Loading...
Home/Libanon vakanties en rondreizen, Reisthema huwelijksreizen/Rondreis Libanon 8 dagen Beiroet Byblos Tyrus Sidon

Project Description

Deze achtdaagse rondreis door Libanon brengt je langs prachtige havensteden, Fenicisch erfgoed, tempels, kastelen en schitterende natuur.

Prijs EUR 1.169,– per persoon*

*Prijs betreft het landarrangement exclusief vluchten van Transavia. Desgewenst kunnen wij de vluchten vanuit Amsterdam voor je boeken. Ook kun je vliegen op andere data, vanuit een andere plaats, of met een andere airline.

Geniet van de heerlijke keuken, wijnen en de legendarische Libanese gastvrijheid!

Tijdens je rondreis overnacht je zeven nachten in metropool Beiroet. Bezoek het Nationaal Museum en ontdek de leukste wijken en bazaars van Beiroet. Je gaat naar Unesco werelderfgoed plaatsen, zoals Byblos, Batroun, Deir El- Qamar en Beittedine. De reis brengt je verder naar Tyrus, Anjar en het antieke Baalbek met de grootste Romeinse tempel ooit gebouwd. De spectaculaire Jeita grotten zullen onvergetelijke indruk op je maken, zo ook Jounieh en Harissa met geweldig uitzicht over zee.

Libanon zal je verwachtingen overtreffen!

Wil je jouw reis met een paar extra dagen verlengen? Laat ons weten.

Wil je mee op groepsreis? Zie onze achtdaagse groepsreis naar Libanon.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief in het Midden- Oosten.

Ga op rondreis in Libanon…

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Libanon.

Ontspannen en ontzorgde reis met privé- auto en chauffeur en lokale Engelssprekende gidsen.

Comfortabele accommodaties en heerlijke Libanese cuisine, ideaal voor vegetarische en veganistische diëten.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Beiroet leeft!

Vanwege haar allure stond Beiroet jarenlang bekend als het Parijs van het Midden- Oosten. Tijdens de Burgeroorlog die duurde van 1975 tot 1990 sloegen bijna een miljoen Libanezen op de vlucht en een deel van de historische binnenstad werd verwoest. Na een periode van wederopbouw volgde de explosie in 2020, huizen en wijken rond de haven van Beiroet werden opnieuw verwoest. De regering viel naar aanleiding van de ramp en Libanon kwam in een financiële en economische crisis terecht. Voor de wederopbouw rekenen de Libanezen niet op hulp van de overheid, zij doen dit zelf en met elkaar… Het land wordt met hart en ziel opgebouwd; drukke terrassen, levendige boulevards, volle bars en restaurants en heel veel leuke winkeltjes.

Libanese mezze

Libanon heeft de meest uitgebreide mezze van het Midden- Oosten. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel mezze staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

Koffie, thee en arak

Thee wordt veel gedronken, de Libanese muntthee is overheerlijk en gezond na een uitgebreide mezze maaltijd. Libanese koffie mag je niet missen, het is een van van de sterkste koffievarianten die je kunt drinken. De manier van prepareren verklaart waarom: koud water verwarmen, koffie toevoegen, langzaam opwarmen om overkoken te voorkomen… van het vuur, laten bezinken en weer opwarmen met het doel maximale smaak aan de koffie te onttrekken. De koffie wordt niet gefilterd, wacht met drinken tot het koffiedik is bezonken. Probeer als aperitiefje eens arak, deze heeft een anijssmaak en lijkt op het Griekse ouzo. Erg lekker!

City- tour Beiroet

Bezoek downtown Beiroet, de Romeinse baden en loop een ronde langs diverse wijken, zoals Mar Mikhael, Raoucheh, Pigeon rocks, de Corniche, het soukhs district en Zaitounay Bay met haar bars en restaurants rond de haven. Je overnacht in Hamra. deze wijk is levendig, heeft gezellige straten met veel winkels, pubs, cafés en restaurants. Je kunt er overdag en ‘s avonds veilig vanuit het hotel wat eten halen, of naar lokale bars gaan die tot laat open zijn. Je wordt overal open en vriendelijk ontvangen, mensen gaan graag een praatje met je aan.

