Loading...
Home/Zuid Afrika vakanties en rondreizen/Zuid-Afrika 17-daagse busrondreis

Project Description

Vakantie Zuid-Afrika:  17-daagse busrondreis
(groepsreis met internationale gasten)

Deze groepsreis in internationaal gezelschap is zeer afwisselend omdat u over land van het noorden naar het zuiden rijdt. Hierdoor maakt u met allerlei facetten kennis. Naast vele activiteiten, heeft u ook vrije tijd om steden te verkennen zoals Johannesburg en Kaapstad. Natuurlijk maakt u ook game drives en gaat u naar het Krugerpark om The Big Five te spotten. Halverwege is er wat meer ontspanning en kunt u genieten van meren en zee in St.Lucia en in Durban waarna u met de oorspronkelijke culturen van Swaziland en Zululand kennismaakt. Dan volgt de zuid-kust waar u over de Tuinroute naar Kaapstad rijdt. U eindigt met een aantal dagen in het gezellige Kaapstad waar u zowel kunt relaxen als heel veel verschillende uitstapjes kunt maken.

De 17-daagse Zuid-Afrika rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

‘De wereld in één land’, wordt Zuid-Afrika ook wel genoemd. Dat komt omdat het land zoveel te bieden heeft en zo afwisselend is. Voor ieder wat wils dus. De natuurliefhebber komt in het Krugerpark aan zijn trekken bij het spotten naar wilde dieren maar ook de vele vogels rondom St. Lucia en de vergezichten in Drakensberg zijn indrukwekkend. Op cultureel gebied kan men een tour door Soweto maken, kennismaken met de Zulu’s, in Nelson Mandela’s voetsporen treden of lekker slenteren door Kaapstad. Ontspannen kan overal in Zuid-Afrika, bijv. aan zee in Durban, op een wijnboerderij aan de Tuinroute of in een luxe lodge in de afgelegen natuur van de noordelijke provincies. Niet moet, alles mag, het is een land van ongekende mogelijkheden waar veel bezoekers voor een 2e of 3e keer naar terugkeren.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Krugerpark

Het bekendste park in Zuid-Afrika, gelegen in het noord-oosten, is het Kruger Park. Het is 380 km lang, 60 km breed en heeft een oppervlakte van 20.000 km2. In dit immense park komt u vele dieren tegen. Zo ziet u natuurlijk The Big Five (leeuw, neushoorn, buffel, luipaard en olifant) maar er zijn ook giraffes, zebra’s, wilde honden, nijlpaarden, koedoes, impala’s, jachtluipaarden, hyena’s, krokodillen, bavianen en vele vogelsoorten. In het park zijn verschillende lodges en tented camps gelegen maar u kunt er ook voor kiezen om een accommodatie net buiten het park te nemen.

Swaziland

Swaziland is een koninkrijkje dat geheel omgeven wordt door Zuid-Afrika en dat grenst aan Mozambique. Het staat bekend om haar vele reservaten met wild en vogels. Hier kunt u ook verschillende activiteiten doen zoals wandelen, mountainbiken, raften etc. Natuurlijk maakt u ook kennis met de lokale stammen in hun kleurige kleding. Zij staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Hier ontmoet u het oorspronkelijke Afrika en wordt u geïnformeerd over de gewoontes en gebruiken van de verschillende stammen.

Struisvogelboerderijen

In Zuid-Afrika zijn er veel struisvogelboerderijen, met name in en om Oudtshoorn dat zelfs de Struisvogelhoofdstad wordt genoemd. Al vanaf 1900 werden hier struisvogels gefokt, o.a. voor de veren die destijds wereldwijd zeer populair waren. De grote huizen die de eigenaren bouwden werden daarom in de volksmond “verenpaleizen” genoemd. Oudtshoorn werd het centrum van de struisvogel-industrie vanwege het geschikte klimaat. Het ligt in de Kleine Karoo waar het altijd droog en heet is en dit is ideaal voor de vogels. Tijdens een bezoek aan een struisvogelboerderij komt u meer te weten over de struisvogels, het verleden van deze besdrijfstak en u kunt de dieren voeren. Een interessant museum dat over de struisvogels en de boerderijen gaat, is het C.P. Nel Museum, gevestigd in een mooi gebouw in het centrum van de stad.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht van Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per Emirates
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle transfers
 • Vervoer per minibus met internationaal gezelschap en Engelssprekende gids
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • 3* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Maaltijden volgens programma (14 ontbijt, 4 diner)
 • Kruierservice in de hotels
 • Kruger Park conservation levy (o.v.v. wijzigingen)
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Data groepsreis  3* hotels
november 4,18 € 3.203
December

9

€ 3.203
Januari 14 € 3.050
febuari 11 € 3.050
maart 11 € 3.050
April 15 € 3.050
Mei

13

€ 3.050
Juni 10 € 3.050
juli 8,22 € 3.126
augustus

5,19

€ 3.126
september 9 € 3.203
oktober 7,21 € 3.203
Toeslag 1-persoonskamer € 472

Minimum aantal deelnemers: 2

Gegarandeerd vertrek v.a. 2 deelnemers ! U reist in internationaal gezelschap.

Zuid-Afrika heeft voornamelijk een gematigd klimaat wat vergelijkbaar is met dat van het Middellandse Zeegebied. Aan de oostkust van Kwazulu Natal is het klimaat tropisch. Doordat Zuid-Afrika onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. In onze zomer is het in Zuid-Afrika winter.

