Loading...
Home/Reisthema autorondreizen, Reisthema natuurreizen, Zuid Afrika vakanties en rondreizen/Zuid-Afrika autorondreis Garden Route in B&B’s 17 dagen

Project Description

 Vakantie Zuid Afrika: 17-daagse autorondreis
Garden Route in B&B’s

De Garden Route (Tuinroute) is dè bekendste route van Zuid-Afrika maar wilt u deze route echt eens op een bijzondere manier afleggen en in contact komen met de lokale bevolking, dan moet u deze autoreis eens proberen. U verblijft in Bed and Breakfasts en sfeervolle guesthouses die allemaal kleinschalig zijn, keurig onderhouden en regelmatig ook een zwembad hebben.

De 17-daagse autorondreis Zuid-Afrika Garden Route in B&B’s is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan. 

De Garden route is heel geschikt voor reizigers die Zuid-Afrika voor de 1e keer aandoen. U begint in de gemoedelijke stad aan de oceaan: Kaapstad. Hier kunt u heerlijk langs de kleine winkeltjes in de haven slenteren en in de omgeving leuke uitstapjes maken. Natuurlijk mag de beklimming van de Tafelberg niet ontbreken. Vervolgens rijdt u over de lieflijke wegen en langs de gemoedelijke plaatsjes van de Gardenroute en kunt u gaan walvis spotten in Hermanus, struisvogels bekijken in Oudtshoorn, een game drive maken in Addo N.P. en wijnproeven bij één van de vele wijnboerderijen in Stellenbosch. Maar u kunt ook geweldig wandelen, golfen en uit eten gaan in dit gebied en dat alles in een heerlijk klimaat. Het maakt een vakantie langs de Garden Route tot een kadootje waar u 17 dagen over doet om het uit te pakken!

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Stellenbosch

Stellenbosch is de hoofdstad van het wijngebied en is tevens de tweede stad die gesticht werd door de Nederlanders. Het is een charmante stad die rijk is aan Nederlandse huizen en historische gebouwen uit de tijd dat de Nederlanders er handel dreven. De wijnlandgoederen zijn erg indrukwekkend met grote herenhuizen, prachtige uitgestrekte gronden en sierlijke wijngaarden.

Knysna

Knysna ligt in het hart van de Tuinroute, ruwweg 260 kilometer ten westen van Port Elizabeth en 500 kilometer ten oosten van Kaapstad aan de N2, die dwars door het stadje loopt. De Knysna-lagune wordt gezien als de juweel van de Tuinroute. Deze lagune ontvangt tweemaal per dag voedselrijk water uit de Indische Oceaan en wordt gevoed met zoet water uit de Outeniqua-bergen. Hierdoor leven er bijzondere planten en dieren.

Addo National Park

Het Addo National Park, dat iets ten oosten van Port Elizabeth ligt, staat vooral bekend om haar olifanten en is één van de grootste parken van Zuid-Afrika.

Er leven hier meer dan 600 olifanten en vele andere grote zoogdieren zoals hyena’s, luipaarden, leeuwen en zebra’s. Ook de vogelpopulatie is hier imposant. U kunt zelf met uw auto door het park rijden maar u kunt ook een gediplomeerde gids huren die met u meerijdt in uw eigen auto. Daarnaast zijn er wandeltochten, paardrijtochten en speciale routes die uitgezet zijn voor 4WD’s.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad v.v. per Qatar Airlines of Turkish Airlines  (voor KLM geldt een toeslag)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Genoemde dagen autohuur Cat. DB (Toyota Corolla of gelijkwaardig) op basis van 2 personen in 1 auto
 • Ongelimiteerd aantal km.
 • Schade-aansprakelijkheid- en diefstalverzekering met nul eigen risico
 • Bed and breakfast accommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en wc
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Infoblad met informatie over de reis en het land
 • Benzine
 • Ticketingfee airline
 • Lunches en diners
 • Excursies en entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijzen in euro’s : 

 vertrek dagelijks 3* hotels
Autorondreis

1941

Toeslagen 13-30 dec 65
29 jun – 20 aug     01 okt – 31 okt 130
1 persoonskamer 432
Min. aantal deelnemers: 2

.

