Loading...
Home/Destination Holland/Uitje in De Bommelerwaard

Project Description

Uitje in De Bommelerwaard | 3 dagen fietsen en struinen langs dijken en uiterwaarden

 EUR 195,– (o.b.v. 2 personen)

Op zoek naar een verrassend uitje? Welkom in vestingstad Zaltbommel en de groene Bommelerwaard, eiland tussen De Maas en De Waal. Ervaar de rust van de uiterwaarden, het dijklandschap en geniet van de historische en culturele uitstapjes die ons gebied rijk is.

“Ik ging naar Bommel om de brug te zien”

De trip is inclusief verblijf van twee nachten in de gezellige B&B In de Oude Smederij in Zaltbommel. Aperitief flesje wijn en energie- ontbijt met streekproducten inbegrepen!

 Destination Holland | Mondi DMC The Netherlands

Wil je boeken, of het reisarrangement aanpassen? Bel, of mail ons. 

  Zaltbommel bruist

  Wie kent niet haar silhouet vanaf de Waalbrug en de A2? Bezoek Zaltbommel eens, want de stad en De Bommelerwaard hebben je alles te bieden! Vestingstad Zaltbommel heeft haar kleinschalige en historische karakter behouden en is rijk aan leuke winkels en restaurants. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed, zoals onder meer Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen en de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie, recentelijk genomineerd als Unesco erfgoed. Grenzend aan De Waal en De Maas is De Bommelerwaard als vaargebied al langer bekend onder bootbezitters. Maar met haar uitgestrekte uiterwaarden en aantrekkelijke fiets- en struinroutes wordt het ook ontdekt door wandelaars en fietsers. Geniet van de rust en het groen. Wil je vanuit De Bommelerwaard de grote steden in? Dat kan, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Breda, Gorinchem en Nijmegen liggen op minder dan een uurtje rijden.

  Zoek het avontuur

  Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland, want wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte? In het oer- Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig aantrekkelijk voor een dagje uit. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie . Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Een groots avontuur voor jong en oud, beleef het!

  Struinen en fietsen

  Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in De Bommelerwaard. Volg de route langs Munnikenland, Slot Loevestein, de Gamerensche en De Brakelse Benedenwaarden. Een route die zich kenmerkt door dijken, kades, ooibossen en plassen. Je passeert grasland waar Konikpaarden en Rode Geusrunderen grazen en waar je in de zomermaanden de heerlijkste geuren langs de zomerkaden opsnuift. Veldsalie en Wilde Marjolein, ook wel oregano genoemd, staan dan in volle bloei. Schoenen aan, of stap op de fiets en geniet in alle rust van een sportief, mooi en leerzaam dagje!

  Prijs 3 daags uitje in De Bommelerwaard: EUR 195,– (juli en augustus 2020) op basis van 2 personen.

  Inclusief:

  • Persoonlijke ontvangst met een flesje wijn in de B&B
  • 2 nachten/ 3 dagen verblijf in B&B In de Oude Smederij Zaltbommel
  • Energiek ontbijt met streekproducten (geef gerust je voorkeuren aan)
  • Informatie struin- en fietsroutes

  Exclusief:

  • Damesfietsen (te huur + ophaaldienst op aanvraag)
  • Toeristenbelasting (EUR 2,90 per nacht te betalen op locatie)
  • Persoonlijke uitgaven

  In De Bommelerwaard zijn leuke natuurwandelingen te ondernemen. In Zaltbommel kun je een stadstoer doen, ook staan langs kastelenroute enthousiaste guides voor je klaar.

  Op aanvraag regelen wij extra uitstapjes en arrangementen. Voor  verdere informatie, neem contact met ons op via:info@indeoudesmederij.nl, of via info&mondireizen.nl

  Uitje in De Bommelerwaard | “Ik ging naar Bommel om de brug te zien”

  Van dag tot dag:

  Dag 1

  • Je uitstapje begint met een persoonlijke ontvangst en incheck in B&B In de Oude Smederij Zaltbommel (vanaf 15.00 uur).
  • Tip voor ‘s middags: bezoek de St. Maartenskerk en Stadskasteel Zaltbommel, wandel over de vestingwallen en geniet van de namiddag in bijv. de stadsbrouwerij. Of ga shoppen in de vele winkels die Zaltbommel rijk is en neem plaats op een terrasje aan de Markt.
  • Tip voor ‘s avonds: diner in een gezellig restaurant in de binnenstad (op eigen gelegenheid, desgewenst assisteren wij).
  • Je sluit de dag af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 2 

  • Vandaag start je de dag met een energiek ontbijt met streekproducten (geef gerust je voorkeuren aan!).
  • ‘s Morgens stap je in Zaltbommel op de fiets en je vertrekt richting Slot Loevestein. Bezoek en beleef het avontuur van Slot Loevestein!
  • Tip voor ‘s middags: wandel na je bezoek aan Loevestein naar Woudrichem en lunch in het authentieke centrum.
  • Na de lunch fiets je ontspannen terug naar Zaltbommel langs de uiterwaarden van rivier De Waal. Maak een stop in een van de overloopgebieden.
  • In de namiddag rust je wat uit en aansluitend dineer je in een gezellig restaurant (op eigen gelegenheid, desgewenst assisteren wij).
  • Sluit je dag af met een ijsje aan De Waalkade en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 3 

  • Je start de dag met een energiek ontbijt.
  • Tip voor de dag: geniet van een leuke fiets- of struinroute richting De Betuwe, naar Rossum, of naar Nederhemert. Of bezoek Kasteel Ammersoyen, of de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie. Informatie is beschikbaar op locatie.
  • Uitchecken tot 11.00 uur.

  Je overnacht in B&B In de Oude Smederij, 100% energie- neutrale ‘tiny houses’ op toplocatie in Zaltbommel. De B&B beschikt over privé voorzieningen en alle gemakken. Een eigen parkeerplaats voor de auto is aanwezig, fietsen zijn te huur. Restaurants en winkels zijn op loopafstand.

  Wil je het arrangement verlengen, of aan jouw wensen aanpassen, of wil je meer informatie? Mail ons via info@indeoudesmederij.nl of info@mondireizen.nl

  Afspraak maken
  Offerte aanvragen
  Reis boeken

  Mondi DMC The Netherlands

  Welk arrangement heeft jouw voorkeur? Neem contact met ons op, graag helpen wij je verder.