Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema huwelijksreizen, Reisthema privéreizen/Stedentrip Cairo 5 dagen Egyptisch Museum en piramides

Project Description

In deze 5- of 6- daagse city trip naar Cairo en Luxor bezoek je uitgebreid het Egyptisch Museum, de piramides van Gizeh en Sakkara, de mooiste tempels en zo veel meer…

Vanaf € 690,- per persoon*

Hoogtepunten van het klassiek Egypte en heerlijk eten

Het opdoemen van de piramides in Cairo vanachter de wolkenkrabbers is even indrukwekkend als bizar. Je bezoekt de Gizeh piramides en de Sfinx. Ook ga je naar Memphis & Sakkara, waar je de oudste piramide van Egypte bezichtigt: de trappiramide van Djoser. Je gaat uitgebreid naar het Egyptisch Museum en naar ‘Old Cairo’ met haar Citadel, de Moskee en Khan El Khalili bazaar.

Na je bezoek aan Caïro reis je met de trein langs dorpjes aan De Nijl naar Luxor waar je de tempels van Luxor en Karnak en de Laan der Sfinxen bezichtigt. Je bezoekt de Kolossen van Memnon en gaat naar de Vallei der Koningen waar je de tempel van Koningin Hatsjepsoet en drie graftombes van binnen kunt bewonderen. Wij adviseren de tombes van Seti I en Ramses III en IV, deze zijn het best bewaard gebleven en maken indruk door hun verhaal.

*Prijs landarrangement exclusief vluchten en gebaseerd op het 5- daagse arrangement voor 4 personen.  

Wil je jouw trip met een of meer dagen verlengen in een comfortabel hotel in Luxor aan De Nijl? Laat ons weten!

Maak je liever een 8 daagse rondreis met Nijlcruise? Kijk dan naar onze 8 daagse privé- rondreis en vraag jouw offerte aan.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Egypte specialist. Wij bieden privé rondreizen en groepsreizen in kleine groepen waarbij jouw ontdekkingsreis voorop staat.

Je krijgt:

In 5 dagen een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Egypte.

Persoonlijk contact voor, tijdens en na deze indrukwekkende trip met professionele Engelstalige uitleg door jouw privé gids (Egyptoloog).

Comfortabele accommodaties en restaurants met heerlijke Midden- Oosterse keuken. Ideaal voor vegetarische en veganistische diëten.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Cairo en de piramides van Gizeh

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte, ze staat vooral bekend om de piramides en de sfinx. Een Egyptische piramide is gebouwd als grafmonument voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat, desgewenst kun je naar binnen!

In Cairo bezichtig je de Citadel en haar moskee en slenter langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Ga naar een leuk lokaal restaurantje, zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent. Wil je iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

Het bekendste beeld ter wereld?

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen.

Memphis & Sakkara

Memphis ligt op de westelijke oever van De Nijl op ongeveer 20 km van Cairo. Memphis was de hoofdstad van het Oude Koninkrijk, maar ook in het Nieuwe Koninkrijk nam de stad een voorname plaats in. Helaas is van de stad Memphis weinig bewaard gebleven, er zijn nog resten te vinden van wat waarschijnlijk de grootste tempel was, de tempel van Ptah. In het kleine bijbehorende museum zijn vooral beelden te zien. Indrukwekkend is het gigantische beeld van Ramses II.

Sakkara was de bijbehorende dodenstad van Memphis. In het gebied liggen enkele piramiden, waarvan de trappiramide de bekendste is. Het gaat hier om de piramide gebouwd door de farao Djoser, de eerste koning van de 3e dynastie en ontworpen door zijn vizier Imhotep.

Voor archeologen is Sakkara een zeer interessant opgravingsgebied, waar nog steeds nieuwe vondsten worden gedaan.

De Citadel & Alabaster Moskee

Bezoek de Citadel, Unesco werelderfgoed, gelegen in het oostelijke en Islamitische deel van Cairo. Dit prachtige fort, bedoeld om Cairo te beschermen tegen mogelijke kruisvaardersaanvallen, heeft in de loop van de geschiedenis talrijke historische gebeurtenissen meegemaakt. De strategische ligging biedt schitterend panoramisch uitzicht over het oude Caïro.

De moskee van Mohammed Ali, ook wel de Alabaster Moskee genoemd, is de bekendste moskee van Cairo gelegen binnen de Citadel. De stijl van de moskee is Ottomaans, tussen 1830 en 1848 gebouwd op oude Mammelukse gebouwen. De Moskee is gebouwd in opdracht van Mohamed Ali Pasha ter herinnering aan de oudste zoon van Mohammed Ali, Tusun Pasha, die in 1816 is overleden. Het was de grootste moskee ter wereld tot in de eerste helft van de 19e eeuw, zijn silhouet en twee minaretten maken het nog steeds de best zichtbare moskee in Caïro.

