Loading...
Home/Seadream Global Yachting Transatlantisch

Project Description

Vakantie Taiwan: 17-daagse individuele rondreis

Taiwan, een klein eiland ten oosten van China zit vol met verrassingen. Dit nog onontdekte eiland staat borg voor veel cultuur, afwisselende natuur, heerlijk eten en verschillende festivals. Naast de hoofdstad Taipei, zijn er de steden Taichung en Tainan maar de meeste bezoekers komen voor de natuur. Het Sun Moon Lake is het bekendste meer van het land en ligt dan ook in een betoverende omgeving. Maar er zijn ook verschillende nationale parken, de bekende Taroko kloof en de bijzondere kustlijn met stranden en bergen. Taiwan zal u verbazen!

De 17-daagse individuele rondreis door Taiwan is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

In deze privé rondreis door Taiwan laten we u met alle typische kenmerken van het land kennismaken. Het land kent nog geen massa toerisme zodat u echt een goed beeld krijgt van zowel natuur als cultuur. Zo ontdekt u natuurlijk de hoofdstad Taipeh maar maakt u ook een boottocht op Sun Moon Lake, wandelt u door de Taroko Kloof en gaat u relaxen in warmwaterbronnen. Er worden een paar musea bezocht, tempels bekeken en u gaat naar markten. Een afwisselende reis door dit verrassende land.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Taitung

Taitung is een stad met een erg mooie omgeving. Naast dat het omringd wordt door de groene natuur is de stad ook gelegen aan de oostkust van Taiwan. Hierdoor biedt het vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten. U kunt er surfen, mountainbiken, kayakken en vele wandelingen maken.

Kenting National Park

Aan het meest zuidelijke puntje van Taiwan ligt het Kenting Nationaal Park. Het nationale park staat bekend om haar mooie kustlijn met groene bergen. Het in het nationale park gelegen dorpje Kenting is ook populair. Het kleine dorpje heeft een gezellige sfeer en gastvrije inwoners.

Sun Moon Lake

Ten zuidwesten van de stad Lishan ligt het mooie Sun Moon Lake. Het meer is op haar mooist bij de dageraad en de avondschemering. Schitterende kleuren wisselen elkaar af in een mooi bergachtig landschap. Bij mooi helder weer schittert het blauwgroene water intens, met op de achtergrond verschillende tempels die direct aan het meer zijn gelegen. Maar ook in de ochtenddauw, als de wolken laag hangen, is het meer bijzonder en hangt er een mystieke sfeer.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Mineraalwater bij aankomst
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Genoemde maaltijden (ontbijt logies)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Visumkosten Taiwan
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Calamiteitenfonds reisgelden Euro 2,50 (per 9 personen0
 • Lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden individuele reis 3 *hotels 3 & 4* hotels
November – Juni dagelijks € 4.184 € 4.528
Juli – Oktober dagelijks € 4.285 € 4.629
1 persoonskamer € 928 € 1.246

Minimum aantal deelnemers: 2

Taiwan heeft een tropisch klimaat in het zuiden en is subtropisch in het noorden. De zomers zijn warm en vochtig en duren van mei tot oktober; de winters zijn meestal zacht en vochtig. De warmste maand in Taipei is juli met temperaturen van 26 tot 33°C. De koudste maand is februari met 13 tot 17°C. Het eiland ligt op het pad van tropische cyclonen (in Oost-Azië ‘tyfoons’ genoemd), die vooral in de maanden juli, augustus en september voorkomen. Deze stormen veroorzaken vaak veel schade, vooral aan gewassen. Ze zijn echter ook de grootste bron van water voor Taiwan. Het gemiddelde jaarlijkse neerslag in Taipei is ruim 2.000 mm. De droogste maand is november met gemiddeld 66 mm neerslag; de natste maand is augustus met gemiddeld 305 mm.

Paspoort:  Uw paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn.
Visum:   Voor een bezoek aan Taiwan van minder dan 30 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft kunnen afwijkende bepalingen gelden. Het beste kunt u het zelf nog even nagaan of deze informatie bij vertrek van de reis nog actueel is. Er komen namelijk wel eens wijzigingen voor.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar Taipeh, de hoofdstad van Taiwan. Vanaf Amsterdam is dit een 15 uur durende vlucht.

Dag 2  Bij aankomst in Taipei zult u naar uw hotel gebracht worden. Deze dag kunt u het Nationale Paleis Museum bezoeken. Dit is het museum met de grootste collectie Chinese kunst van de gehele wereld. Er zijn ongeveer 600.000 stukken en er zijn regelmatig nieuwe exposities. U zult overnachten in Taipei.

Dag 3  Na het ontbijt zult u de tijd hebben om nog even de stad te bezoeken. Bezoek onder meer de grote tempel Lungshan en het CKS Memorial Hall. Of kies ervoor om eventjes te gaan shoppen in het Ximenting district. Vervolgens zult u Taipei verlaten en naar Sun Moon Lake reizen. U zult overnachten aan het Sun Moon Lake.

