Loading...

Project Description

Vakantie Namibië:  16-daagse busrondreis
(groepsreis met internationale gasten)

Als u niet graag zelf rijdt, is deze reis de perfecte oplossing. In een internationaal groepje met Engels sprekende gids maakt u een complete reis door dit bijzondere land. Vanuit de hoofdstad Windhoek rijdt u zuidwaarts naar de canyons van de Fish River. Dan naar de wereldberoemde zandduinen van Sossusvlei en de badplaats Swakopmund. Natuurlijk doet u ook Damaraland aan waar de Himba’s wonen en de climax wordt ongetwijfeld Etosha National Park. Hier ziet u vrijwel zeker “The Big Five” (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn, olifant).

De 16-daagse busrondreis Namibië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Het is duidelijk dat Namibië zich onderscheidt van de haar omringende landen, met name door de afwisseling in landschappen. Zo heb je in het noorden het groene Etosha National Park. Dit is de enige plek in het land waar je wild kunt zien. In het zuiden ligt de Fish River Canyon met prachtige kloven en ravijnen. In het zuidwesten bevindt zich de Sossusvlei met ’s werelds hoogste zandduinen. Dan is er nog de woeste kustlijn met Swakopmund als enige badplaats van het land. En buiten deze landschappen maakt u ook kennis met eeuwenoude rotstekeningen, geolo-gische bezienswaardigheden en oorspronkelijke stammen zoals de Himba en de San. Namibië is dus zeker niet alleen een safari-bestemming maar is juist interessant vanwege de variëteit in bezienswaardigheden.

Wilt u van de rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Kolmanskop

Kolmanskop is een spookstad in de Namib woestijn, in het zuiden van Namibië. De naam Kolmanskop komt van een vrachtwagen chauffeur genaamd Johnny Coleman. In 1908 werden er in Kolmanskop een aantal diamanten gevonden maar dat aantal werd steeds minder en het diamantencentrum verschoof naar de kust. Dit had als gevolg dat de mijnwerkers naar plaatsen als Oranjemund verhuisden en Kolmanskop verlaten achterbleef. Kolmanskop is nu een populaire bestemming onder toeristen. Sinds 1985 wordt de spookstad ook regelmatig gebruikt als decor voor films.

Quiver Tree Forest

Het Quiver Tree Forest ligt in het zuiden van Namibië op 14 km afstand van Keetmanshoop. Het is een bijzonder bos met ongeveer 250 exemplaren van de Aloe Dichtoma, de kokerboom. De oudste bomen zijn twee tot drie eeuwen oud. Niet alleen de hoeveelheid maar ook de grootte van de bomen is indrukwekkend. Het zijn enorme exemplaren, gelegen tussen grote rotsblokken.

Etosha National Park

Etosha National Park is het bekendste nationale park van Namibië vanwege het vele wild dat er leeft. Etosha betekent “grote witte plaats” in de taal van de San, dat duidt op de zoutpan midden in het park. Tegenwoordig leeft de San niet meer in Etosha N.P. maar is het alleen nog een wildpark. Naast de “Big Five” leeft er een enorme verscheidenheid aan dieren zoals vogels, zebra’s, giraffen en hyena’s. Houdt u er rekening mee dat de toegangspoorten van het park na zonsondergang gesloten zijn, u kunt er dan niet meer in of uit.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vluchten Amsterdam-Windhoek v.v. per Ethiopian Airline via Addis Abeba
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle vervoer volgens programma per airconditioned (mini)bus met Engels sprekende gids
 • Alle genoemde excursies en entree/parkgelden volgens programma
 • Hotel/lodge accommodatie (3*) op basis van een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies met ontbijt
 • Water in de bus
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Kruierservice
 • Medrescue service
 • Informatiepakket met kaarten en folders
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Data groepsreis 3* hotels/lodges
november 3, 10, 17, 24 € 3.183
December 1 € 3.183
Januari 5,19 € 3.183
febuari 9,23 € 3.183
maart 9,23 € 3.183
April 6,20 € 3.224
Mei 4,18 € 3.224
Juni 1,15,29 € 3.224
Juli 13,29 € 3.352
Augustus 3, 10, 17, 24.31 € 3.352
September 7, 14, 21, 28 € 3.352
oktober 5, 12, 19, 26 € 3.352
Toeslag 1- Pers. kamer € 275

Gegarandeerd vertrek v.a. 2 deelnemers! U reist in internationaal gezelschap met maximaal 20 personen.

