Loading...

Project Description

Vakantie Oman: 9-daagse rondreis met auto en chauffeur
(Deze reis kan ook als autorondreis met een huurauto geboekt worden)

Tijdens deze reis zult u al gauw merken dat Oman heel bijzonder is. Het land heeft in de afgelopen 25 jaar een ongekende ontwikkeling doorgemaakt maar is toch authentiek gebleven. Alles dankzij de inzet van sultan El Qaboos. Zo is hoogbouw verboden, spreekt iedereen Engels en zijn de wegen in goede staat. U bezoekt forten, ruïnes en markten en maakt een tocht door de woestijn. Dit in combinatie met een indrukwekkende natuur van canyons en wadi’s, maakt het geheel tot een bijzondere en verrassende reis.

De -9-daagse rondreis met auto en chauffeur is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Oman is een verrassend land met enorm veel afwisseling. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Er zijn wel meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap van het Sultanaat zal u elke keer verbazen: van bergen met grillige pieken en canyons tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes, wadi’s genaamd. Als u wilt, kunt u eindigen aan één van de witte zandstranden want ook daar heeft Oman er meer dan genoeg van.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Hadjar gebergte

Het Hadjargebergte is een bergketen in het noordoosten van Oman, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. Het gebergte start bij het noordelijke schiereiland Musandam en loopt van hieruit naar het zuidoosten en beweegt zich daarbij geleidelijk aan steeds verder van de kust. In het centrale gedeelte bevindt zich de Jebel Shams (“berg van de zon”), die met 3017 meter de hoogste berg van Oman vormt. Het gebergte staat bekend om haar hoge, grillige pieken met prachtige vergezichten en biedt een heerlijke koelte tijdens de warme maanden.

Nizwa

De oasestad Nizwa is het centrum van Oman’s juwelen-en tapijtenindustrie. Gedurende de zesde en zevende eeuw was Nizwa hoofdstad van Oman. Nu is het een toeristische stad met vele historische gebouwen en het fort dat in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd werd door Imam Sultan Bin Saif al Ya’ribi. Bekend in Nizwa is ook de Falaj Daris, het traditionele irrigatiesysteem dat hier wordt toegepast. Op vrijdagochtend wordt de beroemde geitenmarkt gehouden. U kunt hier niet alleen vee maar ook levensmiddelen en sieraden kopen.

Wahiba Sands

De Wahiba Sands woestijn ligt ten zuiden van Muscat en beslaat een oppervlakte van 16000 vierkante kilometer. De duinen zijn soms wel 200 meter hoog. De Wahiba Sands worden bewoond door  Bedoeïenen. Op vrijdag komen deze bedoeïenen bij elkaar in de soukh van Al-Mintirib om inkopen te doen. De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4WD te verkennen en het veiligst onder begeleiding van een ervaren gids. Er zijn verschillende kampen waar u kunt logeren, van eenvoudig tot superdeluxe.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
Oman 9 dagen rondreis OM0901:

Routekaart Oman 9 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Muscat v.v. met Emirates via Dubai (indien u met KLM wilt vliegen, geldt er een toeslag)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Goede hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunches op dag 3, 4, 5, 6 en 7 (lunchpakket of in restaurant)
 • Diners in Wahiba Sands en in Ras el Hadd
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Vervoer per 4WD van dag 4 t/m 7, per 2WD op de overige dagen
 • Mineraalwater in de auto tijdens de reisdagen
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • 1 x visumkosten (wordt op de luchthaven geregeld) kosten € 14,- per paspoort
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Ticketing fee airline
 • Late check-out op dag 8
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November dagelijks € 2.294
December dagelijks € 2.464
Januari – juni dagelijks € 2.294
Juli – oktober dagelijks € 2.412
Toeslag 1 persoonskamer

433

Min. aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Oman heeft een woestijnklimaat. Het hele jaar door is het er warm en zonnig. In de winter bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 25°C. Mede doordat er in deze periode geen regen valt, is Oman een goede winterzon-bestemming. Tijdens de zomer liggen de temperaturen een stuk hoger, gemiddeld zo’n 32°C. Bovendien is de luchtvochtigheid hoog. De moessonperiode in het zuiden van Oman duurt van juni tot september.
Voor- en najaar zijn de beste periodes om Oman te bezoeken. De zomermaanden zijn erg warm maar vrijwel alles is airconditioned zoals auto’s, winkels en hotels. Salalah heeft in juli en augustus een regenseizoen.
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Het visum voor Oman wordt op de luchthaven geregeld, ± 13,- p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Muscat. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal in Muscat plaatsvinden.

Dag 2 Na het ontbijt maakt u ’s ochtends een citytour door Muscat en heeft u de middag ter vrije besteding. U bezoekt de Qaboos Moskee, het Bait al Zubair Museum, de vismarkt van Muttrah en de historische soukh en passeert de forten Jalili en Mirani en het paleis van de sultan. De middag bent u vrij en kunt u optioneel een dhow-cruise maken. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

Dag 3 Na het ontbijt rijdt u naar de Batinah regio. U bezoekt de vismarkt en het fort in Barka, het fort van Nakhla en de warm waterbronnen van Rustaq. Onderweg gebruikt u de lunch. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

          

Dag 4 Na het ontbijt gaat u op weg naar Nizwa. U bezoekt het dorpje Wadi Ghul dat prachtig in de bergen ligt. Dan maakt u een tocht door het Hadjar gebergte (Jebel Shams) en kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Onderweg gebruikt u de lunch. Op weg naar Nizwa stopt u nog in de dorpjes Misfah, Al Hamra en Tanuf. Ze liggen heel steil op de flanken van het gebergte en zijn op traditionele manier gebouwd. De overnachting zal plaatsvinden in Nizwa.

          

Dag 5 Na het ontbijt bezoekt u Nizwa, de voormalige hoofdstad. U gaat naar het fort en de soukh. Dan  gebruikt u de lunch. Na de lunch rijdt u via Ibra naar Wadi Bani Khaled, een frisse groene wadi met prachtige flora en fauna. Afhankelijk van de dag kunt u op vrijdag de geitenmarkt in Nizwa bezoeken en op woensdag de vrouwenmarkt in Ibra (heren niet toegestaan). Tot slot rijdt u de woestijn van Wahiba Sands in. Als u wilt gaat de chauffeur een tocht door de duinen maken “dune bashing”. U krijgt een diner en de overnachting zal plaatsvinden in uw kamp in Wahiba Sands.

          

Dag 6 Na het ontbijt rijdt u naar Sur en maakt u een korte tour door het visserplaatsje waar de houten dhows nog met de hand gemaakt worden. Dan rijdt u naar Ras al Hadd engebrukt u de lunch. ’s Avonds bezoekt u  de schildpadden in Ras el Jinz. De overnachting zal plaatsvinden in Ras al Hadd.

          

Dag 7 Na het ontbijt gaat u op weg naar Muscat en bezoekt u onderweg Oman’s bekendste wadi, Wadi Shab. Dan rijdt u langs de stranden van Finns waar u een duik kunt nemen in zee en stopt u in Quriyat en bij “de Sinkhole”. Onderweg krijgt u een lunchpakket en reist u verder naar Muscat. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

Dag 8 Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding in Muscat. U krijgt een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 9 Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.