In de winter (juli-augustus!) is het overdag vaak lekker weer. ‘s Nachts kan het in deze periode vriezen. De oostkust van Kwazulu Natal heeft een tropisch klimaat. Houd er ook rekening mee dat het een groot land is, dus dat het weer aan de kust anders is dan in het binnenland en dat tussen het noorden en zuiden een aantal graden verschil kan zitten. In de maanden juni, juli en augustus zie je vanwege waterschaarste en beperkte begroeiing de meeste wilde dieren.
Zuid-Afrika heeft voornamelijk een gematigd klimaat wat vergelijkbaar is met dat van het Middellandse Zeegebied. Aan de oostkust van Kwazulu Natal is het klimaat tropisch. Doordat Zuid-Afrika onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. In onze zomer is het in Zuid-Afrika winter.
Voor het reizen naar Zuid-Afrika heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is enkel een vereiste wanneer u langer dan 90 dagen gaat verblijven in Zuid-Afrika.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Kaapstad.

Dag 2  Vandaag arriveert u op de luchthaven van Kaapstad, waar u de huurauto ophaalt. U rijdt naar het hotel en bent de middag vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Kaapstad.

       

Dag 3  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst de stad zelf gaan ontdekken en daarna de Tafelberg opgaan, per fiets of met de kabelbaan. De overnachting zal plaatsvinden in Kaapstad.

Dag 4  Vandaag heeft u na het ontbijt weer een vrije dag in Kaapstad. U kunt bijv. pinguïns in het wild gaan bekijken of gaan quadrijden en sandboarden in de omgeving. De overnachting zal plaatsvinden in Kaapstad.

Dag 5   Na het ontbijt rijdt u naar Hermanus (1.5 uur). Onderweg kunt u Betty’s Bay en Kogelberg Nature Reserve aandoen. De overnachting zal plaatsvinden in Hermanus.

      

Dag 6  Vandaag heeft u na het ontbijt de dag ter vrije besteding in Hermanus. Aangezien Hermanus bekend staat om de vele walvissen die hier voor de kust zwemmen, kunt u bijv. een whale watching tour boeken. De overnachting zal plaatsvinden in Hermanus.

Dag 7  Na het ontbijt rijdt u naar Knysna (4 uur). Onderweg kunt u een stop maken in Swellendam en een wandeling door de stad maken. Het staat vol met historische gebouwen en monumenten waarvan veel in oud Hollandse stijl. De overnachting zal plaatsvinden in Knysna.

Dag 8  Vandaag heeft u na het ontbijt de dag ter vrije besteding in Knysna. Maak een wandeling rondom de lagoon en geniet van de uitzichten of bezoek de Farmer’s Market. De overnachting zal plaatsvinden in Knysna.

        

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar St. Francis Bay (2 uur). Onderweg kunt u in Plettenberg Bay stoppen voor verschillende activiteiten zoals paardrijden, kanoën, een dolfijnentour of gewoon een wandeling over het lange strand. De overnachting zal plaatsvinden in St. Francis Bay.

Dag 10  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. U kunt een heerlijke wandeling door het plaatsje maken en genieten van de gezellige haven maar ook van de prachtige huizen en mooie wijken die de stad rijk is. St. Francis is ook een bekende surfspot en er wordt veel gevist en gegolfd. De overnachting zal plaatsvinden in St. Francis Bay.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u verder langs de kust, op weg naar Addo N.P. (1.5 uur). Onderweg kunt u in Humansdorp een 4WD Dune bashing tour maken in Brakkeduin. De overnachting zal plaatsvinden vlakbij Addo N.P.

        

Dag 12  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u een game drive in Addo N.P. maken, niet alleen per auto maar ook zijn er speciale routes voor 4WD’s, paarden en wandelaars. De overnachting zal plaatsvinden vlakbij Addo N.P.

Dag 13   Na het ontbijt rijdt u weer in de richting van Kaapstad en gaat u naar Oudtshoorn (3.5 uur) dat in de Kleine Karoo ligt. De overnachting zal plaatsvinden in Oudtshoorn.

Dag 14   Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. U kunt één van de vele struisvogelfarms bezoeken of naar de Cango caves gaan waar u prachtige druipsteenformaties ziet. De overnachting zal plaatsvinden in Oudtshoorn.

       

Dag 15  Na het ontbijt rijdt u naar Stellenbosch (4.5 uur) het wijngebied van Zuid-Afrika. De overnachting zal plaatsvinden in Stellenbosch.

Dag 16  Vandaag heeft u na het ontbijt de dag ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u één van de vele wijnboerderijen bezoeken voor een wijnproeverij of u kunt een wandeling maken door de botanische tuin. De overnachting zal plaatsvinden in Stellenbosch.

Dag 17  Na het ontbijt levert u de auto weer in op de luchthaven van Kaapstad en neemt u de vlucht terug naar Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.