Loading...
Home/Destination Holland/Familie trip Zaltbommel met Loevestein, De Efteling en fietsen in De Bommelerwaard 3 dagen

Project Description

Familie trip Zaltbommel met bezoek aan Slot Loevestein, De Efteling en fietsen in De Bommelerwaard 3 dagen

EUR 198,– per persoon

Op zoek naar een verrassend leuk uitje met de kids? Welkom in vestingstad Zaltbommel en de groene Bommelerwaard, eiland tussen De Maas en De Waal. Ervaar al fietsend de rust van de uiterwaarden en het dijklandschap en geniet van de historische en culturele uitstapjes die ons gebied rijk is.

De trip is inclusief verblijf van twee nachten in de gezellige B&B In de Oude Smederij in Zaltbommel, met minicruise over De Waal,  bezoek aan Slot Loevestein en Woudrichem. Entreetickets van De Efteling en een pannenkoekendiner zijn inbegrepen!

 Destination Holland | Mondi DMC The Netherlands

Wil je boeken, of het reisarrangement aanpassen? Bel, of mail ons. 

  Zaltbommel bruist!

  Wie kent niet haar silhouet vanaf de Waalbrug en de A2? Bezoek Zaltbommel eens, want de stad en De Bommelerwaard hebben je alles te bieden! Vestingstad Zaltbommel heeft haar kleinschalige en historische karakter behouden en is rijk aan leuke winkels en restaurants. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed, zoals onder meer Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen en de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie, recentelijk genomineerd als Unesco erfgoed. Grenzend aan De Waal en De Maas is De Bommelerwaard als vaargebied al langer bekend onder bootbezitters. Maar met haar uitgestrekte uiterwaarden en aantrekkelijke fiets- en struinroutes wordt het ook ontdekt door wandelaars en fietsers. Geniet van de rust en het groen. Wil je vanuit De Bommelerwaard de grote steden in? Dat kan, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Breda, Gorinchem en Nijmegen liggen op minder dan een uurtje rijden.

  Zoek het avontuur

  Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland, want wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte? In het oer- Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig aantrekkelijk voor een dagje uit. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Een groots avontuur voor jong en oud, beleef het!

  Struinen en fietsen

  Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in De Bommelerwaard. Volg de route langs Munnikenland, Slot Loevestein, de Gamerensche en De Brakelse Benedenwaarden. Een route die zich kenmerkt door dijken, kades, ooibossen en plassen. Je passeert grasland waar Konikpaarden en Rode Geusrunderen grazen en waar je in de zomermaanden de heerlijkste geuren langs de zomerkaden opsnuift. Veldsalie en Wilde Marjolein, ook wel oregano genoemd, staan dan in volle bloei. Schoenen aan, of stap op de fiets en geniet in alle rust van een sportief, mooi en leerzaam dagje!

  De Efteling

  Bij iedereen bekend en nog altijd een leuk uitje: De Efteling in Kaatsheuvel op ongeveer 40km  van Zaltbommel. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows, in de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Nieuw in De Efteling: Max & Moritz, in de dubbele achtbaan beleef je met de hele familie een spannende, doldwaze rit vol streken. Ontsnap samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in een van hun zeepkisten. Let onderweg goed op, want de kwajongens halen graag kattenkwaad uit! Welke baan kies jij, Max of Moritz? Voor de kleinsten onder ons, de hele familie of echte waaghalzen. Alles is mogelijk in onze wereld vol wonderen.

  Prijs 3 daagse familie trip Zaltbommel met Loevestein, De Efteling en fietsen in De Bommelerwaard: EUR 198,– p.p.

  Op basis van minimaal 2 en maximaal 4 personen.

