Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema huwelijksreizen, Reisthema privéreizen/Rondreis Egypte 10 dagen met Cairo piramides en Nijlcruise

Project Description

Deze klassieke rondreis met de trein door Egypte voert je langs piramides, tempels en zo veel meer… inclusief Alexandrië en Aboe Simbel!

Met Nijlcruise vanaf €1.040,- per persoon*

Beleef het antieke en moderne Egypte in deze afwisselende rondreis en geniet van de overheerlijke keuken!

Het opdoemen van de piramides in Caïro vanachter de wolkenkrabbers is even indrukwekkend als bizar. Na je bezoek aan Caïro ga je naar Alexandrië, gesticht door Alexander de Grote en zetel van de Ptolemeische dynastie waarvan Cleopatra VII de laatste was. Dan maak je vanuit Aswan de cruise en vaart langs dorpjes en plaatsen aan De Nijl waar de wereldberoemde tempels van Philae, Kom Ombo en Edfu staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de tempels van Luxor en Karnak en de Kolossen van Memnon bezichtigt. Je gaat naar de Vallei der Koningen en bezoekt daar de tempel van Koningin Hatsjepsoet en bewondert drie graftombes van binnen. Wij adviseren de tombes van Seti I en Ramses III en IV, deze zijn het best bewaard gebleven en maken indruk.

*Prijs landarrangement exclusief vluchten. Wij boeken de vluchten die het beste bij jouw individuele wensen passen. Prijzen variëren van EUR 350,– tot EUR 700,– per persoon, afhankelijk van de airline, de route en vooral het moment van boeken. 

Wil je jouw reis met een paar extra dagen afsluiten in een comfortabel hotel, of resort in Luxor aan De Nijl, of aan de Rode Zee? Laat ons weten!

Zie ook onze 8- daagse klassieke rondreis langs Cairo en met Nijlcruise. 

Liever mee met de groepsreis? Op 5 maart en 8 oktober 2023 staan onze 8 daagse groepsreizen gepland.

Mondi Reizen 

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Egypte specialist. Wij bieden privé rondreizen en kleine groepsreizen waarbij jouw ontdekkingsreis voorop staat.

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Egypte.

Persoonlijk contact voor, tijdens en na deze indrukwekkende reis en professionele Engelstalige uitleg door jouw privé gids (Egyptoloog).

Ontspannen en ontzorgde rondreis met de trein en met Nijlcruise langs piramides, tempels en steden.

Comfortabele accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keuken (incl. vegetarische en veganistische keuken).

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Antieke wereldwonderen…

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Bezoek de piramides en sfinx van Gizeh én de trappiramide van Djoser. Ook ga je naar het Egyptisch museum (of Grand Museum, zodra deze geopend is) en bezoek je ‘Old Cairo’ met de Citadel, Mohamed Ali Moskee en de Koptische wijk. Slenter langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili bazaar en geniet van de heerlijke Midden- Oosterse keuken in leuke lokale familierestaurantjes. De geuren en kleuren verraden al snel dat je in het Midden- Oosten bent.

Piramides zijn gebouwd als grafmonumenten voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie Gizeh piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat. Desgewenst kun je naar binnen!

Het bekendste beeld ter wereld?

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen, onze gids vertelt je er met plezier meer over…

De Citadel & Alabaster Moskee

Je bezoekt de Citadel, Unesco werelderfgoed gelegen in het oostelijke en Islamitische deel van Cairo. Dit prachtige fort, bedoeld om Cairo te beschermen tegen mogelijke kruisvaarderaanvallen, heeft in de loop van de geschiedenis talrijke historische gebeurtenissen meegemaakt. De strategische ligging biedt schitterend panoramisch uitzicht over het oude Caïro.