 

(Grand) Egyptisch Museum

Het huidige Egyptisch Museum, in 1902 opengesteld voor publiek, is het oudste archeologische museum in het Midden- Oosten. Het huisvest een uitgebreide collectie van antiquiteiten van de pre- dynastieke periode tot aan de laat Grieks- Romeinse tijd. Onder de unieke topstukken bevinden zich het masker van Toetanchamon, het Narmer Palette die de eenwording van Opper en Neder Egypte onder een Koning memoreert en prachtige beelden van onder andere Farao Cheops, die de grootste piramide van Gizeh liet bouwen.

Er wordt al geruime tijd gebouwd aan het nieuwe ‘Grand Egyptian Museum’, gelegen net buiten Cairo naast de piramides op het Gizeh plateau. Het wordt het grootste museum ter wereld dat gewijd is aan één enkele beschaving. De bedoeling is dat het museum in 2023 opent, men verwacht 15.000 bezoekers per dag te kunnen verwelkomen. Meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar…

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer je er bent, ga dan naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

 

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

 

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

Je gaat naar de Vallei der Koningen waar de tempel van Koningin Hatsjepsoet ligt. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Koningsvallei de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

 

Arabische smaakmakers

In Egypte worden als voor- en hoofdgerechten mezze gegeten, kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Het is niet alleen het appetijtelijke eten, maar vooral de manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Egypte heeft onder de Midden- Oosterse keuken haar eigen smaakmakers. Als ontbijt eten de Egyptenaren gekookte bonen, olie en knoflook overgoten met citroensap. Of falafel, in olie gebakken balletjes van kikkererwten geserveerd in platte broden met sesamsaus. Hoofdgerechten in Egypte zijn gevulde aubergines, kebab, kofta of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af, zowel bij ontbijt, lunch, als na het diner. De veganistische en vegetarische eter heeft volop keuze.

In Egypte wordt veel thee (met munt en honing) en koffie gedronken. In de hotels kun je alcoholische dranken bestellen, in restaurants doorgaans niet. Wij hebben diverse restaurants geselecteerd, echte familierestaurants waar het druk is met lokale inwoners. Zij weten precies waar ze moeten zijn…

 

Wil je de trip aanpassen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen

De vanaf prijs voor deze 5- of 6- daagse rondreis betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten (incl. luchthavenbelasting).
 • Slaaptrein van Cairo naar Luxor en retour met standaard cabin op basis van halfboard.
 • Alle transport en transfers met privé chauffeur en auto met airconditioning (mini- bus bij groepen).
 • Totale reisbegeleiding door professionele Engels sprekende gids / Egyptoloog (Nederlandstalig tegen meerkosten).
 • Comfortabele accommodaties met tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Excursie naar de Gizeh piramides en sfinx in Cairo.
 • Excursie naar Memphis & Sakkara met de trappiramide van Djoser.
 • Excursies naar Old Cairo, de Citadel en Khan El Khalili bazaar.
 • Excursies en entreegelden naar de Vallei der Koningen en tempel van Koningin Hatsjepsoet.
 • Excursies en entreegelden naar de tempels van Karnak en Luxor.
 • Lunch tijdens excursies is inbegrepen
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds

In deze reis reis je van Cairo naar Luxor en andersom met de trein. Desgewenst kun je gebruik maken van binnenlandse vluchten.

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Visumkosten (voor ong. €35.00 p.p. te koop bij aankomst op de luchthaven in Cairo. Je word hierbij geholpen door onze vertegenwoordiger)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien (zie onder tips)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 5- daagse privé stedentrip vanaf €690,- per persoon. 

De genoemde vanaf- prijs geldt voor het 5- daagse landarrangement gebaseerd op 4 personen.

Onze pakketreizen zijn gebaseerd op de landarrangementen en vluchten. Na aanvraag van een offerte worden de vluchten die het beste bij het landarrangement passen afzonderlijk en met transparante prijzen in ons voorstel aangegeven. Advisering en boeking van vluchten doen wij kosteloos. Vluchten kunnen ook zelf geboekt worden, dan wordt alleen het landarrangement afgenomen.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk, prijzen zijn na corona sterk gestegen tot wel 50%. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking. Ook indirecte vluchten met een tussenstop zijn goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Boeken & annuleren

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Bij boeking van deze modulaire reis, zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

Hotels

Wij hebben in verschillende prijsklassen hotels en resorts geselecteerd. Keuzes zijn gemaakt op basis van een prettige ambiance, nette bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie in de stad en/ of aan zee, privacy en rust.

Standaard maken wij gebruik van de volgende hotelaccommodaties:

Cairo 

 • Pyramids Park Resort Cairo
 • Steigenberger Cairo Pyramids Hotel
 • Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

Luxor

 • Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island Luxor
 • Sonesta St George Hotel Luxor
 • Steigenberger Resort Achti Luxor

Heb je een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

Excursies

Wil je deze trip verlengen met een paar dagen in Luxor? Of wil je jouw reis uitbreiden met een strandvakantie aan De Rode Zee in Hurghada, Port Safaga, Marsa Alam of andere badplaats? Neem contact met ons op, dan stemmen wij het programma af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis compleet te maken in Cairo:

 • Een dinercruise op De Nijl
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de stad gebouwd door Alexander de Grote

Of vanuit Luxor: maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn.