  Inclusief:

  • 2 nachten/ 3 dagen verblijf in B&B In de Oude Smederij Zaltbommel (op basis van beschikbaarheid)
  • Rivier- cruise vanuit Zaltbommel naar Loevestein
  • Entree tickets Loevestein (begeleiding optioneel)
  • Entree tickets De Efteling (Fakir)
  • Informatie struin- en fietsroutes
  • Verzorging op basis van ontbijt (op aanvraag)
  • 1 x Pannenkoeken diner in gezellig restaurant

  Exclusief:

  • Toeristenbelasting (te betalen op locatie)
  • Dranken, fooien en andere persoonlijke uitgaven
  • Niet in het programma genoemde lunches en diners
  • Fietsen (optioneel 10 euro p.p.p.d. /elektrische fiets 25 euro p.p.p.d.)
  • Transport (ophaaldienst op aanvraag) en parkeertarieven
  • Administratiekosten Mondi Reizen  15,00 euro
  • SGR / SGRZ bijdrage 2,50 euro
  • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro

  Alle pakketreizen van Mondi Reizen worden aangeboden onder garantie van de SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

  VvKR en de algemene voorwaarden van Mondi Reizen zijn van toepassing.

  In De Bommelerwaard zijn leuke natuurwandelingen te ondernemen. In Zaltbommel kun je een stadstoer maken, ook staan langs de kastelenroute enthousiaste guides voor je klaar.

  Op aanvraag regelen wij extra uitstapjes en arrangementen. Voor de verdere informatie, neem contact met ons op.

  Zaltbommel in De Bommelerwaard

  Van dag tot dag:

  Dag 1

  • Je uitstapje begint met een meet & greet en incheck in Zaltbommel (vanaf 15.00h).
  • Tip voor ‘s middags: bezoek Stadskasteel Zaltbommel, Kasteel Ammersoyen, wandel rond de vesting en geniet van de namiddag in het park en de stadsbrouwerij. Of ga shoppen in de vele winkels die Zaltbommel rijk is en neem plaats op een terrasje aan de Markt. Er zijn leuke activiteiten te ondernemen voor kids, in de B&B is ter plekke informatie beschikbaar.
  • Tip voor ‘s avonds: diner in een van diverse gezellige restaurants in de binnenstad (op eigen gelegenheid, desgewenst helpen wij met regelen).
  • Je sluit de dag af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 2 

  • Vandaag start je de dag met een energiek ontbijt naar wens (op aanvraag, geef je voorkeuren aan!).
  • ‘s Morgen stap je in Zaltbommel (met of zonder fiets) op de boot en je vaart richting Slot Loevestein (de boot vaart in juni, juli en augustus).
  • Beleef het avontuur van Slot Loevestein!
  • Tip voor ‘s middags: wandel na je bezoek aan Loevestein naar Woudrichem en lunch in het authentieke centrum.
  • Na de lunch neem je de boot terug, of je fietst terug naar Zaltbommel langs de uiterwaarden.
  • In de namiddag kun je wat rusten, of wandelen. Aansluitend dineer je in een gezellig pannenkoekenhuis.
  • Je sluit de dag voldaan af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 3 

  • Je start de dag met een stevig ontbijt (op aanvraag, geef je voorkeuren aan!).
  • ‘s Morgens vertrek je naar Kaatsheuvel en ga je De Efteling beleven. Informatie en advies beschikbaar op locatie.
  • Uitchecken tot 11.00u.

  Je overnacht in B&B In de Oude Smederij op toplocatie in Zaltbommel, 100% energie- neutrale ‘tiny houses’ die beschikken over privé voorzieningen en alle gemak. Restaurants en winkels zijn op loopafstand. Parkeerplaats voor de auto is aanwezig, fietsen zijn te huur. Baby- en kinderbed op aanvraag.

  Wil je het arrangement aanpassen, of meer informatie? Bel ons op 00 31 418 64 80 43, of mail naar info@mondireizen.nl

  Afspraak maken
  Offerte aanvragen
  Reis boeken

  Mondi DMC The Netherlands

  Welk arrangement heeft jouw voorkeur en past deze in jouw agenda? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, graag helpen wij verder.