Ondanks dat Namibië voor het grootste gedeelte bestaat uit woestijnen is het klimaat toch erg afhankelijk van het gebied. ‘s Zomers komen de temperaturen in de woestijn overdag tot boven de 40˚C terwijl deze ‘s nachts kunnen dalen tot onder het vriespunt. Doordat de warme lucht uit de woestijn en de koudere zeelucht elkaar raken in het kustgebied ontstaat hier vaak een hoge luchtvochtigheid met mist. Er zijn periodes van grote droogte en de minimale neerslag valt zeer onregelmatig.

Over het algemeen is het weer erg zonnig en droog met goede temperaturen die in de zomer kunnen oplopen tot 40˚C. Het regenseizoen valt tussen december en april. In de winter is het overdag aangenaam warm maar ’s nachts kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt.
Voor het reizen naar Namibië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is alleen vereist als u langer dan 90 dagen in Namibië verblijft.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van de rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam via Frankfurt naar Windhoek.

Dag 2  Aankomst in Windhoek. Op de luchthaven wacht onze agent u op en krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Windhoek.          

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar het Kalahari Desert om de wonderlijke flora en fauna te bewonderen. De overnachting zal plaatsvinden in de Kalahari Desert.

          

Dag 4 Na het ontbijt gaat u verder zuidwaarts voor een bezoek aan het Quiver Tree Forest. Dan rijdt u naar uw lodge nabij Fish River Canyon. Hier kunt u zelf een wandeling maken of optioneel een begeleide safari maken. De overnachting zal plaatsvinden vlakbij Fish River Canyon.

          

Dag 5  Na het ontbijt gaat u de indrukwekkende kloof van de Fish River Canyon bezoeken. Daarna gaat u via The Orange River naar Lüderitz. Onderweg komt u ongetwijfeld de wilde paarden tegen die door Garub lopen. De overnachting zal plaatsvinden in Lüderitz.

          

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar het spookstadje Kolmanskop. Vroeger was er een levendige diamantenhandel, nu is het stadje compleet verlaten. Tot slot gaat u de landtong Diaz Point bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Lüderitz.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u noordwaarts naar de Namib Desert, de uitvalsbasis voor de Sesriem Canyon en de Sossusvlei. Hier ziet u de hoogste zandduinen ter wereld. Hierna heeft u een vrije middag. U kunt lekker relaxen in de lodge of meedoen aan optionele activiteiten. De overnachting zal plaatsvinden in Sesriem.

          

Dag 8  Na een vroeg ontbijt gaat u naar de duinen van Sossusvlei om het landschap te verkennen, gevolgd door een bezoek aan de Sesriem Canyon. Omdat u zo vroeg al van start gaat, zult u getrakteerd worden op een prachtig kleurenspel van roze, oranje en rood. Natuurlijk worden ook de zandduinen beklommen. U overnacht in de Namib Desert.

          

Dag 9  Na het ontbijt gaat u via de Kuiseb Moon Valley naar de Atlantische Oceaan. In Walvis Bay gaat u de lagune bezoeken. Een gebied rijk aan water en dus een belangrijke plaats voor duizenden flamingo’s. De middag bent u vrij in Swakopmund. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

          

Dag 10  Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

Dag 11  Na het ontbijt rijdt u via de Brandberg (met 2579 m. Namibië’s hoogste berg) naar Damaraland. U brengt een bezoek aan Twyfelfontein, Burnt Mountain, Organ Pipes en het Petrified Forest. Allemaal bijzondere geologische bezienswaardigheden. Tot slot gaat u de Welwitschia Mirabilis bekijken, de oudste woestijnplant ter wereld. De overnachting zal plaatsvinden in Damaraland.

          

Dag 12  Na het ontbijt gaat u naar Etosha National Park. De rest van de dag bent u vrij of kunt u optioneel een game drive boeken. De overnachting zal plaatsvinden net buiten Etosha National Park.

          

Dag 13  Na het ontbijt gaat u de hele dag het Etosha National Park bezoeken om wild te spotten. Vervolgens rijdt u naar uw volgende lodge. De overnachting zal plaatsvinden net buiten Etosha National Park.

          

Dag 14  Na het ontbijt gaat u een game drive maken in Etosha National Park en rijdt u langs verschilende drinkplaatsen (waterholes). Daar is de kans om wild te treffen het grootst. De overnachting zal plaatsvinden net buiten Etosha National Park, in dezelfde lodge als gisteren.

Dag 15  Na het ontbijt gaat u terug naar Windhoek, waar u de lokale markt bezoekt. U kunt hier verschillende ambachtsmannen aan het werk zien. Hierna krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Windhoek – Amsterdam via Frankfurt.

Dag 16   Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.