Casa d’Or Boutique Hotel

Je verblijft 7 nachten in het Casa d’Or 4* Boutique hotel. Dit hotel hebben wij uitgekozen vanwege haar prettige ligging in Hamra, het vriendelijke en behulpzame personeel en de nette faciliteiten. Het hotel heeft lichte slaapkamers met vloerbedekking, ze zijn voorzien van een zithoek met een bureau en een badkamer met geurige zeep en lotions. Kamers beschikken over airconditioning en kamers met flatscreen-tv. Zeer belangrijk, uitstekende wifi! Elke dag start je met een heerlijk vers en gevarieerd Libanees ontbijtbuffet.

Uitgaan in Libanon?

Zeer zeker… uitgaan tot in de vroege uurtjes, 24/7 eten en drinken, kunst- en muziekvoorstellingen, trendy bars, pop-up en rooftop parties… dat is ook Beiroet! Zoek de volle terrassen en pubs op, rook een waterpijp als je er zin in hebt, vul de tafel met mezze en geniet van de wijnen en andere drankjes die je overal kunt krijgen. Religieuze, politieke of culturele verschillen? Natuurlijk zijn die er, maar niet tussen mensen die het samen naar de zin hebben. Dus deel je tijd, je eten, je gezelschap en je ervaringen met anderen. Dit is de ware geest van Libanon!

Nationaal Museum

De Feniciërs woonden in stadstaten langs de oostkust van de Middellandse Zee, de Levant. Het Nationaal Museum vertoont meer dan 1.300 archeologische voorwerpen die komen van de vroegste prehistorische nederzettingen en van de Fenicische beschaving die bleef bestaan tot 332 v.Chr., toen Alexander de Grote de Fenicische steden veroverde. Het museum huisvest artefacten uit deze Hellenistische periode en de Romeinse bloeitijd (Pax Romana) die erop volgde tot de meer recente Mamluk-dynastie en Ottomaanse periode. Je bezoekt archeologische vindplaatsen in Beiroet, Tyrus, Byblos, Batroun, Baalbek, Anjar en in Beiteddine.

Deir al Qamar en Beiteddine Palace

Na bezoek aan Tyrus reis je naar de Ottomaanse tijd. Bezoek Deir al Qamar, de stad dateert van de 14e eeuw en is met historische huizen en paleizen gebouwd rond een groot plein. Hier was oorspronkelijk het bestuur gezeteld, later is deze verplaatst naar Beittedine. Je bezichtigt hier het paleis met haar schitterende architectuur, prachtige tuinen en extravagante interieur, nu de zomerresidentie van de Libanese president.

Jeita grotten

Het Jeita grottencomplex bestaat uit twee onderling verbonden natuurlijk grotten. Door ontbinding van de bovenliggende kalksteenlaag werden in duizenden jaren ondergrondse rotsformaties en stalactieten gevormd. De lagere grot is gevuld met een natuurlijk meer, je verkent deze met een fluisterboot. De bovenste grot bezichtig je te voet via onderling verbonden loopbruggen. Deze bovengrot bestaat uit een reeks kamers, de grootste met een hoogte van 120 meter. Na je bezoek reis je door naar Harissa en Byblos.

Lady of Lebanon

Via Jounieh, badplaats ten noorden van Beiroet, neem je de gondellift naar Harissa. Gelegen op 650 meter boven zeeniveau gelegen biedt Harissa een schitterend uitzicht over de Baai van Jounieh. Harissa is thuis van de bekende ‘Lady of Lebanon’, een belangrijke bedevaartsplaats voor zowel Moslims als Christenen ter ere van de Maagd Maria. Het bronzen beeld is in 1907 door de Fransen gemaakt en staat op de top van de heuvel uitkijkend over zee. Vanuit Harissa reis je door naar Byblos, een van ‘s werelds oudste havensteden.

