Loading...

Project Description

Rondreis Jordanië 8 dagen

Vanaf €840,- per persoon

Jordanië kun je comfortabel met de auto verkennen. De wegen zijn geasfalteerd, bewegwijzering is in het Engels. De gastvrije bevolking staat altijd klaar om je van dienst te zijn. Na aankomst in Amman merk je dat het een typisch Arabische stad is: sterk geurende etenswaren in de vele winkeltjes van de bazaar. De Romeinse stad Jerash en de roze stad Petra zijn absolute hoogtepunten, indrukwekkend is de staat waarin ze zich nog bevinden. Een avontuurlijke overnachting in de Wadi Rum woestijn maakt je reis tot een aantrekkelijke mix van natuur en cultuur. Ontspannen aan het water kan ook, zowel aan de Dode Zee als aan de Rode Zee in Aqaba. Geweldige roadtrip!

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en heeft ongeveer 4 miljoen inwoners. Het ligt in het noordwesten van het land en maar op een uurtje rijden van de Dode Zee. In de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette, maakte het met Pella deel uit van de steden van de Decapolis. Daar worden tot op de dag van vandaag nog steeds opgravingen gedaan. Maak je verblijf in Amman compleet met leuke excursies, food- experience, cooking- class met locals, home- stay… vraag naar de mogelijkheden!

Dode Zee

De Dode Zee is eigenlijk een meer en geen zee en is het laagst gelegen punt ter wereld, 414 meter onder zeeniveau. De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël en heeft zijn naam gekregen omdat er door de hoge concentratie zout geen leven mogelijk is in het water. Een andere gevolg van de hoge zoutconcentratie is dat je er makkelijk op blijft drijven, heel hoog op het water. Een leuk uitstapje vanuit Amman, maak het mee!

Aqaba

Aqaba is een stad in het zuidelijkste puntje van Jordanie, door de Wadi Rum woestijn min of meer afgeschermd van de rest van het land. Het is de enige havenstad van het land met ongeveer 100.000 inwoners. De stad grenst aan het Israëlische Eilat en het absolute hoogtepunt van Aqaba is het koraalrif voor de kust dat veel duikers trekt. Sluit je rondreis af met een relaxt verblijf aan zee! Vraag naar de excursie mogelijkheden.

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting
 • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
 • Huurauto op basis van no-risk
 • Excursies volgens afspraken
 • Visumkosten Jordanië (ca. €25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
  Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Administratiekosten € 39,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50
 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

De rondreis bieden wij aan in drie varianten: 1. 100% ontzorgd met auto en privé- chauffeur, 2. self- drive en support van onze lokale agent en 3. selfdrive- 100% zelfstandig. Voor de laatst genoemde stellen wij de vluchten, auto, accommodaties en excursies op maat samen tot een pakketreis.

Prijs individuele rondreis vanaf €840,- per persoon (variant 3).

Het betreft een individuele rondreis. Mondi organiseert twee keer per jaar groepsreizen, vraag naar onze mogelijkheden.

Klimaat

Jordanië kent een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30ºC. In Aqaba is het nog enkele graden warmer. ‘s Avonds koelt het flink af. Alleen in december, januari en februari is het in het noorden wat frisser, ca. 11ºC.  

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Jordanië.

Voor een bezoek aan Jordanië is een geldig paspoort vereist, dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor Jordanië wordt het visum op de luchthaven of aan de grens geregeld. Er mag geen stempel van Israël in je paspoort staan.

De rondreis bieden wij aan in drie varianten: 1. 100% ontzorgd met auto en privé- chauffeur, 2. self- drive en support van onze lokale agent en 3. selfdrive- 100% zelfstandig. Voor de laatst genoemde stellen wij de vluchten, auto, accommodaties en excursies op maat samen tot een pakketreis.

Tips voor excursies:

 • Uitgebreide excursie in Petra
 • Trip naar Jerash en Mount Nebo
 • Duiklessen in Aqaba
 • Maak een tocht met de Bedoeïenen

Wil je de reis op jouw wensen aanpassen? Dat kan, neem contact met ons op.

Wil je je reis op je wensen en budget afstemmen? Neem contact met ons op.

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis Jordanië:

Dag 1  Vlucht Amsterdam/ Amman. Aankomst en overnachting in Amman

Dag 2  Bezoek aan de Dode Zee vanuit Amman. Overnachting in Amman.

Dag 3  Rondrit vanuit Amman langs de Grieks Romeinse stad Jerash en het Kruisvaarderskasteel van Ajlun. Overnachting in Amman.

Dag 4  Trip van Amman naar Petra via Mount Nebo en Madaba. Overnachting in Petra.

Dag 5  Uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde Petra. Overnachting in Petra.

Dag 6  Van Petra naar Wadi Rum, diner en overnachting in de woestijn.

Dag 7  Rit van Wadi Rum naar Aqaba. Overnachting in Aqaba.

Dag 8  Vlucht Aqaba / Amman/ Amsterdam.

Wil je de planning aanpassen? Dat kan, neem contact met ons op.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.