Deze reis betreft een privé- reis die op maat wordt samengesteld. Wijzigingen in het programma zijn naar wens mogelijk.

Wil je liever met een groepsreis mee? Twee keer per jaar organiseren wij een 8- daagse groepsrondreis, deze staan nu gepland op:

Zondag 5 maart 2023 – zondag 12 maart 2023

Zondag 8 oktober 2023 – zondag 15 maart 2023

Wil je verdere informatie? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Beste reistijd  

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden. Advies is dan de bezoeken vroeg te doen en daarna te ontspannen aan zee, of aan het zwembad in jouw resort.

Reisdocumenten

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.

Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, de kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p (neem bij voorkeur cash mee). Je wordt hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers.

In het vliegtuig, of na aankomst, word je gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen, op basis hiervan krijg je een stempel in je paspoort. Praktische tip: neem een pen mee!

In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden.
 • Leidingwater is in Egypte niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen.
 • Let goed op wat je eet en drinkt. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond.
 • Je kunt in Cairo en Luxor en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contact betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij houden doorgaans een bedrag van EUR 35,– per persoon aan. Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes en tempels mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken “nep- gidsen” gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn de toiletten openbaar. Hoewel je daar gevraagd word te betalen, is toiletbezoek gratis.
 • Bij stops en in souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Egypte is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Overal langs de wegen in de woestijn en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land.
 • Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.

Van dag tot dag:

Klassieke 5 daagse Cairo stedentrip:

Dag 1 Aankomst in Cairo

Je vliegt naar Caïro vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Na aankomst word je door onze vertegenwoordigers persoonlijk verwelkomd en langs de douane geleid. Vervolgens word je naar het hotel gebracht en geholpen met inchecken. Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Bezoek aan trappiramide en piramides en sfinx van Gizeh

Na ontbijt word je opgehaald en breng je met je privé- gids eerst bezoek aan Memphis en Sakkara, waar je de trappiramide bezichtigt. Na de lunch in een leuk lokaal restaurant ga je ‘s middags naar de Gizeh piramides en sfinx. Bepaal in overleg je bezoektijden, er is geen haast. Vervolgens wordt je naar het hotel gebracht waar je overnacht.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Excursie naar het Egyptisch Museum en Old Cairo. Slaaptrein naar Luxor.

Vandaag ga je met je gids naar het Egyptisch Museum*. In de middag lunch je in Old Cairo en bezoek je de Citadel, Mohamed Ali Moskee en ga je naar de Khan El Khalili bazaar. Vroeg in de avond word je naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Luxor.

Overnachting in de slaaptrein** van Cairo naar Luxor op basis van halfboard (diner en ontbijt).

* Tahrir Square. De opening van het nieuwe Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Opening naar verwachting in 2023.

**Desgewenst kun je van Cairo naar Luxor met het vliegtuig reizen, vraag naar de mogelijkheden.

Dag 4  Bezoek aan de Koningsvallei en tempels van Karnak en Luxor. Slaaptrein terug naar Cairo.

‘s Morgens word je in Luxor van het treinstation opgehaald. Eerst bezoek je de Kolossen van Memnon, vervolgens ga je naar de Vallei der Koningen op de Westbank. In de Koningsvallei bezoek je drie graftombes van binnen. Wij adviseren de graven van Seti I en Ramses III en IV, je kunt daarnaast optioneel ook een bezoek brengen aan het graf van Toetanchamon. Dan ga je met je gids naar de uit rotsen uitgehouwen tempel van Koningin Hatsjepsoet, waar je de tempel van binnen kunt zien. Na de lunch vervolg je je weg naar de Oostbank, waar je de grootse tempels van Karnak en Luxor en de Laan der Sfinxen bezoekt. Vroeg in de avond stap je op de trein richting Cairo.

Overnachting in de slaaptrein* van Luxor naar Cairo op basis van halfboard (diner en ontbijt).

*Je kunt van Luxor naar Cairo ook het vliegtuig nemen. Wij adviseren dit op dag 5 te doen met aansluitende vlucht vanuit Cairo, vraag naar de mogelijkheden.

Dag 5 Aankomst in Cairo en vlucht naar huis  

‘s Morgens wordt je opgehaald van het treinstation in Cairo en naar het vliegveld van Cairo gebracht voor je terugvlucht naar huis. Afhankelijk van je vluchtschema kun je in Cairo nog activiteiten plannen.

Verlenging dag 6

Desgewenst kun je op dag 5 een extra vrije dag in Luxor nemen. Ontspan en geniet van het weer en het lekkere eten. Wij adviseren daystay in het Jolie Ville Hotel & Spa, direct aan De Nijl gelegen. Op dag 5 neem je of de nachttrein naar Cairo, of je vliegt van Luxor naar Cairo en vervolgens van Cairo naar huis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Wil je jouw planning aanpassen, je trip uitbreiden met meerdere dagen in Luxor, of aan zee? Bel, of mail en laat ons weten!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat je zoekt? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen naar Egypte.