Dag 4  Na het ontbijt heeft u de dag te besteden aan het Sun Moon Lake. Sun Moon Lake is het grootste meer van Taiwan. Het grote meer is omringd door prachtige grote bergen wat voor een mysterieuze vibe rondom het gehele meer zorgt. Verder kunt u rondom het meer verschillende bezoekwaaridge tempels en een dorpje vinden U zult overnachten bij het Sun Moon Lake.

Dag 5  Na het ontbijt kunt u nog even blijven genieten van het Sun Moon Lake voordat u uw reis vervolgt naar Qing Jing. Qing Jing heeft een grootse natuur om zich heen gelegen waar u zelf even van kunt genieten door een van de vele wandelingen te maken door het landschap en de vele theeplantages. U zult overnachten in Qing Jing.

Dag 6  Na het ontbijt zult u naar Tainan gaan. Tainan is de geboorteplek en de oudste stad van het eiland. Naast dat het prachtige historische en culturele atracties heeft, heeft Tainan een mooie natuur en staat het wel bekend voor zijn agricultuur en vis producten. U zult overnachten in Tainan.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u de dag voor u zelf. Bezoek onder andere Zeelandia en de Confusion Temple. In 1624 bouwde de Nederlanders het eerste fort in Anping, genaamd “Fort Zeelandia”, nu staat het bekend als Anping Fort. Verder heeft het fort een 70 meter lange rode muur. U zult overnachten in Tainan.

Dag 8  Na het ontbijt zult u vertekken naar Kaohsiung, wat dichtbij het Maolin Nationaal Scenic gebied ligt. Het Moalin Scenic gebied heeft meerdere natuur spots, onder andere Baolai Hot Spring, Shiba Luohan Mountain, Meiya Valley Fall, Dichtbij de Shiba Luohan berg en de Meiya vallei kunt u vele dieren spotten. U zult overnachten in Kaohsiung.

Dag 9  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen naar Kenting. Het Kenting Nationaal Park is het meest zuidelijk gelegen nationale park van Taiwan en heeft een mooi strand. U kunt in het park een paar wandelroutes bewandelen en even tot rust komen aan het strand. U zult overnachten in Kenting.

Dag 10  Na het ontbijt zult u Kenting Nationaal Park bezoeken. Dit is het Taiwan’s meest dichtbevolkte nationale park, en het is in bezit van grote agricultuur dat zorgt voor een typisch Taiwans plattelandsleven. Het nationale park heeft ondermeer grote bergen, bossen, weidens, meren, zand duinen, stranden en koraal riffen. U zult overnachten in Kenting.

Dag 11  Na het ontbijt zult u verder reizen naar Taitung. Taitung is een plezierig en rustig stadje, gelegen aan de Grote Oceaan. Taitung zelf heeft enkele bezienswaardigheden, een daarvan is het uitkijkpunt over de stad en een aantal tempels. U zult overnachten in Taitung.

Dag 12  Na het ontbijt zult u Taitung verlaten en verder reizen naar Taroko Gorge. Hier kunt u het nationale park bezoeken dat een speciale geografie heeft wat zorgt voor een speciale flora en fauna. Een van de meest bekendste natuurlijke scenes zijn de Swallow Grotto. U zult overnachten in Taroko Gorge.

Dag 13  Na het ontbijt heeft u nog de tijd om te genieten van de natuur van Taroko Gorge voordat u naar Yilan rijdt. In Yilan kunt u ervoor kiezen het Lanyang museum te bezoeken. Dit museum heeft een zeer abstracte architectuur. U zult overnachten in Yilan.

Dag 14  Na het ontbijt heeft u de dag om Yilan te ontdekken. U kunt er voor kiezen om het Jiaosi Hot Spring te bezoeken om even tot rust te komen in deze heerlijke warm waterbronnen. Bezoek s’avonds de Luodong Night Market waar het stikt van heerlijke eetkraampjes en gezelligheid. U zult overnachten in Yilan. 

Dag 15  Na het ontbijt zult u terug reizen naar uw beginpunt van de reis, Taipei. Hier heeft u de resterende dag voor u zelf te besteden. Bezoek een van de vele tempels en/of de verschillende stadsparken. S’avonds kunt u als laatste avond genieten van de eetcultuur in deze stad, vele van de lokale gerechten stammen af van de oude Chinese gerechten. Zeker het proberen waard dus! U zult overnachten in Taipei.

Dag 16  Vandaag zult u rond het begin van de middag u kamer moeten verlaten voor uw uitgaande vlucht. U zult per transfer worden opgehaald en worden gebracht naar het vliegveld van Taipei. Vanaf hier zult u een comfortabele vlucht nemen naar het vliegveld van Amsterdam.

Dag 17  Bij aankomst in Amsterdam eindigen onze services!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.