Byblos ‘s Werelds oudste havenstad

De eerste bewoning van Byblos (Jbeil) gaat terug tot verder dan 6000 jaar voor Chr., de stad is daarmee een van de oudst bewoonde steden ter wereld. Het vissersdorpje Byblos groeide uit tot een welvarende stad en werd de belangrijkste haven van de Levant, waar cederhout werd geproduceerd en verhandeld vanuit het achterliggende berggebied de Cedars. Egyptenaren, Assyriërs, Babyloniërs, Feniciërs, Grieken en Romeinen lieten er hun sporen na.

Byblos is met reden door UNESCO in 1984 tot Werelderfgoed verklaard. Ervaar de oudheid en het authentieke karakter van de stad, haar bedrijvige haven, de gezellige winkelstraatjes en neem een kijkje in het indrukwekkende Kruisvaarderskasteel.

Baalbek Unesco werelderfgoed

Het complex van tempels van Baalbek ligt aan de Bekaa vlakte op een hoogte van 1.150 meter. De kolossale constructies, gebouwd gedurende een periode van meer dan twee eeuwen, maken de tempels een van de meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld. De grote tempel van Jupiter werd in de tijd van keizer Nero (54-68 n.Chr.) voltooid. Rondom deze tempel zijn meerdere tempels gebouwd, onder andere voor de wijngod Bacchus. Neem een kijkje bij de ‘zwaarste steen’ die nooit op haar plek van bestemming is aangekomen. Hoe werd een stenen kolos als deze toen vervoerd?

Anjar, handelsstad tussen Beiroet en Damascus

Anjar werd aan het begin van de 8e eeuw gesticht. Het ligt op het kruispunt van twee belangrijke routes: van Beiroet naar Damascus en de route dwars door de  Bekaa Vallei. De oude stad werd pas aan het eind jaren ’40 ontdekt door archeologen. De opgravingen toonden een versterkte stad, omringd door muren en geflankeerd door veertig torens. Het zijn getuigen van unieke architectuur en stadsplanning. Zo ook het Grote Paleis in het zuidoostelijke deel van de stad,  de ruïnes doen denken aan de paleissteden uit de Griekse en Romeinse oudheid.

Château Ksara

Libanon is een van de oudste wijn producerende regio’s in de wereld. In het zuiden van de Bekaa Vallei zijn verschillende wijnhuizen gesitueerd, waarvan het door Jezuïeten- monniken gestichte Château Ksara de grootste is. Na je bezoek aan Anjar en het tempelcomplex van Baalbek ga je naar de wijngaarden van Château Ksara. Maak een tour door het Romeinse keldernetwerk waar de meest zeldzame en beste wijnen worden bewaard en geniet van een selectie van heerlijke huiswijnen. Na de tour lunch je in Ksara’s eigen brasserie met bijpassend arrangement van rode, witte en rosé wijnen.

Tyrus

Tyrus, gesticht rond 960 voor Chr., werd een van de belangrijkste Fenicische havenplaatsen. De stad creëerde welvaart met de handel met haar overzeese koloniën, zoals het bekende Carthago dat later door de Romeinen is verwoest na de drie Punische Oorlogen. Tyrus bouwde reputatie met scheepsbouw, waarvan de Egyptenaren vanaf 1400 v Chr. getuigen door inscripties op enkele monumenten. De Tyrenen waren de eerste die glas maakten, wereldvermaard was ook de paarse kleurstof die men van slakken maakte die alleen in de wateren rond Tyrus voorkwamen.

