Loading...

Project Description

Vakantie Oman: 14-daagse autorondreis

vanaf €1060,- per persoon
(Deze reis kan ook met auto en chauffeur geboekt worden)

Tijdens deze reis ontmoet u bedoeïen, bezoekt u markten, begroeide wadi’s en forten en kunt u genieten van de afwisselende natuur. Met name met die natuur willen wij u tijdens deze autorondreis kennis laten maken. Daarbij doet u ook het minder bekende schiereiland Musandam aan.

De 14-daagse autorondreis Oman is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Oman, gelegen op de zuidoostelijke punt van het Arabische schiereiland is een land waar zowel de traditioneel Arabische als de Westerse cultuur terug te vinden zijn. U zult er eindeloze woestijnen, eeuwenoude forten en authentieke soukhs aantreffen, maar ook moderne airconditioned hotels, goede wegen en een vriendelijke bevolking die Engels spreekt. De afstanden zijn niet groot en toch zult u hele afwisselende landschappen zien.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Muscat

De geschiedenis van Muscat gaat terug tot rond de eerste eeuw van onze jaartelling. Maar toen was het nog een plaats van weinig betekenis. In de veertiende en vijftiende eeuw groeide het uit tot een klein, maar toch belangrijk handelspunt. De Portugezen bezetten de stad gedurende de zestiende eeuw. Nadat de Portugezen uit Hormuz waren verdreven, werd Muscat hun belangrijkste stad in het gebied. In deze periode werd o.a. de stadsmuur gebouwd.

Ras Al Jinz

Bij de kustplaats Ras Al Jinz is een schildpaddenstrand. Iedereen verzamelt zich in de avond met een gids op het strand om schildpadden te zien broeden. U kunt deze excursie ook ’s ochtends vroeg maken om te gaan kijken of de kleine schildpadjes zijn uitgekomen en om de laatste moederschildpadden bij opgaande zon weer terug de zee in te zien waggelen. Deze excursie dient u van tevoren te boeken.

Wadi Shab

Wadi Shab is één van de bekendste Wadi’s in Oman. Een wadi is een rivierbedding die een deel van het jaar droog staat. Daarom is er altijd een bijzondere flora en fauna rondom een wadi. Mensen komen hier om te wandelen of te picknicken of om in het frisse water te zwemmen. De high-light van deze wadi is de prachtige waterval die de grot in stroomt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
Oman 14 dagen fly & drive reis  OM 1401

Routekaart oman 14 dagen

 • Vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met huurauto
 • Accommodaties
 • genoemde maaltijden
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Ticketing fee airline
 • Late check-out op dag 8
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijs individuele rondreis vanaf €1060,- per persoon

Minimum aantal deelnemers: 1

Tijdens deze individuele reis, reist u zelf of met uw gezelschap. Voor deze reis kunnen we de route en andere onderdelen van tevoren geheel aan uw wensen aanpassen.

Oman heeft een woestijnklimaat. Het hele jaar door is het er warm en zonnig. In de winter bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 25°C. Mede doordat er in deze periode geen regen valt, is Oman een goede winterzon-bestemming. Tijdens de zomer liggen de temperaturen een stuk hoger, gemiddeld zo’n 32°C. Bovendien is de luchtvochtigheid hoog. De moessonperiode in het zuiden van Oman duurt van juni tot september.

Voor- en najaar zijn de beste periodes om Oman te bezoeken. De zomermaanden zijn erg warm maar vrijwel alles is airconditioned zoals auto’s, winkels en hotels. Salalah heeft in juli en augustus een regenseizoen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Het visum voor Oman wordt op de luchthaven geregeld, ± 14,- p.p.

Wilt u deze rondreis verder aan uw wensen aanpassen? Neemt u gerust contact met ons op.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Muscat. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal in Muscat plaatsvinden.

Dag 2 Na het ontbijt haalt u uw huurauto op bij uw hotel en kunt u de stad, de markt of de omgeving gaan verkennen. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

          

Dag 3 Na het ontbijt rijdt u in ong. 1 uur 45 min. naar Nizwa. U kunt onderweg stops maken in Fanja, Izki, en Birkat al Mawz. Het zijn kleine plaatsjes die mooi liggen in de bergen of bekend staan om hun handwerk. De overnachting zal plaatsvinden in Nizwa.

          

Dag 4 Na het ontbijt rijdt u naar Sur in ong. 3.5 uur. U kunt in Sinaw op donderdag de kamelenmarkt bezoeken. Verder kunt u prachtige wadi’s aandoen. De overnachting zal plaatsvinden in Sur.

Dag 5 Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding in Sur. De overnachting zal plaatsvinden in Sur.

          

Dag 6 Na het ontbijt rijdt u naar Muscat. Over de nieuwe asfaltweg duurt dat ong. 2 uur maar als u een 4WD heeft, kunt u ook de Coastal Road nemen. Deze voert langs stranden en dorpjes en duurt ong. 4 uur. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

Dag 7 Na het ontbijt rijdt u in ong. 2 uur naar Sohar. U rijdt langs de kust en passeert een paar kleinere plaatsen met veelal vismarkten aan het strand. De overnachting zal plaatsvinden in Sohar.

          

Dag 8 Na het ontbijt reist u naar Khasab (Musandam). Let op dat u langs de westkust van het schiereiland rijdt, via Ras el Khaima en niet langs de oostkust! De rit duurt ong. 4 uur. Neemt u UAE dinars mee voor de grenskosten! Aan de Omani grens bij Musandam dient u weer een nieuw visum te kopen. De overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

Dag 9 Na het ontbijt heeft u een vrije dag in Khasab. U kunt optioneel een boottocht met lunch aan boord boeken. Tijdens de tocht ziet u dolfijnen in de fjorden zwemmen. De overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

Dag 10 Na het ontbijt heeft u een vrije dag in Khasab. U kunt optioneel een jeepsafari door de bergen boeken. De uitzichten en de kleuren zijn prachtig. De overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

          

Dag 11 Na het ontbijt rijdt u in ruim 2 uur naar Dibba. De overnachting zal plaatsvinden in Dibba.

          

Dag 12 Na het ontbijt rijdt u in ong. 3.5 uur naar Barka. Hier kunt u lekker van zon, zee en strand genieten. De overnachting zal plaatsvinden in Barka.

          

Dag 13 Na het ontbijt levert u de auto in op de luchthaven van Muscat en vliegt u terug naar Amsterdam
(afhankelijk van uw vluchttijd kan de inlevertijd van de auto wijzigen)

Dag 14 Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.