De moskee van Mohammed Ali, ook wel de Alabaster Moskee genoemd, is de bekendste moskee van Cairo gelegen binnen de Citadel. De stijl van de moskee is Ottomaans, tussen 1830 en 1848 gebouwd op oude Mammelukse gebouwen. De Moskee is gebouwd in opdracht van Mohamed Ali Pasha ter herinnering aan de oudste zoon van Mohammed Ali, Tusun Pasha, die in 1816 is overleden. Het was de grootste moskee ter wereld tot in de eerste helft van de 19e eeuw, zijn silhouet en twee minaretten maken het nog steeds de best zichtbare moskee in Caïro.

Memphis & Sakkara

Memphis ligt op de westelijke oever van De Nijl op ongeveer 20 km van Cairo. Memphis was de hoofdstad van het Oude Koninkrijk, maar ook in het Nieuwe Koninkrijk nam de stad een voorname plaats in. Helaas is van de stad Memphis weinig bewaard gebleven, er zijn nog resten te vinden van wat waarschijnlijk de grootste tempel was, de tempel van Ptah. In het kleine bijbehorende museum zijn vooral beelden te zien. Indrukwekkend is het gigantische beeld van Ramses II.

Sakkara was de bijbehorende dodenstad van Memphis. In het gebied liggen enkele piramiden, waarvan de trappiramide de bekendste en de oudste is. Het gaat hier om de piramide gebouwd door de farao Djoser, de eerste koning van de 3e dynastie en ontworpen door zijn vizier Imhotep. Voor archeologen is Sakkara een zeer interessant opgravingsgebied, waar nu nog steeds nieuwe vondsten worden gedaan. Kijk naar de witte parasols, daar vinden de opgravingen plaats.

(Grand) Egyptisch Museum

Het huidige Egyptisch Museum, in 1902 opengesteld voor publiek, is het oudste archeologische museum in het Midden- Oosten. Het huisvest een uitgebreide collectie van antiquiteiten van de pre- dynastieke periode tot aan de laat Grieks- Romeinse tijd. Onder de unieke topstukken bevinden zich het masker van Toetanchamon, het Narmer Palette die de eenwording van Opper en Neder Egypte onder een Koning memoreert en prachtige beelden van onder andere Farao Cheops, die de grootste piramide van Gizeh liet bouwen.

Er wordt al geruime tijd gebouwd aan het nieuwe ‘Grand Egyptian Museum’, gelegen net buiten Cairo naast de piramides op het Gizeh plateau. Het wordt het grootste museum ter wereld dat gewijd is aan één enkele beschaving. De bedoeling is dat het museum in 2023 opent, men verwacht 15.000 bezoekers per dag te kunnen verwelkomen. Meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar…

 

Alexandrië

300 Jaar voor Christus in opdracht van Alexander de Grote gebouwd, was Alexandrië duizend jaar lang de hoofdstad van Egypte en de tweede stad van het Romeinse rijk. Van 400.000 inwoners toen kromp de stad tot een vissersdorpje met nog slechts 4000 inwoners. De oude stad verdween onder de zeespiegel, inclusief één van de zeven wereldwonderen: de beroemde vuurtoren gebouwd van marmer en wit natuursteen.

Ooit het centrum van de Ptolemeische dynastie en woonplaats van Cleopatra VII, is Alexandrië op haar weg terug. De laatste jaren worden plannen gemaakt om een archeologisch museum onder water te bouwen op de plek van de oude stad. De nieuwe bibliotheek is een modern gebouw, net zoals ze dat in de oudheid ook was met een collectie van bijna 900.000 geschriften. Tegenwoordig is er ruimte voor acht miljoen boeken. Bezoek de Qaitbay Citadel, het Montaza paleis, de bibliotheek en vele Grieks- Romeinse overblijfselen die het verhaal vertellen van de antieke Egyptische beschaving in haar laatste dagen onder Romeins bewind.

Kom Ombo, gewijd aan twee goden

Kom Ombo is een oud Egyptisch heiligdom, de tempel ligt langs De Nijl tussen de steden Aswan en Luxor. Wij bezoeken deze als eerste wanneer we vanuit Aswan richting Luxor varen. Al vanaf het water is de indrukwekkende tempel goed zichtbaar, je krijgt dan ook ruim de tijd om hem te bezoeken.

