Loading...
Home/Libanon vakanties en rondreizen/Stedentrip Beiroet 4 dagen Wine and Dine

Project Description

De stedentrip Beiroet biedt je een geweldig culinair weekend en neemt je mee in fascinerend Fenicisch erfgoed

Vanaf 580,- euro pp*

*Prijs landarrangement exclusief vluchten. Wij boeken de vluchten die het beste bij jouw reisdata passen. Prijzen van Transavia airlines variëren van EUR 300,– tot EUR 500,– per persoon, afhankelijk van het moment van boeken. 

Geniet van de heerlijke keuken, wijnen en de legendarische Libanese gastvrijheid

Tijdens je trip verblijf je in metropool Beiroet, je kunt daarbij uitstapjes maken naar havenstad Byblos, de Jeita grotten, het tempelcomplex van Baalbek en vele andere bezienswaardigheden. Je maakt kennis met verfrissende Libanese kwaliteitswijnen en traditionele Libanese mezze, duizenden jaren teruggaand tot het Fenicische en Romeinse tijdperk. Je proeft natuurlijk ook van de moderne keuken met haar streetfood en gezoete pastries… alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring!

Maak je liever de 8- daagse rondreis? Ga mee met onze 8- daagse groepsreis naar Libanon, of kijk naar de 8 daagse privé- rondreis.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief in het Midden- Oosten.

Laat je verrassen door het prachtige Libanon!

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Libanon.

Ontspannen en ontzorgde trip met alle transfers geregeld en assistentie op afroep door onze lokale partner.

Comfortabele accommodatie en heerlijke Libanese cuisine, ideaal voor vegetarische en veganistische diëten.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Beiroet leeft!

Vanwege haar allure stond Beiroet jarenlang bekend als het Parijs van het Midden- Oosten. Tijdens de Burgeroorlog die duurde van 1975 tot 1990 sloegen bijna een miljoen Libanezen op de vlucht en een deel van de historische binnenstad werd verwoest. Na een periode van wederopbouw volgde de explosie in 2020, huizen en wijken rond de haven van Beiroet werden opnieuw verwoest. De regering viel naar aanleiding van de ramp en Libanon kwam in een financiële en economische crisis terecht. Voor de wederopbouw rekenen de Libanezen niet op hulp van de overheid, zij doen dit zelf en met elkaar… Het land wordt met hart en ziel opgebouwd; drukke terrassen, levendige boulevards, volle bars en restaurants en heel veel leuke winkeltjes. Je overnacht alle nachten in de wijk Hamra in Beiroet.

Libanese mezze

Libanon heeft de meest uitgebreide mezze van het Midden- Oosten. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel mezze staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

Koffie, thee en arak

Thee wordt veel gedronken, de Libanese muntthee is overheerlijk en gezond na een uitgebreide mezze maaltijd. Libanese koffie mag je niet missen, het is een van van de sterkste koffievarianten die je kunt drinken. De manier van prepareren verklaart waarom: koud water verwarmen, koffie toevoegen, langzaam opwarmen om overkoken te voorkomen… van het vuur, laten bezinken en weer opwarmen met het doel maximale smaak aan de koffie te onttrekken. De koffie wordt niet gefilterd, wacht met drinken tot het koffiedik is bezonken. Probeer als aperitiefje eens arak, deze heeft een anijssmaak en lijkt op het Griekse ouzo. Erg lekker!

City- tour Beiroet

Je maakt een tour door Beiroet, bezoekt downtown Beiroet en Romeinse baden. Je kunt een ronde lopen langs diverse wijken, zoals Mar Mikhael, Raoucheh, Pigeon rocks, de Corniche, het soukhs district en Zaitounay Bay met haar bars en restaurants rond de haven. Je overnacht in het Casa d’Or boutique hotel in Hamra. Deze wijk is levendig, heeft gezellige straten met veel winkels, pubs, cafés en restaurants. Je kunt er overdag en ‘s avonds veilig vanuit het hotel wat eten halen, of naar lokale bars gaan die tot laat open zijn. Je wordt overal open en vriendelijk ontvangen, mensen gaan graag een praatje met je aan.

Uitgaan in Beiroet?

Zeer zeker… uitgaan tot in de vroege uurtjes, 24/7 eten en drinken, kunst- en muziekvoorstellingen, trendy bars, pop-up en rooftop parties… dat is Beiroet! Zoek de volle terrassen en pubs op, rook een waterpijp als je er zin in hebt, vul de tafel met mezze en geniet van de wijnen en andere drankjes die je overal kunt krijgen. Religieuze, politieke of culturele verschillen? Natuurlijk zijn die er, maar niet tussen mensen die het samen naar de zin hebben. Dus deel je tijd, je eten, je gezelschap en je ervaringen met anderen. Dit is de ware geest van de Libanezen!

