Loading...

Project Description

Vakantie Tanzania : 8-daagse luxe safari groepsreis

Tanzania is hét Afrikaanse land voor een onvergetelijke safari. Tijdens deze 8-daagse rondreis bezoekt u onder andere het bekende Serengeti National Park, het minder bekende Lake Manyara en brengt u een bezoek aan het Masai-dorp.

De 8-daagse rondreis Tanzania is een groepsreis.
Heeft u specifiek wensen? Dan maken wij een individuele rondreis voor u.

Tanzania heeft een schitterende natuur. Niet alleen het landschap is mooi, maar ook de de dieren. Savannes, besneeuwde bergen en stranden wisselen elkaar af. Als middelpunt is de Kilimanjaro, de 5896 meter hoge berg en daarmee de hoogste berg van Afrika.Er zijn verschillende bekende parken, waaronder het Serengeti park en het Ngorongoro park. Uiteraard maakt u ook nog kennis met de stammen en kunt u lekker naar het strand.

Olduvaikloof

De Olduvaikloof is een ravijn van 50 km lang en 90 meter diep die zich bevindt in het oostelijke deel van de Serengeti in Noord-Tanzania. Het is een ravijn met steile wanden die 30.000 jaar geleden ontstond. Doordat er bewegingen waren in de aardkorst, ging de grond splijten. Overstromingen zorgden voor het uitslijten van de kloof en het blootleggen van een rijke archeologische vindplaats. De ravijn wordt ook wel de ‘wieg van de mensheid’ genoemd.

Kilimanjaro

De Kilimanjaro is een bergmassief in het noordoosten van Tanzania. Drie aaneengesloten vulkanen hebben gezorgd voor dit grote massief. Dit gebeurde tussen 2,5 miljoen en 150.000 jaar geleden. De vulkanen die voor deze samenstelling gezorgd hebben, zijn de Shira, de Mawenzi en de Kibo. De Shira is de oudste vulkaan en voor een deel ingestort. De vulkaan die daarna kwam was de Mawenzi. Deze is inmiddels uitgedoofd en is de op twee na hoogste berg in Afrika. De jongste vulkaan is de Kibo, een slapende vulkaan en is met een hoogte van 5895 meter de hoogste berg van Afrika.

Lake Manyara National park

Lake Manyara National park is een nationaal park in Tanzania. Lake Manyara National Park bestaat uit 330 km2 droge grond en bos. Ook heeft het park een sodameer, die is maar liefst 200 km2 groot. Het meer ligt 600 meter van de Rift Vallei. Het park ligt aan de voet van de Rift Vallei. In het park zie je vele flamingo’s en leeuwen die in bomen klimmen. De vele flamingo’s lopen om het meer, waardoor dit park zo bekend is. Vooral in het natte seizoen ziet u ze, in het droge seizoen zijn ze niet zo aanwezig.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Arusha en Arusha – Amsterdam per KLM
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer per 4WD gedurende de rondreis
 • Alle transfers en binnenlandse vluchten, zoals vermeld in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende reisleiding
 • 5* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Genoemde maaltijden (6 ontbijt, 4 lunches)
 • Game-drives
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 20,00 per persoon
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden
 • Masai village tour
 • Olduvai Gorge Tour

Prijzen  in euro’s :

Maanden Data groepsreis 5* hotels
november 7,21 € 3.084
December 5,19 € 3.201
Januari 10,24 € 3.612
febuari 7,21 € 3.612
maart 7,21 € 3.084
April 4,18 € 2.853
Mei 2,3 € 2.853
Juni 13,27 € 3.612
Juli 11,25 € 3.789
Augustus 8,22 € 3.789
september 5,19 € 3.612
oktober 3,17 € 3.612
1 persoonskamer € 414

Minimum aantal deelnemers: 2

Gegarandeerd vertrek v.a. 2 deelnemers!

U reist in internationaal gezelschap, maximaal 6 personen per auto, maximaal 2 auto’s per reis.

Gegarandeerde raamplaats.

Tanzania heeft een tropisch klimaat, vanwege de ligging vlak bij de evenaar. Over het algemeen is het kustgebied het hele jaar warm en vochtig.
De temperaturen variëren tussen de 22 en 30 graden. De meeste regen valt in de maanden april en mei. Ook in november is er nog een korte periode met regenval. Droge en natte seizoenen wisselen elkaar af met lokale verschillen. Van juni tot en met oktober en van januari tot en met maart zijn de droge en dus ook de beste periodes

Voor het reizen naar Tanzania heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Uw visum is te verkrijgen op de luchthaven of aan de grens en kost US $50,- p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Schiphol Amsterdam naar Kilimanjaro. Dit is ongeveer 8 uur vliegen. Wanneer u aankomt in Kilimanjaro, wacht er een transfer voor u bij de luchthaven die u naar het hotel brengt. De overnachting zal plaatsvinden in Arusha.

          

Dag 2  Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Manyara National park, waar u onderweg een lunch aangeboden krijgt en een game drive maakt. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Lake Manyara.

         

Dag 3  Na het ontbijt vertrekt u naar Serengeti National Park voor een game drive. Onderweg maakt u een stop in Olduvai Gorge, waar u Gorge en een museum gaat bezoeken. Verder maakt u nog een game drive door in Serengeti National Park. Het diner en de overnachting vinden plaats in Serengeti National Park.

         

Dag 4  Na het ontbijt maakt u verschillende game drives door Serengeti National Park. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en het diner en de overnachting vinden plaats in Serengeti National Park.

           

Dag 5  Na het ontbijt gaat u een game drive maken door Serengeti National Park. Daarna gaat u door naar Ngorongoro National Park via Masai Village. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en het diner en de overnachting vinden plaats in Ngorongoro.

        

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar Ngorongoro Crater voor een game drive van zes uur. Hierna gaat u naar Masai Village. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en het diner en de overnachting vinden plaats in Ngorongoro.

        

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Arusha via Great Rift valley en African village of Mto wa Mbu. In de middag is er de mogelijkheid om naar het strand van Zanzibar te gaan, een Kenya safari te maken of u kunt al naar het vliegveld gebracht worden, waar de vlucht Arusha – Amsterdam zal plaatsvinden.

Dag 8 Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.