Kom Ombo is bijzonder, omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en reliëfs aan de buitenkant, ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich een nilometer, hiermee kon men de waterstand van De Nijl meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren bepalen. Hoe meer regen, hoe hoger het waterpeil, des te beter de oogst.

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer je er bent, ga dan naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

Wij gaan naar de Vallei der Koningen waar de tempel van Koningin Hatsjepsoet ligt. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Koningsvallei de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

Varend van plaats naar plaats…

Een cruise over De Nijl maakt je rondreis in Egypte extra bijzonder, in alle comfort zie je het Nijllandschap aan je voorbij trekken. Wij bieden de nilecruisers aan, maar kunnen ook dahabiya’s boeken. Dit zijn de kleinere houten schepen die zeilend en met de stroom mee De Nijl op en af gaan.

Je beschikt over je eigen luxe cabin en zonnedek met zwembad aan boord, de service en verzorging zijn voortreffelijk. De cruises vertrekken vanuit Aswan en vanuit Luxor en duren 4 respectievelijk 5 dagen. Het schip meert af in Kom Ombo en Edfu, in Luxor bezoek je de tempels van Luxor en Karnak. Je ligt direct aan de kade, vervoer is voor je geregeld en je privé gids reist met je mee.

Voor 2023 en daarna bieden wij ook 7 en 8 daagse cruises aan en nieuwe cruises die vanuit Aswan over het Nassermeer naar Aboe Simbel varen. Nieuwe prachtige bestemmingen, perfect voor in het voor- en najaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Aboe Simbel, een berg verzet

Aboe Simbel behoort tot de meest opmerkelijke tempels van de Oude Egyptenaren. De twee tempels werden uit een berg gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr. Hij deed dit om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren, maar ook om indruk te maken op zijn Koesjitische zuiderburen (nu Soedan).

Waar de tempels staan is niet de plek waar ze zijn gevonden. Door het bouwen van de Aswandam in de zestiger jaren zouden de tempels namelijk onder water verdwijnen. UNESCO en National Geographic zetten een grootschalig reddingsplan op touw en zaagden de tempels en het beeld van Ramses II in stukken. De blokken werden 200 meter verder van de rivier en 65 meter hoger opnieuw in elkaar gezet. Ter plaatse werden twee grote betonnen koepels gebouwd, die aan de buitenkant zijn bekleed met natuurlijke steen. De tempels werden hier ingeschoven, letterlijk is een berg verzet… Bezoek aan Aboe Simbel met privé- autotransfer is inbegrepen in deze 10-daagse rondreis.

Overnacht met uitzicht over De Nijl

Luxor is indrukwekkend door de Koningsvallei en haar tempels. Maar Luxor biedt ook prachtige vergezichten over De Nijl met haar groene oevers en dadelpalmen die kleurig afsteken tegen de achtergrond van zand en woestijngebergten. Wil je jouw reis met een paar dagen verlengen? Doe dat hier!

Vanwege het bijzondere decor hebben wij het Jolie Ville Hotel & Spa geselecteerd, jouw privé- eiland midden in De Nijl. Het hotel spreekt ons vooral aan door het vriendelijke personeel, de prettige sfeer onder gasten en rust om te genieten. Er zijn familiekamers en (connecting) double rooms, elk met eigen terras en uitzicht op de mooi aangelegde tuinen. Ontspan in een van de drie infinity- pools met uitzicht op de Nijl en vermaak je in de spa- en fitnessruimte, tennisbanen, bars, loungeruimtes en restaurants. De Midden- Oosterse keuken hier vinden wij geweldig, heerlijke en gezonde mezze voor ontbijt, lunch en diner… lekker met een glaasje lokale wijn bij het ondergaande zonnetje.