Nationaal Museum

De Feniciërs woonden in stadstaten langs de oostkust van de Middellandse Zee, de Levant. Het Nationaal Museum vertoont meer dan 1.300 archeologische voorwerpen die komen van de vroegste prehistorische nederzettingen en van de Fenicische beschaving die bleef bestaan tot 332 v.Chr., toen Alexander de Grote de Fenicische steden veroverde. Het museum huisvest artefacten uit deze Hellenistische periode en de Romeinse bloeitijd (Pax Romana) die erop volgde tot de meer recente Mamluk-dynastie en Ottomaanse periode.

Baalbek Unesco werelderfgoed

Het complex van tempels van Baalbek ligt aan de Bekaa vlakte op een hoogte van 1.150 meter. De kolossale constructies, gebouwd gedurende een periode van meer dan twee eeuwen, maken de tempels een van de meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld. De grote tempel van Jupiter werd in de tijd van keizer Nero (54-68 n.Chr.) voltooid. Rondom deze tempel zijn meerdere tempels gebouwd, onder andere voor de wijngod Bacchus. Neem een kijkje bij de ‘zwaarste steen’ die nooit op haar plek van bestemming is aangekomen. Hoe werd een stenen kolos als deze toen vervoerd?

Wijn proeven bij Ksara wineries

Na aankomst in Beiroet… je geniet van een uitgebreid Libanees ontbijt, bezoekt Fenicische overblijfselen, eet een hapje aan de Middellandse Zee. Kies dan voor de excursie naar de tempels van Baalbek en de wijnproeverij bij Ksara wineries, waar je op de weg terug naar Beiroet een stop maakt. Gedreven door passie en toewijding, krijg je uitleg over hoe zij hun wijnen maken. In de huisbrasserie word je getrakteerd op een tafel vol heerlijke gerechten, huisgemaakt van lokale ingrediënten. De combinatie met bijpassende wijnen geven je een onvergetelijke culinaire ervaring!

Jeita grotten

Het Jeita grottencomplex bestaat uit twee onderling verbonden natuurlijk grotten. Door ontbinding van de bovenliggende kalksteenlaag werden in duizenden jaren ondergrondse rotsformaties en stalactieten gevormd. De lagere grot is gevuld met een natuurlijk meer, je verkent deze met een fluisterboot. De bovenste grot bega je te voet via onderling verbonden loopbruggen. Deze bovengrot bestaat uit een reeks kamers, de grootste met een hoogte van 120 meter.

Byblos, ‘s werelds oudste havenstad

De eerste bewoning van Byblos (Jbeil) gaat terug tot zeker 6000 jaar voor Chr., de stad is daarmee een van de oudst bewoonde steden ter wereld. Van eenvoudig vissersdorpje, dat uitgroeit tot een welvarende stad. Byblos werd de belangrijkste internationale zeehaven van de Levant, waar cederhout werd geproduceerd en verhandeld vanuit het achterliggende berggebied. De relaties met Egyptenaren, Assyriërs, Babyloniërs, Grieken en Romeinen lieten er hun sporen na. Trek een  middagje uit om naar Byblos te gaan, bezoek het Kruisvaarderskasteel, Fenicische overblijfselen en eet lekker aan het haventje, zeer pittoresk.

De vanaf prijs van EUR 580,– voor de 4 daagse stedentrip Beiroet betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting, indien wij de vluchten voor je boeken.
 • 03 Overnachtingen in Beiroet in het Casa d’Or Hotel met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 • Alle airporttransfers met privé chauffeur en auto / (mini-)bus met airconditioning.
 • Advisering inzake vluchten en persoonlijk contact voor, tijdens en na de reis.
 • Lokale assistentie en eventuele noodopvang door onze lokale partner tijdens jullie verblijf.
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af. Vraag naar de mogelijkheden.

Vanwege de financiële situatie en hoge inflatie in Libanon hebben wij het programma exclusief maaltijden en excursies ontwikkeld. Maaltijden reken je het beste in Beiroet zelf af. Ook kun je zelf het beste entree fees ter plekke kopen en betalen, de kosten zijn niet hoog. Optionele excursies, zoals naar Baalbek en Ksara wineries, of naar de Jeita grotten en Byblos, kunnen wij voorafgaand aan de reis of ter plekke arrangeren. Geef gerust je wensen aan.

Prijzen in de Libanese pond zijn gebaseerd op de Amerikaanse dollar, de wisselkoers kan sterk schommelen. Desgewenst adviseren wij verder, ook kun je terugvallen voor advisering en hulp van onze lokale partner.

