Loading...

Project Description

Egypte en Jordanie 15-daagse individuele rondreis

Een hele bijzondere combinatierondreis, waarbij u eerst Jordanie in al haar pracht en praal bewondert en daarna ook nog enkele hoogtepunten van Egypte aandoet. Daarbij wordt de minder bekende maar o zo prachtige Sinai-woestijn uitgebreid bezocht.

De 15-daagse Egypte en Jordanië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Egypte en Jordanie liggen beide in het Midden-Oosten. Egypte heeft 90 miljoen inwoners, Jordanie 8 miljoen. De oppervlaktes schelen ook nogal. Egypte heeft een oppervlakte van 1.001.450 km2 en Jordanie daarentegen 89.328 km2. De Nijlvallei omvat niet zo’n grootte oppervlakte, maar de hoofdstad Cairo bevindt zich hier wel. Een groot deel van het land wordt bedekt door woestijnen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en ligt in het noordwesten. De stad ligt maar een paar tientallen kilometers van de Dode Zee. Vlakbij Amman zijn er archeologische vondsten gedaan. In de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette, maakte het deel uit van de steden van de Decapolis. Amman heeft een inwoneraantal van ongeveer 1.919.000 en is voor de transport het belangrijkste knooppunt.

Dode Zee

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het heeft een oppervlakte van 1020 km2 en in 2005 lag de waterspiegel van de Dode Zee 429 meter onder zeeniveau. Hiermee is de Dode Zee de laagst gelegen plek op het aardoppervlak. De Dode Zee ligt op de grens van Jordanie, de Westelijke Jordaanoever en Israel. Het meer heeft waarschijnlijk deze naam gekregen, omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen.

Memphis

Memphis is een oude stad in Egypte die ligt op de westelijke oever van de Nijl. De stad ligt ongeveer 20 km van Cairo af. Memphis was in het Oude Rijk de hoofdstad van Egypte. Het is altijd nog een belangrijke stad gebleven. De teksten die op de piramides stonden, werden samengesteld door priesters uit Memphis en Heliopolis.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
 • Vlucht Amsterdam – Amman en Amman – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vlucht
 • Alle transfers
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Genoemde maaltijden (14 ontbijt, 4 diner)
 • Bootticket Aqaba – Nuwebaa
 • Bus Catharina-Cairo
 • Bezoek Color Canyon (met lunch)
 • Bezoek St. Catherina en Moise Mountain (met lunch)
 • Wadi Feran (met lunch)
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de reis
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Entreegelden om binnen de piramides te komen en de mummieruimte te zien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Groepsreis met vertrek op vrijdag Individuele reis (zie toeslag onder) 3+4* hotels
November 4 dagelijks € 2,356
December 16.23 dagelijks € 2,511
Januari 26 dagelijks € 2,356
Februari 16.23 dagelijks € 2,356
Maart 9 dagelijks € 2,356
April 13, 27 dagelijks € 2,434
Mei 18 dagelijks € 2,356
Juni 1 dagelijks € 2,356
Juli 20.27 dagelijks € 2,416
Augustus 3 dagelijks € 2,416
September 16 dagelijks € 2,356
Oktober 13.2 dagelijks € 2,416
1 persoonskamer € 272
Toeslag halfpension € 331

Minimum aantal deelnemers: 4

De genoemde data zijn groepsreizen, waarbij het minimum aantal deelnemers 4 is.
Indien dit niet gehaald wordt, kan de rondreis in overleg toch plaatsvinden. Voor een individuele reis met 2 of 3 personen,
betaalt u een toeslag van € 145,- p.p. Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur/reisleider. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Bent u met 4 personen of meer, dan geldt er geen toeslag.
Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Jordanië en Egypte kennen een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30ºC.
In Aqaba is het nog enkele graden warmer. ‘s Avonds koelt het flink af. Alleen in december, januari en februari is het in het noorden wat frisser, ca. 11ºC.
Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Jordanië en Egypte.

Voor een bezoek aan Egypte en Jordanië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor Jordanië en Egypte wordt het visum op de luchthaven of aan de grens geregeld. Er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels  voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

          

Dag 2  Na het ontbijt gaat u naar de Dode Zee. De rest van de dag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar Jerash en Ajlun. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar Nebo, Madaba en Kerak. De overnachting zal plaatsvinden in Petra.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u de hele dag Petra verkennen. Ook maakt u een rit ter paard van een uur. De overnachting zal plaatsvinden in Petra.

Dag 6  Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend. In de middag gaat u naar Wadi Rum en maakt u een jeepsafari bij de lokale Bedoui. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Wadi Rum.

          

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Aqaba. De rest van de dag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Aqaba.

           

Dag 8  Na het ontbijt gaat u naar de haven, waar u per boot naar Nueiba gaat. Hierna krijgt u een transfer naar Dahab. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Dahab.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar Grand Canyon Park en St Catharina. De overnachting zal plaatsvinden in St Catharina.

         

Dag 10  Rond 02:30 am gaat u naar de Mosesberg om de zonsopgang te zien. Hierna gaat u ontbijten en bezoekt u St Catharina. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in St Catharina.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Cairo. Onderweg bezoekt u wadi Feran. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 12  Na het ontbijt gaat u naar Sakarra, Memphis en de piramides van Giza. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u naar het Egyptisch Museum, Citadel, Moskee’s en Khan El Khalili. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

          

Dag 14  Vandaag heeft u een vrije dag. Aan het einde van de dag krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Cairo – Amman zal plaatsvinden. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Amman – Amsterdam zal plaatsvinden. Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.