Arabische smaakmakers

In Egypte worden als voor- en hoofdgerechten mezze gegeten, kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Het is niet alleen het appetijtelijke eten, maar vooral de manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Egypte heeft onder de Midden- Oosterse keuken haar eigen smaakmakers. Als ontbijt eten de Egyptenaren gekookte bonen, olie en knoflook overgoten met citroensap. Of falafel, in olie gebakken balletjes van kikkererwten geserveerd in platte broden met sesamsaus. Hoofdgerechten in Egypte zijn gevulde aubergines, kebab, kofta of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af, zowel bij ontbijt, lunch, als na het diner. De veganistische en vegetarische eter heeft volop keuze.

In Egypte wordt veel thee (met munt en honing) en koffie gedronken. In de hotels kun je alcoholische dranken bestellen, in restaurants doorgaans niet. Wij hebben diverse restaurants geselecteerd, echte familierestaurants waar het druk is met lokale inwoners. Zij weten precies waar ze moeten zijn…

Sea as far as the eyes can see

Wil je jouw reis verlengen met een paar dagen aan zee? Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden. Vanuit Luxor is het ongeveer 3,5 uur rijden naar de Rode Zee. Wij kunnen je privé- transfers aanbieden en je terugvlucht aan jouw agenda aanpassen.

Aan zee kun je naar verschillende gebieden gaan, zoals El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Soma Bay en Port Safaga. Hurghada is druk en volgebouwd. El Gouna, Sahl Hasheesh en Makadi Bay zijn nieuwe gebieden. Port Safaga aan de Soma Bay vinden wij het aantrekkelijkste als je een week beschikbaar hebt. Wil je bijvoorbeeld met twee dagen verlengen, dan raden wij het Golden Beach Hotel ten noorden van Hurghada aan vanwege haar prettige ambiance, vriendelijke personeel, heerlijke faciliteiten en direct aan zee gelegen privé- strand. Handigheidje is om met Transavia vanuit Hurghada airport terug te vliegen. De vluchten vertrekken ‘s avonds, je hebt hierdoor een dag extra aan zee.

Wil je deze rondreis aanpassen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact opnemen

De vanaf prijs voor de 10 daagse rondreis betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten (incl. luchthavenbelasting).
 • 03 Overnachtingen in Cairo in comfortabele accommodatie met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • 01 Overnachting in Alexandrië in comfortabele accommodatie met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • 03 Overnachtingen 5* Nijlcruise met standaard cabin op basis van logies en met ontbijt, lunch en diner.
 • 02 Overnachtingen in de nachttrein van Cairo naar Aswan en van Luxor naar Cairo met 1e klas cabin op basis van logies en met diner en ontbijt.
 • Lunch tijdens excursies zijn inbegrepen. Overige maaltijden volgens programma.
 • Uitleg en begeleiding door meereizende professionele Engels sprekende gids / Egyptoloog (Nederlandstalig tegen meerkosten).
 • Alle privé- transport en airporttransfers met privé chauffeur en (mini-)bus met airconditioning zoals genoemd in het programma.
 • Excursies in Cairo naar de Gizeh piramides, sfinx, Memphis & Sakkara, Egyptisch Museum en ‘Old Cairo’ met entreegelden volgens programma.
 • Privé- excursie naar Alexandrië, entree en entree fees inbegrepen met lunch tijdens de bezoeken.
 • Excursies met entreegelden in Aswan, Luxor en tijdens cruise naar Philae tempel, Onvoltooide Obelisk, bezoek aan Hoge Dam en tempels van Luxor, Karnak, Kom Ombo, Edfu, Kolossen van Memnon en Vallei der Koningen volgens programma.
 • Privé excursie naar Aboe Simbel met gids en privé- auto en chauffeur, entree en entree fees inbegrepen.
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Groeps- of individueel visum, visum te verkrijgen op het vliegveld van Cairo (ong. €35.00 p.p.). Je wordt hierbij geholpen door onze vertegenwoordiger.
 • Eventuele wijzigingskosten voor vluchten en toeslagen, zoals voor brandstof.
 • Niet genoemde drankjes, maaltijden, fooien en andere persoonlijke uitgaven.
 • De kosten van optionele privé- excursies.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 10- daagse klassieke rondreis € 1.040,– per persoon

Landarrangement en vluchten

De prijs van € 1.040,– voor de 10 daagse rondreis betreft het landarrangement gebaseerd op 4 personen.

