Loading...

Project Description

Vakantie Indonesië: 14-daagse individuele rondreis Java en Bali

Vakantie Indonesië: U begint uw reis in de hoofdstad Jakarta. Dan reist u via Bogor naar Bandung, waar u de Tangkuban Prahu vulkaan bezoekt. Eén van de vele beroemde vulkanen in Indonesië. De reis naar Yogyakarta legt u per trein af, zodat u van het groene landschap kunt genieten. Dan neemt u de ferry naar Bali waar u een klein boeddhistisch klooster en de Ulan Danu tempel bezoekt. De laatste paar dagen verblijft u in Sanur, waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van zon, zee en strand.

 De 14-daagse Indonesië rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Indonesië is de grootste archipel ter wereld en gezegend met zeer uiteenlopende eilanden en een groot aantal bezienswaardigheden. Het merendeel van de bevolking bewoont de vijf grootste eilanden; Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi en Papua. Door de afstanden tussen de eilanden zijn er veel verschillende culturen en godsdiensten ontstaan en zult u merken dat ieder eiland geheel eigen en anders is. Ook de natuur is zeer afwisselend van rijstvelden en meren op Sumatra tot vulkanen op Java en tropisch regenwoud en witte zandstranden op Borneo.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Prambanan tempelcomplex

Het Prambanan tempelcomplex is het grootste Hindoeïstische tempelcomplex in Indonesië. Het complex ligt op centraal Java, ongeveer 18 km ten oosten van Yogyakarta en is gewijd aan Shiva, Vishnu en Brahma. Prambanan betekent “veel priesters”. De naam verwijst naar de priesters met lange baard die worden afgebeeld op de reliëfs van het complex. ’s Avonds kunt u balletvoorstellingen bijwonen met de Prambanan op de achtergrond.

Yogyakarta

Yogyakarta is één van de belangrijkste steden van Java en staat vooral bekend als cultureel centrum. Het is niet alleen een studentenstad maar staat ook vol met paleizen, tempels en monumenten. Zo vindt u hier het 18e eeuwse Fort Vredeburg en het Kraton; het paleis van de sultan dat in 1755 gebouwd werd. Na uw culturele dag kunt u heerlijk genieten op één van de vele terrasjes die de stad rijk is. Of u gaat winkelen in de bekende Jalan Malioboro die vol staat met allerlei kraampjes.

Sanur

Sanur is een toeristische badplaats ten zuidoosten van Denpansar. De zee is er redelijk kalm en ondiep, dus kinderen kunnen er veilig zwemmen. In Sanur mogen de gebouwen niet hoger zijn dan een palmboom. Om deze reden zult u niet veel hoge hotels zien en is de sfeer redelijk lokaal gebleven. Naast zon, zee en strand kunt u een fiets huren en over het 5 kilometer lange fietspad langs de stad rijden, genieten in één van de vele spa’s of een kookcursus volgen. Ook het jaarlijkse vliegerfestival (International Kite Festival) in juli is bijzonder om mee te maken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

Indonesië 14-daagse rondreis Java en Bali

 • Vlucht Amsterdam – Jakarta, Denpasar – Amsterdam per Geruda
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Treinreis Bandung – Yogyakarta
 • Treinreis Yogyakarta – Mojokerto
 • Ferry Ketapang – Gilimanuk
 • Hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet in een combinatie van2, 3, 4 en 5* hotels
 • Maaltijden volgens programma (11x ontbijt, 9x lunches en 1x diner)
 • Rondreis volgens programma per airconditioned minivan met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is (Nederlands sprekende chauffeur is mogelijk tegen een toeslag)
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Kruierservice bij hotels en op de luchthavens
 • Alle transfers van en naar de (lucht)havens en de stations
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Visumkosten ($30,- p.p. bij aankomst te koop)
 • Vertrekbelasting IDR 30.000 p.p. voor binnenlandse vluchten, IDR 150.000 p.p. voor internationale vluchten, te betalen op de luchthavens in Indonesië
 • Ticketingfee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3 en 4 *hotels
November dagelijks € 2.547
December dagelijks € 2.718
Januari – mei dagelijks € 2.547
juni – augustus dagelijks € 2.806
September – oktober dagelijks € 2.547

1 persoonskamer

€ 565

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Met uitzondering van het hoogland, heeft het grootste deel van Indonesië een zeer vochtig tropisch regenklimaat, waarbij de gemiddelde maandtemperaturen maar weinig verschillen. Van oktober tot en met mei is het regenseizoen, de meeste regen valt in januari en februari. Het droge seizoen en de beste tijd om te reizen is tussen mei en oktober. Het hele jaar kunt u echter regen verwachten, maar ook tijdens deze buien is het zonnig en is er een hoge temperatuur.