Het landarrangement van de 4- daagse stedentrip Beiroet is exclusief:

 • Internationale vluchten (tenzij wij de vluchten voor je boeken).
 • Visum (op het vliegveld in Beiroet gratis te verkrijgen).
 • Niet in het programma genoemde drankjes en maaltijden.
 • Genoemde en optionele excursies en entreegelden.
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Vanwege de financiële situatie en hoge inflatie in Libanon hebben wij het programma exclusief maaltijden en excursies ontwikkeld. Maaltijden reken je het beste in Beiroet zelf af. Je kunt het beste ook de entree fees ter plekke kopen en betalen. De kosten zijn niet hoog. Optionele excursies, zoals naar Baalbek en Ksara wineries, of naar Byblos, kunnen wij voorafgaand aan de reis of ter plekke arrangeren, geef gerust je wensen aan.

Prijzen in de Libanese pond zijn gebaseerd op de Amerikaanse dollar, de wisselkoers kan sterk schommelen. Desgewenst adviseren wij verder, ook kun je terugvallen voor advisering en hulp van onze lokale partner.

Prijs 4- daagse stedentrip Beiroet vanaf € 580,– per persoon (uitgaande van 4 personen)

Landarrangement en vluchten

De vanaf- prijs van € 580,– per persoon betreft het landarrangement.

Je vliegt met Transavia airlines, maar de vluchten zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen. Wel kunnen wij vluchten voor je boeken en includeren in de pakketreis met SGR en Calamiteitenfonds garanties. Naar gelang de ontwikkelingen in Libanon bestaan zo last- minute meer flexibele mogelijkheden voor boeken en annuleren. Ook kun je hierdoor eerder naar Beiroet gaan, langer blijven, of bijvoorbeeld vanuit een andere plaats invliegen. Wil je jouw vluchtplan aanpassen, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je zelf vluchten boeken? Dat is ook mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af. De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk. Vroegboeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking.

Wil je voor een paar dagen in of buiten Beiroet een privé- auto en chauffeur? Of wil je zelf zo veel mogelijk de reis regelen, maar toch in geval van nood terug kunnen vallen op onze lokale partner? Bel, of mail ons voor de mogelijkheden.

Boeken?

Wil je op reis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door en vraag offerte aan via info@mondireizen.nl, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie, al dan niet met vluchten. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Annuleren

Bij boeking zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

De 4 daagse stedentrip betreft een privé- rondreis, de reisdata kun je naar wens zelf bepalen. Wil je met jouw groep op reis? Laat ons weten.

Wij organiseren ook groepsreizen naar Libanon, zie de 8- daagse groepsreis.

Accommodaties en kamers

De 4 daagse stedentrip wordt georganiseerd vanuit Beiroet. Wij hebben in Beiroet het Casa d’ Or Boutique Hotel geselecteerd. Onze keuze is gemaakt op basis van een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken en faciliteiten, locatie, privacy en rust. Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers.

De wijk Hamra is druk en gezellig met veel winkels, restaurants en pubs. Alles ligt op loopafstand van het hotel.

Vervoer naar en in Libanon

Wij vliegen naar Beiroet met Transavia airlines, vertrek vanuit Schiphol om 14.20 uur en terugkomst om 00.25 uur. In Libanon maken wij bij de transfers en transporten gebruik van prive- auto’s en (mini-)bussen met airconditioning.

Heb je zelf een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Of wil je andere vluchten boeken? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie en airline boeken en in de pakketreis aanbieden.

Wil je je reis verlengen, of met excursies aanpassen aan jouw wensen en budget? Dat kan, neem contact met ons op.

Tips om je reis naast de genoemde excursies compleet te maken:

 • Hiken in de Qadisha Vallei en in de cederbossen.
 • Stort je in Beiroet’s nachtleven met de locals.
 • Privé kookles in de traditionele Libanese cuisine.
 • Skiën in Libanon…
Vraag naar onze wellness- faciliteiten, adventure en eco- tours, graag denken we met je mee.

Klimaat en beste reistijd

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de vochtige zomermaanden rond de 30 graden en meer. April, mei, juni, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Beiroet geregeld. Praktische tip: neem een pen mee!
 • Als wij de vluchten voor je boeken, dan worden na boeking de vliegtickets je direct toegestuurd. De boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • In geval van transfers en privé- transport helpt onze vertegenwoordiger je bij de check- in bij hotels.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor vaccinatie wordt verwezen naar de GGD.
 • Leidingwater is in Libanon niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen, bij de genoemde maaltijden is water inbegrepen.
 • Wij hebben de door ons ingeschakelde restaurants en hotels grondig onderzocht en geselecteerd op voedselveiligheid. Let echter goed op wat je op straat eet en drinkt, bijvoorbeeld drankjes met ijsblokjes, salades die in de zon hebben gelegen. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding, als je gevoelig bent voor maagproblemen.

Alle corona- beperkingen zijn opgeheven. Volg het reisadvies van de Rijksoverheid, wij informeren je hierover ook voorafgaand aan de reis. Ga je op reis? Zorg dan voor een internationale ziektekostenverzekering.