Wij zoeken en boeken de vluchten die het beste passen bij jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf vertrekken. Ook kun je een dagje eerder gaan, of invliegen vanuit een voorgaande reisbestemming. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking. Vliegen vanaf Brussel en Düsseldorf, of met indirecte vluchten met een tussenstop is goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Boeken?

Wil je op reis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Annuleren

Bij boeking van deze modulaire reis, zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

Privé– rondreis

Deze rondreis betreft een prive- reis. Het bestek van 10 dagen, het programma en de uitgebreide bezoeken lenen zich goed om met een groep op reis te gaan.

Wil je met jouw familie, vrienden, of bijvoorbeeld collega’s op reis? Laat ons weten!

Accommodaties en kamers

Wij hebben in Cairo het Pyramids Park hotel, ook de Nijlcruise en de nachttrein zijn zorgvuldig uitgekozen. Onze keuze is gemaakt op basis van een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken en faciliteiten, locatie, privacy en rust.

Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers. Het delen van een kamer (TWIN room met aparte bedden beschikbaar) is goedkoper. Reis je alleen of wil je een eenpersoonskamer? Laat je voorkeuren weten, dan informeren wij je verder over de mogelijkheden.

Wij hebben voor deze reis gekozen voor de 4-daagse gemotoriseerde Nilecruise en niet voor een dahabiya. Een cruise met deze zeilboten duurt te lang op een periode van 10 dagen. Wil je wel een zeilcruise ondernemen? Laat ons weten!

Tijdens de reis van Luxor naar Cairo overnacht je in de slaaptrein. De slaapwagons hebben afsluitbare compartimenten, die je kunt delen, of voor jezelf kunt boeken. Ben je met bijvoorbeeld vier personen, dan zijn er connecting cabins beschikbaar. Het treinpersoneel is vriendelijk bereid je te helpen, diner en ontbijt aan boord.

Vervoer in Egypte

In Egypte maken wij bij transfers en transport gebruik van prive- auto’s, of (mini-)bussen. Desgewenst kun je binnenlandse vluchten nemen, laat je voorkeuren weten.

Excursies

Deze reis is bedoeld om een rijke en afwisselende beleving te geven van klassiek en modern Egypte. De in het programma genoemde activiteiten zijn daarom uitgebreid en inbegrepen. Verplichte deelname is er uiteraard niet, daarom zijn met uitzondering van de treinreizen en aan boord de kosten van de diners niet inbegrepen. Wil je een avondje uitrusten, dan is daar alle ruimte voor.

Desgewenst kunnen wij binnen het programma privé- excursies organiseren. Laat je voorkeuren aan ons weten.

Tips om je reis compleet te maken, of te verlengen:

 • Een dinercruise op De Nijl in Cairo
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Excursie naar de Unesco site en oase van Fayoum vanuit Cairo
 • Geniet van een felucca- zeiltocht naar Elephantine Island en het Nubische dorp in Aswan
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor

Wil je deze rondreis verlengen, een paar dagen extra in Luxor, of aan zee? Of een woestijnsafari en baden in oases? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte, daarom organiseren wij onze groepsreizen in deze periodes. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden. Advies is dan de bezoeken vroeg te doen en daarna te ontspannen aan zee, of aan het zwembad in jouw resort.

Reisdocumenten en formaliteiten

 • De tickets worden je direct toegestuurd na boeking en uitgifte, de boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, de kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p. Je wordt hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers.
 • Je wordt gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen. Praktische tip: neem een pen mee!