De Heilige Vallei

De Qadisha- vallei ligt in het gebergte van Noord- Libanon en staat ook bekend als de ‘Heilige Vallei’. De rotsen van de Qadisha vallei hebben door de eeuwen heen gediend als een plaats voor meditatie en toevlucht. Er hebben veel vervolgde Christenen gewoond, waar ze grotten bewoonden en in de bergen complete kapellen uithakten. De vallei herbergt de belangrijkste vroegchristelijke kloosternederzettingen ter wereld, kloosters staan op indrukwekkende plekken in een ruig landschap. Je kunt deze bezichtigen in een aparte hike- excursie. Qadisha is ook de plaats om te klimmen, te raften, paragliden en zo veel meer…

Natuurlijke watervallen

Door Libanon heen vindt je op verschillende plekken aan de voet van het gebergte adembenemende natuurformaties. De Baatara waterval bij Tannourine is zo’n natuurwonder. Deze prachtige waterval heeft zich in de loop van miljoenen jaren door het zandsteen heen gesleten. Het water stort eerst met 100 meter verval langs natuurlijke brugformaties, waarna het zich in een 250 meter diepe afgrond stort en diep in de vallei verder haar weg baant. De meeste watervallen worden veroorzaakt door smeltwater en zijn in het voorjaar op hun mooist. Ga met begeleiding, veiligheid voorop!

Bos van de ceders van God

Oude geschriften spreken over een “Oase van groen met ruisende beken”. Gedoeld werd op de Qadisha Vallei en het Bos van de ceders van God. De Egyptenaren, Babyloniërs en velen na hen gebruikten het kostbare hout van de ceders voor onder andere de bouw van schepen. Het zoetgeurende hout bevat een vluchtige en geurende olie en werd daarom ook voor vele andere doeleinden gebruikt. De ceder groeit nu nog op grote hoogte in beschermde natuurreservaten, zoals bij Bsharré. De cederboom is nog steeds het nationale symbool en tooit de vlag van Libanon.

Zonvakantie?

De achtdaagse reis is gemaakt om in korte periode kennis te maken met Libanon. Wij hebben een reis samengesteld waarin je van de Libanese keuken en wijnen kunt genieten, je historische kustplaatsen ontdekt en waarin je je kunt verdiepen in de immense geschiedenis van de Levant. Je ziet prachtige natuur, bergdorpjes en er is ruimte om te relaxen. Maar Libanon is ook uitstekend geschikt als zonvakantie bestemming. Wil je je reis verlengen om van een paar dagen  zon en zee te genieten? Doe het dan hier; in Byblos, Batroun, of bijvoorbeeld aan Bonita Bay.

Palmeiland

De groep, gelegen ongeveer zes kilometer noordwest van Tripoli, bestaat uit drie eilanden. Palmeiland is het grootste eiland en wordt ook ‘Rabbit Island’ genoemd, naar de grote populatie konijnen. Het eiland huisvest een grote diversiteit aan planten en vogelsoorten, schildpadden en zeehonden. Het midden van het eiland laat overblijfselen zien van menselijke bewoning, zoals een vers waterbron, zoutwinningsgebied en resten van een Kruisvaarderkasteel. De zandstranden zijn geweldig om te zwemmen en te snorkelen, de boottocht naar het eiland vanuit de haven van Tripoli is prachtig!

Skiën in libanon?

’s Morgens in het zonnetje aan het water en ’s middags skiën? Het kan in Libanon! De dikbesneeuwde hellingen van het Libanon Gebergte liggen één tot anderhalf uur rijden vanaf Beiroet. In het hart ligt Faraya Mzaar, een skigebied met pistes voor alle niveaus. Geniet van het uitzicht over de Bekaa Vallei, de kuststeden en Beiroet en de gezellige après-ski. Wil je verder de natuur in? Kies voor het kleinere skigebied de Cedars nabij Wadi Qadisha, de prachtige vallei met schilderachtige dorpjes en eeuwenoude kloosters en kerkjes.

