek aan de Ali Ebn E Hamze Shrine is zeker aan te raden, het plafond van de moskee is werkelijk prachtige en lijkt wel een sterrenhemel. U zult in Shiraz overnachten.

Dag 9  Na het ontbijt staat er een bezoek aan Firuzabad op de planning, Firuzabad ligt op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Shiraz. U heeft hier de mogelijkheid om twee oude kastelen te bezoeken; de Qale Dokhtar en de Ardeshir Citadel. Hierna brengt u een bezoek aan de nomadische stammen. Uw overnachting vindt in Shiraz plaats.

Dag 10  Nadat u hebt ontbeten vertrekt u naar Isfahan. Onderweg maakt u een tussenstop in Persepolis en Naghshe Rostam. Dit zijn twee oude Perzische steden waar nog veel kenmerken uit de oude tijd terug te vinden zijn. U zult in Isfahan overnachten.

Dag 11  Na het ontbijt heeft u de gehele dag de tijd om Isfahan te ontdekken. In Isfahan vindt u verschillende bezienswaardigheden waaronder het plein van de Emam,  de Sjeik Lutfallahmoskee, het Ali Qapu paleis, de Grand Bazaar en het Chehel Sotoun paleis. In de avond kunt u een bezoek brengen aan de boogbrug Si-o-se Pol, deze brug geeft s’avonds licht. Uw overnachting vindt plaats in Isfahan.

Dag 12  Nadat u hebt genoten van een ontbijt reist u naar Teheran. Onderweg maakt u een stop bij het dorp Natanz en bij grote heilige moskee de Imam Khomeini Shrine. U zult in Teheran overnachten.

Dag 13   Na het ontbijt maakt u een stadstour door Teheran, u brengt onder andere een bezoek aan het Golestanpaleis waar de beroemde pauwentroon word bewaard. U brengt ook een bezoek aan de Grand Bazaar, dit is een grote hal vol met kleine winkeltjes. Verder bezoekt u het Juwelen museum en het Nationale Museum. ‘s Avonds gaat u naar Tabiat, bij deze brug ontdekt u een stukje van het moderne Iran. Uw overnachting vindt in Teheran plaats.

Dag 14  Vandaag wordt u na het ontbijt naar het vliegveld van Teheran gebracht. Vanuit hier neemt u de comfortabele vlucht naar Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.