Loading...

Project Description

Jordanie 10-daagse autorondreis

Jordanië kan heel gemakkelijk per huurauto verkend worden. De wegen zijn geasfalteerd, de bewegwijzering is in het Engels en de gastvrije bevolking staat altijd klaar om u van dienst te zijn. Zo kunt u in uw eigen tempo dit koninkrijk ontdekken. U begint de reis in Amman en gaat verder naar de Dode Zee, Mdaba en Aqaba. In het midden van de reis heeft u een woestijnovernachting. Deze ervaring maakt uw vakantie helemaal af!

De 10-daagse Jordanië autorondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Jordanie is een land in het Midden-Oosten met als hoofdstad Amman. Het heeft een inwoneraantal van ongeveer acht miljoen en heeft een oppervlakte van 89.328 km2. Jordanie heeft een vriendelijke bevolking die je altijd verwelkomt met de zin ‘welkom in my country’. Dit typeert wel het meest de rustige, gemoedelijke sfeer van dit kleine, maar zeer indrukwekkende en gastvrije land.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Petra

Petra is een stad in Jordanie met ongeveer 25.000 inwoners. De stad ligt in een kloof in de heuvels die deels uit rotsen is gehakt. Bijna alle gebouwen die er hebben gestaan, zijn nu ruines. In Petra wonen ongeveer 25.000 mensen. In 1985 is de stad door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Ook is de stad verkozen tot een van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen in 2007.

Dode Zee

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het heeft een oppervlakte van 1020 km2 en in 2005 lag de waterspiegel van de Dode Zee 429 meter onder zeeniveau. Hiermee is de Dode Zee de laagst gelegen plek op het aardoppervlak. De Dode Zee ligt op de grens van Jordanie, de Westelijke Jordaanoever en Israel. Het meer heeft waarschijnlijk deze naam gekregen, omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen.

 

 

Aqaba

Aqaba is een stad in Jordanie en tevens de enige havenstad van dit land. De stad grenst aan het Israelische Eilat en heeft ongeveer 103.100 inwoners. Uit deze stad worden er enkele soorten zeeschelpen geexporteerd. Ook komen er veel duikers om hun sport te beoefenen. Doordat de overheid een toeristische plektreister van deze stad wil maken, is het een belastingvrije zone geworden.

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

•    Vlucht Amsterdam – Amman en Aqaba – Amsterdam
•    Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
•    Transfer van Amman Airport naar hotel in Amman
•    Transfer van hotel in Aqaba naar Aqaba Airport
•    Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
•    Genoemde maaltijden (9 ontbijt, 1 diner)
•    Huurauto voor 6 dagen met verzekeringen (eigen risico van $250)
•    Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

 

•    Ticketing fee airline
•    Niet genoemde maaltijden
•    Benzine kosten
•    Drankjes
•    Fooien
•    Visumkosten
•    Excursies
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

 

 

Prijzen in euro’s :

3* hotels

€  1345

Toeslagen

15/12-07/01               €114

01/07-31/08             €71

1 persoonskamer       €152

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto en de route.

Jordanië kent een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30ºC. In Aqaba is het nog enkele graden warmer. ‘s Avonds koelt het flink af. Alleen in december, januari en februari is het in het noorden wat frisser, ca. 11ºC.

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Jordanië.

 

Voor een bezoek aan Jordanië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor Jordanië wordt het visum op de luchthaven of aan de grens geregeld. Er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

Dag 2  Na het ontbijt gaat u uw huurauto ophalen bij uw hotel. Hierna rijdt u naar Pella – Um Qais en Jerash. De overnachting zal plaatsvinden in Amman.

          

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar Mount Nebo, de Dode Zee en Madaba. De overnachting zal plaatsvinden in Madaba.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar Mujib, Kerat en Dana. De overnachting zal plaatsvinden in Dana.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar Petra. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Petra.

          

Dag 6  Na het ontbijt gaat u Petra verkennen en aan het eind van de dag rijdt u naar Al Captain Camp Wadi Rum. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Wadi Rum.

          

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar uw hotel in Aqaba, waar u de huurauto weer inlevert. De overnachting zal plaatsvinden in Aqaba.

Dag 8  Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Aqaba.

Dag 9  Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Aqaba.

          

Dag 10  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Aqaba – Amsterdam zal plaatsvinden.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.