Genieten van Wine & Dine? Combineer het allemaal in een rondreis Libanon.

8-daagse rondreis Libanon:

De vanaf prijs voor de achtdaagse rondreis Libanon betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting, indien wij de vluchten voor je boeken.
 • 07 Overnachtingen in Beiroet in het Casa d’Or Hotel met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • Alle transport en airporttransfers met privé chauffeur en (mini-)bus met airconditioning.
 • Uitleg door lokale Engels sprekende Libanese gidsen.
 • Excursies inclusief entreegelden, zoals genoemd in het programma.
 • Wijnproeverij bij Chateau Ksara wineries.
 • Persoonlijke advisering inzake vluchten en persoonlijk contact voor, tijdens en na de reis.
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af. Vraag naar de mogelijkheden.

Vanwege de financiële situatie en hoge inflatie in Libanon hebben wij het programma exclusief maaltijden (lunch en diner) ontwikkeld. Maaltijden reken je het beste ter plekke zelf af. Optionele excursies kunnen ter plekke in overleg met onze partner worden georganiseerd. Geef gerust je wensen aan.

Prijzen in de Libanese pond zijn gebaseerd op de Amerikaanse dollar, de wisselkoers kan sterk schommelen. Desgewenst adviseren wij verder, ook kun je terugvallen voor advisering en hulp bij onze lokale partner.

Het landarrangement van de achtdaagse rondreis Libanon is exclusief:

 • Internationale vluchten (tenzij wij de vluchten voor je boeken).
 • Visum (op het vliegveld in Beiroet gratis te verkrijgen).
 • Niet in het programma genoemde drankjes en maaltijden.
 • Optionele en niet in het programma genoemde excursies en entreegelden.
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Vanwege de financiële situatie en hoge inflatie in Libanon hebben wij het programma exclusief maaltijden (lunch en diner) ontwikkeld. Maaltijden reken je het beste ter plekke zelf af. Optionele excursies kunnen ter plekke worden georganiseerd, geef gerust je wensen aan.

Prijzen in de Libanese pond zijn gebaseerd op de Amerikaanse dollar, de wisselkoers kan sterk schommelen. Desgewenst adviseren wij verder, ook kun je terugvallen voor advisering en hulp bij onze lokale partner.

Prijs achtdaagse rondreis Libanon vanaf € 1.169,– per persoon (uitgaande van 4 personen)

Landarrangement en vluchten

De vanaf- prijs van € 1.169,– per persoon betreft het landarrangement.

Je vliegt met Transavia airlines, maar de vluchten zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen. Wel kunnen wij vluchten voor je boeken en includeren in de pakketreis met SGR en Calamiteitenfonds garanties. Naar gelang de ontwikkelingen in Libanon bestaan zo last- minute meer flexibele mogelijkheden voor boeken en annuleren. Ook kun je hierdoor eerder naar Libanon gaan, langer blijven, of bijvoorbeeld vanuit een andere plaats invliegen. Wil je jouw vluchtplan aanpassen, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je zelf vluchten boeken? Dat is ook mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af. De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk. Vroegboeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking.

Wil je voor een paar dagen in of buiten Beiroet een privé- auto en chauffeur? Of wil je zelf zo veel mogelijk de reis regelen, maar toch in geval van nood terug kunnen vallen op onze lokale partner? Bel, of mail ons voor de mogelijkheden.

Boeken?

Wil je op reis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door en vraag offerte aan via info@mondireizen.nl, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie, al dan niet met vluchten. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Annuleren

Bij boeking zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

De achtdaagse rondreis Libanon betreft een privé- rondreis, de reisdata kun je naar wens zelf bepalen. Wil je met jouw groep op reis? Laat ons weten.

Wij organiseren ook groepsreizen naar Libanon, zie de 8- daagse groepsreis.