Voor het reizen naar Indonesië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij de Indonesische ambassades in Den Haag regelen. U kunt het visumformulier downloaden op www.indonesia.nl. Het visum is 10 dagen na aanvraag klaar. Het visum is ook bij aankomst te regelen (± $ 25,- p.p. + 1 pasfoto).

 

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam via Hong Kong naar Jakarta.

Dag 2  Aankomst in Jakarta waar onze agent u opwacht. Dan krijgt u een transfer naar uw hotel. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Jakarta.

          

Dag 3  Na het ontbijt maakt u een korte citytour door Jakarta, waarna u naar Bogor rijdt voor een wandeling door de beroemde botanische tuin. Na de lunch rijdt u langs de rijstvelden van Java naar Bandung. De overnachting zal plaatsvinden in Bandung.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u Bandung ontdekken. Door haar hogere ligging is het er veel koeler. U gaat ook de Tangkuban Prahu vulkaan beklimmen en de Ciater warm waterbronnen bezoeken. Na de lunch gaat u naar een Gamelan Angklung School waar kinderen leren de bamboe instrumenten te bespelen . De overnachting zal plaatsvinden in Bandung.

           

Dag 5  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het treinstation, waar u de trein naar Yogyakarta neemt. U zult genieten van prachtige uitzichten met felgroene rijstvelden en kleine dorpjes. Onderweg krijgt u een lunchpakket. Vanaf het station krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Yogyakarta.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u een citytour maken door Yogyakarta. Eerst bezoekt u het Kraton, het paleis van de sultan. Hierna Kota Gede, de “zilverstraat” van Yogya. Geniet van alle kleine winkeltjes met prachtige sieraden en verfijnd zilverwerk. Ook ziet u hoe batik gemaakt wordt, een kunstvorm die heel specifiek is voor Indonesië. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u naar het Prambanan tempelcomplex. Het enorme Hindu complex bestaat uit meer dan 200 grote en kleine gebouwen. De overnachting zal plaatsvinden in Yogyakarta.

          

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Borobudur, het bekende Buddistische monument op 40 km afstand van de stad. De lunch gebruikt u in een lokaal restaurant. Hierna heeft u een vrije middag. U kunt lekker gaan winkelen in Yogyakarta. De overnachting zal plaatsvinden in Yogyakarta.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u per trein naar Jombang. Daar staat uw chauffeur klaar, die u naar uw hotel in Bromo brengt. U gebruikt de lunch in een lokaal restaurant en heeft dan een vrije middag. De overnachting zal plaatsvinden in Bromo Tosari. ’s Nachts om 04:00 uur gaat u een avontuurlijke tocht per jeep, te paard en te voet maken naar de Bromo vulkaan om van een spectaculaire zonsopgang te genieten.

            

Dag 9  Na het ontbijt rijdt u over het Semuru massief naar Kalibaru, het centrum van de koloniale plantages. U gebruikt de lunch in een lokaal restaurant. De overnachting zal plaatsvinden in Kalibaru.

           

Dag 10  Na het ontbijt gaat u naar een koffie- en cacaoplantage waarbij u onderweg allerlei dorpjes passeert. Dan volgt de lunch. Na de lunch gaat u met de ferry van Ketapang naar Gilimanuk. Vanuit de haven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Pemuteran.

Dag 11  Na het ontbijt rijdt u langs de noordkust naar Seririt en bezoekt u in Banjar een klein boeddhistisch klooster. Langs rijstvelden, koffieplantages en afgelegen dorpjes gaat u naar Lake Tamblingan. U luncht in een lokaal restaurant. Na de lunch gaat u naar de Ulun Danu tempel en eindigt u in Sanur. De overnachting zal plaatsvinden in Sanur.

           

Dag 12  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Sanur.

Dag 13  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Denpasar, waar de vlucht Denpasar – Amsterdam zal plaatsvinden.

Dag 14  Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.