Geldzaken

 • In Libanon wordt betaald met de Libanese pond. Het land kampt met een hoge inflatie, pinnen is niet overal mogelijk en doorgaans wordt met cash geld betaald.
 • Wisselen van Amerikaanse dollars en euro’s is overal mogelijk. Op de meeste plaatsen worden ook creditcards geaccepteerd, echter de omwisselkoers en kosten zijn hoog.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Voel je vrij de hoogte van de fooien te bepalen, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening. Je bent in niets verplicht te geven, maar verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Libanon geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij souvenirshops wordt je soms aangesproken om dingen te kopen. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Libanon is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Libanon kampt met hoge inflatie, veel mensen belanden in armoede. De solidariteit in het land is echter groot, men helpt elkaar en maatschappelijk zijn veel voedselhulp trajecten gestart.
 • De plaatsen die je bezoekt zijn veilig, dit stemmen wij voortdurend af met onze lokale partner. Men is blij toeristen te ontvangen en mensen gaan graag een praatje met je aan.
 • Op diverse plaatsen langs wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden staan militaire controleposten. Wij zijn dit in Nederland en in Europa niet gewend. Hoewel het soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen.

Van dag tot dag:

4- daagse stedentrip Beiroet

Dag 1 Aankomst in Beiroet

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Beiroet met Transavia airlines*. Na aankomst word je door onze vertegenwoordiger verwelkomd en naar het hotel gebracht. Krijg direct de smaak te pakken en ga dineren bij een leuk Libanees restaurantje in Hamra.

Overnachting in Beiroet in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

*Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, met een andere airline, of met een andere dag van vertrek en terugkeer voor je boeken.

Dag 2 Beiroet city- tour, bezoek aan het Nationaal Museum en stadswijken 

Na ontbijt ga je ‘s morgens naar het Nationaal Museum in Beiroet, dat je door duizenden jaren tijd meeneemt in de geschiedenis van de Levant. Na het museum bezoek je enkele archeologische vindplaatsen en verkent bijzondere stadswijken. Geniet onderweg van het streetfood uit de kleine snackbarretjes, neem de tijd om downtown wat te winkelen en loop een rondje rond de haven.

Overnachting in Beiroet in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Dagje vrij in Beiroet. Optioneel: excursie naar de tempels van Baalbek en wijnproeverij in Ksara wineries

Vandaag heb je een vrije dag in Beiroet. Bezoek een leuk visrestaurant aan de boulevard van Beiroet, of strijk neer in Zaitunay Bay aan de haven van Beiroet.

Optioneel kun je bezoek brengen aan de antieke Tempels van Baalbek, een van de grootste en meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld. Op de terugweg naar Beiroet stop je bij Ksara Wineries, waar je kunt genieten van een wijnproeverij en lunch verzorgd in de brasserie van het wijnhuis. Aan het eind van de middag keer je terug naar je hotel in Beiroet.

Overnachting in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Dagje ontspannen in Beiroet, of excursie naar Jeita en havenstad Byblos. Transfer naar het vliegveld*

Vanavond vertrekt de vlucht naar Amsterdam. Maar overdag kun je nog genieten van een prachtige dag. Neem de tijd voor een heerlijk ontbijt en maak een wandeling naar zee. ‘s Middags wordt je opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Transavia airlines. Heb je een andere vlucht geboekt? Laat ons weten, dan zorgen wij voor individuele transfers uitgaande van jouw vluchtschema.

Optioneel kun je na een vroeg ontbijt de Jeita grotten bezoeken en vervolgens naar Byblos gaan. Je kunt daar Fenicische overblijfselen bezoeken, het 12e- eeuwse Kruisvaarderkasteel binnen gaan, over de lokale soukh slenteren en genieten van een hapje en een drankje aan zee. In de middag wordt je naar het vliegveld van Beiroet gebracht.

*Wil je jouw verblijf met een paar dagen verlengen aan zee, of andere excursies maken? Laat ons weten, dan verzorgen wij de verlenging van jouw reis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Je overnacht in Beiroet. Wij hebben het Casa d’Or Boutique Hotel uitgezocht in de wijk Hamra. Desgewenst kun je in logeren in het 5* Spa Hotel Smalville in Badaro. Zowel Hamra als Badaro zijn gezellige drukke wijken met veel restaurants en pubs.

Wil je het programma wijzigen, of heb je een ander hotel op het oog? Laat ons weten, dan passen wij het programma op je wensen aan.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Wij bieden de rondreis Libanon ook als 8- daagse privé- reis aan. Liever mee met de groepsreis? Zie dan onze unieke en complete 8- daagse groepsreis in het najaar.

Niet deze bestemming? Zie ook onze rondreizen naar Egypte. Laat ons gerust je wensen weten!