Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Rondreis Egypte 8 dagen met Nijlcruise Cairo piramides

Project Description

Rondreis Egypte met Nijlcruise, Caïro en Luxor 8 dagen

Vanaf €980,- per persoon

Beleef het echte Egypte in deze afwisselende 8 daagse rondreis met Nijlcruise langs Caïro, Aswan en Luxor. Het opdoemen van de piramides in Caïro vanachter de wolkenkrabbers is even bizar als indrukwekkend. Na Caïro maak je vanuit Aswan een cruise langs dorpjes en plaatsen aan de Nijl waar wereldberoemde tempels staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de Koningsvallei bezoekt met onder andere het graf van Toetanchamon en de Tempel van Hatshepsut. Wil je relaxed jouw reis afsluiten in een all- in verzorgd hotel in Luxor, of aan de Rode Zee? Laat ons weten!

Cairo

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Ze staat vooral bekend om de piramides van Gizeh, de Sfinx en het Egyptische museum, waar het gouden masker van Toetanchamon ligt. Je kunt de citadel en haar moskee bezoeken en slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Of ga naar een leuk lokaal restaurantje en maak een dinercruise op de Nijl. Zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent. Wil je iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

Sfinx

De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het is 73 meter lang en 20 meter hoog. In Gizeh net buiten Cairo, staan de drie grote piramides, met de sfinx ernaast. Hoe de vorm ooit ontstaan is, weet nog niemand. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een geheime kamer.

Kom Ombo

Kom Ombo is een oud Egyptische tempel 42 km. ten noorden van Aswan, direct aan de Nijl gelegen. Het is een bijzondere tempel omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en de reliëfs aan de buitenkant van de tempel. Ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich ook nog een nilometer, waarmee men de waterstand van de Nijl kon meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren kon bepalen. Hoe meer regen, hoe beter de oogst.

 • Internationale en binnenlandse vluchten incl. luchthavenbelasting
 • Alle transfers in privé auto (met airconditioning) met Engels sprekende chauffeur
 • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
 • 5-sterren Nijlcruise op basis van Full-Board
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Professionele Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Visumkosten Egypte (€25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entreegelden om in de piramides te komen
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Administratiekosten € 39,00

Prijs 8-daagse individuele rondreis vanaf €980,- per persoon. 

Pakketreizen worden samengesteld op basis van beschikbare vluchten en landarrangementen. Met name de prijzen van directe vluchten fluctueren sterk. Vroegboeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boekingen. Vraag naar de mogelijkheden.

Het betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar organiseren wij een groepsrondreis, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd  Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld. De kosten hiervoor bedragen circa US$ 30.00 of EUR 25,00 p.p. Neem cash US$ mee!

Wil je deze rondreis verlengen met een strandvakantie? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis compleet te maken:

 • Dinercruise in Caïro
 • Bezoek de lichtshow bij de piramides
 • Boek een uitstapje naar Abu Simbel vanuit Aswan
 • Maak een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de stad gebouwd door Alexander de Grote

Mondi wil alternatieven voor vliegreizen te bieden. Een aantrekkelijk alternatief voor de vlucht van Cairo naar Aswan is de nachttrein. Vraag naar de mogelijkheden.

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis:

Dag 1  Vlucht van Amsterdam naar Caïro. Overnachting in Caïro.

Dag 2  Bezoek aan de piramides en Sphinx. Overnachting in Caïro

Dag 3  Bezoek aan het Egyptisch museum en vrije middag. Overnachting in Cairo.

Dag 4  Vlucht Cairo/ Aswan. Boarding en egin van de Nijlcruise. Overnachting aan boord.

Dag 5  Bezoek Hoge Dam, Onvoltooide Obelisk en Kom Ombo Tempel. Overnachting aan boord.

Dag 6  Bezoek Edfu en Luxor Tempel. Overnachting aan boord.

Dag 7  Einde cruise in Luxor. Bezoek West Bank en Vallei der Koningen. Overnachting in Luxor.

Dag 8  Vertrek vanuit Luxor naar huis.

Wil je jouw planning aanpassen, een paar dagen verlengen aan de Rode Zee? Bel, of mail en laat ons weten!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.