Accommodaties en kamers

De achtdaagse rondreis Libanon wordt georganiseerd vanuit Beiroet. Standaard maken wij gebruik van de volgende hotels:

 • 4*Hotel Casa d’Or in Hamra
 • 5* Hotel Smalville in Badaro

Onze keuze is gemaakt op basis van een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken en faciliteiten, locatie, privacy en rust. Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers. De wijken Hamra en Badaro zijn drukke gezellige wijken met veel winkels, restaurants en pubs. Alles ligt op loopafstand van de hotels.

Heb je zelf een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

Vervoer naar en in Libanon

Vlieg naar Beiroet met Transavia airlines, vertrek vanuit Schiphol om 14.20 uur en terugkomst om 00.25 uur. In Libanon maken wij bij de transfers en transporten gebruik van prive- auto’s en (mini-)bussen met airconditioning.

Wil je je reis verlengen, of met excursies aanpassen aan jouw wensen en budget? Dat kan, neem contact met ons op.

Tips om je reis naast de genoemde excursies compleet te maken:

 • Hiken in de Qadisha Vallei en in de cederbossen.
 • Stort je in Beiroet’s nachtleven met de locals.
 • Privé kookles in de traditionele Libanese cuisine.
 • Skiën in Libanon…
Vraag naar onze wellness- faciliteiten, adventure en eco- tours, graag denken we met je mee.

Klimaat en beste reistijd

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de vochtige zomermaanden rond de 30 graden en meer. April, mei, juni, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Beiroet geregeld. Praktische tip: neem een pen mee!
 • Als wij de vluchten voor je boeken, dan worden na boeking de vliegtickets je direct toegestuurd. De boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • In geval van transfers en privé- transport helpt onze vertegenwoordiger je bij de check- in bij hotels.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor vaccinatie wordt verwezen naar de GGD.
 • Leidingwater is in Libanon niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen, bij de genoemde maaltijden is water inbegrepen.
 • Wij hebben de door ons ingeschakelde restaurants en hotels grondig onderzocht en geselecteerd op voedselveiligheid. Let echter goed op wat je op straat eet en drinkt, bijvoorbeeld drankjes met ijsblokjes, salades die in de zon hebben gelegen. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding, als je gevoelig bent voor maagproblemen.

Alle corona- beperkingen zijn opgeheven. Volg het reisadvies van de Rijksoverheid, wij informeren je hierover ook voorafgaand aan de reis. Ga je op reis? Zorg dan voor een internationale ziektekostenverzekering.

Geldzaken

 • In Libanon wordt betaald met de Libanese pond. Het land kampt met een hoge inflatie, pinnen is niet overal mogelijk en doorgaans wordt met cash geld betaald.
 • Wisselen van Amerikaanse dollars en euro’s is overal mogelijk. Op de meeste plaatsen worden ook creditcards geaccepteerd, echter de omwisselkoers en kosten zijn hoog.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Voel je vrij de hoogte van de fooien te bepalen, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening. Je bent in niets verplicht te geven, maar verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Libanon geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij souvenirshops wordt je soms aangesproken om dingen te kopen. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Libanon is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Libanon kampt met hoge inflatie, veel mensen belanden in armoede. De solidariteit in het land is echter groot, men helpt elkaar en maatschappelijk zijn veel voedselhulp trajecten gestart.
 • De plaatsen die je bezoekt zijn veilig, dit stemmen wij voortdurend af met onze lokale partner. Men is blij toeristen te ontvangen en mensen gaan graag een praatje met je aan.
 • Op diverse plaatsen langs wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden staan militaire controleposten. Wij zijn dit in Nederland en in Europa niet gewend. Hoewel het soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen.

Achtdaagse rondreis Libanon

Van dag tot dag:

Dag 1 Aankomst in Beiroet, meet & assist.

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Beiroet. Na aankomst word je door onze vertegenwoordiger verwelkomd en naar het hotel gebracht.