In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Per 1 juni 2022 zijn alle corona- beperkingen opgeheven. Mogelijk worden er extra inreisvoorwaarden gesteld. Volg het reisadvies van de Rijksoverheid, wij informeren je hierover ook voorafgaand aan de reis.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden.
 • Leidingwater is in Egypte niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen.
 • Let goed op wat je eet en drinkt. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond.
 • Je kunt in Cairo, Aswan, Luxor en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contact betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij collecteren een bedrag van EUR 35,– per persoon binnen de groep voor het geven van gezamenlijke fooien. Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn de toiletten openbaar. Hoewel je daar gevraagd word te betalen, is toiletbezoek gratis.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes en tempels mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken ‘nep- gidsen’ gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Bij stops en in souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Egypte is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Overal langs de wegen in de woestijn en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land.
 • Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.

Van dag tot dag:

Klassieke 10- daagse rondreis:

Vrijdag Dag 1 Aankomst in Cairo

Vandaag vlieg je naar Caïro vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf*. Na aankomst word je door onze vertegenwoordigers persoonlijk verwelkomd en langs de douane geleid. Vervolgens word je naar hotel gebracht met prive- auto en chauffeur en word je geholpen met inchecken. Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel op basis van logies en ontbijt.

*Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, of de luchthaven die het dichtst bij jouw woonplaats ligt. Desgewenst adviseren wij bij de vluchten.

Zaterdag Dag 2 Bezoek aan de Gizeh piramides, sfinx, Memphis & Sakkara

‘s Morgens ontmoet je jouw privé- gids. Eerst bezoek je Memphis & Sakkara, waar je de trappiramide van Djoser bezichtigt. Na de lunch in een leuk lokaal restaurantje gaan jullie naar de piramides en sfinx op het Gizeh plateau. Dan keer je terug naar het hotel. Dineer in een echt Egyptisch restaurant, de gids geeft je graag tips. Geniet van de fruitdranken en heerlijke geuren en smaken!

Overnachting in het Pyramids Park Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken. Exclusief diner.

Zondag Dag 3 Egyptisch Museum en bezoek aan ‘Old Cairo’

Vandaag ga ja naar Tahrir Square voor bezoek aan het Egyptisch Museum*. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je ‘Old Cairo’, de Citadel, Mohamed Ali Moskee en de Khan-El-Khalili bazaar. Na diner in het centrum van Cairo word je naar het hotel teruggebracht. Overnachting in Cairo.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch onderweg tijdens excursies. Exclusief diner.

*De opening van het Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Als het Grand Museum nog niet open is, dan bezoek je het huidige Egyptisch Museum.

Maandag Dag 4 Excursie naar Alexandrië; bezoek aan de Bibliotheek, de Qaitbay Citadel en het Montaza paleis 

‘s Morgens vroeg word je opgehaald en ga je met de gids met privé- auto en chauffeur naar Alexandrie (ong 4 uur rijden). In Alexandrië breng je een bezoek aan de moderne bibliotheek, de Qaitbay Citadel en het Montaza paleis. Overnachting in Alexandrië.

Overnachting in het Windsor Palace, of soortgelijk, op basis van logies en ontbijt.

Dinsdag Dag 5 Alexandrië en bezoek aan Grieks- Romeinse overblijfselen. Transfer naar Cairo en slaaptrein naar Aswan.

Na ontbijt bezichtig je oa de Pilaar van Pompeji, de Catacomben van Kom el Shoqafa en het Romeinse amphitheater. Na de bezoeken geniet je van de lunch en ga je weer terug met de auto naar Cairo. In Cairo ga je vroeg in de avond aan boord van de slaaptrein naar Aswan.

Overnachting aan boord van de slaaptrein van Cairo naar Aswan. Inclusief diner en ontbijt.

Woensdag Dag 6 Aankomst Aswan en excursie naar Aboe Simbel.

Na aankomst in Aswan word je opgehaald en ga je met jouw gids en privé- auto en chauffeur naar Aboe Simbel (een rit van ong. 3,5uur heen en 3,5 uur terug). Na je bezoek rijd je terug waarna incheckt en luncht aan boord. Geniet van je diner en overnachting aan boord.