Reistijd

In de winter (juli-augustus!) is het overdag vaak lekker weer. ‘s Nachts kan het in deze periode vriezen. De oostkust van Kwazulu Natal heeft een tropisch klimaat. Houd er ook rekening mee dat het een groot land is, dus dat het weer aan de kust anders is dan in het binnenland en dat tussen het noorden en zuiden een aantal graden verschil kan zitten. In de maanden juni, juli en augustus zie je vanwege waterschaarste en beperkte begroeiing de meeste wilde dieren.

Voor het reizen naar Zuid-Afrika heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is enkel een  vereiste wanneer u langer dan 90 dagen gaat verblijven in Zuid-Afrika.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam via Dubai naar Johannesburg.

Dag 2  Aankomst in Johannesburg waar onze gids op u wacht. Dan krijgt u een transfer naar uw hotel. In de avond ontmoet u de andere deelnemers en krijgt u een informatie avond over de rondreis. De overnachting zal plaatsvinden in Johannesburg.

       

Dag 3  Na het ontbijt gaat u via de Panorama Route naar Mpumalanga Province. U zult onderweg stoppen voor het fantastische uitzicht op de Blyde River Canyon en bij God’s Window. Ook brengt u een bezoek aan Bourke’s Luck Potholes. Vervolgens reist u verder naar Hazyview voor uw overnachting (500 km.).

Dag 4  In de vroege ochtend gaat u op weg met een ontbijt-pakket. U gaat een game drive maken door het Kruger Park om ‘the big 5’ te gaan spotten. Ook kunt u genieten van de vele vogels. Optioneel kunt u ook een hele dagexcursie doen in het Krugerpark. Rond de middag gaat u terug naar het hotel, waarna u een vrije middag heeft De overnachting zal plaatsvinden in Hazyview (80 km.).

       

Dag 5  Na het ontbijt gaat u op weg naar Swaziland. Via Madalane komt u in het koninkrijk waar u een Chief’s Village gaat bezoeken zodat u een beter beeld krijgt van de traditionele cultuur van Swaziland. De overnachting zal plaatsvinden in Swaziland (260 km.).

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar Zululand in de provincie Kwazulu Natal. Hier leven al jaren de Zulu’s en de Afrikaners in harmonie samen. In de middag zult u aankomen bij het hotel in de regio Umfolozi. De overnachting zal plaatsvinden in Zululand (436 km.).

        

Dag 7  Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt kiezen voor een optionele boottocht (eigen kosten) of een bezoek aan St. Lucia. Rond de middag zult u verder rijden naar Durban waar u een korte rit door de bruisende havenstad maakt. De overnachting zal plaatsvinden in Durban (290 km.)

Dag 8  Deze ochtend kunt u op uw gemak ontbijten of lekker over de Umhlanga Beach promenade slenteren en kijken naar de vele surfers, joggers en fietsers. Het is er altijd gezellig druk. Daarna gaat u op weg naar de Drakensberg Mountains en bezoekt u de Howick Falls. Via de Southern Midlands Meander Route komt u bij het hotel waar u ‘s middags kunt ontspannen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan vissen, wandelen of paardrijden in de bergen. Diner en overnachting zullen plaatsvinden in Drakensberg (255 km.).

      

Dag 9  Na het ontbijt heeft u de gehele dag vrij en kunt u optioneel (eigen kosten) deelnemen aan verschillende activiteiten in de prachtige Drankensberg Mountains. Diner en overnachting zullen plaatsvinden in Drakensberg.

Dag 10  Na het ontbijt gaat u naar de Eastern Cape Coast. Onderweg ziet u de traditionele manier van leven in de Transkei en stopt u voor lunch in Umtata. Daarna rijdt u door naar de geboorteplaats van Nelson Mandela. U zult laat in de middag aankomen bij het hotel. Diner en overnachting zullen plaatsvinden in Chintsa East (520 km.).

       

Dag 11  Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding en kunt u een strandwandeling gaan maken. Rond de middag gaat u richting Port Elizabeth. De overnachting zal plaatsvinden in Port Elizabeth (340 km.).

Dag 12  Na het ontbijt vervolgt u uw reis richting de Cape, naar Tsitsikamma Forest. Dit gebied staat bekend om de mooie wandelingen die u er kunt maken. U wandelt naar de Storms River Mouth met onderweg prachtige uitzichten op de kloof en de rivier beneden u. Daarna rijdt u door naar Knysna waar u aan het einde van de middag zult arriveren. Diner en overnachting zullen plaatsvinden in Knysna (300 km.).

       

Dag  13  Na het ontbijt gaat u via de spectaculaire Auteniqua Pass naar Oudtshoorn, ‘de verenhoofdstad van de wereld’ vanwege de struisvogel industrie. U gaat een bezoek brengen aan een struisvogelboerderij en ook aan de Cango Caves. Geniet van de indrukwekkende stalagmieten en stalactieten in de grot. Aan het einde van de middag zult u aankomen in Mossel Bay. De overnachting zal plaatsvinden in Mossel Bay (315 km.).

Dag  14  Na het ontbijt gaat u via Swellendam, Robertson en Worcester naar Kaapstad. Zodra u de Hugeonot Tunnel uitrijdt, komt de Tafelberg u tegemoet. Rond het einde van de middag komt u aan in Kaapstad. De overnachting zal plaatsvinden in Kaapstad (540 km.).

      

Dag  15  Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding in deze gemoedelijke stad. U kunt op eigen gelegenheid naar het V&A Waterfront voor een gezellige wandeling langs de haven en een hapje en een drankje. U kunt hier ook heerlijk shoppen en de laatste souvenirs aanschaffen. De overnachting zal plaatsvinden in Kaapstad.

Dag  16   Na het ontbijt dient u de kamer rond 12.00 uur te verlaten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding tot uw transfer in de middag naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag  17  Aankomst in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.