Tip: krijg direct de smaak te pakken en ga dineren bij een leuk Libanees restaurantje in Hamra, vraag onze vertegenwoordiger naar de leuke plekken.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Deir el Qamar en Beiteddine.

Na ontbijt wacht de chauffeur op je in de hotel- lobby. Je begint jouw reis met een excursie door het Choufgebergte naar het pittoreske Deir el Qamar, voormalige hoofdstad van Libanon. Na de lunch reis je door voor een bezoek aan het 19e-eeuwse Beiteddine Palace, nog steeds zomerresidentie van de Libanese president. Aan het eind van de dag ga je terug naar Beiroet.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Jeita grotten, Harissa en Byblos

Verwonder je over de indrukwekkende Jeita grotten in de Nahr al-Kalb-vallei, prachtige kalksteenformaties! Daarna ga je naar Harissa, Lady of Lebanon, waar je met een kabelbaan het mooie Jounieh passeert en op de heuvel van een vergezicht over Beiroet en de zee kunt genieten.

Vervolgens vertrek je richting het pittoreske Byblos, Unesco Werelderfgoed en een van de oudste Fenicische steden. Je ziet hier de ruïnes van opeenvolgende beschavingen, bezoek vooral ook het Kruisvaarderskasteel tussen de Fenicische ruïnes. Zoek de  gezellige markt op en eet in de restaurantjes aan de haven. Aan het einde van de dag keer je terug naar Beiroet.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Nationaal Museum Beiroet en city- tour

Na ontbijt begint je city- tour in Beiroet. ‘s Morgens ga je naar het Nationaal Museum in Beiroet, dat je door duizenden jaren tijd meeneemt in de geschiedenis van de Levant. Verbeeld je de wereld van de Feniciërs, een meer dan 5000 jaar oude beschaving die prachtige schatten heeft nagelaten.

‘s Middags heb je vrij. Bezoek nog enkele archeologische vindplaatsen in het centrum en verken bijzondere stadswijken. Proef onderweg van het streetfood uit de kleine snackbarretjes, neem de tijd om downtown wat te winkelen en loop een rondje rond de haven.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Baalbek, Anjar en wijn proeven in het Ksara wijndomein 

Vandaag bezoek je enkele van de antieke schatten van Libanon. Eerst ga je naar de Tempels van Baalbek, een van de grootste en meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld. Vervolgens bezoek je Anjar, verbindingsstad tussen Damascus en steden aan de Middellandse Zee. Op de terugweg stop je bij Ksara Wineries waar je kunt genieten van een wijnproeverij verzorgd door het wijnhuis. Aan het eind van de dag keer je terug naar je hotel in Beiroet.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Tyrus en Sidon

Na ontbijt ga je richting het zuiden van Libanon en bezoek je Tyrus en Sidon. Tyrus is werelderfgoed, een antieke metropool die heerste over de zeeën en die welvarende kolonies, zoals Cadiz en Carthago, oprichtte. Er zijn veel archeologische overblijfselen te vinden. Zo ook in Sidon, waarvan de  bewoning aantoonbaar teruggaat tot 4000 jaar v. Chr.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Vrije dag in Beiroet.

Vandaag heb je een vrije dag in Beiroet. Loop langs de boulevard, bezoek de haven en eet en drink in de leuke wijken van Beiroet.

Overnachting: Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 

Vandaag vertrek je vanuit Beiroet naar huis. Je wordt opgehaald in je hotel en naar het vliegveld gebracht.

Je overnacht in Beiroet. Wij hebben het gezellige Casa d’Or Boutique Hotel uitgezocht in de wijk Hamra vanwege haar aantrekkelijke locatie, vriendelijke personeel en goede faciliteiten. Desgewenst kun je in logeren in het 5* Spa Hotel Smalville in Badaro. Zowel Hamra als Badaro zijn gezellige drukke wijken met veel restaurants en pubs.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.