Loading...

Project Description

Vakantie Jordanië: 8-daagse rondreis met chauffeur
(Kan ook als autorondreis geboekt worden)

Vakantie Jordanië: 8-daagse rondreis met auto en chauffeur Na aankomst in Amman merkt u meteen dat het een typisch Arabische hoofdstad is: druk toeterend verkeer, veel hoge gebouwen en sterk geurende etenswaren in de vele winkeltjes van de bazaar. Het Romeinse amphitheater is een mooie opwarmer voor de schitterende culturele overblijfselen die u tijdens deze rondreis nog zult gaan bezoeken. De Romeinse stad Jerash en de roze stad Petra zijn de absolute hoogtepunten. Indrukwekkend is de staat waarin ze zich nog bevinden en u kunt zich een goede voorstelling maken van hoe de steden er honderden jaren geleden uit moeten hebben gezien. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning, zowel aan de Dode Zee als aan de Rode Zee. Een avontuurlijke overnachting in de Wadi Rum woestijn maakt deze reis tot een heerlijk gevarieerde mix van natuur en culuur.

De 8-daagse rondreis Jordanië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Jordanie heeft een vriendelijke bevolking die je altijd verwelkomt met de zin ‘welkom in my country’. Dit typeert wel het best de rustige, gemoedelijke sfeer van dit kleine, maar zeer indrukwekkende land.U treft in Jordanië zeer afwisselende bezienswaardigheden aan die deze reis zo bijzonder maken. Zo wisselt het landschap van goene heuvels in het noorden via woestijnen in het midden tot stranden in het zuiden. De extreem zoute Dode Zee, de kloof van Wadi Mujib, de panorama’s van Dana Park en de rood-bruine rotswoestijn van Wadi Rum zijn een bezoek meer dan waard. Cultureel historisch is er ook volop keuze zoals de kerken van Madaba, het fort van Kerak en “last but not least” de Verborgen stad Petra.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en heeft ongeveer 4 miljoen inwoners. Het ligt in het noordwesten van het land en maar op een uurtje rijden van de Dode Zee af. Ten noorden van Amman zijn verschillende archeologische vondsten gedaan. In de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette, maakte het deel uit van de steden van de Decapolis. Ook Pella maakte daar deel van uit en daar worden tot op de dag van vandaag nog steeds opgravingen gedaan.

 

 

Dode Zee

De Dode Zee is eigenlijk een meer en geen zee en is het laagst gelegen punt ter wereld. Het meer heeft een oppervlakte van 600 km2 en ligt 414 meter onder zeeniveau. De Dode Zee ligt op de grens van Jordanie, de Westelijke Jordaanoever en Israel en heeft zijn naam gekregen omdat er door de hoge concentratie zout geen leven mogelijk is in het water. Een andere bijkomstigheid van de hoge zoutconcentratie is dat men er heel makkelijk op blijft drijven, heel hoog op het water.

 

 

Aqaba

Aqaba is een stad in het zuidelijkste puntje van Jordanie, door de Wadi Rum woestijn min of meer afgeschermd van de rest van het land. Het is de enige havenstad van het land en heeft ongeveer 103.000 inwoners. Doordat de overheid een toeristische plektreister van deze stad wil maken, is het een belastingvrije zone geworden. De stad grenst aan het Israelische Eilat en het absolute hoogtepunt van Aqaba is het koraalrif voor de kust dat veel duikers trekt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Amman en Aqaba – Amman – Amsterdam per Royal Jordanian Airlines
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle vervoer en transfers in een privé auto (met airconditioning) en Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Verblijf in 3* hotels op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Genoemde maaltijden (7x ontbijt, 1x diner)
 • Paardrijden in Petra
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November – maart dagelijks € 1.498
April – juni dagelijks € 1.498
Juli – augustus dagelijks € 1.558
September –   oktober dagelijks € 1.618

Toeslag 1 persoonskamer: € 155 p.p.

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

 

Klimaat

Jordanië kent een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30ºC. In Aqaba is het nog enkele graden warmer. ‘s Avonds koelt het flink af. Alleen in december, januari en februari is het in het noorden wat frisser, ca. 11ºC.  

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Jordanië.

Voor een bezoek aan Jordanië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor Jordanië wordt het visum op de luchthaven of aan de grens geregeld. Er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 2  Na het ontbijt gaat u naar de Dode Zee waar u lekker kunt drijven en ontspannen. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

           

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar de opgegraven, Grieks Romeinse stad Jerash en naar het Kruisvaarderskasteel van Ajlun. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u via Mount Nebo naar Madaba. In deze christelijke stad treft u vele kerken aan, o.a. die van St. George met een bijzonder mozaiek op de vloer. Dan rijdt u over de King’s Highway naar het robuste kasteel van Kerak. Naast het kasteel staat een klein interessant museum dat vertelt over de geschiedenis van het kasteel. Hierna gaat u door naar Petra, de verborgen stad in de woestijn. De overnachting zal plaatsvinden in Petra.

          

Dag 5  Na het ontbijt gaat u de hele dag de oude stad Petra verkennen. Vanaf de entree gaat u te paard naar de ingang. De overnachting zal plaatsvinden in Petra.

Dag 6  Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend. In de middag gaat u naar Wadi Rum de prachtige rotswoestijn met haar vele kleuren. Het diner (mineraalwater inclusief) en de overnachting zullen plaatsvindenin de woestijn net buiten Wadi Rum.

          

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Aqaba. De rest van de dag heeft u vrij en kunt u lekker genieten van zon, zee en strand. De overnachting zal plaatsvinden in Aqaba.

          

Dag 8  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Aqaba – Amman – Amsterdam. Aankomst in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.