Loading...
Home/Kenia vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Kenia 8-daagse individuele Safari rondreis

Project Description

Vakantie Kenia: 8-daagse individuele Safari rondreis
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze reis ontdekt u de belangrijkste hoogtepunten van Kenia. Zo ziet u Lake Nakuru en de nationale parken van Masai Mara en Amboseli. Geniet van de prachtige natuur en het wijdse landschap.

De 8-daagse rondreis Kenia is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Kenia staat bekend om de bijzondere flora en fauna. Zo ziet u in Kenia veel wilde dieren, vele vogelsoorten, savannes met hun begroeiing en bijzondere planten. Ook ontdekt u de verschillende stammen uit Kenia. Tijdens de reis wordt hier alles over verteld, zodat u de verschillende stammen kunt herkennen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Masai Mara

Het bekendste nationale park van Kenia, in het Zuid-Westen, op de grens met Tanzania. Je ziet hier vele gnoes en zebra’s met name tijdens de Big Migration van juli tot oktober. Masai Mara ligt op een hoogte van ongeveer 1500 tot 2100 meter en er zijn twee belangrijke rivieren die door het park stromen; de Mara en de Talek. De bekendste inwoners van het park zijn de Masai, een stam die bekend staat om haar rode gewaden en het vermogen om heel hoog te kunnen springen.

Amboseli National Park

Amboseli National Park is gelegen in het Loitoktok District, vlakbij de grens met Tanzania, in de Rift Valley Province. Het park is 39.206 hectare groot en staat bekend als de beste plek in Afrika om van dichtbij wilde dieren te zien. De verschillende moerassen in het park trekken ook veel vogels aan. In Amboseli wonen verder veel Masai.

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park ligt rondom lake Nakuru, in de buurt van Nakuru Town. Grote gele grasvlaktes met de acacia’s erop zijn kenmerkend voor het park. Maar ook de enorme hoeveelheden flamingo’s trekken veel bezoekers. Het aantal flamingo’s varieert wel sterk en is afhankelijk van het beschikbare voedsel. In januari en februari heeft u de meeste kans om grote groepen flamingo’s aan te treffen.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Kenia  8 dagen Safari rondreis KE0801

Routekaart Kenia Afrika 8 dagen

 • Vluchten Amsterdam-Nairobi v.v. per Swiss Air via Zurich of per Egypt Air via Caïro
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer per 4WD safarivoertuig
 • Vehicle fee en conservation fee
 • Excursies/game-drives en entreegelden volgens programma
 • Genoemde maaltijden
 • Alle genoemde game-drives
 • Mineraalwater tijdens de safari (1 liter p.p.p.d.)
 • Hotel/lodge accommodatie (4*en 5*) op basis van een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet (soms tented lodge)
 • Engelssprekende chauffeur/reisleiding
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • 15 kg bagage toegestaan in een zachte tas
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten Kenia. Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ± $ 50,- p.p.
 • Drankjes in de hotels/lodges
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s : 

Maanden individuele reis 4* hotels
November dagelijks € 2.915
December dagelijks € 3.324
Januari – juni dagelijks

€ 2.915

Juli – oktober dagelijks € 3.150
1 persoonskamer 01 apr – 30 jun € 157
Andere data € 262

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Kenia heeft een tropisch klimaat. Droge en natte seizoenen wisselen elkaar af met lokale verschillen. De periode van het grote regenseizoen is in april. Van juni tot en met oktober en van januari tot en met maart zijn de droge en dus ook de beste periodes.
Kenia heeft een tropisch klimaat, maar door de verschillende hoogtes zijn er variaties in temperatuur, neerslag en luchtvochtigheid. De beste reistijd is in januari en februari want in deze periode is het nog niet extreem warm en droog. Van juni t/m september is het ook prima om een reis te maken omdat dan het regenseizoen voorbij is en alles in bloei staat. Tevens vindt dan de “big migration” plaats; de grote trek van gnoes en zebra’s naar plaatsen met meer water. De meeste regen valt in april. Vaak zijn sommige gebieden dan te nat om te bereizen. Eind oktober zijn er veel korte regenbuien maar kan men alle gebieden bereiken.
Voor het reizen naar Kenia heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij aankomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Uw visum is te verkrijgen bij de Keniaanse ambassade in Den Haag of bij aankomstop het vliegveld.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Nairobi. Dit is ongeveer 8 uur vliegen. Na aankomst krijgt u een transfer van de luchthaven naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Nairobi.

         

Dag 2 Na het ontbijt gaat u naar Masai Mara N.P. In de middag checkt u in in uw hotel, gevolgd door een lunch. Na de lunch gaat u een game drive maken. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Masai Mara N.P.

Dag 3 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends en ’s middags game drives maken met tussendoor een lunch in de lodge. Optioneel kunt u een luchtballon safari maken. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Masai Mara.

         

Dag 4 Na het ontbijt gaat u naar Lake Nakuru National Park, met onderweg een game drive en een picnic-lunch. Na ingecheckt te hebben in uw hotel, maakt u weer een game drive. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Lake Nakuru.

       

Dag 5 Na het ontbijt gaat u naar Amboseli National Park via Nairobi. De rit duurt ongeveer 5 uur en indien mogelijk, maakt u onderweg een game drive. U krijgt een picnic-lunch onderweg. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Amboseli.

Dag 6 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends en ’s middags game drives maken in Amboseli National Park. De lunch, het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Amboseli.

       

Dag 7 Na het ontbijt gaat u een game drive maken in Amboseli National Park, gevolgd door een lunch. Na de lunch gaat u terug naar Nairobi waarbij onderweg ook nog wild gespot wordt. Tenslotte wordt u afgezet op de luchthaven van Nairobi voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 8 Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.