Tip: ga ‘s avonds nog even van boord en loop naar de plaatselijke soukh in Aswan, gezellige drukte!

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

Donderdag Dag 7 Bezoek aan de tempel van Philae, de Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk. Dan ga je aan boord van de Nilecruiser.

‘s Morgens vroeg bezoek je na ontbijt de tempel van Philae. Dan rijd je naar de Hoge Dam en bezichtig je de Onvoltooide Obelisk in het centrum van Aswan. Vervolgens lunch je aan boord waarna de boot vertrekt. Eerste aanlegplaats is Kom Ombo, waar je uitgebreid de indrukwekkende tempel kunt bezoeken. Kom Ombo is bijzonder, omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het schip vaart verder naar Edfu waar je overnacht aan boord.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

Vrijdag Dag 8 Excursies naar de tempels van Edfu en Luxor

Vandaag bezoek je uitgebreid de tempel van Edfu, deze is gewijd aan Horus en is een van de best bewaarde tempels in Egypte. Na terugkomst (met paard en wagen!) lunch je aan boord. De boot passeert de Esna sluizen en vaart verder richting Luxor. In Luxor ga je naar de Oostbank en bezoekt de prachtige tempel s van Luxor en Karnak. Na diner overnacht je boord in Luxor.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

Zaterdag Dag 9 Check- out en bezoeken de Vallei der Koningen en tempel van Koningin Hatsjepsoet. Dan neem je de slaaptrein van Luxor naar Cairo.

Na ontbijt ga je van boord en rijdt richting de Vallei der Koningen. Eerst bezoek je de Kolossen van Memnon. Vervolgens ga je verder op de Westbank naar de Koningsvallei en bezichtigt drie graftombes van binnen. Wij adviseren die van Seti I en Ramses III en IV. Vervolg je weg en ga naar de uit rotsen uitgehouwen grootse tempel van Koningin Hatsjepsoet waar de gids je een uitgebreide toelichting geeft. Op de terugweg kun je desgewenst de Sekhmet Souvenir factory* bezoeken, waar vakwerk souvenirs worden gemaakt. Laat in de middag word je naar het treinstation gebracht voor de rit naar Cairo**. Na diner aan boord overnacht je in je comfortabele cabine.

*Ben je op zoek naar souvenirs, dan kunnen wij deze kleine fabriek aanraden. Hier worden met de hand en met traditionele technieken artefacten op eerlijke en authentieke wijze nagemaakt van alabaster, onyx en zandsteen. Het verhaal wordt verteld dat de opa van de huidige eigenaar bij de opgravingen van het graf van Toetanchamon is geweest, de foto’s in de fabriek zijn er getuige van. Vraag ernaar, ze vertellen je met trots meer geheimen…

**Wil je jouw verblijf met een paar dagen verlengen in Luxor, of aan zee? Laat ons weten, dan organiseren wij de verlenging naar wens. Desgewenst kun je in plaats van de trein het vliegtuig nemen van Luxor via Cairo naar huis.

Overnachting in de treincabine. Diner en ontbijt inbegrepen.

Zondag Dag 10 Aankomst in Cairo en terugvlucht naar huis

Aangekomen in Cairo word je van het treinstation opgehaald en ga je met privé- transfer naar het vliegveld. Afhankelijk van de vluchttijden kun je in Cairo nog activiteiten ondernemen, laat ons je wensen weten!

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Deze 10- daagse rondreis vertrekt idealiter op vrijdag en eindigt op zondag. Desgewenst kunnen wij het programma per dag aanpassen, belangrijkste is aan te sluiten de vertrek dag van de Nijlcruise: op woensdag, of op vrijdag vanuit Aswan.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Andere reizen naar Egypte en het Midden- Oosten

Is deze reis niet wat je zocht? Kijk ook eens naar onze andere reizen naar Egypte.