Loading...

Project Description

Jordanië 8-daagse individuele rondreis

Vanaf €840,- per persoon

Jordanië kan comfortabel per huurauto verkend worden. De wegen zijn geasfalteerd, bewegwijzering is in het Engels. De gastvrije bevolking staat altijd klaar om u van dienst te zijn. Na aankomst in Amman merk je dat het een typisch Arabische stad is: sterk geurende etenswaren in de vele winkeltjes van de bazaar. De Romeinse stad Jerash en de roze stad Petra zijn de absolute hoogtepunten, indrukwekkend is de staat waarin ze zich nog bevinden.  Een avontuurlijke overnachting in de Wadi Rum woestijn maakt deze reis tot een heerlijk gevarieerde mix van natuur en cultuur. Ontspannen kun je ook, zowel aan de Dode Zee als aan de Rode Zee in Aqaba.

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en heeft ongeveer 4 miljoen inwoners. Het ligt in het noordwesten van het land en maar op een uurtje rijden van de Dode Zee af. Ten noorden van Amman zijn verschillende archeologische vondsten gedaan. In de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette, maakte het deel uit van de steden van de Decapolis. Ook Pella maakte daar deel van uit en daar worden tot op de dag van vandaag nog steeds opgravingen gedaan.

 

 

Dode Zee

De Dode Zee is eigenlijk een meer en geen zee en is het laagst gelegen punt ter wereld. Het meer heeft een oppervlakte van 600 km2 en ligt 414 meter onder zeeniveau. De Dode Zee ligt op de grens van Jordanie, de Westelijke Jordaanoever en Israel en heeft zijn naam gekregen omdat er door de hoge concentratie zout geen leven mogelijk is in het water. Een andere bijkomstigheid van de hoge zoutconcentratie is dat men er heel makkelijk op blijft drijven, heel hoog op het water.

 

 

Aqaba

Aqaba is een stad in het zuidelijkste puntje van Jordanie, door de Wadi Rum woestijn min of meer afgeschermd van de rest van het land. Het is de enige havenstad van het land en heeft ongeveer 103.000 inwoners. Doordat de overheid een toeristische plektreister van deze stad wil maken, is het een belastingvrije zone geworden. De stad grenst aan het Israelische Eilat en het absolute hoogtepunt van Aqaba is het koraalrif voor de kust dat veel duikers trekt.

Wilt u uw rondreis in Jordanië aanpassen? Neem contact op.

offerte aanvragen
offerte aanvragen
  • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting
  • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
  • Huurauto op basis van no-risk
  • Excursies volgens afspraken

•   Visumkosten Jordanië (ca. €25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
.    Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
•    Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijs individuele rondreis vanaf €840,- per persoon

Het betreft een individuele rondreis, vraag naar onze mogelijkheden van groepsreizen.

Klimaat

Jordanië kent een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30ºC. In Aqaba is het nog enkele graden warmer. ‘s Avonds koelt het flink af. Alleen in december, januari en februari is het in het noorden wat frisser, ca. 11ºC.  

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Jordanië.

Voor een bezoek aan Jordanië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor Jordanië wordt het visum op de luchthaven of aan de grens geregeld. Er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Deze reis kun je ook boeken met privéauto en chauffeur. Wil je excursies toevoegen, neem contact met ons op!

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis:

Dag 1  Aankomst in Amman. Overnachting in Amman

Dag 2  Bezoek aan Dode Zee. Overnachting in Amman.

Dag 3  Rondrit langs de  Grieks Romeinse stad Jerash en het Kruisvaarderskasteel van Ajlun. Overnachting in Amman.

Dag 4  Van Amman naar Petra via Mount Nebo en Madaba. Overnachting in Petra.

Dag 5  Bezichtiging Petra. Overnachting in Petra.

Dag 6  Wadi Rum, diner en overnachting in de woestijn.

Dag 7  Van Wadi Rum naar Aqaba. Overnachting in Aqaba.

Dag 8  Vertrek vanuit Aqaba naar huis.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat je zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.