Loading...
Home/Maleisië vakanties en rondreizen/Maleisië 4-daagse rondreis Danum Valley, Borneo

Project Description

Vakantie Maleisië: 4-daagse rondreis Danum Valley, Borneo
(reis met internationale gasten)

Het bezoek aan de jungles van Borneo is een bijzondere ervaring. Tijdens deze korte rondreis zult u de natuur op een intense manier ervaren. Uw verblijf ligt midden in de jungle, in de Danum Vallei die rondom de Danum rivier ligt, in het oudste beschermde regenwoud van Sabah.  Door deze locatie kunt u de volledige 4 dagen genieten van het authentieke Borneo met haar apen, roofvogels en de daar wonende lokale stammen.

De 4-daagse Borneo bouwsteen is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Borneo is een prachtige eiland met een heel andere natuur en cultuur dan op het vasteland van Maleisië. De hele sfeer is er nog heel authentiek en wat primitief waardoor de wegen en de hotels nog niet zo goed ontwikkeld zijn als op het hoofdeiland.
Het eiland wordt gedeeld door 3 verschillende landen; Maleisië, Indonesië en het kleine oliestaatje Brunei.
Borneo staat vooral bekend om haar vele inheemse planten en dieren die u natuurlijk tijdens deze reis gaat opzoeken.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Borneo Rain Forest

Het Borneo Rain Forest is een uitgestrekt regenwoud met een bijzondere flora en fauna. U zult genieten van de vele soorten apen maar ook van zwijnen, herten en olifanten.
Helaas zijn er de afgelopen jaren op Borneo veel bossen gekapt waardoor veel dieren noodgedwongen in de overgebleven natuurparken leven.

De Canopy Walkway

De Canopy Walkway is een tocht waarbij u het hoger opzoekt! Namelijk in de boomtoppen van het regenwoud van Borneo. U loopt over een houten pad dat tussen de bomen gemaakt is en krijgt zo een prachtig beeld van het regenwoud. Zo ziet u dieren die u vanaf de grond niet kunt zien en u kunt dieren op de grond rustiger bekijken omdat ze vaak niet doorhebben dat er bezoek is.

Nature Trail

De Nature Trail is een pad dat u op een veilige wijze door het regenwoud zal leiden om zo de geheimen van alle bijzondere flora en fauna te ontdekken.
Samen met een gids maakt u een wandeling en krijgt u uitleg over de planten en de dieren maar hij vertelt u ook over de medicinale toepassingen van planten.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Gedeelde transfer van Lahad Datu naar uw lodge v.v.
 • Verblijf in de Rain Forest Lodge op basis van een 2-persoonskamer
 • Verzorging op basis van volpension
 • Alle genoemde activiteiten en tochten tijdens het verblijf
 • Alle genoemde entreegelden volgens reisprogramma
 • Engels sprekende gids
 • Vlucht van Kota Kinabalu naar Lahad Datu v.v.
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijs in euro’s :

3* hotels
Vertrek Dagelijks 1124
 eenpersoonskamer toeslag
429

Minimum aantal deelnemers: 2

Reisschema

Dag 1  Bij aankomst zult u eerst naar het parkkantoor gaan voor registratie en een briefing. Hierna wordt u naar de Borneo Rainforest Lodge gebracht, waar u kunt inchecken.
Dan geniet u van de lunch in de lodge. ‘s Middags maakt u uw eerste jungle wandeling over de “Nature Trail”.
Vervolgens dineert u in de lodge en krijgt u een diapresentatie over de “Night Drive” die u zal gaan maken; een nachtelijke excursie op zoek naar nachtdieren. U zult merken dat er ‘s nachts hele andere geluiden in de jungle zijn dan overdag.
U zult overnachten in het Borneo Rainforest Lodge.


Dag 2 
In de vroege ochtend gaat u een spannende junglewandeling maken namelijk de “Canopy Walkway”. Terwijl u hoog in de bomen loopt, kunt u de ochtendactiviteiten van de dieren ervaren en met name horen, van de zingende vogels tot de brullende apen.  Dan gaat u naar de “Coffin Cliff” voor een prachtig uitzicht over het regenwoud. Op de terugweg bezoekt u de “Jacuzzi Pool” waar u heerlijk kunt relaxen.
De lunch zal vervolgens plaats vinden in de lodge, waarna u de middag vrij bent. U kunt bijv. een bezoek brengen aan de Danum Rivier, waar u lekker kunt zwemmen.  ‘s Avonds gaat u een “Night Walk” maken waarbij u te voet het nachtelijke wild probeert te spotten. U overnacht in de Borneo Rainforest Lodge.

Dag 3  Na het ontbijt zult u de jungle intrekken. U zult o.a. de Fairy Falls en de Serpent Falls gaan bezoeken, 2 charmante watervallen met klaterende stroompjes in een mooie omgeving . Dan gaat u terug naar de lodge om te lunchen.
In de middag kunt u ervoor kiezen om een jungletrek te doen of een bezoek te brengen aan de Danum rivier. Natuurlijk mag u ook bij de lodge blijven als u even tot rust wilt komen. Het diner zal worden verzorgd in de lodge, waarna u ‘s avonds een avondwandeling gaat maken. Overnachting in de Borneo Rainforest Lodge.


Dag 4 
Na het ontbijt gaat u met een gids de “Segama Trail” en de ”Hornbill Trail” afleggen. Na de lunch in de lodge moet u helaas weer uitchecken en gaat u naar Lahad Datu Airport voor de vlucht naar Kota Kinabalu!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.